22.08.08
08:26
взех си този “крем” на икаров за бременни жени то тва не е крем а все едно олио много е гадно дано да свар6и работа
казано от FZKTWGS на 20.08.08, 11:11:
Също така и плажа помага доста за стриите по лесно избледняват и стават по невидими .
Доколкото съм чел за стриите,ще ти кажа,че е точно обратното за плажа...тъйкато UVA и UVB лъчите,отслабвали още повече колагените и така кожата е още по предразположена към цепене :) Поне така разбрах от една статия в сайта.
А тези,които си мислят,че с тена могат да скрият стриите жестоко се лъжат,винаги ще си личат.
Сега като дойде зимата и влизането в основен период ще трябва да взема нещо за мазане,поне да не се увеличават старите :) Бях се насочил към Икаров,наистина ли е толкова гадно?
22.08.08
09:13
казано от Финдо на 22.08.08, 08:50:
казано от FZKTWGS на 20.08.08, 11:11:
Също така и плажа помага доста за стриите по лесно избледняват и стават по невидими .
Доколкото съм чел за стриите,ще ти кажа,че е точно обратното за плажа...тъйкато UVA и UVB лъчите,отслабвали още повече колагените и така кожата е още по предразположена към цепене :) Поне така разбрах от една статия в сайта.
А тези,които си мислят,че с тена могат да скрият стриите жестоко се лъжат,винаги ще си личат.
Сега като дойде зимата и влизането в основен период ще трябва да взема нещо за мазане,поне да не се увеличават старите :) Бях се насочил към Икаров,наистина ли е толкова гадно?
Ти досега не си ли се мазал с крем против стрии ? :)
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 22.08.08 09:13.
Ами истината е не :) Бях наясно с опастността,която ме грози,но все си повтарях,типично по бългаски:”Епа на мен ли точно ще ми се случи”:) Нацепих се последната година,иначе преди това нямаше проблеми,викам си и този път кожата ще издържи...Да,ама не :)
След това пробвах Контрактубекс,без особен ефект.Сега с времето стриите избледняха,или вече не са толкова ярко,набиващи се в очите кърваво червени.
Сега да не помислите,че сам някво чудовище от стрии,не е толкова тежко положението...Чел съм във форума тук,за много по-фрапантни случеи...:)
Мнението беше редактирано от Финдо на 22.08.08 13:18.
22.08.08
13:40
казано от Финдо на 22.08.08, 13:18:
След това пробвах Контрактубекс,без особен ефект.Сега с времето стриите избледняха,или вече не са толкова ярко,набиващи се в очите кърваво червени.
Контрактубекса само избледнява стриите маха червенината и от него стават доста бледи дори почти не се забелязват
Един от добрите кремове против стрии ама еизлиза доста скъпичко ако го ползваш както трябва три пъти на ден
Много му е малко количеството в една тубичка .
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 22.08.08 13:41.
Ами по 13-15 лв беше тубичката...В описанието го даваха да се използва 6 седмици,като една тубичка стигаше до към седмица.
казано от Stanislav Spasov на 22.08.08, 08:26:
взех си този “крем” на икаров за бременни жени то тва не е крем а все едно олио много е гадно дано да свар6и работа
еми поливай се сега като не слушаш какво ти се говори и това е крем за предотвратяване появяването дефакто жените си мажат коремите преди да им се появят стрии за да им стане еластична кожата и да няма проблемс със растягането
22.08.08
16:12
И аз смятам да започна отрано!Хаха!
22.08.08
17:18
.... нищо ви няма трябва да видите мен по рамената все едно са ме рязали с нож... това е до тип кожа а иначе единственото с което може да се предпасите напълно от появата им са инжекциики фолиева киселина B8 ииии така и така ама тия неща не ги знаех и сега съжелявам :(
22.08.08
22:26
Като чета тука се радвам,че не са ми излизали! Те всъщност как се получават? При рязко почакване на килограми? Рязко покачване на ММ???
23.08.08
08:40
казано от Финдо на 22.08.08, 15:54:
Ами по 13-15 лв беше тубичката...В описанието го даваха да се използва 6 седмици,като една тубичка стигаше до към седмица.
Аз 17 лв. съм го взимал .
23.08.08
15:50
За да има ефект Контрактубексът за заличаване на всякакви белези,вкл. и стрии, трябва да се използва поне 6 месеца!!!!
еехее,то ще ти излезне дявол и половина...:)
Трояне,от качване и сваляне се получават,когато това е бързо и кожата не може да насмогне на растежа и се цепи :)
казано от Ива Павлина на 23.08.08, 15:50:
За да има ефект Контрактубексът за заличаване на всякакви белези,вкл. и стрии, трябва да се използва поне 6 месеца!!!!
Донякъде съм съгласен с Ива, екстрактът от лук има противовъзпалително действие, от друга страна спира пролиферацията на съединителната тъкан, алантоинът, казват, “омекчавал” излишната съединителна тъкан, така че получените нацепвания намаляват, хепаринът увеличава тургора на кожните слоеве, така че активизира клетъчното делене в дермата, за сметка намаление на съединителната тъкан.
Последните години в научната литература има протоворечиви мнения за ефекта на този препарат- да, има ефект при възпалително ерозии/hipertrophus (белези, келоиди, др), но що се отнася до стриите ефектът бил много слаб..има информация, че Mederma ointment има добри индикации за премахване на тези белези