Вашето мнение има значение!
|
|
15.06.2008, 18:33
Виновен съм... Сила БГ |
|
15.06.2008, 21:13
Ами хайде де 21 век сме има си интернет има си куриерски фирми има си информиран избор.Всеки може все по лесно да се снабди с продуктите ви без да се налага да идва до магазина ви в София.Аз лично не държа да купувам определен продукт от петия му прекупвач особенно знаейки че при първия и петия продукта има същите качества.В следствие на което си купувам от вносител.Същите отстъпки които ми прави вносител може да ми прави и прекупвач, но аз неискам да храня това племе, предпочитам да направя оборот на директния вносител пък макар и да ми дойде след 20 часа по пощата стоката. |
|
|
16.06.2008, 11:31
Да добавим само и: SCITEC NUTRITION,CYTOGEN,AMERICAN MUSCLE,SATURN SUPPLEMENTS,HI-TECH,NATURE’S BEST,PROLAB,CYTOSPORT,SNI,MRM,CHEF JAY,ISS,STRENGTH NUTRITION & FLEX NUTRITION/coming soon/. |
|
|
|
16.06.2008, 11:45
Може ли да получа някаква ценова листа за тези 2 марки,че навремето ми бяха слабост |
|
|
16.06.2008, 11:53
Базирайки се на инфото, което получавам, цените на някои от дистрибуторите за БГ на определени марки, са получили коментар, НО това ще го оставя на самите те да анонсират когато се потвърди на 100%. Както може би си забелязъла Надявам се си наясно яе определени вносители никога няма да си променат начина на работа и цените... Просто защото хората си ги купуват и така, защо им е да променят каквото и да било?! Сила БГ |
|
|
16.06.2008, 12:31
Честно казано,все ми е тая за тях |
|
16.06.2008, 13:38
Бизнеса на такива фирми не цикли - просто те не се издържат от него. Гледам за събота и неделя темата е набъбнала сериозно, но въпреки всичко пак потребителите остават малко - мненията са главно на различните представители. Сега по темата - никъде не видях един от представителите да каже “Ами да като представители или вносители ползваме “Х“% отстъпка от “Х“ фирма“ - всеки дава цените за обикновенния потребител. Другото което се посочва като основен източник на високата крайна цена транспорта, всеки от представителите дава цената на транспорт според цените на сайта, но едно е да платиш доставката на една кутия протеин, а съвсем друго на цял контейнер и като за всичко останало и тук идват различните транспортни фирми с различните си цени - ами търсете евтин транспорт аз ли да ви го намеря? И накрая мита, ДДС и т.н.т хайде да не се правим на луди повечето вносители ги заобикалят - я кажете сега колко от Вас не са плащали рушвети по митниците или и тях калкулирате в крайната цена? Стигнахме и до наемите на магазините - и в Долни Богоров да са ви магазините ако предлагате достатъчно ниски цени хората ще ви намерят и на луната. п.п. silabg.com нали обещахте да редактирате цените на протеините в сайта си - вярно, че беше в друга тема, но аз и тук да напомня. “Shut Up and Train” |
|
|
|
16.06.2008, 13:52
Харесва ми как мислиш и начина по който разсъждаваш, личи си че си мислил по въпроса и си мн наясно как какво и защо, което ме кара да мисля че може би някога си се занимавал, ако не още, с вноса и рапространението на добавки... Така ли е?? Сила БГ |
|
16.06.2008, 14:31
Ами специално с внос и разпространение на добавки не - занимавал съм се преди години с внос на маратонки главно маркови /по един 41 футов контейнер на седмица/. Отговорях за поръчките, спедицията и цялата разправия с митниците в последствие ме натовариха и с работата с дистрибуцията в БГ. С това съм се занимавал преди години, но нещата в тази сфера /имам в предвид вноса/ не са се променили много /единственото изменение е в цифрите/, а и няколко изменения и допълнения в закона, както и митата. Сега работя в съвсем друга насока и съм далече от мисълта да се занимавам с внос на каквото и да било /като изключим нещата които внасям за лично ползване/. п.п. Полъскан съм, от признанието ти, за това че съм наясно явно е, че ти си по-навътре в нещата, но аз както вече казах съм се занимавал с това преди години - просто съм позагубил и контакти и мисълта ми е насочена в друга посока иначе съм сигурен, че и за още неща щях да се сетя п.п.2 гледам, че сете актуализирали цените - поздравления за което. “Shut Up and Train” |
|
|
|
16.06.2008, 15:04
Значи разбери ме правилно... много добре си описал всичко в по-горния пост, НО нека помислим реално... тук не защитавам и не оправдавам никой: 1. Относно транспорта - очевидно знаеш как и колко и къде да го търсиш. Ако наистина нещата бяха толкова прости, то ти би могъл да продаваш Ноу Хау-то и закупилите го от теб до половин година да са милионери, буквално или най-малкото ти би се хванал с този бизнес, знаейки как се процедира от начало до край (моментът, в който стоката стига до крайния клиент) Не е толкова просто и ако някой си мисли че е, то тогава същият би трябвало да е работил точно в тази индустрия, точно под тази форма и позиция в която съм аз, за да мога да вложа смисъл в това което казва и най малкото да знам че думите му са аргументирани на база собствен опит! Болшинството от хората занимаващи се този бизнес (около 60%) са хора които правят бизнес в тази индустрия, не със собствени средства а със заеми, защо го казвам,... защото ги познавам... други (около15% от пазара) са играчи на принципа“... хмммм, дали тоя път ще мине пратката през митница с фалшивото инвойсче или пак треа да се ръса с некви пари пред митничаря...“ с други думи по моему казано “Помярите“ в индустрията (говоря за тези, които го правят с цел търговия) и останалите (25% от пазара) проблеми с парите нямат, по различни причини и им е се тая. Та казаното до тук почива на факти и с удоволствие бих коментирал с някой който е минал през огъня всичко от точка “1” до точка “4” и ако има формула която да сподели с мен, почиваща на работещ модел, то тогава с удоволствие бих я имплементирал в моя модел на работа, а и няма да съм единствен... и резултата би бил печеливш за всички.... НО.... Аз такива познати нямам, а Вие? Надявам се ще разбереш този пост правилно... не е нищо повече реплика на това което си написал с израз на собствено мнение. Да... индустрията има нужда от промяна, НО това трябва да стане базирано на логичните пазарни принципи... Сила БГ |
|
|
16.06.2008, 15:32
Може ли да попитам,след като знаете кой прави паралелен внос,защо не правите нещо по въпроса ? |
|
16.06.2008, 15:38
Ноу-Хау е едно, а съвсем друго е да дадеш на някой безплатна насока в която да работи за подобряване на бизнес модела си - все пак никой не ми плаща за това - тъй да се каже в момента полагам обществено полезен труд Стига толкова за мен и това с какво се занимавам /взе да прилича на биографичен пост/ п.п. tigra нищо не може да се направи срещу паралелния внос - това е казус от гражданско-правен характер и е хвърляне на много средства, време и пари - повече отколкото губят от разни кокошкари вкарали за 500-1000 лв. стока през митницата. Още повече, че такива хора като изгърмят няколко пъти сами се отказват, а понякой път много от официалните вносители чрез “свои“ хора по митниците им помагат да изгърмят “Shut Up and Train” |
|
|
|
16.06.2008, 15:41
Защото единствениа начин по който може да се действа е The Wild Wild West Way of Taking Care of Business… Иначе от това което чувам, някои официални вносители мн ефективно се справят с проблема Сила БГ |
|
|
16.06.2008, 15:56
Дано повече ваши колеги го осъзнаят това! |
|
|
16.06.2008, 16:05
Работи се над няколко проекта, които са мн големи и ще бъдат 200% от полза за индустрията като цяло и крайния клиент... Относно паралелният внос,... това си отминава вече като тенденция, защото видно или не, индустрията като такава се променя и начина по който достига до клиента. Твърде много сме вносителите, не много не могат да виреат както някога им е било гарантирано. А при една нормална конкуренция, паралелният внос ще бъде обезмислен... не сага, но до година и половина вече ще е тъпо да се прави паралелен внос или поне на големи количества!Гаранция... Сила БГ |
|
|
16.06.2008, 17:15
Добрем... понеже нямам време да чета (необичайно за мен : ) и няма да имам в близките дни, някой може ли да ми резюмира до какво заключение се стигна в изписалите се фермани по-горе, ако се е стигнало до такова. Достигнахме ли до някакви финансови плюсове за крайния потребител или по-скоро до обяснение защо не можем да достигнем до тях... или че няма нужда. Мерси предварително и извинете за невъзможността ми да прегледам подробно темата. How many times have I heard “to get bigger, simply increase the amount of weight you can lift during your sets,” I’ll tell you, plenty of times! Ironically most of the time it comes out of the mouth of a fat slob who will not get laid in the next century. The guy dresses like a bodybuilder but actually looks like a tubbybuilder! His training style is characterized by using way too much weight on his sets, using sloppy form. Oh, he can lift a lot of weight (if you can call it that) but he has a physique reminiscent of Homer Simpson, our favorite cartoon character |
|
21.06.2008, 18:59
Интересна тема, излиза, че това, което внасят силабг ще е на що годе добри цени. Как по дяволите ще се оправдае тази цена ? Само да поясня, че се занимавам с внос на техника от Щатите и съм наясно, какви са таксите, пътните и т.н.Знам какви отстъпки се правят на мен, предполагам какви правят и на вносителите. Цената е доста приятно завишена и нереална. |
|
|
|
21.06.2008, 19:12
Като платиш мито към 18%, ДДС 20%, Транспорт Поне 10 лева, Такса опаковка - 3 лева на килограм, Малко печалба за вносителя, повечко печалба за дилъра, малко разходи за заплати, данъци и още някои други разходи по митници и другите му инстанции и ето ти я цената. След като се занимаваш с внос на техника от щатите, ще ми дадеш ли пример с продуктите които предлагаш (на какви цени ги предлагаш) ? http://WWW.NOWBG.COM - SETTING THE INDUSTRY ON FIRE !!! |
|
21.06.2008, 19:29
Нямам право за съжаление да давам много подробности. |
|
|
|
21.06.2008, 19:53
Ами най-лесно е да се говори с недомлъвки. Дай ми конкретен пример с вашите продукти - искам да видя продукт, който вие го внасяте. Да видя крайната цена на която го предлагате и след това аз го потърся в ebay.com за да преценя дали не ме товарите прекалено много... Пък каква е методиката на вноса при хранителните добавки нека преценяваме ние. Не се и съмнявам, че ако беше същата методиката на вноса щяхте да пъхнете и някоя друга кутия протеин между DVD-тата и телевизорите http://WWW.NOWBG.COM - SETTING THE INDUSTRY ON FIRE !!! |
|
21.06.2008, 20:09
Т.е. отговора Ви на моето запитване е атака. |
|
|
|
21.06.2008, 20:20
Ние предлагаме едни от добрите цени на пазара. Не мога да коментирам ценовата политика на другите фирми. Не атакувам никого - дразнещо е дейността ти да се коментира от хора които нямат понятие за какво става въпрос. Не се оправдавам с данъци и мита - това е реалността, ако започнеш такова начинание ще се сблъскаш с нея и ще видиш за какво става въпрос. Нещата изглеждат по един начин на хартия и по друг в действителността. Не мисля, че има смисъл да се коментира повече този въпрос... ако имаш предложение как да се формулира по-ниска цена моля сподели го с нас. До момента няколко пъти призовах някой да го направи и никой не се опита... единствено виждам критика, но никой не дава решение на задачата... http://WWW.NOWBG.COM - SETTING THE INDUSTRY ON FIRE !!! |
|
21.06.2008, 20:42
Решението трябва Вие да си го измислите. Аз лично ставам редовен клиент на СИЛАБГ. |
|
|
|
21.06.2008, 21:25
Не си запознат с пазара... няма как да сме в това положение поради простата причина, че предлагаме конкрурентни цени на доста продукти. Но всеки сам си решава от къде да купува. http://WWW.NOWBG.COM - SETTING THE INDUSTRY ON FIRE !!! |
|
23.06.2008, 09:16
Не сте чели постовете ми явно - малко по назад съм написал даже конкретно от какво да намалите цените. “Shut Up and Train” |
|
|
|
29.06.2008, 11:38
Да се включа и аз с едно въпросче към СИЛАТА : Вие вносители ли сте , в смисъл търговци на едро или сте търговци на дребно ? Защото от този цитат излиза че вие предимно наблягате на търговията на дребно от колкото да продавате на едро продуктите си. Доста странно за един вносител ... Защото има два варианта : Или си изграждаш собствена магазинна мрежа в цяла България и си продаваш продуктите самостоятелно; или създаваш мрежа от дистрибутори в цялата страна.Които дистрибутори са преди клиентите във веригата.И в двата случая работиш на едро. Ако сте ориентирани към крайните клиенти , то тогава не са ви нужни дистрибуторите И другото е че доста вода трябва да изтече че в България да има истински вносители - диструбутори в пълния смисъл на тази дума .... Търговци на едро. |
|
|
29.06.2008, 11:43
Паралелния внос си е напълно легален внос ... http://www.napib.org/bg/problemi_pri_vnosa.php |
|
|
29.06.2008, 16:05
Политиката на компанията не е възможно да се дискутира в детайли поради ред причини, които съгласи се, са си само за вътрешно ползване. Същото важи и за модела на работа, както и свързаните с това въпроси! Сила БГ |
|
|
30.06.2008, 07:08
Нека ние отговорим от името на “tigra”, защото сме много в час с нормативната база и всички законови разпоредби по отношение на тази тема... Ето ти и абзаца, който е ключов и не трябва да се пропуска...
С други думи... Ако е нужно допълнително разяснение, не се колебайте да пишете... Сила БГ |
|
|
30.06.2008, 08:21
В основата на понятието за паралелен внос стои институтът на т.нар. изчерпване на правото върху марка. Правото върху регистрирана марка е абсолютно, задължава всички да се съобразяват и дава монополната власт на притежателя му да използва марката, както и да забрани на трети лица да използват в търговската си дейност знак, идентичен или сходен с тази марка без негово съгласие. Това изключително право на собственика обаче не е неограничено, защото обратното би затруднило свободния търговски оборот на стоките, обозначени с неговата марката. Концепцията за изчерпване на правата върху марки се регулира от чл.7, ал.1 от Първата директива на Съвета 89/104/ЕИО, който предвижда, че “Марката не дава право на собственика да забранява използването й във връзка със стоки, поставени на пазара в общността под тази марка от самия собственик или с негово съгласие“. По аргумент за противното основание това означава, че собственикът на марка може да се противопостави на вноса на конкретния артикул в общността, докато този артикул бъде поставен на пазара в общността от него или с негово съгласие. Какво е законодателното решение в България С приемането на Закона за марките и географските означения (ЗМГО - в сила от 15.12.1999 г.) и до присъединяването си към ЕС България прилагаше режима на националното изчерпване. Текстът на чл.15 от ЗМГО в редакцията му в сила след 01.01.2007 г. реципира буквално текста на чл.7, ал.1 от Първа директива, т.е. България възприе принципа на общностно изчерпване на правата върху марка. При това положение паралелният внос ще бъде незаконен в случаите, когато стоките, които са негов предмет, не са били пуснати със съгласието на притежателя на марката на пазара в България или в която да било друга държава от ЕИП (например купени са от пазар в САЩ и са внесени в страна - членка на ЕИП, без съгласието на собственика на марката). От което следва че щом има разрешение за продажбата на определена марка от собственика на марката в България , в случаите от САЩ. Тази марка може да се внася без проблем иначе си имаме чист монопол ... Защото каква е гаранцията че някой друг много по-добре няма да внася, пласира и продава стоката от първият вносител ... Това си е бизнес .... Единствено ако си ексклузивен представител и вносител на съответната марка за България , имаш сключен договор и държиш правата за България и всичко това черно на бяло с нотариално заверен договор. Но вие най добре знаете как стоят нещата Има доста тънкости и това си е работа на юристите и то на специализирали във външно-търговска дейност... |