Как си готвите кафявия ориз ?
|
|
07.07.2008, 23:38
Как го готвите това нещо.ДНес за пръв път реших да го пробвам.Неми хареса изобщо.Как си го правите,какво слагате ?
|
|
|
08.07.2008, 06:45
Първо естествено го измивам и след това го варя в вода(без сол, без нищо, просто чиста вода) и след 40 минути варене го ям.Вярно изобщо не е вкусен, даже е отвратителен, но като изядеш някой друг килограм се свиква.Цяла зима почти всеки ден си хапвах 250 грама суров кафяв ориз на ден. “Тренировката без приема на ПРАВИЛНА храна е като орането на поле без в него да се сее - от това няма да израсне нищо” - Арнолд Шварценегер
|
|
|
08.07.2008, 09:25
Да и аз вчера по същия начин го направих и беше отврат.Даже не го бях измил май как трябва и ми хрускаше ,бляк .
|
|
08.07.2008, 10:12
Бланшираният ориз е бял. Никъде не съм виждал бланширан кафяв ориз. Иначе е вярно, че кафевия ориз си е гадничък. Аз оставям водата да заври преди да сложа ориза (и да колкото и да го вариш винаки остава твърд). RONNIE is number one. |
|
|
|
08.07.2008, 10:33
Задължително се мие, и не само кафявия, а и белия ориз.Като го измиеш ще видиш колко чернилка пада.Кафявия ориз не е като белия, вари се 40 минути, а не 10 и тогава омеква, разбира се не е мек като белия и винаги остава някое твърдо зрънце. “Тренировката без приема на ПРАВИЛНА храна е като орането на поле без в него да се сее - от това няма да израсне нищо” - Арнолд Шварценегер
|
|
|
08.07.2008, 12:52
Кафевия ориз го измивам 2/3 пъти слагам го в тефлоновия тиган с вода равна на ориза(1 към 1) и след като се изпари водата го измивам със студена вода и пак добавям още толкова вода(1 към 1) и пак на котлона докато се изпари водата,пак го измивам със студена вода и така към 5 пъти за около 40мин след което слагам заленчуков или пилишки бульон(ако го ям ориза с пиле,ако го ям с риба му слагам рибен бульон) в количество пак 1 към 1 с ориза и като се изпари бульона го махам от котлона и го покривам с капак за около 5 мин за да го задушиш и после го ям.По този начин,като го миеш не залепват зърната,тоест става рехав.Съветвам те да го опитваш по време на варенето за да знаеш колко пъти да добавяш вода и последния път да сложиш бульон за да поеме оризът добър вкус,и естествено да не го превариш,да стане на каша.Ориза който аз купувам му е нужно около 50мин за да стане така както на мен ми харесва меко хрупкав но не твърд.Един път като засечеш за колко време става така че да ти харесва,купуваш само тази марка ориз и си я правиш по един и същ начин,но първо трябва да експериментираш за да откриеш как ти харесва.Може и преди да сложиш първата вода да го запържиш за около 5мин с 2 или 3 супени лъжици олио и после направо сипваш водата и т.н.
Защо ми е сила да сътворя море от илюзии,когато имам сила да създам капка реалност . |
|
|
11.07.2008, 23:55
Варя го дълго. После подправям с къри, къри и къри - много, много къри. Накрая става къри с ориз, но е вкусът на мухъл е заличен |
|
|
14.07.2008, 11:39
Аз преди се пробвах с кафявия ориз, но не се получи особено добре - не ми допада вкуса, както и да го правя. Само се сещам, че по-дългото варене наистина го прави по-приемлив за консумация, а и е по-полезно за храносмилателната система.
Сега съм решил да пробвам една друга рецепта с ориз и силно се надявам да удоволетвори повече вкусовите ми изисквания |
|
|
24.08.2008, 16:21
Аз го смесвам с белия ориз. Слагам 4 чаши бял + 4 чаши кафяв ориз във тава. Един пилешки бульон и много зеленчуци - моркови, броколи, грах и всичко останало. Слага се във фурната докато се препече и хвене лека куричка - след това го ям с пиле и го поливам със соев сос. Изключително вкуснооооо НЕ Е ВАЖНО КАКВО ГОВОРЯТ ХОРАТА ЗАД ГЪРБА ТИ, ВАЖНОТО Е КАТО СЕ ОБЪРНЕШ ВСИЧКИ ДА МЪЛЧАТ |