Кардио с тежести
|
29.06.2008, 19:38
Някой знае ли дали е възможно да се прави кардио с тежести и дали е също толкова ефективно колкото примерно тичането?
|
|
|
|
29.06.2008, 22:21
Зависи от целите ти. В сайта имаше няколко статии по въпроса. Иначе борците правят клек/тяга/изхвърпяне/изтласкване за време. Един познат прави 3серии по 3мин. Релефен е (понеже предполагам, че теб това те интересува). Ама може и да е от безкрайните борби. Не знам. Ако някой е използвал такива методи с визуални цели нека каже, ама се съмнявам. Прекалено е тежко и ако се цели само релеф, има доста по-леки методи със същиата ефективност. Докато човек не се предаде той е по-силен от съдбата си
|
|
29.06.2008, 23:37
http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=1624757
“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
30.06.2008, 00:08
Sapu, ако правиш комплексите от линка си избери тежест някъде между 30 и 40кг. Иначе ще ти се разкаже играта. И да, подкрепям G33K - ефективни са. |
|
|
|
30.06.2008, 13:25
Методът Табата - 20 сек правиш клекове, 10 сек почиваш и пак 20 сек клекове и пак почивка и така докато не припаднеш и не можеш да ходиш. Това е върха на брутализма според мене, но е ефективно. “Ключове носех аз, най-ръждивите от всички ключове; и аз умеех с тях да отключвам най-скърцащите от всички врати.” - Ф. Ницше |
|
30.06.2008, 21:15
Трябва да съм луд че да правя табата три пъти в седмицата вместо кардио. |
|
|
30.06.2008, 21:27
Това е по-скоро увод. По-нататъка казва, че в повечето случаи е неизпълнимо, затова го е разработил. Идеята е следната:
Примерно този комплекс А - първата седмица 4 серии по 5 повторения от всяко. Тоест - 5 row-а, 5 clean-a, 5 клек+пуш преса и т.н. до края без да пускаш щангата. 90 секунди почивка и повтаряш. Общо 4 пъти. На другия ден се върщаш и правиш комплекс Б, пак по същия начин и така 4 дни в седмицата, по един за комплекс (в края на статията са ти дадени 4те). На втора седмица се увеличаваш сериите, намалява се почивката, на трета още и така нататъка. След четвъртата седмица правиш една с леки тренировки, защото натоварването ще си каже думата. Общо всяка тренировка ще ти отнема много кратко време, болката ще е голяма обаче.
“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
30.06.2008, 21:32
Ааа ясно.Мерси задължително ще го пробвам. |
|
|
30.06.2008, 23:04
В youtube има доста клипчета на този принцип, но специално за конкретната програма аз виждам нещата на малко по-различно: 1 row, 1 clean, 1 squat + push press и т.н. и правиш 5 кръга без да пускаш щангата. Почиваш 90 секунди и после пак.
Защо ги виждам така:
|
|
|
30.06.2008, 23:05
дублиран пост |
|
|
30.06.2008, 23:08
Този вариант също звучи ОК, но този пасаж ме навежда на мисли, че тук все пак е имал предвид да се правят по 5 последователни:
Което не пречи да се експериментира по всякакви начини де, важното е пот да се лее. “Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
30.06.2008, 23:13
Прав си. Което иде да покаже:
- Като му изчетеш всички програми става каша
Няма лошо |
|
|
|
01.07.2008, 11:28
Както каза G33K пот да се леее.Неможе да няма никакъв ефект при толкова изморително бяган все ще има ефект и то добър. |
|
02.07.2008, 23:52
Бях чел някъде,че кардиото с тежести било по-добро от обикновеното.Има ли нещо вярно?
Phoebe може ли да дадеш някой линк от youtube-а. |
|