Курсове за фитнес инструктури във Варна
|
05.09.2008, 17:14
През месец октомври предстои да бъде организиран курс за фитнес инструктури в град Варна. За повече подробности: |
|
|
|
06.09.2008, 03:13
И кой ги организира? Какви са ви сертификатите? По коя система са? Сертифицирани ли са от федерацията по културизъм и фитнес? Международно ли е лигитимна дипломата? Controlled Labs |
|
06.09.2008, 07:30
Организира ги фирма Компасспа ( http://www.compasspa.org ). Сертификатите са от министерство на образзованието и са международно легитимни. |
|
|
|
06.09.2008, 08:22
Някакви дипломи, към някаква асоциация, 7-10 урока по 2 часа. Висша форма на знание и професионализъм! Аз Не Зобя |
|
06.09.2008, 09:36
Курса се провежда с цел не да научи курсистите как самите те да тренират, а да ги научи на индивидуален подход към клиенти ( не да им се дават заучени програмки и диети) , съобразявайки се с техните нужди и цели и давайки им необходимата мотивация. Както се вижда на сайта на фирмата, от тях се изисква да са активно занимаващи се със спорт: т.е. грамотно трениращи и разполагащи с базови познания които в процеса на обучение се обогатяват. |
|
|
|
07.09.2008, 12:17
За първи път чувам за диплома за фитнес инструктор или персонален треньор от Министерството на образуванието!? Controlled Labs |
|
|
07.09.2008, 13:06
Моите лични наблюдения са, че има доста хора без кетап, които имат много повече знания, от някои дипломирани инструктори по залите. Смятам, че ако човек реши, може сам да научи много повече от специализирана литература и от собствения си опит, отколкото ако някой седне да му налива в главата. Това обаче съвсем не означава, че подобни курсове за излишни, защото в крайна сметка, като отидеш някъде на работа, ти искат първо кетап и после знания И все пак похвално е, че подобен курс е организира във Варна и не е нужно човек да бие път до София - центъра на вселената. Cheat on your girlfriends, not on your workouts!“ |
|
|
07.09.2008, 15:29
Дааа, там всичко се върти Владо, не знаеше ли? На мнение съм, че курсове трябват! Да се създава потенциална работна ръка. И вече най-пробивния ще оцелее! Колкото до министерството и генезиса на дипломата - редно е! Така се озаконява една професия и заляга като параграф в документите! **ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР ПО СИСТЕМАТА** http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки |
|
|
07.09.2008, 16:29
Надали точно Министерството на образованието ги издава тези дипломи. Аз Не Зобя |
|
07.09.2008, 17:09
Митака ще помоля за две неща: не давай грешни данни за продължителността на курса (никъде не е посочено че часовете са 10! ), и не давай своите съвети и мнения при положение че не си достатъчно осведомен по въпроса, именно за това сме дали координати за връзка, за да не навлизаме в безсмислени дебати и всеки който би се заинтересовал от съобщението да може да получи достоверна и подробна информация от първа ръка. |
|
|
|
07.09.2008, 20:02
Митака е напълно прав. Неможе всеки който си иска да организира курсове за професионални инструктори. Има си лицензирани организации за тази работа всичко друго е гавра със здравето на клиента. Много момчета които знаят много за тренировките ще се явят само заради дипломата, а останалите които виждат в това само една възможност за да припечелят нещо ? Нали точно заради такива учили недоучили има контузени клиенти и такива които завинаги се отказват от тренировките. Питон по съм навит “Фитнес консулт“ да организира такъв курс и бих помогнал от колкото хора които и представа си нямат от фитнес. Controlled Labs |
|
08.09.2008, 07:46
|
|
|
08.09.2008, 07:47
Защо си мислиш че някъде извън Бг е по-лесно да си намериш работа като фитнес инструктор? От мои лични впечатления, навсякъде, освен в Бг гледат кандидата и дипломата му под лупа преди да го допуснат да работи с клиенти. Само в родната България съм виждал “фитнес инструктори“ без дипломи, със съмителни знания, без какъвто и да било подход към клиентите направили грешката да им се доверят. |
|
|
|
08.09.2008, 08:02
Започваме да се настройва ме на една вълна! Кои са ви преподавателите? От НСА ли са? Какво включва курса като програма? Има ли включена Спортна психология и педагогика, диетология, физиология, спортна медицина и първа помощ? Controlled Labs |
|
|
08.09.2008, 10:27
Аз не го отричам, въпросът е КАКВА диплома?
Извинявам се, грешката е моя!
Ами бихте ли ме осведомили (за да не се изказвам тъй неподготвен) какви са тези Дипломи, които издавате и кой всъщност ги издава? Аз Не Зобя |
|
08.09.2008, 16:56
Така...понеже не смятам да излизам от културния тон на темата и да отговарям на нападки на хора, които не са дори потенциални клиенти за въпросния курс а очевидно имат прекалено много свободно време ( с което аз не разполагам за се впускам в ненужни дебати), смятам да приключа темата така: в първия пост сме дали координати, по-долу има интернет сайт на фирмата организираща курса ( http://www.compasspa.org - за тези които не са го видяли), в който пък има още телефонни номера, адреси, skype и icq номера, на които на всеки заинтересован в обучението ще бъде дадена нужната му информация. Поздрави!!! |
|
|
|
08.09.2008, 22:13
Реших да допълня темата с телефоните на БФКФ. На тези телефони, мейл, факс, а и в самата федерация заинтересуваните могат да получат информация за издаването на лиценз от федерацията. На завършилите едикой си курс се издават лицензи, на останалите - не. Могат и да попитат защо.
Понеже и аз нямам достатъчно свободно време НЯМА да твърдя, че от БФКФ издават лицензи на завършилите курс, който дава поне минимална база от знания, провежда се от преподаватели от НСА и претендира да даде основни познания (за съжаление твърде основни) по анатомия, физиология, биохимия, ... Аз Не Зобя |