Гамаглобулин
|
Потребител
|
20.11.2008, 14:33
Някой може ли да ми обясни какво точно е гамаглобулин ,за какво се използва(разбрах само че е нещо ,което стимулира имунната система и ако е така вреди ли и има ли някакви странични ефекти).10x предварително No Pain No Gain! |
|
Потребител
|
20.11.2008, 16:01
нямам идея за какво го бият (едно време в училище редовно ни биеха), ама много болезнена инжекция беше. НЕКА ВСИЧКИ ПРИКАЗВАТ ЗАД ГЪРБА МИ - ЗНАЧИ ОЩЕ СА ЗАД МЕН |
|
Потребител
|
20.11.2008, 16:36
Кръвният серум съдържа две основни белтъчни фракции – албумин и глобулини. От своя страна глобулините са три групи – алфа-, бета- и гама-глобулини. Първите два вида глобулини са предимно транспортни белтъци, а гама-глобулиновата фракция се състои от имуноглобулини, а имуноглобулините са специфични белтъци на имунната система.Те се разграждат в много органи и далак. Или както е казал Мечо Пух : “Има само 1 нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед...и това са две гърненца с мед.” |
|
Потребител
|
21.11.2008, 08:45
Тук навлизаме в дебрите на имунологията... Гамаглобулин се прилага само и единствено по медицински показания при инфекции, пропуснати ваксинации и последващо заболяване, по спешност, при животозастрашаващи състояния и така нататък. Не е препоръчително да се товари имунната система с такова нещо “просто за профилактика”, защото това НЕ Е профилактично нещо!!! Я, сега да се изкажа |