Пълноценно хранене или добавки
|
|
24.07.2008, 15:51
Здравейте, аз съм нов тук
Ако можеш да си орел не се напъвай да си пръв сред гаргите. Няма попътен вятър за кораб без посока. |
|
24.07.2008, 16:04
Бих казал и двете. И да избягвай изкуствени витамини и минерали. Има няколко фирми, които не произвеждат такива - Natrol, Jarrow Formulations, NOW FOODS, GNC, SOLGAR. Ако тези два термина се съчетаят имунната система ще е на много високо ниво, според мен. gorichka.bg |
|
|
24.07.2008, 16:19
А това какво е?
|
|
|
24.07.2008, 16:25
Какво искаш да разбереш за него? gorichka.bg |
|
|
|
24.07.2008, 16:35
Е добре де, ама аз си мислех, че естествените витамини се съдържат единствено в плодовете и зеленчуците и е невъможно да бъдат под формата на “добавка”, или бъркам? Ако можеш да си орел не се напъвай да си пръв сред гаргите. Няма попътен вятър за кораб без посока. |
|
24.07.2008, 16:35
Явно не ми схвана поста.
|
|
|
24.07.2008, 17:58
Нужно ли е за всеки един витамин да обяснявам от къде произлиза. Прочети малко. gorichka.bg |
|
|
|
24.07.2008, 18:02
представи си един 120кг билдер колко храна вкл зеленчуци трябва да изяде на ден за да си достави необходимото изобщо не ги чувам нещата |
|
24.07.2008, 18:32
е 120 кг е доста оптимистично [quote author="так"]
|
|
|
24.07.2008, 19:12
БодиБилдинга е оптимистичен спорт!
А иначе по темата - да и аз бих казал - “и двете”! Затова са “добавки”! Като си купуваш от доказали се фирми и не предозираш, няма да имаш проблеми. (или поне мишките в лабораториите не показват такива ... |
|
|
|
25.07.2008, 12:45
Да може би за 120-килограмовите билдери да са нужни такива добавки.
Ако можеш да си орел не се напъвай да си пръв сред гаргите. Няма попътен вятър за кораб без посока. |
|
25.07.2008, 14:06
Не забравяш ли, че те са живяли много отдавна и от тогава до сега нещата са се променили (еволюирали). |
|
|
|
25.07.2008, 14:52
Ами аз по скоро бих се изненадал ако Ленодиас & Co. са пазили прохода на Термопилите на НВД…
“Пичо’е, някой носи ли бадеми, че проклетото копие нещо мноо ми натежа?” |
|
25.07.2008, 15:17
Имайки предвид колко е била оскъдна храната в древността няма да се учудя ако е било така |
|
|
|
25.07.2008, 16:22
Все пак и техните представи за корав пич са били различни. Дори и най-коривите тогавашни хора биха се почуствали малки, ако влязат в някоя квартална заличка.
|
|
25.07.2008, 16:27
Представяте ли си по време на 40 километровия дневен поход с близо 40 килограмово снаряжение на гърба и в ръцете, легионерите да спират през половин час , та да си направят “третото храненеза деня” или пък да си вземат, ту креатинчето, ту протеинчето.... Ако можеш да си орел не се напъвай да си пръв сред гаргите. Няма попътен вятър за кораб без посока. |
|
25.07.2008, 17:29
Стига си се прехласвал по тия легионери. По-това време хората са живеели по 30 години, легионерите вероятно и по-малко.
|
|
|
25.07.2008, 17:42
Добавките затова се наричат “добавки” защото се добавят към храненето.Ако нямаш хранене няма къде да ги добавиш. |
|
|
|
26.07.2008, 12:39
Да но са били добри воини и са моели да се бият не като сегашните лигловци ... освен това колко си голям и колко си корав са различни работи ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!! |
|
|
26.07.2008, 13:30
И аз така казвам Не казвайте ,че сте сериозно трениращ , докажете го ! |
|
26.07.2008, 18:17
Въпросът доколкото го разбирам е или или. Т.е. едното изключва другото.
|
|
|
|
26.07.2008, 18:26
Ако имаш пълноценно хранене, добавки не ти трябват. Те служат именно за да допълват липсите в храненето.
|
|
|
28.07.2008, 14:57
За какви по точно добавки става дума?Някои казват да...някои казват не,някои и двете.Но има добавки и добавки.Нямаш нужда от гейнери-въглехидрати от храната,без протеини на пудра-ок пак от храната,витамините пак от храна плодове зеленчуци.До тук добре ами ако иска да прави едно цикълче с креатин по 10 гр на ден например? ще яде по 2 кг месо на ден :Д? (някъде бях чел че в едно кило червено месо има близо 5 гр) Нито е здравословно нито икономично;) Ами ако иска да взима глутаминче по 15-20 гр на ден) Или БЦАА ? Или да пробва продукт с ААКГ или нещо подобно за напомпване?Има добавки които не можеш да ги заместиш или доставиш с храната. |
|
|
28.07.2008, 16:24
Значи Петко К е един от малкото внимателно прочели заглавието на темата - ключовата дума е пълноценно, разбира се.
|
28.07.2008, 18:47
Модерно или не, без добавки немога да ходя на фитнес 4 пъти в седмицата и останалите 3 на плуване. Освен това ходя и на работа по 8 часа на ден |
|
|
|
28.07.2008, 19:23
“Тровя” е доста силна дума. Добавки в разумни количества дават само положителни резултати. А ако човек е много активен физически те са затължителни за пълноценно възстановяване! А това сравнение с тениите е много несериозно..... Reality is wrong, dreams are real! |
|
|
28.07.2008, 21:42
Пълноценното хранене е задължително. Добавките не са, но помагат много да се постигне предходното. Ако водиш динамичен начин на живот, работа, стрес, липса на качествен сън, ако имаш средни или високи цели в залата без добавки трудно се минава. |
|
|
29.07.2008, 10:41
Сравнението с тениите го дадох, само за да покажа колко абсурдно постъпва понякога човек от невежество или пък от сляпо желание за бързи резултати. Още повече това важи и в момента, поради предоверяването от страна на потребителя на фармацефтичните концерни, с техните “супермедикаменти”, както и поради милиардите дилари, вложени от същите тези концерни в агресивна реклама на техните продукти. Знаете ли колко “безвредни суперлекарства” от миналото са забранени в момента?
|
29.07.2008, 12:35
Че какво му е на амфетамина, американската армия си го ползва и в момента. Темата май се изчерпа. Който иска да си яде зеленчуците, да си пие билките и да не ходи на лекар, защото “фармацефтичните концерни, с техните “супермедикаменти”” се опитват да му вземат стотинките и да му прецакат здравето. Аз смятам да си ям добавки, да си пия витамини, хапчета и всякакви там позволени и не позволени стимуланти, когато целта оправдава средствата. |
|