Силова тренировка

Дата: 24.10.2006
От: Видин
13.09.2008, 16:04

Значи, интересувам се дали някой разбира от силови. Специфично за експлозивна сила някви по важни методи ако някой знае. Става въпрос за цялото тяло, включително крака и средна част. Пак казвам, цялостен силов сплит, не ми трябва специфично да си кача тежестта на тяга или лежанка. Ще съм благодарен на сякъв вид съвет. Мерси предварително! smile

Forever Forward…

Дата: 20.01.2008
13.09.2008, 16:29

Като правиш тяга и клекове ще си качиш цялостно силата,навсякъде

Дата: 04.05.2006
От: Прunяm
13.09.2008, 16:37

Позволям си да цитирам мнение на Дзвер, относно неговата тренировка. За съжаление, не мога да дам линк към темата(не я открих), но ...нали обичам да си записвам....

Моята тренировка не е пример  Както казах, на мен фитнеса все повече става нещо, което се налага да прескачам. Тази седмица например не ходих.

Но е нещо такова.
Да кажем, че вдигам 120 на лежанката.
Почвам - 6х30
3х40
2х60
2х80
2х100
1х120(максове или контролни вдигания, ак оса успешни тежестта се увеличава)

Или вместо 1х120
2х100
2х100(щом посвикна вдигам и тежестта на двойката)
И после дроп серия на обратно до 60.
Почивките(без дроп серията) са големи, докато се възстановя физически и особено психически и се увеличават с килограмите.

Същото на клека и на тягата.
И накрая според сезона завършвам я с набирания, я с кардио, я с нищо, когато ме мързи 

Това би трябвало да е около 5-6 пъти седмично.
И… така се тренира сила, махнете ги факирлъците, всичките ги знам, включително и тоя, дето ме стряска Алкорин за 70% от силата.
Ако някой има какво да добави към тая тренировка, туй ще са момчетата които я правят.
Другите глупости за стероидите, цикличността на тренировката - който намек много добре разбрах, ама колегата не схвана моя, непродуктивността… Аве просто ги забравете.
Принципът е естествен и прост. Това ,че Алкорин не го признава и се облъчва с некакви интернет книжки, направени да се продават, а не да ви помагат - той си знае, обаче:

За да имаш сила принципите са това:
1. Адаптация - затова и толкова често, и затова и тренировката не се сменя
2. Малко повторения, много тежест
3. Добра физическа и психическа подготовка за тежестта, даже за 110% от тежестта, а не за 60% от тежестта, щото после ше питаш “отде ми са тез травми”.
4. Не се правят серии, не се правят упражнения, не се правят гърди, нито крака, както вика Алкорин - “няма да има достатъчно микроразкъсвания с толкоз малко повторения”. Правят се ДВИЖЕНИЯ!!!!
Толкова.

Aко правилно съм разбрал, тренират се трите движения(големите три:)) ), евентуално с едно помощно.
Естествено, не е казано, че това е единствената програма, но за сила...поне на мен ми звучи най-убедителна.
Също така, можеш да потърсиш материали за Mark Rippetoe и неговата програма, някои неща на Chad Waterbury, WS4SB и  т.н. - все са в посока функционална сила/маса и атлетичност.

cool hmm  shut eye  blank stare  - тия тримката са страшни, нали?
Сезонът на дините свърши, започваме прасетата!  shut eye
Дневник.

Дата: 24.10.2006
От: Видин
13.09.2008, 16:53

С7АЛК3Р ясно и изчерпателно, мерси. Друго което ме интересува, въпреки че незнам дали е много уместно да питам тук - освен всичко останало ми тряа да правя силова стойка на ръце ... лицеви ... от стойка, та с баланса аз ще се оправя въпроса ми е кви упражнения според вас най-добре биха помогнали в тая свера: военна преса може би? :?

Forever Forward…

Дата: 13.09.2008
13.09.2008, 19:39

По-специализиран метод за експлозивна сила е съпротивление 10-30% от макс. 10-20 повторения в 4-6 серии с почивка между сериите 2-3 мин. Изпълнява се с максималнат скорост, но високата максимална сила е задължителна предпоставка, така че схемата на дзвер, която ти е предложил С7АЛК3Р е най-подходяща за началото.

Колкото за лицеви от стойка, не знам съвсем какво представляват, но във всеки случай основната работа трябва да се поема от трицепса и раменните мускули и по-специално от предната и средната част на рамото. Така че са удачни упражнения, които натоварват именно тези мускули.

Дата: 01.07.2008
14.09.2008, 19:13

Добър вариант за експлозивна сила са обръщането, изхвълането и изтласкването, обаче не са много лесни за изпълнение.

Дата: 30.05.2007
От: България
14.09.2008, 19:26

Мда изтласкването е най-доброто силово движение (съчетава орнаменти от тяга,преден клек и раменна преса) просто незаменимо,но технически трудно за  изпълнение. =>  Лично мнение.

No Pain No Gain!
Як като бик и почти толкова умен wink