Помогнете ми да си направя хранителен режим, защото нямам опит! 

Дата: 08.06.2008
19.06.2008, 10:36

Здравейте! Обръщам се към вас с надеждата да ми помогнете да си направя хранителен режим, защото досега не съм имал и незнам как точно да го изготвя! Целта ми е да покача мускулна маса, защото както се казва съм “кожа и кости”!
Ето личните ми данни:

-ръст - 184-5см

-тегло - 70-71кг

-възраст - 17 години(след месец 18)

-гръдна обиколка - 100см(като съм поел дълбоко въздух) - 94(Отпуснат)

-талия - 84см

-ханш - 92-93см

-обиколки на китка и глезен - китка-18.5см, глезен-24см

-спортувате ли (ако да, то какво, колко често, с каква интензивност)- по принцип ходя на фитнес, но иначе тичам от време на време.

-спазали ли сте досега хранителни режими - не

-имате ли моментни, хронични заболявания или предразположеност към такива - намериха ми дискова херния(не съм сигурен за името, но ми казаха да внимавам с кръста)

-в какво се състои работата Ви (активно физически натоварена ли е или се занимавате с интелектуален труд) - ученик съм

-одобрявате ли употребата на спортни добавки (ще употребявате ли и какви ще ползвате) - НЕ, предпочитам да се храня отколкото да взимам каквото и да било, дори и протеин. Не пия такива неща, страх ме е да не ми навреди на здравето!

-какви препарати сте ползвали (как оценявате ефекта им) - никакви

-каква сума сте готови да отделите за хранене и спортни добавки за месец - Ами, доста съм зле финансово, но ще се постарая в рамките на 30-40 лева. На някои може и да им е смешно, но има хора, които нямат никакви пари( като мен) ;(

-употребявате ли (употребявали ли сте) стероиди и други хормонални препарати (вкл. Инсулин)- НЕ

-желаете да понижите подкожните мазнини, да покачите мускулна маса или да оформите (преформирате) тялото си (с колко и за колко време, желаете ли траен ефект) - Искам траен ефект, покачване на мускулна маса и изгаряне на мазнините по бедрата защото там мисля че са най-много!

Ще ви бъда много благодарен, ако ми помогнете! Незнам нищо за правилното хранене, но съм готов да науча от вас! Помогнете, защото започвам да се отчайвам!
БЛАГОДАРЯ!

Дата: 22.04.2007
От: София
19.06.2008, 16:47

Понеже има много теми, ще ти кажа само основните неща:
Яж много месо, картофи, ориз, ядки, плодове, бобови растения, зеленчуци, (кисело) мляко, сирене, извара, кашкавал и др. млечни, овесени ядки, яйца. Избягвай газирано, наситени мазнини, тоест не яж картофите пържени, а печени или варени, въздържай се от много сладки неща, защото захарта вътре не е полезна. Замести бирата или фантата с капи или BBB.
Раздели си храненето на 5-6-7 части според времето ти. Ако не огладняваш, вземи си бирена мая, от нея се огладнява. За това как точно да си разделиш храненията в тренировъчен и нетренировъчен ден, потърси из статии и теми. Имаше една таблица със съдържанието на най-разпространените храни, има статия за изчисление на дневният прием на Б, В, М и като общо калории. Потърси, направи си режим по този модел:

8:00 3 яйца+ 200 мл мляко
12:00 100гр. хляб + 100гр. месо
20:00 200 гр. кашкавал+2 банана

!!! Това е просто примерна програма, не върши работа на никой и не я взимай буквално!!!

След като изчетеш и направиш програмата, метни я тук да я видим. Ок? tongue wink

Дата: 15.04.2008
19.06.2008, 17:08

Според мен трябва да изчислиш колко белтък въглехидрати и мазнини ти трябват на ден. Много форуми и страници сам обиколил и от всичко събрано на куп извода беше такъв Белтъци 3хтеглото ти;Въглехидрати 4,6-4,7хтеглото ти;Мазнини 0,8-0,9 по теглото ти след това гледаш храните в мрежата техния хранителен състав и разделяш всичко на 5 хранения . tongue wink

Дата: 08.06.2008
19.06.2008, 17:43
Klimentii - 19.06.2008, 16:47

Понеже има много теми, ще ти кажа само основните неща:
Яж много месо, картофи, ориз, ядки, плодове, бобови растения, зеленчуци, (кисело) мляко, сирене, извара, кашкавал и др. млечни, овесени ядки, яйца. Избягвай газирано, наситени мазнини, тоест не яж картофите пържени, а печени или варени, въздържай се от много сладки неща, защото захарта вътре не е полезна. Замести бирата или фантата с капи или BBB.
Раздели си храненето на 5-6-7 части според времето ти. Ако не огладняваш, вземи си бирена мая, от нея се огладнява. За това как точно да си разделиш храненията в тренировъчен и нетренировъчен ден, потърси из статии и теми. Имаше една таблица със съдържанието на най-разпространените храни, има статия за изчисление на дневният прием на Б, В, М и като общо калории. Потърси, направи си режим по този модел:

8:00 3 яйца+ 200 мл мляко
12:00 100гр. хляб + 100гр. месо
20:00 200 гр. кашкавал+2 банана

!!! Това е просто примерна програма, не върши работа на никой и не я взимай буквално!!!

След като изчетеш и направиш програмата, метни я тук да я видим. Ок? tongue wink

Добре, ще потърся, но да знаеш, че не пия алкохол вече 1 година, затова си карам на безалкохолно, е да на газирани неща, но щом трябва и тях няма да ги пия. Аз сега ще потърся, но все пак ако има някакъв начин да ми кажеш през колко време трябва да са храненията и още повече преди и след тренировка има ли нещо по-специално в яденето, например колко време преди и след тренировка. Също и по колко вода да пия на ден? Мерси за съвета!

Дата: 30.01.2005
20.06.2008, 20:20

Ако не можеш да отделиш достатъчно пари за храна просто не се захващаи.Само ще си загубиш времето
Един ектоморф ако не се отдаде изцяло на фитнеса и на съответния начин на живот не ще има добри резултати
Аз си спомням когато бях на 17 години и се бях запалил по фитнеса-заебах кафетата и приятелите само и само да да си паза парите и да си набавям хубава храна и в крайна сметка сичките тези лишения си струваха от 67 килограмов клечо сега съм 90 килограма

You better back the fuck up
Before you get smacked the fuck up