Задължително ли е човек да взема химия за да стане голям и изчистен
|
10.10.2008, 23:34
От 2-3 години се занимавам с фитнес и чесно казано не съм вземал почти нишо като химия (4-5 кг протеин да съм изпил и 2 седмици вземах по 2 гр. L-Carnitine на ден и тук таме по някоя енергиина напитка). Протеина не че е химия но това е което съм вземал повече от нормалната храна което съм поемал. Дори Creatine не съм вземал. И съответно нито съм голям нито съм изчистен. Гледам че се случва хора за 2-3 месеца да направят повече маса и сила от мен (то моята сила не е нещо особено 100кг съм дигал максимално от лежанка за гърди и съм 82 кг при ръст 183 см). Интересни ми са мненията на по-запознати от мен |
|
|
|
10.10.2008, 23:48
По-запознати в случая не ти трябват. Тук играе роля упоритостта |
|
|
11.10.2008, 00:00
Не е задължително. Трябва обаче да знаеш какво и как правиш.
|
|
|
11.10.2008, 09:14
Да, химия трябва за подиума. Иначе не е препоръчителна. Зависи какво разбираш под голям и изчистен. Ако говорим за 100кила чиста, релефна ММ за това трябват много години правилно хранене и тренировки, при това не на любителска основа, а направо като професионалист, т.е. яденето и тренировките да са ти професията. С химия нещата стават по-бързо, но... |
|
|
11.10.2008, 10:46
Подкрепям мнението на Стоянчо . Може да станеш голям и без химия , Не казвайте ,че сте сериозно трениращ , докажете го ! |
|
11.10.2008, 10:56
По принцип идеята е че аз се мъча с години за да направя нещо което охората правят за няколко месеца. Явно доста неща не правя както хората |
|
|
|
11.10.2008, 11:01
Някои и с химия не стават, или по-точно не остават такива...И без зоб може, но трудно. Аз лично се изумявам от резултатите, когато успея 3-4 седмици да тренирам и най-вече да се храня както трябва. Представям си, ако поддържах определен режим постоянно. You know what I fucking hate? When you search for something on google and all you find are forum pages where someone else is looking for the same thing and the answer is some dumbass saying ‘just search google for it’ |
|
|
11.10.2008, 11:02
Ами може да пуснеш една тема тука във форума как се храниш , как тренираш и ще ги обсъдим нещата Не казвайте ,че сте сериозно трениращ , докажете го ! |
|
11.10.2008, 15:19
Не,не е задължително...зависи от целите ти.Едно добро плажно и хармонично тяло може да се постигне натурално. [quote author=“так“] |
|
|
|
11.10.2008, 16:05
И аз се мъча доста време, въпреки че, по мое мнение, правя нещата както трябва, но уви... има си хора с генетика за спортисти има ги и такива, на които силата им е в други неща. Единственото, което трябва да запомниш е това да не те депресира, а да те мотивира !!! “Man is a goal-seeking animal. His life only has meaning if he is reaching out and striving for his goals.“ -Aristotle |
|
|
12.10.2008, 11:23
Това, че всички в този форум се занимаваме с вдигане на тежести, далеч не означава, че всички сме генетично предразположени към осъществяване на мечтата ни - перфектното (или желаното) тяло. Един има едни проблеми - лош метаболизъм изоставащи 1,2 мускулни групи, а при друг проблемите са другаде - незнание, немарливост, мързел, стремеж към бързи резултати... Сподели кое е това нещо, което ти правиш с години , а другите правят за няколко месеца. Както каза FZKTWGS кажи тренировъчния и хранителния си режим и веднага ще има съвети, ако има пропуски. От снимката, която си постнал мога да заключа, че ти липсва маса, но то това може пък да не ти е и цел. Ако обаче именно ММ е целеният резултат, веднага ти казвам, че храненето ти не е правилно. |
|
|
12.10.2008, 18:53
Генетиката има голямо значение за това колко широк можеш да станеш и за колко време . Има хора които просто са родени за Крали Марко и дори и малко тренировки са им достатачни за бързи резултати . Има и такива , които са родени по-тесни и там вече трябва яко труд за да се добие ефекта “брутален бик“ . Обаче при всички положения , ако има старание ще има и ефект |
|
|
12.10.2008, 20:37
|
|
|
12.10.2008, 20:43
“Колкото по - яко вдигам, толкова по яко изглежда генетиката ми.“ Народна мъдрост. В небуквален превод. |
|
|
13.10.2008, 13:08
На мен Джорджо ми е пример какво може да се постигне без химия. Като го видя него и ми стават смешни вземащите химия. |
|
|
13.10.2008, 13:11
Кой е Джорджо? Пърдя във фитнеса! |
|
|
13.10.2008, 13:59
Astor, Георги |
|
|
13.10.2008, 16:56
Можеш да бъдеш много голям без химия, можеш да бъдеш и много изчистен без химия. Но да бъдеш голям и изчистен, дори и с химия е трудно, и само най-добрите го правят добре. |
|
|
13.10.2008, 17:51
х2
|
|
|
13.10.2008, 18:11
Точно тва да си голям и яко релефен без химия почти не става. Аз като видя някой 100кг с преса като моята и веднага правя изводите... You know what I fucking hate? When you search for something on google and all you find are forum pages where someone else is looking for the same thing and the answer is some dumbass saying ‘just search google for it’ |
|
|
13.10.2008, 21:54
“Задължително ли е човек да взема химия за да стане голям и изчистен?“ А и според мен по-трудния въпрос е струва ли си и на каква цена все пак? Без допинг не означава автоматично здравословно. Дехидратиранията преди състезание сигурно направо им .... , като някакви сушени жаби са повечето. А и това последното са думи на културистка в едно интервю. Разказваше какво е чувството от финалното изсушаване... - “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“ |
|
|
13.10.2008, 22:22
|
|
|
13.10.2008, 23:00
Е зависи, някой с моят ръст няма да стане 100 кила с 10% мазнини без химия.
|
|
|
14.10.2008, 09:19
Килограмите, както е споменал адаша са много относителен критерии. За висок човек с тежки кости 100кг са нищо. А 10% телесна мазнина даже не се доближава до понятието “много изчистен“ |
|
|
14.10.2008, 11:24
Много точно казано
И това е вярно ! Не казвайте ,че сте сериозно трениращ , докажете го ! |
|
|
14.10.2008, 11:55
Чукундура все пак от професионална гледна точка гледа на нещата и познанията са му точни. За трениращите хора (и пускащи подобна тема |
|
|
14.10.2008, 14:00
Всичко може, само мерак да има. |
|
16.10.2008, 02:15
Ами последно тренирах След това ден или 2 почивка и после пак започвах от начало. Това за което говоря е че идват хора в залата и за 2 седмици си слагат 100 кг от лежанка а тежат с 10-15 кг под мен |
|
|
|
16.10.2008, 07:26
Разковничето в случая е да не гледаш другите, а себе си. Поздрави! |
|
16.10.2008, 10:40
Не ти трябва химия. Можеш да се изчистиш и да си останеш с добра маса и обем. Не трябва да забравяме, че генетиката играе много голяма роля. Има хора, който правят невероятно тяло за година с добавки, храна и яки тренировки. Ако направиш правилната диета с правилната тренировка и правилните суплементи и ти ще се изчистиш и ще направиш хубаво тяло. Не си мисли, че ще изглеждаш както изглежда идола ти примерно. Нещата зависят, както казах до голяма степен до генетиката. Виждал съм да се чистят цяла група от по 5-6 души. Всички с диета с суплементи, тренират заедно и прочие, но накрая 1-2 бяха перфектни, другите не толкова. |
|
|
|
18.10.2008, 10:31
Аз съм на мнение ,че ограничаването на тренировките само до едната зала ,не е най-добрия начин за развиване на хармонично тяло- даже май е грешно.Ключа е в спортуването като цяло - ДА ,времето е фактор ,заети сте,не сте 10то класници ,но е по-подходящо.Едното ходене на лостове,малко плуване,спринтчета/леко бягане за около 20-30 мин допринасят и ще видиш ефект за няколко месеца. Ако искаш ГОЛЯМ И ИЗЧИСТЕН ,помни че е моментно състояние. Най-коравите които съм виждал от големи и изчистени 2 месеца , заприличват на торби по някое време и пак почват зоба и пак стават за пред хората и едни такива периоди се редуват при тях. По-слабите и хармоничните са си целогодишно горе-долу в нормата.Стреми се към това и най-важното НЕ ГЛЕДАЙ ДРУГИТЕ ! Нека те теб гледат Капката е издълбала камъка не със сила,а с постоянство... |