The roller - супер упражнение за гърди в домашни условия?

Дата: 28.10.2007
21.08.2008, 21:55

Значи отдавна си мислех за това упражнение, без да съм го виждал никъде, но си мислех че няма да е удачно. Вса пак като го видях се успокоих - значи става. Онзи ден го пробвах, но съвсем за малко - струва ми се че ще е абсолютен килър за домашно тренировка ако имаш само дъмбели без лежанка. Задължително обаче трябва да има нещо с голямо сцепление под тях - примерно дебело одеало, иначе много се плъзгат неконтолируемо. Кагото обаче е спазено това условие и се тренира внимателно, дори без допълнителна тежест мисля, че ще натоварват страхотно - нещо като кръст на халките в гимнастиката. Или ако предпочитате, както казва човекът на клипа, комбинация между лицева упора и флайс. Естествено, трябва да се внимава - има риск от контузий, както при упражнението с швейцарска топка в наскоро откритата тема за алтернативни упражнения за гърди, където това упражнение би могло да пасне идеално. Все пак си мисля, че ще бъде по-добър въриант от швейцарската топка. Вдругиден, събота, като тренирам гърди за пръв път ще го включа с няалко серии, като цяостно упражнение за гърди и тогава ще споделя впечатления, сега само съм го пробвал за няколко повторения, пътк и искам да чуя вашите мнения. Ето клип с него:

http://www.youtube.com/watch?v=zm1Bo_QBZ_c

Моята фитнес галерия - http://www.bb-team.org/gallery/114484/

Дата: 31.07.2008
От: пловдив
22.08.2008, 10:22

тва опражнение не е за всеки аз например 6те се пребия.ина4е може яко да помпа

Дата: 30.05.2007
От: България
22.08.2008, 10:40

мда това упражнение не е лесно за изпълнение а и май не товари много чисто ми се струва

No Pain No Gain!
Як като бик и почти толкова умен wink

Дата: 07.01.2008
От: Троян
22.08.2008, 13:27

Много готино малко на “Лег Меджик“ ми напомня smile хах иначе за домашни условия е перфектно.

.....

22.08.2008, 14:11

Както казах, пробвах го само за няколко повторения - аз го сравнявам с олеснен вариант на упражнение на халки в спортната гимнастика. Струва ми се, или по-скоро надявам се, че ще ми вземе здравето за няколко последователни тренировки, докато все още ми е много трудно, и си мисля че по-добро в домашна обстановка няма да намеря. И аз си мислех, че ще се пребия, затова и ще го правя като второ упражнение, докато имам сила в поддържащите мускули, но не е чак толкова нестабилно - стига да съм подложил дебело одеала под дъмбелите. Утре ще кажа как съм го усетил.

Дата: 28.02.2007
От: София
22.08.2008, 18:00

Това упражнение е доста рисково, особено за начинаещи. Бих предпочел флайс на кросоувър. Реално погледнато тук ръцете събират, няма тласкане (оттласкване, както при лицевите) и в такъв случай доста по-безопасно е флайса. Иначе който смята, че друго не може да му помогне, да действа.

22.08.2008, 18:50

Ами аз лежанка нямам, но флас също правя, лягам на леглото и гърба ми е на една табуретка. Много зле звучи но е прилично, наистина. Ама имам само два по 23 кг дъмбели, които да речем че стават за флайс, но за нищо повече. Така че утре ще правя и двете, както и още две упражнения. Човек като има голям стаж и не ползва много или никакви добавки, дори и добре да се храни, всякакви идеи са му необходими. Аз също категорично не бих го препоръчал на начинаещи, дори така започва самото клипче.

Дата: 30.05.2008
22.08.2008, 22:59

Според мен, натоварването върху раменете и ръцете (предмишници в това число) е много по-голямо от колкото това над гърдите.  А целта при тренировката за гърди е те да се натоварят максимално преди да са се изтощили по-малките мускулни групи - синергисти.  А като го сложиш това като второ упражнение, не знам дали ще имаш сили за качествено натоварване на гърдите в останалата част от тренировката.  В това упражнение се изисква много голямо внимание за баланс, а това подсказва, че е много вероятно да се жертва техниката.  Все пак пробвай и кажи как си го чувствал, понеже изглежда интересно smile

Поздрави, та по-здрави... А кога по-умни?  На 70!?

Дата: 21.03.2007
От: ВАРНА, България
22.08.2008, 23:08

Всичко много добре, само не мога да разбера, защо повторенията представляват един и същи кадър повторен няколко пъти smile Като се загледате, ще забележите как прескача картината.

Cheat on your girlfriends, not on your workouts!

АЗ

Дата: 16.07.2006
23.08.2008, 08:12

Хубаво е упражнението като за флайсово, но няма особена разлика от кросоувър от наведено положение а не може да се каже че кросоувъра е някакво велико упражнение за гърдите. Истината е в тежките преси за гърди с щанги и дъмбели и постепенното увеличаване на използваните килограми.

23.08.2008, 10:11
Alkorin - 23.08.2008, 08:12

Хубаво е упражнението като за флайсово, но няма особена разлика от кросоувър от наведено положение а не може да се каже че кросоувъра е някакво велико упражнение за гърдите. Истината е в тежките преси за гърди с щанги и дъмбели и постепенното увеличаване на използваните килограми.

Напълно съм съгласен, но тренирам вкъщи и имам два дъмбела по 23 кг, така че... А иначе защо клипчето е от един кадър - ами сигурно му е трудно, знам ли, аз не бях забелязъл.

23.08.2008, 15:55

Сложих кратък коментар, както и нискокачествено видео, в постинг от личния ми дневник.

Дата: 06.06.2007
От: Там, където ентусиазмът среща желязото
24.08.2008, 22:02

Георги, къде остави класическите лицеви опори? Аз като трябва да тренирам в домашни условия залагам само на тях за гърдите и не съм сгрешил до сега.

How many times have I heard “to get bigger, simply increase the amount of weight you can lift during your sets,” I’ll tell you, plenty of times! Ironically most of the time it comes out of the mouth of a fat slob who will not get laid in the next century. The guy dresses like a bodybuilder but actually looks like a tubbybuilder! His training style is characterized by using way too much weight on his sets, using sloppy form. Oh, he can lift a lot of weight (if you can call it that) but he has a physique reminiscent of Homer Simpson, our favorite cartoon character