Качване на маса и кик бокс ?

Дата: 02.06.2008
06.09.2008, 21:12

Съвместимо ли е качването на маса и тренировките по кикбокс ? Знам че има теми за джудо и тн. , но в кикбокса знам че има доста кардио

Дата: 04.09.2005
От: София, Луковит
07.09.2008, 07:59

За разлика от джудото, където няма никакво кардио а?

Докато човек не се предаде той е по-силен от съдбата си
(Е.М.Ремарк)

07.09.2008, 09:21

кога съм казал че няма ??? просто в кик бокса знам че се скача на въже около 1 час

07.09.2008, 10:08

Разликата м/у кик-бокс и джудо е, че първото е ударно, а второто хватово. Ако в кик-бокса се скача 1 час, в джудото ще се тича 1 час. Въпреки че аз не знам кик-боксьори да правят толкова скачане, малко безмислено е.
И за да не пиша само спам- няма проблем, качваш си и си боксираш.
Успех!

(Е.М.Ремарк)

Дата: 16.08.2008
От: Plovdiv
07.09.2008, 10:19

на4и ни6то не ти пре4и да ка4и6 маса  просто трчаа да яде6 пове4е  , а от кардиото сваля6 мазнини дето така или ина4е не ти тряат

Дата: 05.09.2007
От: Нови пазар
07.09.2008, 13:28
jalokin - 07.09.2008, 10:08

Разликата м/у кик-бокс и джудо е, че първото е ударно, а второто хватово. Ако в кик-бокса се скача 1 час, в джудото ще се тича 1 час. Въпреки че аз не знам кик-боксьори да правят толкова скачане, малко безмислено е.
И за да не пиша само спам- няма проблем, качваш си и си боксираш.
Успех!

Разликата между кик-бокса и джудото е от Земята до небето! Човека е прав,че в Кик-бокса има много повече кардио тренировки и за това ще му бъде по-трудно да покачва мускулна маса.Относно автора на темата:Ако се храниш добре и тренираш добре,резултатите ще дойдат.Храненето е най-важно по принцип.

Сега като си гледам първите теми ми става лошо! хаха

07.09.2008, 14:55

благодаря на всички за отговорите smile

07.09.2008, 15:09
Траян Атанасов - 07.09.2008, 13:28

Разликата между кик-бокса и джудото е от Земята до небето! Човека е прав,че в Кик-бокса има много повече кардио тренировки и за това ще му бъде по-трудно да покачва мускулна маса.Относно автора на темата:Ако се храниш добре и тренираш добре,резултатите ще дойдат.Храненето е най-важно по принцип.

smile Бе виждам че чуеш нещата яко, ма колко време викаш си тренирал кик-бокс? А колко джудо? И какви ти бяха постиженията, смисъл на какво ниво тренираше едното, а другото?
Иначе ми е интересно да чуя точните разлики, ма е съвсем спам, та...
Поздрави

(Е.М.Ремарк)

07.09.2008, 18:08

Ми кик-бокс съм тренирал малко... Ти като толкова си сигурен,че във джудото има повече кардио,гледай един мач по кик-бокс колко време продължава и пак ще говорим.Защото силно се съмнявам,че си гледал такъв мач....Кик-бокса има много повече общи черти с киокушин отколкото с джудо... Просто,защото киокушина произлиза от кик-бокс.Сам си направи сметката какво е общото между джудо и киокушин... Сега интересно ли ти е още???

07.09.2008, 18:19
Траян Атанасов - 07.09.2008, 18:08

Ми кик-бокс съм тренирал малко... Ти като толкова си сигурен,че във джудото има повече кардио,гледай един мач по кик-бокс колко време продължава и пак ще говорим.Защото силно се съмнявам,че си гледал такъв мач....Кик-бокса има много повече общи черти с киокушин отколкото с джудо... Просто,защото киокушина произлиза от кик-бокс.Сам си направи сметката какво е общото между джудо и киокушин... Сега интересно ли ти е още???

Потренирай, почети, погледай, послушай и пак ще си говорим wink
Айде до тук, няма как да намерим общ език, щом при теб времето върви назад smile

(Е.М.Ремарк)

07.09.2008, 18:25

Искаш да ми кажеш,че това в червеното не е вярно?!Аз имам приятели,които тренират киокушин и могат да кажат,че произлиза точно от кик-бокс.Попитах,гледал ли си мач по кик-бокс?! Да ми говориш,че при джудото имало повече кардио,след като мачовете са по-кратки.И това,че скачането на въже било безмислено... Незнам за кого времето тече назад. Ти като гледам си много запознат.

07.09.2008, 21:00
Траян Атанасов - 07.09.2008, 18:25

Ти като гледам си много запознат.

Ми така се очертава.
Айде успех

П.П

Траян Атанасов - 07.09.2008, 18:25

Аз имам приятели,които тренират киокушин и могат да кажат,че произлиза точно от кик-бокс.

оооо, не се и съмнявам че имаш такива

(Е.М.Ремарк)

07.09.2008, 21:55

Ами да имам точно 4 човека са, ама ти знаеш.Двама,от които са с черен колан 1ви дан!Ти как искаш да ти докажа? Защо не ме обориш  с някакви факти?!

Дата: 17.07.2006
07.09.2008, 23:16

//offtopic.. Егати спора стана тук.
В коя да е борба (било то джудо, самбо, свободна, граплинг...) във всички случаи има многократно повече кардио отколкото в произволен ударен стил. На човек, който не се е борил, това трудно му се обяснява без директно показно(и друг път съм се убеждавал в това), но със сигурност мога да ти кажа, че в бокса след 8 рунда имам въздух за още доста (за разлика от хора, които иначе са по-добри от мен като техника и са тренирали бокс доста повече от мен), а граплинг след 5 преборвания едвам гледам (което е горе-долу едно и също като времетраене, 1 минута е разликата). Изобщо, както казва един приятел (тренира ММА, тоест наясно е и с кик бокс, и с борба, и с още едно-две нещица) - “когато имам въздух да се боря, имам въздух за всичко - бокс, тичане, скачане..всичко“. Сега, в джудото по принцип е малко по-лекичко, но въпреки това, сравненията на кардиото с това в бокса са неуместни, просто при борба е различно. Там нямаш вариант за почивка от 10-15 секунди (каквато много често получаваш в бокса, дори да не я търсиш), всичко е на 100% през цялото време, защото иначе просто си на земята, и то от неудобната позиция. И затова и подготовката е желязо, особено на ниво силова издръжливост и кардио.
edit: Сега се сещам, че стана дума и за продължителност. В K-1 (което за мен е кик бокс, другото ми е много софт и не го гледам много) са 3 по 3 или 5 по 3. По 3. В джудото на тренировка се работят рандорита по 5 минути. Работят се по няколко (често - повече от здравословното, буквално). 3 минути или 5 минути е повече? Защото почивката между рундовете прави нещата МНОГО различни, едно е 3 минути и после почивка, друго е 5 минути  нон-стоп. А и предвид това, което казах по-горе за стоте процента, нещата наистина стават...тежки.
offtopic//
По темата - ако ядеш както подобава на един сериозно трениращ човек, ще качваш. Ако не ядеш както трябва и без никакви тренировки да си, само да лежиш - пак няма да качваш. Само гледай тая маса да не я подпомагаш със стандартните бодибилдинг тренировки, че ще те наказват много на спарингите (в смисъл, че ще те пускат с по-тежки и по-яки, а ти ще си просто по-тежък, и просто няма да стане работата, не и с добър край).

“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.“ Pavel Tsatsouline
“It is not worth an intelligent man’s time to be in the majority. By definition, there are already enough people to do that.“ G. H. Hardy

08.09.2008, 00:33

Аз съм забелязал,че в бокса изобщо като те млатят в главата доста се изморяваш... Незнам,но да прекратим глупавия спор
ПО-ЗДРАВИ!

08.09.2008, 09:38

само да поясня че няма да се състезавам а само трениране

08.09.2008, 10:39

Няма значение,ние вече се скарахме хахаха

09.09.2008, 09:06
G33K - 07.09.2008, 23:16

Само гледай тая маса да не я подпомагаш със стандартните бодибилдинг тренировки, че ще те наказват много на спарингите (в смисъл, че ще те пускат с по-тежки и по-яки, а ти ще си просто по-тежък, и просто няма да стане работата, не и с добър край).

Това не винаги е така. Има боксьори от световно ниво, решили да влизат в горна категория си взимат за треньори проф културисти и това не е единичен случай. Според мен ключа е в това да се разбере , че всичко е ЕДИНЕН процес.

(Е.М.Ремарк)

Дата: 24.09.2005
16.09.2008, 13:00

Значи твоите приятели толкова разбират...стига излагания,киокошина не произлиза от кик-бокса.В интернет има много достоверни статии за това,влез,прочети и тогава говори.Колкото до автова на темата...Аз самия съм качвал мускулна маса само от тренировки по муай-тай 5 пъти в седмицата,като ядох по около 5-6 пъти на ден(храни богати на въглехидрати).Хранителните добавки също не са за пренебрегване.