Упражнения за китки?
|
10.08.2008, 13:51
Здравейте. Още от малък китките ми са адски слаби, та случайно да можете да ми препоръчате упражнения за китки? Не искам да стават по-големи тъй като ми е ясно, че не може, а просто искам да заякнат малко, тъй като когато вдигам щанги усещам болка в тях, а не в мускула. Благодаря предварително. |
|
|
10.08.2008, 14:54
Лицеви опори със сгънат юмрук, поработи малко и над предмишницата |
|
|
|
10.08.2008, 15:40
нищо няма да помогне това и нищо и излишно напрежение.Мисля че се продаваше някакъв уред (дестина лева не беше скъп) разрови се. ..... |
|
|
10.08.2008, 19:37
Навиване на тежест. |
|
|
10.08.2008, 19:57
Ти си вдигай щанги и с времето ще ти заякнат от натоварването.Ще станат и по дебели, но за това трябва доста години да минат |
|
|
10.08.2008, 23:01
много добро упражнение и за една година ще заякнат IRON ARMS Pomorie |
|
|
11.08.2008, 02:33
кога те болят,къде точно те болят ,колко силно те болят и какъв е типа на болката(остра,тъпа,пареща,местеща,и т.н.).Може да имаш някъв зараждащ се проблем,болката е сигнал че нещо не е наред,например в структурно отношение,а не че са ти слаби. Защо ми е сила да сътворя море от илюзии,когато имам сила да създам капка реалност . |
|
|
11.08.2008, 09:43
Фащай една “гума“ и стискай стискай...
|
|
11.08.2008, 12:07
Главно ме болят на лежанката и когато хвана правия лост за бицепс. Иначе проблем имам от дете, когато тренирах тенис, нещо си прецаках китката и ми се появи едно топче. Уж не е опасно, но се усеща от време на време. Но не мисля че е от това, понеже и двете китки ме болят. Болката е тъпа и може да се търпи. |
|
|
|
11.08.2008, 13:38
И моите ме боляха по едно време от лежанката ама си минаха и няма проблеми .Незнам ако е сериозно по добре иди на лекар нещо |
|
|
12.08.2008, 06:22
Извинявай, но никъде не видях на колко години си? Във възрастта на пубертета е възможно да имаш проблеми със ставите(болки, пукане и т.н.) После си отшумяват от самосебе си. Като започнах с фитнеса и мене ми беше терсене да правя бицепс с прав лост- китките просто си боляха, ама сега няма проблем. По-добре як и тъп, отколкото яко тъп!!! |
|
|
12.08.2008, 21:05
Лицеви опори на юмруци само на 2те кокалчета (показалец и среден пръст) и укрепват китките донякъде ... |
|
|
13.08.2008, 11:59
Горните упражнения са добри - стискане на гума, лицеви опори на кокалчета, навиване на тежест. Може да пробваш и да стоиш известно време само на кокалчета също, без да правиш лицеви опори - стоиш си така докато се измориш всеки ден. Като цяло не е добре за китките да се прави бицепсово сгъване с прав лост, особено ако е с по-голяма тежест. Китките остлабват и когато са пречупени леко назад докато тренираш на лежанката, затова се стреми да са възможно най-изправени. http://www.mma-bulgaria.com - турнири по свободен двубой и смесени бойни изкуства |
|
13.08.2008, 21:16
А защо не ги стегнеш с нещо, има такива ръкавици които те стягат в китките, или с ластичен бинт или нещо такова, би трябвало да помогне малко. |
|
|
|
14.08.2008, 07:54
Тези изкуствение укрепления като бинтове и ръкавици за китките само спомагат китката да се разглези и да остане слаба. Ако те боли и ти е нужно малко време за възстановяване може да ползваш такива, но ако искаш китката ти да заякне тренирай без тях. http://www.mma-bulgaria.com - турнири по свободен двубой и смесени бойни изкуства |
|
|
14.08.2008, 17:10
Да бе има..остеопороза има направо... Стига глупости ! Аз като започнах да тренирам сигурно половин година си ме боляха. Сега квито и килограми да хвана не ме болят (може да не мога и да ги дигна, но не е проблема в китките You know what I fucking hate? When you search for something on google and all you find are forum pages where someone else is looking for the same thing and the answer is some dumbass saying ‘just search google for it’ |
|
14.08.2008, 17:47
Благодаря на всички. Като за начало ще отида на лекар да ги прегледа, а след това ще подновя фитнеса отново. |
|
|
|
20.08.2008, 15:47
Поткрепям го Стоянчо. Вземаш една туба или шише от минерална вода .Пълниш го.Вързваш му едно въже на другия край нещо кръгло около 30мм диаметър. Хубаво е да се навива с изпънати напред ръце |