казано от G33K на 14.09.08, 21:23:
казано от Стоянчо на 14.09.08, 21:02:
Добре де, защо като е толкова лесно не назобим и нашенците да пердашат в басейна с 200?!
Две неща:
1) Нашенците (не всички, но голяма част от спортовете са така) ги мързи да тренират, та две не виждат. Ама толкова ги мързи, че и зобът не ги оправя. Тук няма нито методика, нито трудолюбие.
2) Нашенците как се назобят, така ще ги хванат :) И това го казвам напълно сериозно като причина, щангите са само пресен пример, иначе има достатъчно. Може всички да зобят, но се хващат определени. Не случайни, а точно определени. Ако Фелпс представяше някоя друга (не коя да е, но доста от другите) държава, щяха да го спукат от тестове и неизбежно щяха да го хванат. Така че, всъщност не е чак толкова лесно колкото изглежда ;)
С първото не съм съгласен, защото 95% от спортистите ни може да са мързеливи, но има и 5%, които не са, но те пак не взеха медали. Споделям мнението ти за 2).
И китаичетата са опасни, не само американците. Оставете, че съдиите удряха по 1 рамо където може, но и те са много напред с химията. Всъщност не знам дали изобщо е химия или некви техни народни треволяци и ‘билки’, но определено има нещо и неслучайно имаше няколко статии из 24 часа, Труд и т.н. относно този БЕЗСПОРЕН факт. В силовите спортове яко дръпнаха и за това си има причина.
Мнението беше редактирано от ozo на 15.09.08 10:40.
Още навремето Джеси Оуен е зобил яко, по време на т.нар. “олимпиада на Хитлер” преди Втората световна война, а и на немците са праскали яко от тогавашния зоб, най-вече заради мечтата на Хитлер да докаже на тази олимпиада превъзходството на арийската раса. Но Джеси Оуен определено му е развалил настроението не само поради силната си воля и богатите на въглехидрати американски картофи например.
16.09.08
10:02
Ето някой клипчета с тренировки на Фелпс. Като сметнеш, че на ден има по двуразови дори и триразови тренировки и то изтощителни ти става ясно за кво му са нужни тия 12000ккал.
http://www.youtube.com/watch?v=S5MKDcQ6u9I
http://www.youtube.com/watch?v=E2n6FRHh9UE&feature=related
Колкото и тренировки да има то тоя стомах да не е контейнер за боклук. Пък и 12 000 калории е доста голямо нещо което не мога да повярвам как ще го изяде...
01.11.12
16:32
А знаете ли ,че Майкъл Фелпс е един от малкото студено адаптирани атлети!? Тренировките са му в студена вода, а залата за другите упражения е направен като фризер. Той гори страшно много енергия за да поддържа нормална телесна температура. 12 000 според мен са реални за тези температури и тази физическа активност. Д-р Джак Круз го е споменавал доста пъти в сайта си.
Хем е така това, което казвате, хем не е така.. Касателно държавната политика за зобене на спортистите. Как изгърмяха Ланс Армстронг съвсем наскоро, нищо, че е американец, а?
05.11.12
23:30
Ако оставим настрана хранителния режим, е направо абсурден начина, по който успяват тези хора да се възстановят по време на състезания. Серии, полуфинали, финали и винаги трябва да плуваш на 100%.... Тепърва ще виждаме според мен още и още рекорди, но къде ли е лимита на човешкото тяло, пък било то подкрепено с химия...