Дневникът на Боби
|
02.10.2008, 08:58
След като прочетох няколко от дневниците в този раздел, ми се струва, че да си води човек такъв е полезна идея. Първо като запишеш това, което си правил, впечатленията и постиженията си, след време ще е по-лесно да проследиш напредъка или липсата на такъв. Второ самото споделяне може да даде допълнителна мотивация както на самия водещ дневника, така и на тези, които четат и коментират. И накрая, но не последно по важност, това дава възможност на останалите да видят какво и как прави някой, да му дадат съвети и идеи - човек трудно открива собствените си грешки, затова един коректив винаги е полезен.... Но стига предисловие. Нека започна с нещо за себе си. В момента (началото на октомври 2008) съм на 33 години (и нещо, но то не се брои вече на тази възраст:-)). Тежа точно 100 килограма, висок съм 192 см., а процентът ми телесни мазнини е около 17. Основните ми мерки са: ръка (студена) 45 см., гръдна обиколка 122 см., обиколна на нивото на пъпа 97 см., бедро 65 см.... За щастие в момента съм достатъчно симетричен, за да са незначителни разликите между лява и дясна ръка (съответно крак). Тренирам от 4 години и половина, а когато започнах, бях в много лоша форма и не особено добро здраве. Сега (за щастие) това не е така. Стига толкова за този първи постинг. Вече е време темата да придобие вид на дневник. |
|
|
02.10.2008, 09:27
01.10.2008 г. (тренировъчен ден) От 15 години насам никой не може да ме накара да закусвам. Сутрин - кафе и бегом на работа. След работа - в залата за най-продължителната тренировка в настощятата ми програма (гърди и бицепс). Програмата ми е съвсем нова, тренирам по нея от седмица. Освен смяната на самата програма, от миналата седмица тренирам и по часовник, като спазвам стриктно паузите между упражненията - нещо, което не бях правил от 2 години насам. Резултат - трети ден имам мускулна треска на трицепса и това ще повлияе на тренировката ми за гърди. Е, няма как. Още преди да свърша с гърдите, вмести загряващи серии за бицепс в паузите, затова нататък ще карам само с работните. Някъде между сериите за бицепс вместих и четири серии с прав лост, обратен хват и 45 кг. за брахиалис (уж). Вдигам рязко, с поклащане (целта не е бицепса), а задържам максимално и свалям бавно, като гледам в движението надолу да е съсредоточено цялото усилие. Резултатът от тренировката беше, че се чувствах надут като балон и едвам се преоблякох после. За съжаление непосредствено след тренировка заварих жена ми в кварталното кафе, където се издъних, изпивайки една бира. Това ми е най-голямата слабост, храната някак успявам да я огранича, но с бирата ми е много трудно. Обобщение на деня - ужас! Тренировката добре, обяд - също, но така оплесках нещата с тия бири и плодове вечерта, че направо не ми се мисли. |
|
|
03.10.2008, 07:23
02.10.2008 г. (тренировъчен ден) Продължавам с дневника без прекъсване. След работа – в залата. Ден за крака и корем. Започвам с бавна загрявка – винаги гледам много добре да загрея коленете, защото лявото щрака и ме понаболява от много години насам. Този път дали заради смяната на програмата, дали заради загрявката или от нещо друго, но не изпитвам нито болка, нито дискомфорт през цялата тренировка. 1. 1. Клек с щанга зад врат – изпълнавам го до долу, по цялата амплитуда. 1х70 кг. с 8 повторения, 1х100 кг. с 8 повторения, 1х130 кг. с 4 повторения (може би можех да се напъна за още едно или две, но реших да не си изпробвам нещастното коляно, което днес ми спести “боцкането”). Завърших клека с една серия на 120 кг. с 6 повторения. Почивах по 2 минити и половина между сериите. Чак сега се сещам, че имах намерение да правя привеждания със скрипец, а също и странични извивки от стоеж, но бързах и ги забравих, което е тъпо. Нищо, другата седмица или пък ще ги вместя в друга тренировка. Вечеря: една консерва филе от риба тон в собствен сос, още от протеиновия айрян, едно кюфте, няколко кисели краставички и малко боб с ориз на фурна (разкошна работа, не се сдържах просто ) |
|
|
03.10.2008, 17:43
03.10.2008 г. (нетренировъчен ден) Кафе-мафе, бачкане до обяд, обяд: към 300 гр. пилешко филе, малко горчица, кисели краставички, половин килограм обезмаслена извара, едно обезмаслено кисело мляко. След работа - бегом у нас и 40 минути на велоергометъръра. Поотпуснал съм се - отдавна игнорирам кардиото и е време заради този дневник и заради себе си да започна пак да го правя в дните без тренировки в залата. Реших, че трябва да направя нещо повече от взимане на мерки и писане тук, затова грабнах фотоапарата, пуснах на самоснимачка и ще оставя нещо за бъдните поколения (или за мен самия след време, когато реша да проверя докъде съм стигнал): http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/Face1.jpg Сам ще си посипя главата с пепел: изоставащ и несъвсем симетричен гръб, недостатъчно обемни гърди, доста мазнини... Е, сега вървя “надолу“ по отношение на мазнините, надявам се да мога да покажа нещо по-добро след още някой месец. Вечеря: половин пиле на грил, мазничко, ама карай да върви. Киселите краставички (дежурни) и чаша прясно мляко за десерт допълват картинката. Скоро ще започна да кудкудякам, ще трябва с нещо да разнообразя, но като нямам време и желание да се занимавам, грабвам по инерция пилето. |
|
|
04.10.2008, 17:18
04.10.2008 г. (тренировъчен ден) Между останалите серии “наместих“ две упражнения за предмишница, едно за трапец и едни странични извивания от стоеж с 35 кг. дъмбел. Доволен съм общо взето - не бях пробвал 180 кг. на мъртва тяга от зимата, когато бях с 20 кг. по-тежък, а днес с лекота направих две. След стресовото отслабване, което си приложих, силата ми спадна значително, но сега започва полека да се връща. След тренировка (както обикновено) взех 4 Monster Amino 2700 на JC Nutrition (Universal). Знам, че са пълна скръб, но това има в залата, а не ми се дават пари за цяла кутия на тоя етап. Никъде по-горе не съм споменавал, но тренирам и винаги съм тренирал “чисто“ - взимал съм само протеини, аминокиселини и за много кратко време креатин. А, също и L-Carnitine в определени периоди. |
|
|
05.10.2008, 15:55
05.10.2008 г. (тренировъчен ден) Днес пак ще пренебрегна храната - в момента не спазвам толкова стриктен режим, че да си струва да говоря в детайли за него. Много добре я усетих днес тренировката, беше ми приятно в залата и се чувствам зареден и освежен. |
|
|
06.10.2008, 17:42
06.10.2008 г. (нетренировъчен ден) Нормален понеделник с тази разлика, че малко се успах сутринта, което си има и плюсовете - чувствах се по-добре през деня. |
|
|
07.10.2008, 20:36
07.10.2008 г. (нетренировъчен ден) Както обикнвоено, един гаден вторник (почти всички са такива в последно време). |
|
|
08.10.2008, 20:10
08.10.2008 г. (тренировъчен ден) Започнах с гърдите: 1. Повдигане на лост от равна лежанка - загрявка с празен лост, след това две серийки с 40 кг. и една със 70. После работните - 8х100, 7х110, 1х130, 7х100 кг. След това подкарах бицепса: Между сериите за бицепса вкарах едно упражнение за брахиалис. След тренировката си “поговорих“ с един шивашки метър и установих, че покрай килограмите и обиколката на корема, съм загубил и още сантиметри обиколка на ръката. Ще трябва май зимата да се погрижа за това. |
|
|
09.10.2008, 11:09
09.10.2008 г. (тренировъчен ден) Нормален работен ден, нормално нервене в софийското движение... Оцених високо факта, че карам Renault Clio, когато в бясно задръстване успях да се мушна за ляв завой по Малинов през дупка между колите, през която един Land Cruiser преди мен изобщо не можа и да си помисли да мине. После даже го изгубих от поглед в огледалата. Кеффф! Обратно на темата: след работа правих крака и корем. Миналата седмица явно се бях попрестарал с краката, защото след края на тренировката усетих болка в горната външна част на тибията - точно под коляното. Тъпа, като от натъртване. Появяваше се, когато кракът се усуче малко, не в директно напрежение. Реших, че няма да ми пречи на тренировката и че не рискувам сериозна травма, но все пак го даваш по-леко в залата, за да не си навлека проблеми. Прецених, че на 80% от максимума тренировката си струва. 1. Клек с щанга - загрявка без лост, после 8х70 кг., 8х100 кг., 8х110 кг. и 7х120 кг. Между сериите за крака направих три серии повдигане на крака от вис, три серии преси от римско столче с обратен наклон, три серии привеждане на скрипеци и накрая - три серии странични привеждания с дъмбел. Общо взето ме мързеше доста, а след тренировката ударих три бири... Лоша работа, но няма да си посипвам главата с пепел - и аз съм човек. |
|
|
10.10.2008, 17:13
10.10.2008 г. (нетренировъчен ден) Днес е петък и това обяснява всичко... Например защо цял ден само чаках да стане пет, за да се изнеса на бегом от офиса... или защо сега пия бира и не изпитвам угризения. Но преди това все пак завъртях 40 минути велоергометър, за да ми е чиста съвестта и да пийна 2-3 бири без угризения. Да живеят петъците! |
|
|
11.10.2008, 15:09
11.10.2008 г. (тренировъчен ден) Днес тренировката ми беше за гръб. 1. Набирания - 2 серии по 8 и 2 по 7 повторения. Не знам защо, но не се справих днес с повторенията. Вместих между всичко това и две упраженния за предмишница, както и две за трапец. Днес ще го ударя на живот след всички ограничения - бира на корем, ще ида на китайски ресторант и ще се натъпча като... сещате се като какво. |
|
|
12.10.2008, 16:16
12.10.2008 г. (тренировъчен ден) След снощното фиаско в китайския ресторант, откъдето се прибрах на четири крака, но не от препиване, а от преяждане, днес ми беше гузно. Следобед успях да стигна до залата и направих рамо и трицепс: Общо взето много добре усетих тренировката днес, въпреки че не правих никъде с тежести близо до максимума. |
|
|
13.10.2008, 20:19
13.10.2008 г. (нетренировъчен ден) Пиша, за да не пропускам ден. Иначе днес мога само да си посипя косите с пепел. На обяд удържах фронта, имах намерение да се прибера след работа и да завъртя 40 минути велоергометър, но не се получи точно така. Седнах в кварталното кафе уж за една сода, а те станаха три бири, после вино у нас и накрая на вечеря - хляб и свински пържоли с кисело зеле (изостанало в буркани от миналата година, но много, много вкусно). Резил! |
|
|
14.10.2008, 17:08
14.10.2008 г. (нетренировъчен ден) За разлика от повечето вторници, този беше приличен. Получих си с куриер поръчаният миналата седмица термогенен фет-бърнър и започвам да го взимам от днес - искам малко да “подпомогна“ кардиото и диетата. На “хранителният“ фронт удържам малка победа - никакви бири, никакви глезотии. |
|
|
|
14.10.2008, 17:35
Прочетох внимателно всичко написано , много се радвам на човек като теб , който се е решил да промени нещо в себе си завинаги. Аз имам много какво да напиша , но нямам голямо желание да пиша дневник в сайта , та искам да ти кажа , че не съм голям фен на бърнъра , симпатизирам на карнитина , с него и с 2 години лишения , трудности и МНОГО тичане сутрин на гладно свалих от себе си 35кг. , а съм само на 17 години. Сега съм 70кг. и се опитвам да пазя фронта , та искам да ти кажа да имаш търпение , да се стремиш към целта и да си помагаш с добавки , от всичко написано от теб си личи , че си сериозен човек и си за пример как на “стари години“ ( извинявай за израза ) , в такова време , в което всеки си мисли за г*за ( отново се извинявам ) , яде дюнер и си мисли , че е здрав , ти се отказваш от всичко хубаво и се въвеждаш в ред , за по-добро тяло и по-смислен живот. Дерзай , с интерес ще следя твоя дневник , защото откривам много прилики с мен , макар и да съм с 15 години по-млад от теб ВИНАГИ МОЖЕ ПО-ДОБРЕ |