АНАЕРОБНО ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИ ?????????

2 от 2
2

Дата: 05.07.2004
От: Бургас
11.08.2008, 20:11
Ивайло Стайков - 11.08.2008, 19:29
Ива Павлина - 11.08.2008, 11:16

По становището за горенето приоритетно на белтъци или мазнини, след изчерпване на гликогена, подкрепям Дзвер, както и всичките ми знания и учебници - те също са на негова страна:)

Искаш да кажеш че организма ще се насочи само и единствено към мазнините,,,,,,според мен ,както съм писал и по-горе ще разгради и муск.,чернодробни и кръвни белтъци,а съотношението на разградените мазнини към тези на разградените мускули зависи от много фактора

Ти четеш постове (пак) като дявола евангелието.
Къде съм казал аз че само и единствено мазнините са гориво за мускулната клетка, можеш ли да посочиш?

Темата май стана кой е по - по - най. Няма реални въпроси, няма реални отговори а издребнява.

Дата: 21.09.2006
От: София
11.08.2008, 23:33

Ето ти отговор какво и защо предпочита да гори организма (цитирам мой отговор в друга тема):

“Глюкагонът е метаболитен регулатор: ..., увеличава изхвърлянето на глюкоза от черния дроб. ... Не действа на мускулите ... в черния дроб стимулира глюкогенеза (!) ...
Адреналинът ... увеличава глюкозната концентрация в кръвта ...
Кортизолът е хормон със сложно и многостранно действие...когато гликогеновите депа са изчерпани глюкагонът и адреналинът нямат ефект за предпазване на организма от критично спадане на нивата на кръвна захар ... кортизолът предизвиква бърза глюкогенеза (!) от големи количества мускулни, кръвни и чернидробни белтъци ... за поддържане на нормална работа на мозъка”
От горепосоченото става ясно, че докато не се намеси кортизола мускулите не са суровина за глюкогенеза.
Пак там пише, че кортизола (главния враг) се задейства при “критично спадане на нивата на кръвна захар”.

Това е отговора кога се гори мускул и кога не - докато има глюкоза в кръвта не се гори мускул. Горното е цитат със съкращения от Биохимията. И пак в нея пише “мазнините изгарят в огъня на въглехидратите“.
Дали след тренировка повреме на кардиото ще изчерпиш гликогена зависи от това колко и какво си ял и от темпото на кардиото.
За мен интервалната тренировка е заместваща “нормалната“ тренировка преди умереното кардио.
Интервалната е доказана като изчерпваща бързо гликогеновите депа тренировка.
Но пак повтарям - интересно какви хормонални промени предизвиква тя? И особено в сравнение с тренировка с тежести тип културистична. Току-виж излезнали подобни на тренировка за релеф. Ама това са си мои размисли, а изследвания не съм търсил.
И наистина издребня темата май върви на закриване.

Аз Не Зобя
http://vitosha100km.hit.bg/results.html
http://www.mensa-bg.org/
http://www.bb-team.org/articles/2341/
моята галерия http://www.bb-team.org/gallery/106615/
изготвям индивидуални тренировъчни програми, препоръчвам хранителен режим и възстановителни средства

Дата: 05.07.2004
От: Бургас
12.08.2008, 07:07

Хормоналните промени пак са тея, които и в нрмалното кардио, мисля, че говорихме по този въпрос smile Вероятно ще засилиш катаболните хормони и то е нормално заради голямото натоварване, особено на сърцето, но няма нищо толкова фрапиращо. И далеч не може да се каже, че рязкото засилване на катаболните хормони е голям плюс за растежа.
И според мен не е ключът там, а по - скоро в това, че при хийт ще има по - голяма степен на участие на бели и червени мускулни клетки, заедно.
Което означава повече места за горене на мазнините; повече митохондрии, участващи в процеса.
Но има и друг момент:
Когато тренировката е по - дълга и по - редовна, митохондриите увеличават размера си и дори и броя си!
Което води до:
1. Трайно увеличение на размера на клетката - хипертрофия
2. Трайно увеличение на капацитета им - включително за горене на мазнини.

Дата: 16.08.2008
16.08.2008, 13:46

Браво бе момчета,
направо съм впечатлен.Сериозно. Вече не помня кой водеше биохимията, но заслужава поздравления.
А иначе по темата: поддържам Дзвера, считам неговата теза за правилната

2 от 2
2