Домашен фитнес

Дата: 19.01.2007
03.10.2008, 13:37

Смятам да си направя домашен фитнес в нас и след няколко дена ще отида да поразгледам малко уредчета в метро.Бихте ли ми казали горе долу какви са нормалните цени за една лежанка и дали ще мога да мина само с лежанка и дъмбели или трябва и още някое уредче да си зема?

Фитнесът е навик!

Дата: 15.07.2006
03.10.2008, 13:57

Мен ако питаш по-добре първо потърси за лежанка на старо. Тя дали ще е нова или стара, желязото си е желязо. Новите са много скъпи и се изумявам как може 1 проста лежанка като тази в моя фитнес да струва 460 кинта. Взимай second hand smile

You know what I fucking hate? When you search for something on google and all you find are forum pages where someone else is looking for the same thing and the answer is some dumbass saying ‘just search google for it’

Дата: 14.09.2007
От: Варна, България
04.10.2008, 06:50

да и аз имам същия мерак за фитнес в домашни условия wink ами ти си преценяваш дали ти  едостатъчна лежанката! зависи какви цели си поставил пред себе си! едно е сигурно ОБЕМА който можеш да постигнеш в залата е много трудно постижим в домашни условия! аз обаче тренирам за тонус(пък и то доста красив релеф се получава) и затова мога да си позволя тренировки в нас! Освен това какво смиаташ да развиваш ? с лежанката и думбелите можеш да работиш за гърди, гръб, трицепс, бицепс ... това е май! ако питаш мене прави и коремни преси и лицеви опори wink

Дата: 05.07.2004
От: Бургас
04.10.2008, 07:31

Мисля, че за към 200 лева можеш да намериш някаква лежанка, не втора употреба. Имам таквиа спомени за ония пооголените лежанки с повдигаща се част, дето не са на - стабилните и най - големите, но горе долу стават, особено за в къщи, където няма много място...
Но скъпото по принцип са тежестите и лостовете, докато не уточниш там какво ще купуваш, още никаква сметка не можеш да направиш. А сметката е добре да я направиш сега, не през месец да купуваш по 1 кило от Метро.

Става с дъмбели. колегата venci_bs така работи, вкъщи с дъмбели, но зависи от целите. С дъмбели например няма да качиш много силата - те и не са удобни за товарене.
Според мен, по - - добре ако имаш място, лост. С него ще можеш и да клякаш, и да гребеш по - добре, и тяга да научиш. Но ти си знаеш де. И с дъмблите има неща, които  лост не стават, но с лоста като че са по - базови нещата.

Дата: 01.07.2008
От: Варна
04.10.2008, 10:43

Ако тренираш в къщи не може да очакваш резултати каквито ще постигнеш в залата.Най-малкото не може да сабереш достатъчно уреди.Вземи си един хубав гладиатор и си поддържай форма на него ако ще е за домашни условия.Каде ще търсиш лежанка че лостове че тежести...

Дата: 22.06.2008
От: Пловдив
04.10.2008, 10:51

Хм питай slavianko дали все още продава лежанка.Няма да сбъркаш.
Но ако си вземеш лежанка ще ти трябва и лост.Само за дъмбели и пейка ще ти върши работа.
Аз тренирам изцяло в къщи.Имам си стая пригодена за тренировки и за по-големите железарии мястото е основен проблем.
В момента разполагам със 120 кила тежести,прав лост 213 см и 2 лоста за дъмбели всичко на ф30.Просто не мисля че ф50 е подходящо ако ще тренираш само ти с него, защото всичко на ф50 е по-скъпо.Мисля, че имам всичко необходимо за пълноценна тренировка като евентуално другото лято мога да си сглобя скрипец на който да мога да си накичвам дисковете.
Та това е.Само ти трябват финанси smile

Но като за начало лежанка лостове и килца.
Не може да става и дума за сравнение с ‘машинките‘ дето ги продават в Метро.

P.S. dan4o93 явно едновременно сме писали постовете.Та мисля, че опровергавам мнението ти wink

Хардкор и щанги!!!

Дата: 04.05.2006
От: Прunяm
04.10.2008, 14:42

В Метро, може и да са ти малко скъпички. Поне преди време, спомням си че уредите им бяха на спорт-депот, но общо взето, каквито и уреди досега да съм гледал, все са някакви странни цифри.
Иначе, около 200 кинта за лежанка е добра цена, но това е за София. Аз съм си пазарувал от flexcom.
Да и ..ф30 е препоръчителния размер за тренировка в домашни условия. Тежести и лостове Ф50 са излишно скъпи, освен ако не ги намериш втора употреба.

dan4o93 - що бе? Какви толкова уреди са му нужни?
Успоредка за набиране и кофи, стойка за клек и регулируема лежанка, другото са дъмбели, щанги и тежести. К‘во повече?

cool hmm  shut eye  blank stare  - тия тримката са страшни, нали?
Сезонът на дините свърши, започваме прасетата!  shut eye
Дневник.

04.10.2008, 15:58

Можеш ли да сравниш тренировка в домашни условия с такава в залата?

Дата: 22.03.2007
04.10.2008, 17:21

Може да се сравни разбира се! Вече въпроса упира до това колко ще си организиран! Повечето, които имат уреди в къщи - губят мотивация и се стига до там, че уредите стават закачалки за дрехи. Аз вече 1 год. тренирам в къщи и имам къде къде по-добри резултати. Кофти е че не всеки има необходимите пари( наведнъж ) и място за домашен фитнес!И все пак смятам, че в крайна сметка залата идва и по-скъпо.

Дяволът е в детайлите!

Дата: 04.05.2006
От: Прunяm
04.10.2008, 18:34
dan4o93 - 04.10.2008, 15:58

Можеш ли да сравниш тренировка в домашни условия с такава в залата?

Да, мога.
Единствен недостатък е, че няма кой да те пази при тренировките в домашни условия. И ти трябва място де. LOL
Иначе, намирам само предимства пред тренировката в зала. Естествено, при налието на достатъчно оборудване. В предишното си мнение, написах кое е достатъчно за мен. smile
При повече желание и възможности, надали има нещо, което го има в залата и да не можеш да си го използваш в домашни условия.
И да, може и да се върже малко по-скъпо от тренировката в зала/евтина зала/, но печелиш време и спокойствие, които за много хора са наистина важни.

cool hmm  shut eye  blank stare  - тия тримката са страшни, нали?
Сезонът на дините свърши, започваме прасетата!  shut eye
Дневник.

Дата: 22.06.2008
От: Пловдив
04.10.2008, 21:47

Като реша да чупя рекорди все си намирам някой да ми пази smile

Хардкор и щанги!!!

Дата: 28.02.2007
От: София
04.10.2008, 22:12

Лежанка, прав, крив лост и чифт дъмбели и тежести са ти достатични. Не е метро обаче твоя магазин. Тук има евтини и стабилни лежанки http://www.bodys-sport.com/catalog/. От половин година тренирам предимно вкъщи и ми е перфектно. Не казвам, че ми е по-хубаво, но съм го направил с цел пестене на време.

04.10.2008, 23:36

Не съм съгласен с вас! Как може да се сравни тренировката в къщи и тази в залата.Освен ако не отделиш поне 50 квадрата само за уреди у вас.

Дата: 19.01.2007
05.10.2008, 02:18

D3BEP тая лежанка къде си я гледал?А като казвам лежанка имам предвит и лостовете, тежестите и всичките и глупости.Дъмбели имам 2 по 10, от които мога да сглоба 1x17.5 smile

1234567890 С лежанка и дъмбели всички групи могат да се тренират пълноценно според мене като изключим гърба.

От метро купувам, защото съм от Пловдив и нямам много избор... И да на спорт-депот са.10 кг дъмбел там е 50-60 лева...Не си спомням вече.
А стаята ми е горе долу широчка...Само трябва да разглоба някоя друга мебел smile

Фитнесът е навик!

Дата: 24.03.2008
05.10.2008, 07:42

И аз подкрепям идеята, че Метро е малко скъпичко. Знам го от опит, но как то си решиш.

За тренировките в къщи.... лично за себе си съм постигал по-добри резултати и съм правил по-качествени тренировки сам в къщи, а аз имам 2 дъмбела и крив лост. На мен ми стигат!!!

Поздрави

Дата: 28.02.2007
05.10.2008, 09:27
dan4o93 - 04.10.2008, 23:36

Не съм съгласен с вас! Как може да се сравни тренировката в къщи и тази в залата.Освен ако не отделиш поне 50 квадрата само за уреди у вас.

Да, място трябва. Ако то е налице обаче няма абсолютно никакви проблеми да се изтренира човек!

Дата: 05.07.2004
От: Бургас
05.10.2008, 09:49
Dan4o1000 - 05.10.2008, 02:18

D3BEP тая лежанка къде си я гледал?А като казвам лежанка имам предвит и лостовете, тежестите и всичките и глупости.Дъмбели имам 2 по 10, от които мога да сглоба 1x17.5 smile

1234567890 С лежанка и дъмбели всички групи могат да се тренират пълноценно според мене като изключим гърба.

От метро купувам, защото съм от Пловдив и нямам много избор... И да на спорт-депот са.10 кг дъмбел там е 50-60 лева...Не си спомням вече.
А стаята ми е горе долу широчка...Само трябва да разглоба някоя друга мебел smile

Оооо... Никъде, братле, не продават лежанка в такъв вид, освен някой колега, който си разпродава домашното имущество smile
Лежанката в магазина ВИНАГИ е самостоятелна като цена, без тежести, без нищо. И е нормално, един иска къс лост, друг дълъг, един иска 50 кила тежети, друг 250.

Пак казвам, само съм мяркал.
Но ето ти тука в един стар сайт, примерни цени.
http://www.fitnesured.com/prices.php

Дата: 23.11.2005
06.10.2008, 08:19
Dan4o1000 - 05.10.2008, 02:18

Пич, ако си търсил може да намериш, но просто е доста занимавката, гледай в data.bg, там излизат най-много обяви, наскоро имаше някакъв  дето имаше перфектна оферта - лежанка, 120 кг тежести(Ф 30), лост 180 санта и 2 малки лоста за дъмбели - всичко беше много яко, имаше снимки. Всичко за 450 кинта(ама мисля че я продаде или му остана само лежанката).
Аз си взех за в нас лежанка(почти нова) и някакъв друг пич му бяха останали 35 кг и лост и всичко ми излезе 200 лв, но като си ги взимам по отделно не мога да си намеря още тежести и малки лостове, а търся от месец и явно ще трябва да ходя до някой магазин да изсипя повечко парички там. Така че търси и в крайна сметка ще намериш по някое време.

Дата: 08.05.2007
От: България
07.10.2008, 12:50
Dan4o1000 - 03.10.2008, 13:37

Смятам да си направя домашен фитнес в нас и след няколко дена ще отида да поразгледам малко уредчета в метро.Бихте ли ми казали горе долу какви са нормалните цени за една лежанка и дали ще мога да мина само с лежанка и дъмбели или трябва и още някое уредче да си зема?

Идеята ти е добра. Много мочета мислят да го направят. И аз самия съм мислил за това. Но да те предупредя нещо. Ще го използваш малко време. Духа на залата ще ти липсва. И скоро ще предпочиташ отново да си там. Помисли, преди да затвориш пари в собствена зала.
Успех!

Тренирай мускулите си с помощта на мисълта. Една красива и балансирана физика е тясно свързана с психика в равновесие и мисъл, която е в състояние да създава победители. Позитивнот мислене създава герои, а негативното - победени. Сам реши от кои искаш да си!