Най-допустимите “мръсни” храни при НВД
|
|
23.07.2008, 18:20
Привет! Всеки,който е на НВД (или е бил) е имал моменти, в които е нарушил диетата си с някоя особено неподходяща храна.Нека в тази тема да намерим най-допустимата “мръсна” храна,която няма да навреди особено на целта ни!
Моя фаворит е сладоледа.В един сладолед ( 70 гр.) има 118 кКал , 14.7 гр. въглехидрати, 7 гр. мазнини, следи от белтъчини Човек може да живее без храна един месец, без вода един ден, без въздух една минута, а без акъл - цял живот.
|
|
|
23.07.2008, 18:32
Чистил съм с месеци, все още го правя. Стигнах до извода, че е по-добре да чистя 1 месец без кръшове, от колкото 2-3 с кръшове. “Risk! Risk anything! Care no more for the opinions of others, for those voices. Do the hardest thing on earth for you. Act for yourself. Face the truth”.—
|
|
23.07.2008, 23:27
Едно нищо викаш “Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
|
24.07.2008, 10:17
Ехх…
Човек може да живее без храна един месец, без вода един ден, без въздух една минута, а без акъл - цял живот.
|
|
|
24.07.2008, 10:46
И кое е лошото на типовия или черния хляб ??????/ ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!! |
|
|
24.07.2008, 13:19
Едно на ръка, че изобщо не е толкова бавен въглехират, за колкото го смятат. За да е наистина с нисък ГИ трябва в брашното да има доста трици. Вместо това производителите добавят бои, които да правят цвета тъмен. Сещам се за един единствен вид хляб, който може и да е пълнозърнест в истинския смисъл на думата.
My hands may be rough, but I look better than you do naked!
|
|
24.07.2008, 14:39
Моят отговор щеше да е “гаден е”, но и подробното обяснение горе ти върши работа “Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
|
24.07.2008, 14:49
Бонуса е добър хляб и е хранителен на мен ми стигат по няколко филийки на хренене а те са малки. |
|
24.07.2008, 16:17
Хлябът според мен е чиста загуба на калории, за която и да е диета. Когато съм на НВД бих предпочел да чийта с някакъв въглехидратен сладък плод, отколкото с хляб. |
|
|
|
24.07.2008, 16:46
И аз не ям хляб .. но вие го изкарахте ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!! |
|
|
24.07.2008, 16:52
Пълнозърнестият, ръженият и царевичният хляб са доста добри източници на въглехидрати, според мен и задължително следва да се консумират (умерено разбира се). Ако можеш да си орел не се напъвай да си пръв сред гаргите. Няма попътен вятър за кораб без посока. |
|
24.07.2008, 18:18
Пълнозърнестият хляб всъщност не е пълнозърнест, а смесица между рафинирано брашно - последното в повечето случаи е повече от 50%, а дори може да достигне до 90% от цялостния състав и хляба все още да носи емблемата “пълнозърнест”. Това е нещо, което не се споменава на опаковките, но е така. Ако имате близък производител на хляб го питайте, за да разберете как стоят нещата. Останалите няколко процента са за полезните шушулки и частици, които съдържат витамините. Да приемем, че все пак има някой напълно пълнозърнест хляб. За да придобие формата, в която може да го консумирате подобно на белия хляб производителите поставят мая, сол и/или захар. Последните 2 знаем, че не е нужно да се консумират. Маята е свързана с проблеми като кандида. Това е основен фактор хлебните продукти да са свързани с проблема кандида и да са сред първите в листа с храни, които трябва да се избягват. Това е и причина хлебните продукти да са свързани с замайване, оспиване, умора и други. Единственият полезен хляб е истински пълнозърнестият, приготвен в домашни условия с истинско пълнозърнесто брашно. Като цяло няма нищо полезно в хляба, който консумираме, но откъде идва заблудата, че той е полезен? Две са основните места:
- Библията и всички религизни четива - “Дал съм ви всяка семеноносна трева, която е по лицето на цялата земя, и всяко плодоносно дърво; да ви бъде храна.” “И всичко, което няма перки и люспи, да не ядете; то е нечисто за вас.” “Най-добрият пример за това е вегетарианската диета - диетата, дадена ни от нашия Творец” (13 Тайни, променящи живота) и други бла, бла, блата.
Няма абсолютни никакви други източници, които представят хляба като полезна храна. Окей, смятайте хляба за полезен, щом се опирате на Библията и FDA за правилно хранене По въпроса за хляба това, сега за царевичните вафли и другите зрънчоподобни хлябове (оризовки и там както още са ги нарекли), които са актуални по здравните рафтове днес: сухи; денатурирани протеини и главни причинители на стомашни проблеми (в неконвенционалната медицина наречени с помпозното IBS (Irritable Bowel Syndrome)) Иначе казано, ако особено ги употребявате като заместител на хляба - няма по-суха и шитава храна, която може да добавите към основното ядене. Много “комфортен” метод да си задръстите организма. Хляб ям само, когато баба ми е приготвила пица и е твърде вкусна за устоя или когато съм с гаджето на пицария или някакво друго нездравословно място и силно ви препоръчвам и вие да правите така ;D |
|
|
|
24.07.2008, 23:22
Маята, използвана за приготвяне на хляба, няма нищо общо с проблема Кандида.Това са ферментативни, а не патогенни дрожди и са толкова далече от патогенните, колкото човека от шимпанзето.Квасните дрожди са Saccharomyces cerevisiae, а патогенните гъбички - Candida albicans, crusei, tropikalis и така нататък. Вижда се, че освен различни видове, са и от различни родове! А замайването и ленивостта от консумацията на хляб и тестени изделия си идват чисто и просто от голямото количество въглехидрати, предизвикващо отделяне на инсулин и лептин. Я, сега да се изкажа
|
|
25.07.2008, 12:36
Виж сега, ти и за акнето беше извадила железните дерматологични теории, че се лекува с акне с антибиотици, и че тряба пастьоризирано мляко да пием.. и други такива нещица. Теориите ти са страшно железни, но не знам каква ти е практиката като ги развяваш на ляво и на дясно. Защото моят личен опит чисто и ясно показва, че нито акне се лекува с антибиотици, нито пастьоризираното мляко е полезно. За кандидата ще е глупаво да споря с теб, защото познанията ти са много по-големи от моите щом се отнася до научни термини и подобни (щом е до акне - в никакъв случай не са, не се обиждай, но е така ; ). И не искам да споря за нещо, което нямам научна база и най-малкото не съм “микробиолог”, а ученик. Споделям това, което съм чел във всяка една статия по въпроса и от личен заключил. Дори информацията ти за маята да е правилна (макар и да не съответства с тази в книгите за кандида) в момента с горния си пост апелираш към хората с този проблем да консумират хляб (всъщност както направи и за консумацията на пастьоризирано мляко и употреба на антибиотици срещу акне : ), а той е една от основните и първи храни, които трябва да се изключат, защото житото и други зърнени култури са глутенови. Не че карам някой да го прави.. при мен помогна, при други е помогнало, пише го и само трябва да четете. Нямам нищо против знанията ти, Ива, но не представяш всичко в светлината, в която трябва и смятам голяма част от съветите за лоши - като тръгнем от акнето, минем през млякото и сега стигаме до поста за хляба. Смисъл...примерно с горния си пост, информацията е непълна и човек остава с илюзията, че ако има проблеми с кандида едва ли не може да си консумира хляб съвсем спокойно. Поне аз останах с такава представа. И правиш много лоша услуга, представяйки така информацията. Като компетентен човек апелираш към антиботици, пастьоризирано мляко, а от горния ти пост все едно и към хляб (знам, че не е така, но така личи ; ), а от друга страна аз говоря натуралните методи за лечение и натурални храни, нерафинирани храни. По-лошото в случая е, че хората биха се доверили на по-компетентното лице.
Както казах нямам нищо против знанията ти, имам против това, че ги споделяш на хората и съм против това да представяш нещата в неправилната светлина
Сори, че така hijackнах темата и да поста е офтопик |
|
|
|
25.07.2008, 13:25
Благодаря за милите думи!:) Само да кажа, че никога към нищо не съм подхождала императивно, още по-малко съм апелирала към нещо!Моля те, недей да изопачаваш нещата, аз представям информация, която е изпитана в практиката ми (за акнето, с което си се борил, се знае, че се минава през редица трудности - ти излекува ли се от твоето с “натурални методи”....провери да не ти е стероидно акнето:). За кандидата - подобни глупости, изровени от интернет на тема холистична медицина, въобще не ги взимай за чиста монета - информирана съм за това. Занимавам се с инфекциозна микробиология и проблемът “кандида” ми е пределно ясен - тестваме по около 50 пациента дневно точно за това. Знам и как изглеждат и какви са характеристиките и на ферментативните дрожди, използвани в хранителната промишленост. Дори Candida albicans - най-често срещаният причинител на кандидозата, всъщност не се води за патоген в истинския смисъл на думата. Нормално е да съществуват гъбички в червата ни, по кожата… Колкото до хляба, това исках да се изясни, за да не всяваме параноя на тема “алтернативни течения в медицината, бълващи неистини”. Аз лично съм против хляба и е изчезнал от менюто ми преди около 2 години още....така че, тук не ми вкарвай в устата думи, които не съм казала - апелиране и така нататък!! Ако имаш нещо лично срещу мен вече, надявам се да ми пишеш на лична, а не да ме плюеш пред всички. Благодаря. Я, сега да се изкажа
|
|
25.07.2008, 14:08
Извинявам се за офтопика, но от кога се смята, че пастьоризацията е вредна!? Поздрави, та по-здрави… А кога по-умни? На 70!? |
|
|
25.07.2008, 14:28
Отговорям ти на ЛС, за да не се затваря темата. А за пред хората само искам да ти се извиня, че си го приела като лична обида и да кажа, че не те плюя и нямам такива намерения - говориме си чисто по темата за здравето, в която явно не сме на едно мнение.. нищо лично |
|
|
|
25.07.2008, 14:28
Попитай Янкулов, микробиолозите не знаят. На личната ми поща той също призна, че по този въпрос не е наясно в крайна сметка, но в общия форум пише друго.
Я, сега да се изкажа
|
|
25.07.2008, 14:37
А.. не пак си останала с грешно разбиране. Виж, че и тук казвам, че разбираш повече от мене - прочети ми първия пост отново. Фактически нито едно от нещата не мога да ги докажа, защото съм ученик, а не микробиолог както написах вече. Това, което онзи път написах на ЛС за млякото чисто и ясно казваше, че дори да не съм запознат какво е млякото, как вреди и прочие - при мене просто се получава кофти като го консумирам. След като се получи кофти, реших да проверя какво пък има в това мляко и що така става и какво да видя - в naturalnews.com, askshelley.com, няколко книжки и лични случки от други сайтове хората си казват какъв е проблема с млякото. Спрях го и хоп какво стана - зех, че се почувствах по-добре.
Никога не съм учил и нямам амбиции (поне за сега) да ставам по-умен от микробиложка |
|
|
|
25.07.2008, 14:46
Тук не се мерим кой е най-умен, но не трябва и да абсолютизираш в целия научен всемир факта, че акнето не ти минава от предписаните от кой знае какъв дерматолог антибиотици и това, че, видиш ли, ти ставало кофти от млякото, и затова трябва да спре навсякъде процесът на пастьоризация и да се отхвърли той като вреден! Дискомфортът ти се причинява от съвсем други неща, а не ти е виновно пастьоризирането. Млякото, и то прясното, е сред първите места по хранителна алергия и хранителен интолеранс, като това са две съвсем различни неща....и естествено преустановената консумация се отразява добре и тази храна трябва да се избягва. Друг е въпросът, че в разни “...news...” и какво беше там доста от информацията не се базира на научни факти, а на чисти спекулативни клюки. Ако искаш достоверна информация - електронните списания “Nature”, “Journal of microbiology” и ред други световно признати РЕФЕРИРАНИ източници. Я, сега да се изкажа
|
|
25.07.2008, 15:18
Работата е там, че алергията ми е именно към пастьоризираното комерсиално мляко, а не натуралното фермерско - колкото по-отдалечено от натураната форма, толкова повече проблеми при мен (вече винаги ще слагам едно “при мен”, за да не се остава с грешното разбиране). Затова обезмасленото ми прави повече проблеми, отколкото пълномасленото (при мен). Аз силно вярвам на информацията, която чета, защото тя е тази, която е доказала здравните бенефити към моя организъм и това е причината да препоръчвам еди-си-какво пред еди-си-какво. Просто би било глупаво да препоръчвам нещо, което е вредно за мен на някой друг с идеята, че то ще е полезно за него. project_lyte, пратил съм ти инфото, на което аз се опирам по мнение на пастьоризирането мляко. Не те карам и не споря с никой, че това е най-правилната информация. Аз лично смятам, че е, но не е задължително това да е така. В един дискусионен форум всеки има право на мнение и да споделя личния си опит. |
|
|
25.07.2008, 17:39
Това е поредната тема която благодарение на лиготията на някой вече е за кофата.Спам спам и темата се е самозатрила защото двама човека са решили да си ги мерят.Аман. |
|
|
25.07.2008, 17:45
Аз лиготия не видях в темата, не разбирам защо е и за кофата, като се дискутираха доста интересни неща. А защо се палиш като хората отдавна са добавили функция за разделяне на теми (поне в повечето форуми го има, надявам се и тук да е така) и в случая може да се ползва доста успешно? |
|
|
|
25.07.2008, 22:21
Дай едно от млеката на баба ти да го пастьоризират. Ама не “На баба”, а на баба ти. Ако не ти стане лошо от него ние ще си отдъхнем и ще пием спокойно пастьоризирано мляко. |
|
|
25.07.2008, 23:02
Да не оставаме с лоши чувства - темата наистина беше интересна. Я, сега да се изкажа
|
|
|
26.07.2008, 01:50
Доста си бе глупава като се започне от въпроса с кво да си прееба НВД диетата ..с сладолед които е с високо ги и 9999 процента ще ме изкара от кетоза . После - не си пребваи диетата . G33k изкара хляба наказание от бога .. ти започна с сложните обеснения за маята и некви кандидати после тотален офтопик .. само дето вече 80 процента са такива. ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!! |
|
|
26.07.2008, 16:54
Не мисля, че е офтопик нещо, което обяснява даден проблем - нали затова е от форума....а често от даден проблем се стига до друг близък проблем - нима консумацията на хляб и яснотите около това е нещо маловажно??????? Форумът избива натам, накъдето са интересите на потребителите, ако не се лъжа. Я, сега да се изкажа
|
|
|
26.07.2008, 17:06
Според мен не преценяваш нещата много правилно (тва си е мое мнение) .. затва съм и сигурен че ти си потребителя с наи-много офтопик в този саит ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!! |
|
26.07.2008, 17:07
Дай Боже на всеки форум офтопик като този на Ива
Според мен, Wrestling_pro, не преценяваш разликата между информативно отклонение от темата и безмислено/глупаво, което не би било полезно на никой. Надявам се забелязвате къде започва втория тип отклоение в тази тема, причинители за което не съм нито аз, нито Ива |
|
|
|
27.07.2008, 11:25
и ненужни отколнения съм видял доста (макар и не в тая тема ) .. но стига не искам да спама и да се карама с вас ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!! |
|
|
02.08.2008, 18:40
Прее*ахте темата бе, хора! Човек може да живее без храна един месец, без вода един ден, без въздух една минута, а без акъл - цял живот.
|