Хора... От това интензивно кардио почнаха да ми се схващат задните части. Като ренде ше стана... Та проблемът е сериозен, защото (за момента) не мога да правя кардио... Не съм тренирал повече от 30 минути нз и аз кога... Максимумът ми е два дена подред...
Мнението беше редактирано от freezer на 09.12.08 05:25.
казано от freezer на 09.12.08, 05:22:
Хора... От това интензивно кардио почнаха да ми се схващат задните части. Като ренде ше стана... Та проблемът е сериозен, защото (за момента) не мога да правя кардио... Не съм тренирал повече от 30 минути нз и аз кога... Максимумът ми е два дена подред...
Я кажи по-ясно какво точно става, че така нищо не се разбира. Какво ядеш, още ли си в кето? Май и умът ти се е схванал ;-)
... С режимчето спрях, хапнах си горе-долу добре. Не съм качил много, но естествено ми попречи. Дефакто не съм спирал да правя кардио, обаче вече сякаш краката ми са МНОГО изморени.
Фризер, вземи малко потренирай с тежести, вместо само кардио. И преди те посъветвахме, ти не щеш да слушаш. Ще се изненадаш колко по-добре ще се чувстваш и изглеждаш.
Поздрави
казано от freezer на 09.12.08, 08:40:
... С режимчето спрях, хапнах си горе-долу добре. Не съм качил много, но естествено ми попречи. Дефакто не съм спирал да правя кардио, обаче вече сякаш краката ми са МНОГО изморени.
... За мен е загадка какво точно целиш и правиш...
Уф... като чета някои коментари и просто си задавам важни житейски въпроси... :D
Какви са тия мазни салати с нз ти какво семе, с еди си какво масло...Полезните мазнини трябва да са в рамките на нормалното. Винаги ми е било чудно защо човек, който иска да чисти, иска да отхвърли въглехидратите...В интерес на истината и аз нз момчето какво иска да прави (да чисти или качва), но ако ще чистиш, наблягай на комплексните въглехидрати (кафяв ориз, овесени ядки и т.н.) и, разбира се, къде без протеини. Забрави ги тия масла и нз какво... Като искаш полезни мазнини си хапвай бадеми, лешници или пък някакви други ядки, но не прекалявай. Мазнината си остава мазнина, каквато и да е тя (добра, лоша - няма значение). Кардио прави 45 минути. Аз лично от 45-минутна кардио тренировка се чувсвам най-добре и съм най-доволен. Остави какво ти приказват... ще се стопиш, ала-бала, глупости. За сладкото - ще трябва да се ограничиш, за твое съжаление. Когато чистя си ползволявам една-две лъчици мед сутрин на гладно - това е. Разбира се, както каза Winnie, тренирай с тежести. При силови тренировки тялото гори мазнини, но в много по-малка степен от аеробната тренировка, разбира се. Просто като трупаш опит в залата и с тренировките ще намериш оптималният за теб вариант, тъй като за всеки всичко е строго индивидуално.
казано от Ivanski на 09.12.08, 16:47:
Мазнината си остава мазнина, каквато и да е тя (добра, лоша - няма значение)
И какво като си остава мазнина?
Така... Явно това кардио, което аз го правех не е ефикасно за мен. Освен велоергометърът явно трябва да си намеря и други кардио занимания. Идеи (бягането тотално го забравяме)? Мисля пак да почна по 45 минути, с едно и също темпо. От тва интензивното просто съм супер изтощен в краката, гъза ме боли и няма чак такова изпотяване. Еми яж си мед докато отслабваш, аз смятам да не ям друг въглехидрат освен ориз (и дъвки от време на време, ако въобще има захар и нз дали подсладителите имат някакъв подобен ефект). Ако всеки ден ям по поливин купичка ориз ще ми е много. Смятам тотално да откажа всякакви мазнини. Ще ям до 6 часа. А ако накрая стана прекалено изморен ще ям кафяв ориз по-често. Това е хора. При мене трябва да намаля всичко до минумум, иначе няма ефект. Като го изям тоя ориз и направо се едно ще се пръсна, може и да си въобразявам, но така се чувствам. От утре почвам. Ще ви пиша какво е положението. Полезно-неполезно, моят опит достигна такова ниво. Това, което пробвах до момента даде нулев ефект. Като послушах хората тука да ям примерно малко кашкавал и нямаше никакъв смисъл. Качвах си и при това стабилно... Като се замисля най-много бях отслабнал май на Дюкан (което си е живо убийство). Просто го давам като факт. Както е тръгнало скоро май пак ще ходя на фитнес. Дееба днеска отивам да правя четири серии набирания и кво, не можах да се набера и 6 пъти! Преди правех 15 за бицепс, днеска беше пълна излагация (бтв може и да е защото напоследък съм по-изморен, все пак...)
казано от freezer на 09.12.08, 19:49:
...
Човек, ти не знаеш какво искаш...
Прочети мненията, които хората са ти дали. Аз също се изказах...
казано от freezer на 09.12.08, 19:49:
Така... Явно това кардио, което аз го правех не е ефикасно за мен. Освен велоергометърът явно трябва да си намеря и други кардио занимания.(1) Идеи (бягането тотално го забравяме)? Мисля пак да почна по 45 минути, с едно и също темпо. От тва интензивното просто съм супер изтощен в краката, гъза ме боли и няма чак такова изпотяване.(2) Еми яж си мед докато отслабваш, аз смятам да не ям друг въглехидрат освен ориз (и дъвки от време на време, ако въобще има захар и нз дали подсладителите имат някакъв подобен ефект). Ако всеки ден ям по поливин купичка ориз ще ми е много. Смятам тотално да откажа всякакви мазнини. Ще ям до 6 часа.(3) А ако накрая стана прекалено изморен ще ям кафяв ориз по-често. Това е хора. При мене трябва да намаля всичко до минумум, иначе няма ефект. Като го изям тоя ориз и направо се едно ще се пръсна, може и да си въобразявам, но така се чувствам.(4) От утре почвам. Ще ви пиша какво е положението. Полезно-неполезно, моят опит достигна такова ниво. Това, което пробвах до момента даде нулев ефект. (5)Като послушах хората тука да ям примерно малко кашкавал и нямаше никакъв смисъл. Качвах си и при това стабилно... Като се замисля най-много бях отслабнал май на Дюкан (което си е живо убийство). Просто го давам като факт. Както е тръгнало скоро май пак ще ходя на фитнес.(6) Дееба днеска отивам да правя четири серии набирания и кво, не можах да се набера и 6 пъти! Преди правех 15 за бицепс, днеска беше пълна излагация (бтв може и да е защото напоследък съм по-изморен, все пак...)
Недоумявам как може да си говориш едно и също и да ти е все така интересно както в началото.
(1) - Трябва да започнеш да тренираш, а не да си търсиш други кардио занимания. Ти НЕ СЕ ХРАНИШ, НЕ ТРЕНИРАШ (кардиото е ташак работа, вземи се в ръце и ползвай железата, те са за това) и очакваш какво? Според мен става точно това, за което работиш, тоест - нищо.
(2) - Най-доброто изпотяване става в сауната. Не е критерий за нищо изпотяването. А защо си изтощен в краката и гъза знаеш ли? Защото се мориш с глад, първо, и защото си нетрениран (не, това което досега описва не са тренировки), това второ.
(3) - Това ми звучи като изказване на (бъдеща) анорексичка... както и някои от другите ти постове. Сигурен ли си, че нямаш проблем?
(4) - Щом дори сам осъзнаваш че си въобразяваш какво повече има да се каже?
(5) - Даде точно такъв ефект, какъвто всеки с минимален опит можеше да предвиди. Ти какво очакваше, претренираш с кардио и гладуваш, мазнини ли искаше да изгориш?
(6) - А, да си дойдем на думата. След време ако стигнем и до “Както е тръгнало скоро ще започна да се храня” ще си идеален ;)
1. Какво повече да тренирам бе пич, правя си ръце в нас, са почвам лостове. Дори и да приемем, че си прав и започна да ходя на фитнес с какво джелезото ще ми помогне! Не ми говори на изуст, като казваш нещо го доказвай, тука няма шест-пет. Или казваш факти, или мълчиш.
2. Не... Не знам дали ти предложи кардиото с голям интензитет на кратки интервали, но това ВЪОБЩЕ не е съобразено с МОЕТО кардио. За да тренираш по посочения начин не е възможно, трябва да имаш гъза на някакъв културист, който е тренирал цял живот. Иначе, както се видя тези 25-30 минути ми дойдоха прекалено много и се стигна до тук. Този, който го предложи явно го прави на спринтове и ходене, а не на велоергометър! Ама и ти си ми един разбирач мамин ей!
3. По-полека с изказванията.
4. Кво не може ли да си въобразявам?
5. За какъв опит говорим? Преди това съм тренирал две години и нещо във фитнес. Не съм нито претренирал с кардио (максимумът ми беше 4 пъти в седмицата по 25-30 минс) и не гладувам. Ако за теб това е глад, за мен не е. Пробвах тука програмите на хората и не проработи.
6. Повтаряш се...
Чакам поне един път да ми прочетеш постовете и да отговориш... подобаващо..
Мнението беше редактирано от freezer на 09.12.08 22:11.
Няколко съвета от мен :)
Правил съм поне 4-5 цикъла,с цел намаляване на % подкожни мазнини,оформяне на мускулатурата или просто за достигане на определена категория.Значи първо,за да имаш плочки на корема се нуждаеш от:
1.развита коремна мускулатура
2.нисък % подкожни мазнини
3.Зависи колко вода задържаш
Примерно има случай на хора ,с нисък % мазнини,но дебела и водниста кожа,което комбиниране със слабо развита коремна мускулатура,води до “нямам плочки на корема”.
За да постигнеш това,което искаш на първо място имаш нужда от правилно хранене,т.е хранителен режим с меню , което зависи от тренировките ти,т.е калориен разход.Лично аз , от велоергометър никога не съм бил доволен и никога не съм постигал нужния ефект,поради факта,че ме отегчава и нямам особено желание да го правя в не добре проветрена фитнес зала и да се потя,докато стоя на 1 място,въпреки че масово ще ти кажат,че това е начинът да губиш по - малка мускулна маса.Привърженик съм на естествения спорт - тичане на открито,кръгови тренировки,бойни спортове ; тренирал съм типичен бодибилдинг,което не ми допадна ,затова избрах “спартанското”.Добър ефект при мен имаше тичането-било то интервално или джогинг - 3-4 пъти седмично с 2 фитнес тренировки и хранителен план,който съдържаше доста протеин, комплексни въглехидрати,висок прием на витамини и дори малко шоколад с висок % какао понякога.Най-доволен откъм релеф,васкуларност и като цяло атлетично оформяне останах от тренировки по Кик-Бокс , комбинирани с Фитнес и 1 път седмично джогинг просто на свеж въздух.Но за да издържиш на подобен режим, ще ти трябват ,както и на мен Хранителни Добавки(аминокиселини,суроватъчен протеин , високи дози витамини, достатъчен сън и мн др.).Най-важното - имай търпение - трудът,който влагаш,ще ти се оптлати рано или късно !Експерементирай,пробвай,сменай режимите и типа трениране,докато откриеш ,кое е най-подходящо за теб,защото както всички знаем - всичко е индивидуално.п.с ако искаш мога да ти дам мои актуални снимки,нз дали ще ти допадне тази визия,но ако-ще ти помогна :)Пиши на лс.
По-здрави
с какво джелезото ще ми помогне! Не ми говори на изуст, като казваш нещо го доказвай, тука няма шест-пет. Или казваш факти, или мълчиш.
:D :D :D тука няма шест пет.
Мерси... Гръбчето е добре, предполагам и отпред е добре... Еми така е, трябва да се пробват различни схеми. Все пак приемам предложения и съм склонен да приема някои мнения.
08.01.09
14:53
Абе, ти си като някоя женичка бе. Аз съм момиче, на 21, 175 см, 58 кг и ям В ПЪТИ повече от теб, и правя В ПЪТИ по-малко кардио. И съм сигурна, че имам и повече мускул и по-добър релеф от тебе. Говориш като анорексичка честно. Ако искаш да приличаш на някой плазмодии - мек, безформен и слаб - давай смело. Но ще ти кажа едно - жените (че и мъжете) харесват мускули, мъжествени тела, не някои който ще е по слаб от мен.