|
Дата: 18.06.2007
От: The High Mile City
|
Реших да започна 5x5 защото напоследък нещо не мога да се вкарам в правия път (то не са бонбони, въглехидрати...един вид емоционално хранене)...винаги съм се ограничавала и сега незнам какво ми става. Не мога да се спра!!!
Затова реших да пробвам с протеина, че дано си свия поне малко туловището....да ама не! Днес ув ми беше ден 1ви, а накрая издадох фронта:( срам и позор! Много трудно така само на протеин!
Въпросът ми е има ли смисъл да се прави 5x5 и на колко време е препоръчително.
Много мразя ей така като се изпусна! Трябва пак да си вляза в ритъм...Някакви предложения?!
Усмихната, Успешна, Удивителна!
|
|
|
|
|
|
Дата: 07.06.2008
От: Грац
|
1во - не трябва да е “само“ протеин. Протеинът е важен, но недосатъчен. Добави малко “полезни“ въглехидрати сутринта, както и през деня (за през деня визирам салатки).
2ро - първите 2-3 дена са ти позволени отпускания, все пак трябва някак си да се настроиш психически.
А какво ще стане ако 100-те лева вместо за добавки, за храна ги дадеш?
|
|
|
|
|
|
|
Fittipaldi, благодаря за отговора!
И все пак аз я знам тази диетка като протеин до дупка..и ако вкарам нещо първите 2-3 дни то какво остава от диетата..последните 2! А при мен мн да се внимава с думата “позволени отпускания“, защото направо са си разпускания...
Аз мисля че една от причините да не мога да се вкарам в пътя са моите тренировки по 6 дни в седмицата...не че не съм им свикнала, но с всеки ден кардио минимум по 45 мин. май системно си претренирам и всеки следобяд съм като парцалче...
Мислите ли че трябва да намаля тренировките?
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.07.2006
|
Allegra - 07.10.2008, 16:35 Fittipaldi, благодаря за отговора!
И все пак аз я знам тази диетка като протеин до дупка..и ако вкарам нещо първите 2-3 дни то какво остава от диетата..последните 2! А при мен мн да се внимава с думата “позволени отпускания“, защото направо са си разпускания...
Аз мисля че една от причините да не мога да се вкарам в пътя са моите тренировки по 6 дни в седмицата...не че не съм им свикнала, но с всеки ден кардио минимум по 45 мин. май системно си претренирам и всеки следобяд съм като парцалче...
Мислите ли че трябва да намаля тренировките?
Ако се чувстваш като парцал, въпреки това че тренираш (да, именно - въпреки, защото тренировката трябва да те зарежда в дългосрочен план, а не да ти взима и последните сили) значи трябва да ги намалиш (или направиш по-правилни, всеки ден кардио, пък и по 45 минути..едно загуба на време, друго пълна съсипия за нервите..). Когато ги оправиш, и глада за сладко ще намалее значително (като се замислиш, с толкова много и безсмислено кардио е повече от нормално да ти се яде захар, тия гликогенови депа все пак не може да стоят празни постоянно). Абе изобщо, виж за тренирането някакви неща.
А тази гавра с организма, дето се опитваш да си я направиш...по-зле от това е само пълния глад. Протеин тяло не храни, основен принцип е това. Препоръчителното е такива “хранителни режими“ да не ги четеш дори, камо ли да ги правиш. Така като се замисля, прочети и за храненето едно-две неща и ще разбереш, колко е зле това 5х5.
“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.“ Pavel Tsatsouline
“It is not worth an intelligent man’s time to be in the majority. By definition, there are already enough people to do that.“ G. H. Hardy
|
|
|
|
|
|
|
Иххаааа имам си нов отговор! Nice!!!!
G33K, благодаря за съветите! Честно казано незнам какво да променя в тренировките, а те са какво следва:
Понеделник- тежести около 1 час се събира за цялото тяло (3 по около 15/20 повторения) + back extentions и корем + кардио 40/45 мин.
Вторник- пътека/кростренажор абе кардио мин. 45 мин. + back extrention и корем
Сряда: също като понеделник
Четвъртък: почивка
Петък: също като Сряда
Събота: кардио по един час + корем
Неделя: също като Събота
Това го правя сутрин след 1 гр. л-карнитин и кафе (понякога вкарвам и 1/4 грейпфрут)
След това хапвам 2 часа след тренировка...
Честно казано съм свикнала на толкожа кардио и ако не го правя всеки ден се чувствам все едно нищо не съм тренирала...
Някакви предложения?
|
|
|
|
|
|
|
Може ли да ми пуснете линкове да попрочета за вредата от 5 по 5..Благодаря предварително!!!!
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.07.2006
|
Allegra - 07.10.2008, 19:36 Иххаааа имам си нов отговор! Nice!!!!
G33K, благодаря за съветите! Честно казано незнам какво да променя в тренировките, а те са какво следва:
Понеделник- тежести около 1 час се събира за цялото тяло (3 по около 15/20 повторения) + back extentions и корем + кардио 40/45 мин.
Вторник- пътека/кростренажор абе кардио мин. 45 мин. + back extrention и корем
Сряда: също като понеделник
Четвъртък: почивка
Петък: също като Сряда
Събота: кардио по един час + корем
Неделя: също като Събота
Това го правя сутрин след 1 гр. л-карнитин и кафе (понякога вкарвам и 1/4 грейпфрут)
След това хапвам 2 часа след тренировка...
Честно казано съм свикнала на толкожа кардио и ако не го правя всеки ден се чувствам все едно нищо не съм тренирала...
Някакви предложения?
Толкова кардио наистина не мога да го осмисля дори И да, може би има някакво психологическо въздействие (45 минути пот са това все пак) и те кара да се чувстваш тренирала, но всъщност не е най-важната част. Освен това, поддържайки гликогеновите депа постоянно празни със сигурност усилваш глада за сладко, който на вас жените и без това ви е проблем.
Какво бих направил аз (с уговорката, че не съм особено наясно с тренировки за жени):
- Повече тежести, съответно по-малко повторения. 15-20 на мен ми се вижда страшно много. И не се притеснявай, няма да станеш като мъж от това. Просто ще си по-силна,стегната,тонизирана и сама ще си намалиш кардиото, защото няма да имаш нужда от него Също така, ако можеш да не се водиш по масовото мнение, че свободните тежести с за спортисти, а машините за обикновени трениращи (и най-вече жени) ще спечелиш.
Колкото до тренирането на гладно, аз съм против и за мен това си е тормоз над огранизма. Като за това има и хора, които ще ти кажат че така е по-добре. Не съм съгласен, но тук прецени сама (но пробвай и другия вариант, за да можеш да сравниш). Обаче, 2 часа глад след тренировката - това мисля, че всички ще се съгласят, че е лошо. Не изгаряш повече мазнини, най-много след 45 минути кардио + още 2 часа без храна да загубиш мускула, който те прави по-стегната. Хапвай след тренировка, важно е. За тренировките това мога да ти кажа според мен, храненето също си го помисли, гледай да не правиш типично женската грешка да гладуваш. Яж достатъчно, и от правилните храни. Успех.
“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.“ Pavel Tsatsouline
“It is not worth an intelligent man’s time to be in the majority. By definition, there are already enough people to do that.“ G. H. Hardy
|
|
|
|
|
|
|
Kога е най-безобидно да се попълват глукогеновите депа? След сън (демек сутрин), веднага след тренировка или само веднъж в седмицата?
Кои са най-подходящите храни за това (предполагам не са бонбони и шоколад)....
Аз трябва да направя нещо по въпроса, защото така не може!
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.12.2006
От: Варна
|
Здравей, Алегра!
Нали може да ти отговоря тук да не спамим Лимкиния дневник.
По принцип, за толкова кардио колкото правиш ти, ти трябва доста въглехидрат. От какво? От овес, ръж, кафяв ориз, картоф чат-пат... такива работи. Сладко не! Сладкото ни прави лабилни и откачени, на всичкото отгоре хвърля труда ти на кардиоуреда на вятъра.
Яж въглехидратите през целия ден, до 16.00ч. и няма да имаш проблем с глада за сладко. 
|
|
|
|
|
|
Дата: 09.09.2008
|
Привет и от мен!
Най-после успях да се намеря и да понаваксам малко из форума 
Това 5х5 не ме кефи. Прилича ми на нещо като лечебния глад на чайове и плодове. Или Дюкан. А ти казваш, че си минала през него и не ти се е отразил твърде добре... Какво стана с опитите за НВД? Не се ли получиха?
И на мен ми се вижда, че кардиото ти е много...(И това идва от човек дето го прави всеки ден ) Искам да кажа, че е твърде много спрямо тренировките с тежести, а според мен от тях има повече полза (и за отслабване, и за “стягане“, и за тонус, и за цялостно по-щастливо състояние) А и твърдия мускул стои по-добре, а той става с тежести:)
Защо не пробваш да правиш по-често (4-5 пъти в седмицата) тежести със завършек 20-30 мин кардио? Тежестите, които вдигаш, какви са? Повторенията на мен не ми се виждат твърде много, но зависи и от тежестите... Накрая на сериите усещаш ли мускула изтощен? Или през цялата серия ти е лекичко?
Поздрави
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.03.2005
|
На мен пък точно това 5х5 ми свали 20 килограма за последните шест месеца и мога да кажа, че се чувствах екстра - за разлика от НВД (ВМД), не усещах постоянен глад, изобщо не броях калории и не се чувствах отпаднал и загубил сили. Вярно, тъпчех се с пилешко филе и белтъци в огромни количества и вече направо ми се повдига, като видя нещо такова, но резултатите са учудващо добри и ги постигнах изненадващо лесно.
|
|
|
|
|
|
Дата: 13.08.2008
От: Plovdiv
|
хм , и аз вмомента имам същия проблем и се боря ...
|
|
|
|
|
|
|
Сигурно наистина има резултат....при такива ограничения и лишения. Но това надали решава проблема. Не те научава да се храниш разумно и здравословно. А трайните резултати са именно в това - да се научиш да обичаш тялото си и да се грижиш за него; така че то да е здраво, силно и “щастливо“, а не подложено на постоянен стрес - днес ще ми дадат само белтък, а утре какво ли ще е и колко ли ще е?
Свалянето на килограми на всяка цена с подобни режими (за мен лично) е обусловено само ако тези излишни кг са свързани със здравословен проблем.
Поздрави
|
|
|
|
|
|
|
Такаааа...доста имам да наваксвам!
Благодаря на Лимка за компетентните мнения! Днес направих 2-часова тренировка която се изразяваше в тежести (обиколих всички уредчета) + 30 мин. тичане, че след пресата за крака..те милите не издържаха повече! И днес си ходя цял ден гладна..(даже да ви призная към 6 вечерта хапнах една филийка с рибката срам и позор знам знам)...утре ще я изгоря на кардиото!
Някой случайно да може да ми обясни защо обезумях към 6 вечерта при положение че свърших тренировка в 10 сутринта? Не съм заредила май както трябва...
Сега, това 5 по 5 си е баш самоубийство...иначе аз съм голям привърженик на протеиновите продукти..Сега съм си избрала ден от седмицата да съм само на протеини, което ми се струва по-щадящ вариант!
Иначе вече хапвам след тренировка бъркоч - кис. мляко, сурови ядки, овесени трици, ленено семе, фъстъчено масло лъжичка, варено яйце (казах аз че е бъркоч) и след 3 часа ориз с месо някакво + зеленчук, или сандвич (филийка, сиренце, някакъв слайз месо)
и после нещо междинно и вечеря най-късно в 7.
То аз малко обърнах темата..ама нищо, аз съм си я създала хихик:)
За тренировките- ще пиша колко вдигам само да засеча в сряда като правя пак тежести!
Поздрави на всички и пишете, пишете...не се стеснявайте;)
|
|
|
|
|
|
|
Здрасти, Алегра!
2 часа - уау - сериозна тренировка Какво имаш предвид, че си ходиш гладна? Постояно ти се яде, въпреки че се храниш? Може да е от времето - и аз съм така последната седмица....Много са ми гладни очите А колко вода съм задържала....около 3 кила Както и да е...отплеснах се 
Няма нищо лошо във филийката на вечеря...ако е била само една и другото е било салатки Споко! Пък и плавно да правим промени (Аз ти говоря така, ама май и себе си убеждавам в същото време ) След тренировката май не е хубаво да ядеш мазнини - така казват по-знаещите от мен. Но и аз си слагам сутрин в закуската (защото според мен е правилно всеко хранене да си има от всичко, и прот., и въгл., и мазн.) Аз преброих 4 яденета, така ли е? Вкарай някъде още едно мъничко... Може би след вечерята, преди лягане...или преди тренировката...
За тежестите попитах не толкова, за да се “отчетеш“, а за твоя преценка...Дали наистина натоварваш мускула или само се раздвижваш с “розовите гирички“...това от гледна точка на повторенията... 
Хайде, до скоро!
|
|
|
|
|
|
|
Време е за отчет:)
Днес храната мн добре (ех така като си хапе човек повечко и не се чувства като парцал)
Тренировката беше пак 2 часа (тежести + 30 мин. кардио). Лимке, днес обърнах внимание на тежестите и да кажа сега: значи за бедреното сгъване и разгъване ползвам 90 lbs., което си е баш 40.82 кг ( не подозирах че е толкова честно казано...) общо взето за долната васт на тялото се въртя около 90/110 lbs…
Сега храничката:
след тренировка: 50 гр. паста с малко сиренце
после беше бъркоч (справка някъде по-нагоре)
към 1:30 беше зелева саматка с 5-6 моркочета малки и печени каламари (ох като гума бяха)
към 4:00 сандвич от една филийка (мисля че е аналогичен на “бонуса“ който вие ползвате защото е без брашно) с парченце сиренце и едно яйце и едно стръкче кервиз
към 6:30/7 гоооооляма зелева салатка с фета и тук-там печени гъбки
Това за днес! Хайде чакам критики:)
|
|
|
|
|
|
|