|
Дата: 31.07.2008
|
4 твърдо сварени яйца ( 4 белтъка 1 жълтък) се настъргват, прибавя се 50-100 грама сирене, 10-15 гр. Маргарин, това всичко се омешва с вилица до получаване на хомогенна смес наподобяваща пастет, мажете на пълнозърнест препечен хляб.
Пожелание прибавете настърган морков, настърган лук, дори съм пробвал и с пъпеш също става страхотно.
|
|
|
|
|
|
Дата: 07.09.2007
От: BG
|
Това е много стара и известна рецепта от детството на всички ни - но този маргарин....извинявай! Махай го. Сложи зехтин, ако трябва.
Я, сега да се изкажа

|
|
|
|
|
|
Дата: 13.07.2008
|
Е то от маргарин до маргарин има балкан разлика.. откаде знаеш какъв ползва 
|
|
|
|
|
|
Дата: 13.05.2006
От: София
|
Няма разлика по-добре масло, отколкото маргарин.
|
|
|
|
|
|
Дата: 12.03.2008
|
Я, това ще го пробвам някой ден. Мерси. 
I am the one, orgasmatron, the outstretched grasping hand
My image is of agony, my servants rape the land
Obsequious and arrogant, clandestine and vain
Two thousand years of misery, of torture in my name
Hypocrisy made paramount, paranoid the law
My name is called religion, sadistic, sacred whore
|
|
|
|
|
|
Дата: 27.06.2008
|
Нали може да се пасира ?
|
|
|
|
|
|
|
Ами може, ама да не стане като пасираното картофено пюре ( нищо не става от него ) намачкай го там с вилицата, кой ти се занимава с пасатори( целта е Бързо, лесно , вкусно, полезно, не Бавно, трудно Гадно) , ами той маргарина е в минимални количества колкото да може да се смеси, а аз използвам тук един дето го рекламират, че бил полезен за сърцето ( как точно се казваше ще ви излъжа днес свърши и изхвърлих опаковката
Количествата по-горе са примерни, мен примерно ми харесва с преобладаващ вкус на яйца, на други с повечко сиренце и така 
Вуйна ми от която научих рецептата го нарича “Шопски пастет“, ям го от както се помня за закуска. 
|
|
|
|
|
|
|
Забелязвам, че “Discovery…там кво беше“... има бая още да учи за някои храни, вместо да спори “компетентно“ по различни теми.
Я, сега да се изкажа

|
|
|
|
|
|
|
Напротив просто прекаляваш... ти още малко и ще станеш като изфирясалите по дюканските диети според който картофите боба и ориза са нишастени и са ВРЕДНИ (да кажеш на най - добрите бавни въглехидрати вредни еми ЗДРАВЕ!)
Колкото до маргарина има различни видове маргарин но най-общо казано
Ред от най вреден до най-полезен заместител според некомпетентния
1.Така наречените от мен Твърди/Традиционни маргарини с висока наситеност на животински мазнини използващи се за готвене
2. Масалцето
3. Маргарини богати на моно- или полиненаситени мазнини (това си е обикноенния растителен слънчогледов/соев маргарин)
И веднага се утоЧнявам Масалцето е по полезно от традиционния маргарин поради един много прост факт наситените мазнини по концентрирани в скапания маргарин.
Растителните маргарини(тези които ядем) са по добри от маслото!
А решението за теб Ива е Не яж нито мало нито маргарин какъвто и да било (това понеже си прекалено компетентна) защото във всички е бъкано с хидрогенирани мазнини който вредят на сърчицето ти и при по редовна употреба на масалце и маргаринчета рискът от сърдечен удар се увеличава с до 20%...
И така както сме почнали да издребняваме ти и овесени ядки не трябва да ядеш... и месо не бива да ядеш толкова често... абе ако те интересува може да си направим тема за спорове (ако разрешат )
По-здравА 
|
|
|
|
|
|
Дата: 22.03.2007
От: Варна
|
Няма да е зле във форума да се наложи някаква възрастова граница!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Не е възможно, всеки ще лъже за годините :d
|
|
|
|
|
|
|
Имам чувството, че някои са новички тук, а и с прекалено самочувствие..Да, мисля, че съм по-компетентна в някои теми от теб, Discovery, но не парадирам с нищо. Просто почти няма вярно твърдение в изброените от теб. Има отделни теми за маргарин, зехтин и така нататък, в които доста подробна съм обяснила и биохимичните механизми. Понятието транс-мазнини дали ти говори нещо?? Или още си купуваш маргарин “без холестерол“, защото има и много “със“??!!!!:)))))))))))00000
Я, сега да се изкажа

|
|
|
|
|
|
Дата: 09.11.2006
|
Discovery - Живееш в голяма заблуда, но това е защото си още подрастващ. Както Ива ти каза има много теми за маргарина, разгледай ги, научи нещо от тях и просто си коригирай мнението, защото после някой друг като теб ще погледне твойто дълго мнение и ще си каже “Я, колко полезен бил маргарина, дай да гребна 1 лъжица за здраве“.
Колкото до спора между маргарина и маслото, мисля че победителят трябва да е ясен на всеки, именно - маслото. Маслото не е вредно, с 1 изключение - да не го ползват въглехидрато зависими, но по принцип техният начин на хранене не е от най-здравословните.
|
|
|
|
|
|
Дата: 22.03.2007
От: Варна
|
Тук стана някакво адско нашествие на “разбиращи “ пубери :/
|
|
|
|
|
|
|
Аз кога-кога спрях да обръщам внимание на постовете му. Съветвам и вие така да постъпите.
|
|
|
|
|
|
|
tonu - 14.09.2008, 20:29 Няма разлика по-добре масло, отколкото маргарин.
ДОБРЕ
Млъквам! маслото е по поелзно от растителен маргарин осовенно при хора който имат по бавен метаболизъм и се борят с излишни килограми ДОБРЕ ПУБЕРА ДА МЪЛЧИ!
|
|
|
|
|
|
|
Предлагам някой да те модерира. Аз съм с бавен метаболизъм и представаш ли си чиста с масло !
|
|
|
|
|
|
|
Разбира се, че е по-добре с зехтин, но аз го ям сутрин... Ще пробвам утре , други ден с зехтин и ще докладвам 
|
|
|
|
|
|
|
И с зехтин е Перфе Вчера така “упатках“ 10 яйца 8)
|
|
|
|
|
|
|
:wink:
|
|
|
|
|
|
Дата: 05.01.2008
От: Pleven
|
Тва че сме под 18 незначи че сме прости и неразбираме-тфа че сте над 18 незначи че много знаете.
|
|
|
|
|
|
|
valerious - 21.09.2008, 17:42 Тва че сме под 18 незначи че сме прости и неразбираме-тфа че сте над 18 незначи че много знаете.
Брей, да не кандидатстваш философия ?
|
|
|
|
|
|
|
valerious - 21.09.2008, 17:42 Тва че сме под 18 незначи че сме прости и неразбираме-тфа че сте над 18 незначи че много знаете.
И каква беше връзката с темата ?
|
|
|