Силова тренировка
|
|
13.09.2008, 16:04
Значи, интересувам се дали някой разбира от силови. Специфично за експлозивна сила някви по важни методи ако някой знае. Става въпрос за цялото тяло, включително крака и средна част. Пак казвам, цялостен силов сплит, не ми трябва специфично да си кача тежестта на тяга или лежанка. Ще съм благодарен на сякъв вид съвет. Мерси предварително! Forever Forward… |
|
|
13.09.2008, 16:29
Като правиш тяга и клекове ще си качиш цялостно силата,навсякъде |
|
|
13.09.2008, 16:37
Позволям си да цитирам мнение на Дзвер, относно неговата тренировка. За съжаление, не мога да дам линк към темата(не я открих), но ...нали обичам да си записвам....
Aко правилно съм разбрал, тренират се трите движения(големите три:)) ), евентуално с едно помощно.
|
|
|
13.09.2008, 16:53
С7АЛК3Р ясно и изчерпателно, мерси. Друго което ме интересува, въпреки че незнам дали е много уместно да питам тук - освен всичко останало ми тряа да правя силова стойка на ръце ... лицеви ... от стойка, та с баланса аз ще се оправя въпроса ми е кви упражнения според вас най-добре биха помогнали в тая свера: военна преса може би? :? Forever Forward… |
|
13.09.2008, 19:39
По-специализиран метод за експлозивна сила е съпротивление 10-30% от макс. 10-20 повторения в 4-6 серии с почивка между сериите 2-3 мин. Изпълнява се с максималнат скорост, но високата максимална сила е задължителна предпоставка, така че схемата на дзвер, която ти е предложил С7АЛК3Р е най-подходяща за началото. Колкото за лицеви от стойка, не знам съвсем какво представляват, но във всеки случай основната работа трябва да се поема от трицепса и раменните мускули и по-специално от предната и средната част на рамото. Така че са удачни упражнения, които натоварват именно тези мускули. |
|
|
14.09.2008, 19:13
Добър вариант за експлозивна сила са обръщането, изхвълането и изтласкването, обаче не са много лесни за изпълнение. |
|
|
|
14.09.2008, 19:26
Мда изтласкването е най-доброто силово движение (съчетава орнаменти от тяга,преден клек и раменна преса) просто незаменимо,но технически трудно за изпълнение. => Лично мнение. No Pain No Gain! |