мога ли да ви попитам с какви упражнения мога да направя голям гръб :)
|
21.06.2008, 23:12
мога ли да ви попитам с какжи упрайнения мога да напражя голям гръб понейе мисля 4е не ми е мн голям гръдния ко6 ми е 103-4 при тегло 77-8 килца на руст 180 но тренирам от скоро 4-5 месеца |
|
|
|
22.06.2008, 00:11
Ако искаш голям гръб не се интересуваш маниакалн от детайли - НАБИРАНЕ. Няма алтернатива. Снимката е смотана но която виждаш тук е точно това - ако ти харесва, набирай се. Моята фитнес галерия - http://www.bb-team.org/gallery/114484/ |
|
|
22.06.2008, 00:27
Набиране,тяга,мечка,гребане с шанга.Това е! |
|
22.06.2008, 08:04
aham a moga li da mina i bez tqga za da ne si precakam krusta vupreki 4e imam kolan4e ;d a kolan4eto predkazva li 100 % ? |
|
|
22.06.2008, 08:05
съйалявам за горния коментар 4е е на бг забравям :( |
|
|
|
22.06.2008, 08:09
По дяволите бе хора , поглеждайте си постовете реди да ги поствате !!! stefanak брат , с тая фонетика дето си я праснал горе ми беше истинско усилие да разбера каквото и да е ... По темата - набиранията са ти ужасно важни и скрипеца НЕ МОЖЕ да ги замени . Вкарай набирания , мъртва тяга , мечка или гребане с лост и гребане с дъмбел и си готов .
П.С.
|
|
|
22.06.2008, 10:39
Гребане с дъмбел,набирания,чукове,тяга,мечка,гребане с лъжица/вилица и това са ... |
|
|
22.06.2008, 13:04
Колана няма да те спаси ако незнаеш техниката и правиш тягата грешно. Аз колан не ползвам(по принцип нямам, но не е това най-важното), но си правя тяга с до 110 кг(няма повече), а на кръста нищо ми няма. Само МТ понякога, но това си е нормално. |
|
|
22.06.2008, 13:37
Няма какво повече да се каже..Гръб не се прави на скрипци и др машини - гръб се прави със свободни тежести! Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
22.06.2008, 13:43
искам само да попитам нещо относно набиранията.Като се хващате за лоста по широко ли се стремите да са ви ръцете ,или просто се протягате и както ви дойде по удобно така се хващате?Защото аз се хващам както ми е по-удобно ,но забелязах май ,че хвата ми е леко тесен и не чувствам така гърба си когато ги правя .... |
|
22.06.2008, 14:36
И аз се хващам както ми е по-удобно, тоест малко по-широк от рамената хват. Иначе, ако се хванеш по-широко, ще го усещаш повече в гърба (там за разширяване, ала-бала - по-добре доста широко, на някои места даже има нещо като приставка с дръжки за да е максимално широк хвата). “Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
|
22.06.2008, 15:17
Ако правиш с надхват набиранията - по-широко от раммения хват, ако правиш с подхват да са на раменен хват ръцете. Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
22.06.2008, 21:51
а мога ли да ви попитам дали това упрайнение е гребане с лост аз го правя но не му знам името http://vbox7.com/play:46fba478 на 04:29 |
|
|
|
22.06.2008, 23:13
хубаво е да се правят различни видове набирания,различен хват, различна широчина на хвата, подхван, надхват. ТЯГА. http://www.myspace.com/esoundc
|
|
06.08.2008, 16:51
ами тези упражнения мога ли да ги правя и от тях да направя голям гръб и да си пазя круста съшто така упражненията са в клипа след 12тата мин http://www.vbox7.com/play:abde484c |
|
|
|
07.08.2008, 09:21
Недей бяга от упражнения,които ти натоварват кръста. Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
|
|
07.08.2008, 10:19
Ако искаш гръб - тяга,мечка,гребане,набирания, тоест все упражнения които товарят кръста (без набиранията).Ако искаш да си пазиш толкова кръста - пази го, но се примири че истински гръб няма да имаш никога.., макарче от правилно изпълнение на тези упражнения с подбрани тежести единствено може да си заздравиш кръста. Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
07.08.2008, 14:07
Някои хора го разбират много погрешно това “да си пазя кръста”. Да си пазиш кръста означава да го тренираш. Не го ли тренираш - рано или късно ще стане фал, може да е дори при най-елементарно движение без тежест. А тренирайки го, може да си спестиш дори и онези болки след 60-70 годишна възраст, за които се разправят, че били така или иначе неизбежни. Най-важните места в тялото са кръста и врата, и двете следва да се тренират достатъчно, а не да се пазят от най-лекото натоварване. “Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
|
07.08.2008, 15:08
Набиране с тесен хват и тяга задължително!!! |
|
|
07.08.2008, 18:30
Спокойно можеш и без тяга… |
|
|
08.08.2008, 02:48
Да бе да ... Reality is wrong, dreams are real! |
|
|
08.08.2008, 03:16
Хихи тихо,тихо,трай си там. Имаше вече тема по въпроса,наслушах се… Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
|
|
08.08.2008, 09:59
Тягата,клека и елга не са упражнения за отделен мускул, това са упражнения за цялото тяло.Като правиш тяга извличаш полза не само в гърба, а за цялото тяло.Относно влиянието на тягата при гърба.. мога да кажа, че нищо не влияе така добре за плътността както тягата! Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
08.08.2008, 14:46
чел сам,че от тягата се увеличава и самата талия |
|
08.08.2008, 14:58
Талията може да се увеличава и от мазнини, и от мускули.
“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
|
08.08.2008, 20:58
Като казвам,че може и без тяга,не се опитвам да се заяждам с никой!Не се водете по акъла на 15-18 годишни разбирачи,твърдящи,че без лег,тяга,клек,прогрес няма.Само по себе си това твърдение не е общовалидно.Куп от техните идоли не са и чували за тези три упражнения.Първият преминал 50-сантиметровата граница на ръцете-Лари Скот не ги е направил с тяга и клек,а не е само той.Достоен заместник на тягата без да се смазва кръста е хиперекстензията.Личен пример-аз тренирам от осем години,като половината са по залите,половината вкъщи.Ръцете ми са 48 см.,вярно не съм релефен,както се вижда и от снимките,гръдна-125,бедро-70,без стероиди,без някаква страхотна диета,само протеин,без едно повторение на мъртва тяга,без едно клякане през живота ми.Работя тежък физически труд,като хамалин на летище,през ръцете ни минават спокойно по 35-40 тона дневно,в клекнало положение по багажниците,а кръста никога не ми се е обадил и без “прословутата” тяга.Гърба си съм го тренирал изключително с набирания,гребане с щанга и дъмбели,а относно сила-не вярвам,че три-четвърти от “разбирачите” тук ще издържат на това натоварване при нас особено лятото,когато температурите по обед достигат65-67 градуса Целзий!Извинявам се за отклонението,както и ако съм засегнал някого!
|
|
|
08.08.2008, 22:16
Всички останали упражнения за гръб - добър гръб. Всички останали упражнения + тяга - много добър гръб С времето,мотивацията,постоянството идват и желаните резултати |
|
|
09.08.2008, 19:23
Абе както виждаш, прави си упражненията за гръб и с времето ще имаш голям гръб.Все едно да попиташ с какви упражнения да направя голям бицепс или големи гърди и пр.Да не би да има упражнения, с които се прави малък гръб?Малко е безмислена тая тема. |
|
|
10.08.2008, 04:05
Това е главното правило при изграждането на маса и трудно се постига без тяга.Кое друго упражнение товари като тягата? Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
|
|
10.08.2008, 10:49
Също от пълни клекове може. Не говоря за клекове с 50кг примерно а нагоре и за по дълъг период от време, но го има това. |
|
|
10.08.2008, 18:06
Правя клек и тяга от година и половина и талията ми не е порастнала и с 1см.Единствената логика, по която може да ти порасне талията е тази която я споменаха - да направиш прекалено много маса по долната част на гърба, но за мен това е +. Every hard workout is one step closer to your goal! |