Вашето мнение има значение!
|
|
13.06.2008, 16:45
За мен по скоро, това се базира на принципа на лавинообразната тенденция + лична ценова политика + изградено мнение в крайният клиент за US марките Сила БГ
|
|
13.06.2008, 17:19
Еми за тая лична ценова политика става дума...Щото се работи на “тармък”,ако мога така да се изразя...Как ще има повече печалби:като даден продукт струва 100 лв и си го купят 5 човека,или като струва 200 лв,но си купи 1 човек.
[quote author="так"]
|
|
|
|
13.06.2008, 17:38
Точно напротив… точно тук е мястото всеки да каже какво мисли и на база на това да последват промените, а това ще е неизбежно. Относно примера с Астратата… виж аз карам VW, а можех да карам и Ауди, както и Шкода. С този пример целях да кажа само едно… че човек може да избира и правото на избор не може никой да му го диктува. В този ред на мисли, ако от 10 човека 9 предпочетат VW пред Opel, поради каквато и да било причина, не мислиш ли че Opel в един момент не би направил постъпки да си преосмислят политиката си??!
Сила БГ
|
|
|
13.06.2008, 17:42
Тук вече се говори по инерция и наизуст. Смешно е да се говори че има някакви картели и едва ли не ние с колегите от Оптимум и Универсал си пием сутрин кафето и се чудим как да постигнем монопол. Та ние дори не се познаваме лично нито се виждаме… За каква баница става тук? Пак казвам ако мислите, че е толкова лесно и че вносителите на добавки изкарваме милиони - жестоко се лъжете - който е малко по-запознат знае за какви трудности става въпрос. Едва ли не във вашите очи ние сме алчни бизнесмени с лъскави мерцедеси които вадим душата на бедния БГ спортист… малко натам отива темата. @Финдо - монопол няма - марки в България има много - ако не ти харесва ценовата политика на някоя или не си доволен от продуктите им - винаги можеш да опиташ конкуренцията. Прекалявате вече с обвиненията.
А относно формирането на крайната цена - тя се определя най-вече от доставните цени и разходите по организирането на дистрибуторската мрежа.
http://WWW.NOWBG.COM - SETTING THE INDUSTRY ON FIRE !!! |
|
|
13.06.2008, 17:50
Е тук вече става доста смешно “няма монопол” Напротив,има!Има монопол в горивата,хр. продукти,животните и каквото и да е било!
|
|
|
13.06.2008, 17:56
Запознайте се по-добре със значението на думата монопол - В БГ се внасят поне 10 качествени американски марки с добър асортимент хранителни добавки - можеш да си избереш марка без проблем. Монопол щеше да има ако само ние продавахме протеини в цяла България… Но вие пак ще кажете как вносителите са се наговорили и как сме обсъдили цените на сутрешното кафенце… Цените в цяла Европа са едни и същи… просто явно доходите ви не са достатъчно високи… и мен ме дразни че мерцедес са доста скъпи… и не мога да си ги позволя и затова карам друга марка… но не роптая колко са лакоми от Балкан Стар… http://WWW.NOWBG.COM - SETTING THE INDUSTRY ON FIRE !!! |
|
|
13.06.2008, 17:59
На мен ми е мн интересно защо другите представители на марки не взимат отношение по темата???! Сила БГ
|
|
|
13.06.2008, 17:59
Наистина няма картел, но е хубаво да си имаме браншова организация или асоциация, както имат почти всички вносители. И тази организация да не се занимава с това какви методи и тактики да измисля за повишаване на цените и спекула, а да предпазва своите членове от външни фактори влияещи на ценовата политика. Controlled Labs
|
|
|
13.06.2008, 18:03
На някои от нас не ни е основно задължение да сме постоянно пред компютъра. Controlled Labs
|
|
|
13.06.2008, 18:06
Затова си наемаш човек да ти следи нещата тук и да помага на потребителите… Сила БГ
|
|
|
13.06.2008, 18:09
Кого да наема като най-добрите са при теб Controlled Labs
|
|
|
13.06.2008, 18:10
Наистина е добре да пишат и някои от другите представители, не само тези които явно предлагаме конкурентни цени. http://WWW.NOWBG.COM - SETTING THE INDUSTRY ON FIRE !!! |
|
|
13.06.2008, 18:13
Сега като се замисля, май си прав… Сила БГ
|
|
|
13.06.2008, 18:25
На мен би ми било интересно да знам каква таргет група гонят вносителите ? |
|
|
13.06.2008, 18:46
Таргет групата е ясна “колкото повече, толкова повече” както казва Мечо Пух. Controlled Labs
|
|
13.06.2008, 18:55
На мен ми е чудно също, че е много по-малка частта на потребителите взели отношение - може пък да сме само няколко които имаме забележки от към цените “Shut Up and Train”
|
|
|
|
13.06.2008, 19:06
Малко са тези,които четат етикети (всякакви )затова......пиши на Дядо Коледа |
|
13.06.2008, 19:10
Винаги ще има недоволни по отношение на цените. Лично за мен не мога да кажа, че съм недоволен, но ако почнат да се правят повече промоции и стакове, нещата могат да станат по-розови. |
|
|
13.06.2008, 19:26
Кофти е, че е трудно един вносител влизайки на пазара за добавки да създаде собствена мрежа от магазини и представителства с който да успеее да намали 30-те процента дистрибуторски отстъпки които е длъжен да дава на всеки дистрибутор който продаде негов прдукт.Така тия 30% могат да станат и 15 %.Това е като горе споменатите опел или познатата ни фирма Балкан Стар.Внасят продука и го продават само и единствено в техните си представителства без да дават безбожни комисионни на разни съмнителни продавачи.Ако всеки един вносител има собствени магазини както повечето от вас имат в София, но и в другите градове, тогава няма да е принуден да дава по 30% от всеки реализиран лев.Като се замисля, да имаш собствен магазин в град Х който да е рекламиран през сайта ти брошурите ти форумите и т.н. може да ти излезе по малък разход отколкото да даваш по 30% във всяка продажба.Иначе аз като потребител съм доволен от политиката на една фирма и си пазаря само и единствено от нея.Не смятам, че добавките като цяло са скъпи, а че определено е нисък стандарта ни.И понеже БГ е тъпа страна, този вид продукти изцяло се внася заради което на вносителите им се налага да плащат вносове ддс-та минта транспорти и т.н.Когато дъжавата е слаба и неможе да произвежда трябва да се внася.
|
|
|
13.06.2008, 19:53
Реших да си изтрия мнението понеже виждам, че няма смисъл да го давам.
@tigra - Прекрасни abs Представител на MOLECULAR NUTRITION - USA Molecular Nutrition is dedicated to the research, development, and clinical validation of innovative and effective sports nutrition technologies. http://www.molecularnutrition.bg
Представител на GASPARI NUTRITION - USA
http://www.gasparinutrition.bg - В процес на изготвяне! |
|
|
13.06.2008, 20:22
NOW FOODS,тука не става въпрос да идеш при конкуренцията,колко мислиш е разликата между фирмите?Както и ХедХънтър каза-разликите са малки.Става дума,че като цяло цените на добавките са високи,без значение фирма,вносител и тн.
[quote author="так"]
|
|
|
|
13.06.2008, 20:41
Тази тема е поредната реклама на вносителите колко са ни коректни и как цените са абсолютно реални… Айде много ви благодаря! И какво е значението на моето мнение?! Никакво, много ясно! Ще накривя ли нечия шапка като кажа на вносителите “обирджиите сте големи”? Не, няма, цените няма да паднат. Добре, че някой се сещат да чукнат по намаление, с което да ме примамят.Аз ще се повторя, или подесетя - в България сме, тук стандарта е много нисък за да плати човек колосалните пари за добавки. Вносители, не ми се нахвърляйте, това си е лично мнение! What do sick Bodybuilder’s do on the loo? Drop Sets. |
|
|
13.06.2008, 21:54
OK… НЕКА СТОПИРАМЕ НЕЩАТА ТУК!!!
Нека всеки един от потребителите да постне 10 от ТОП продуктите, които използва С ЦЕНИ до тах (нещо като класация)!
!!! СЕГА Е 20:54 ДО УТРЕ 18:00 ЩЕ СЪБИРАМЕ МНЕНИЯ !!! До тогава никой от вносителите да не се намесва, за да не разводняваме темата и да не изпадаме в спорове! В 18:00 утре ще прегледаме мненията и тогава вече ще правим обосновките и ще взимаме решения заедно! Пример как трябва да изглежда поста:
1. Добавка - цена в лева
Обосновка: Дистрибуторите, да не се месим, за да не разводняваме темата…
Ще е мн интересно утре, гарантирам ви!!!!.... Сила БГ
|
|
13.06.2008, 22:14
silabg.com според теб нормално ли е аз да работя 8 часа на ден за надник от порядъка на 30 лева, а всеки един от дистрибуторите ви за пет минутна продажба на един протеин да печели 40 лева.Имам приятел който има магазин за добавки, наема му е 200 лева защото магазина е супер невзрачен ток и вода са му смешни, работи предимно за заплатата си.Питам аз не е ли нещо като картелно споразумение когато един вносител предложи 30% отстъпка за сметка на потребителите и всички след него са длъжни да дадът същия процент. |
|
|
13.06.2008, 22:19
Ако може да ми преложите някакъв актулен price лист на добавките в момента,че не съм пазарувал скоро,а справочника от сайта не е обновяван. [quote author="так"]
|
|
|
|
13.06.2008, 22:21
Аз бих искал да се включа и с един въпрос към потребителите - цените са високи спрямо стандарта на живот на средностатистическия българин. Така е, едва ли има смисъл да се спори. Но ... ако приемем, че общият “буфер”, “картел” или както го дефинираме, спадне, то какъв спад точно ще се отчете положително и ще направи ценообразуването такова, че да го приемем за достъпно? |
|
|
13.06.2008, 22:39
Съгласен съм с всичко!За този тип монопол говорех!На практика “от трън,та на глог”!Но пак казвам,реално няма друго решение няма и за напред ще използвам вносни продукти,но ще ми присядат докато ги гълтам |
|
|
13.06.2008, 23:07
Това, което мен лично ме дразни страшно много, както споменаха и други хора, е че като отида и си изсипя значителна част от месечния доход за добавки, не получавам никаква отсъпка. Дори имах случай, при който при официално обявена отсъпка за сума над “Х” лв., която надвиших отново не получих такава!
Аз и фитнеса- в действие http://www.bb-team.org/forums/viewthread/27858/
|
|
|
13.06.2008, 23:39
Такаааа…
Вие като знаете,че повечето ви клиенти са ученици/студенти-поне за тях правете намаления:)Самият факт,че сте тук на мен ми говори много.Неможе да се целите едновременно в кленти с големи финансови възможности и в такива с ограничени.Няма как да стане!
@Даниел,благодаря |
|
|
14.06.2008, 00:24
Ванка, нормално е… това е бизнес… то по тази логика нормално ли е аз да бачкам за Х лева на ден… а представителя на Мерцедес Бенц да изкарва годишния ми доход само с продажба на един автомобил за отрицателно време… няма как да сравнявате доходи от бизнес със месечна заплата дори на квалифициран кадър. http://WWW.NOWBG.COM - SETTING THE INDUSTRY ON FIRE !!! |