Дневник - Деничката

Дата: 29.06.2008
29.06.2008, 12:29

Здравейте!

Инфо за мен
След дълги години подмотаване реших, че е крайно, направо безкрайно, време да започна да се движда/спортувам повече (повече от въобще wink).
Нямам възможност да ходя на фитнес, тъй като съм в чужбина, и засега това би било безумно голям разход - не по моя джоб.
По тази причина мога да тренирам само вкъщи.

Цел
Висока съм 177 см, тежа 57-58 кг.
Тоест съм слаба.
Но структурата ми е такава, че имам много тънки ръце, много плосък корем (буквално нямам никакви мазнини там - плочките ми се виждат идеално без да спортувам и секунда), но затова пък бедрата ми са месести, не особено оформени, имат излишни мазнини, а кача ли 100 гр или 10 кг - все на бедрата ми отиват.
По тази причина целя да
1) намаля мазнините по бедрата
2) да се стегна/тонизирам като цяло.

Начин за постигане
От години на сам се храня НВД.
В началото само НВД, после минах на ВМ НВД.
Усещам нужда от промяна и ще експериментирам - засега мисля от утре да мина пак на НВД без мазнини, както и да включа 7ми ден, зареждащ, с въглехидрати.

Нужда от помощ
Всякакви препоръки и съвети са добре дошли.
Най-вече приветствам съвети за упражнения в домашна обстановка, които да подпомагат изгаряне на мазнини (предимно в бедрата), както и укрепване на ръцете (като клечки за зъби са в момента).
За сега съм тотално неориентирана в областта на спорта и съм на принципа “я да си дръпна нещо от нета и да го пробвам“.
Отново за по-подробна справка - линка “Въпроси за сваляне на мазнини/стягане и упражнения вкъщи“ в подписа ми.

My love for the champagne dark chocolate truffles is a love forbidden. But I seek no forgiveness for my sins. My senses blurred,my strength of mind gone, I am helpless.

Дневник - Деничката
Въпроси за сваляне на мазнини/стягане и упражнения вкъщи

Дата: 25.06.2008
От: Пред лапитопито ...
29.06.2008, 12:44

Още едно дневниче , което ще следя .  wink

Ако не ме харесваш такава , каквато съм , няма да ме харесаш и такава каквато искаш да бъда .
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/33099

29.06.2008, 15:12

Разглеждах тук там...
Взаимствайки от списъкът с упражнения на ББ Тийм, Да тонизираме у дома с “Големите 6” пак на ББ Тийм и домашната тренировка на Спайдер спорт измислих това като тренировчица (някой неща уж на око прецених с колко повтоирения да ги пробвам, други не..):

Навеждане напред (с дъмбели)
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред
Повдигане на ръце напред (с дъмбели)

Напади (с дъмбели) - 10 пъти на крак
Плие (с дъмбели) - 10 пъти
Мъртва тяга (с дъмбели)
Разтягане на задни бедра от стоеж - нужно ли е въобще...

Повдигане на таза и седалището от тилен лег
Метроном - 5 пъти на всяка страна

Странично извиване от стоеж - 10 пъти на всяка страна
Преден планк с вдигнат крак - 5

Как ви се струва?
А между другото мисля да започна с най-малките дъмбелчета, май са по 1 килце.

My love for the champagne dark chocolate truffles is a love forbidden. But I seek no forgiveness for my sins. My senses blurred,my strength of mind gone, I am helpless.

Дневник - Деничката

Дата: 05.01.2008
От: Pleven
29.06.2008, 15:22

Години,килограми,ръст? А някакво кардио правиш ли?

29.06.2008, 15:25

21 години
177 см
57-58 кг

Като целя да станат твърдо 57, 58 са ми много.

Мога да тренирам само у дома, нямам възможност за фитнес, в чужбина съм и доста вали, така че и бягането навън не става.
Приемам с широко отворени обятия предложения за кардио в домашни условия.

Дневник - Деничката

Дата: 18.11.2004
От: Варна
29.06.2008, 15:27

Скачане на въже?Качване на стълби?Танци?

Пърдя във фитнеса!

29.06.2008, 15:32

И аз за въже си мисля.
Нисички са таваните у нас, ама срам не срам, ще отида на площадката пред асансьорите - малко хора минават, а и тук всеки си прави каквото си иска без да го коментират и безпокоят.
Само трябва да ми мине адската мускулна треска, днес дори напади не мога да правя от болка :(, така че ще съм на пилатес и гирички за ръце.
Толкова е силна болката, че едва сядам и ставам от стола, и до ВЦ ми е трудно даже хаха smile!
А мислех си и аз някоя динамична аеробика?
Как ти се струва?
Дръпнала съм една Pump It Up http://zamunda.net/details.php?id=18417 - определено е бърза!

Дневник - Деничката

29.06.2008, 21:12

Както писах и в другата си тема:

Измислих си схемаааа, за сега.

ден 1: Синди Крауфорд “The next challenge”/Dance Aerobics Pump it up (по-често 1то)
ден 2: комплес с дъмбели
ден 3: тае бо
ден 4: комплес с дъмбели

И така ще ги въртя.
Интервално тичане, въже, ала бала и тях някъде ще ги намърдам, може би в отделен ден, или при гирите…
Засега имам много свободно време, всеки ден, затова така.

Идеята ми е да редувам динамична тренировка, един вид кардио, донякъде поне, но не точно, абе динамика да има (Синди, Тае бо, аеробиката), с по-монотонна тренировка с дъмбели, един вид силова, донякъде поне, но не точно wink!

Дневник - Деничката

Дата: 25.06.2008
От: Пред лапитопито ...
29.06.2008, 21:57

Добре си го измислила , сега остава и да го спазиш за повече от един месец .  wink

Ако не ме харесваш такава , каквато съм , няма да ме харесаш и такава каквато искаш да бъда .
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/33099

29.06.2008, 22:16

Тренирането всеки ден ще секне преди да е минал 1 месец - все пак морета, гостувания в столицата, живот и здраве...
Но за 2-3 пъти седмично ще се постарая на всяка цена да ми стане постоянен навик smile!

Дневник - Деничката

01.07.2008, 09:45

Отчет за вчера:

ядене

- ленено семе, овесени трици, пшеничени трици
- 3 яйца, пилешко филе, зелена салата, домат
- 20 гр ядки
- 120 гр сьомга, зелена салата, домат, краставица
- шунка, зелена салата, краставица

Калории 887
Мазнини 56гр 57%
Белтъчини 71гр 32%
Въглехидрати 26гр 12%

Вчера малко време, много топло, резултат - малко ядене, споко - случва ми се веднъж на високосна година wink!

движение

25 минути Aerobic Tae Bo Cardio (беше след около 2-3 часа ходене пеш, нямах сили за повече)

Дневник - Деничката

01.07.2008, 23:33

Отчет за днес:

ядене

- ленено семе, овесен ядки, овесени трици, пшеничени трици
- шунка, кашкавал, зелена салата, домат
- пилешко филе
- кафе лате с лед
- сьомга, кашкавал, зелена салата, домат, краставица
- шунка, кашкавал, зелена салата
- 1 яйце, бяла риба, зелена салата

Калории 1194
Мазнини 69гр 52%
Белтъчини 104гр 35%
Въглехидрати 41гр 14%

движение

- 3 часа ходене пеша
- около 1 час упражнения за крака, корем и ръце, последните с гирички (Cindy Crawford - The Next Challenge)

Обобщено движението последните 6 дни:
1 - 30 минути тае бо бууткемп
2 - 20 минути пилатес, 20 минути упражнение с гирички за корем и крака
3 - 40 упражнения с гирички за корем и крака
4 - 20 минути пилатес, 20 минути упражнения с гирички за ръце и корем
5 - 2 часа ходене пеша и 30 минути кардио тае бо
6 - 3 часа ходене пеша и 1 час упражнения за крака, корем и ръце

Ох, от утре трябва да се пренасям от една квартира в друга и май ще започна нова спортна дисциплина - събиране на вещи в куфари за загрявка, бягане с куфар във всяка ръка и сак на врата за основно упражнение, и прибиране обратно с празни куфари и сак за релакс wink!

Дневник - Деничката