|
Дата: 05.02.2008
От: Благоевград
|
Здравейте момчета! И аз ще последвам вашия пример да си водя дневник. Накратко да разкажа за мене:
На 17 години съм , тежа 70кг. , висок съм 183см. Започнах да практикувам активен спорт преди година и полувина , когато кантара удари 105кг. Тогава ме хвана срам от себе си и реших да се променя коренно. Започнах с леки кросчета сутрин , стриктна диета , доста трудно ми беше , но за година стигнах до 90кг. След това започнах фитнес , но поради контузия се отказах за дълго време и поддържах теглото с диета. На следващата година ( лятото ) отново започнах да тичам , този път много нахъсано и редовно . С всеки ден полужението ставаше все по-добро и това ми даваше още кораж , наистина виждах резултата и се радвах от постиженята си. Хвалбите не спираха и наистина се почуствах нов човек . Постепенно ставането сутрин и продължителните кросове станаха начин на живот , като това продължи до края на ваканцията. След това си купих велоергометър и продължавах да свалям. Февруари месец се записах на тенис на корт , което беше много важно за мен , защото до 4-ти клас тренирах футбол , но мечтата ми да играя в юношеския , после в мъжкия отбор не стана реалност поради заболяване. И така , това за живота ми до сега , следва настоящето 
Цели : Покачване на мускулна маса .
Тренировки : Основно у дома , имам всичко необходимо и най-важното е , че ми харесва и ми е удобно. Програмата ми е 5 дневна:
Понеделник - Гърди + Корем
Вторник - Гръб
Сряда - Крака + Корем
Четвъртък - Рамо + трапец
Петък - Ръце + Корем
Събота и неделя - Почивни дни
Хранене : 5-6 хранения на ден. Храня се предимно с месо , ориз , зеленчуци , плодове , също така изпозвам рядко ден за чийтинг ( шоколад , вафли , фъстъци ) , не понасям хамбургери , дюнери особено .. Обичам да се храня нормално , защото знам как е когато си 100 кила 
Това е от мен , очаквам мнения , предложения и всичко останало сързано с програмата , тренировките и храненето ми , скоро ще кача и снимки , за да се знаем все пак Поздрави !
|
|
|
|
|
|
|
Днешния ден премина като всеки понеделник - гаден , с ранно ставане за даскало . Ето какво направих днес:
Тренировка - Гърди + Корем
Повдигане на щанга от лег - 4х11
Повдигане на щанга от полулег - 4х11
Флайс - 4х12
Around the world - 2х12 ( включих го , за да го пробвам , но определено ми хареса , товари доста )
Лицеви - до отказ ( направих около 25 , слабо , но бях уморен )
Коремни преси - 2х20
Крънчове - 2х20 ( спрях до тук , защото усетих странна болка в гърдите ) ———-
|
|
|
|
|
|
Дата: 10.09.2008
От: byrgas
|
го6ко искам да те попитам как се прави мм с тренировките(имам впредвид 4е знам как трябва да ям)интересува ме само колко повторения и как подбира6 дните в които тренира6 мускулните групи
|
|
|
|
|
|
|
Пич , за мен лично всичко е до нагласа . Програмата ми е изготвена от човек от сайта , който наистина много ми помогна . За мен така е добре балансирано. Повторенията са ми до с нормална тежест и до 8 с голяма тежест. Прави си изводите. ———-
Аз пък чакам да ми слегне храната и да започвам да тренирам гръб 
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.03.2005
|
Престраши се значи и ти! Браво, само така!
Ако ти кажа колко повече тренировки пропусках поради мързел или претупвах яко, преди да почна моя дневник... Сега се чувствам някак отговорен пред него и тренирам без пропуск. 
Я кажи, какво значи това “тренирам предимно вкъщи”?
|
|
|
|
|
|
|
Значи , че вкъщи имам всичко необходимо за една пълноценна тренировка , но когато някой приятел изяви желание , ходим в някоя фитнес зала , за да вдигаме заедно ( такива вече почти няма ) , та си правя тренировката там. Все по-рядко се случва и за това основата я правя в нас , за да може лятото да съм друг човек , а и така , като го имам в нас ми е някък по-удобно , не се стремя да спазвам точен час , ами тренирам , когато се почуствам добре настроен и ентусиазма не пада , докато преди в тоя студ докато ида до залата всякаква навивка си заминаваше. Мерси , че си погледнал дневника , очаквам коментари , Боби 
|
|
|
|
|
|
|
Вторник - нормален ден , нещо бях уморен от даскалото , но си изкарах тренировката , днеска гръб:
Чукчета 4х10
Тяга 4х11
Гребане с дъмбел 4х10 ( всяка страна )
Навеждане с щанга напред 4х10 ( е тука вече ми натежа.. )
После пълна лъжица с мед , банан и започнах да си готвя ориза с месо , но не издържах и изядох 200 грама свински бут , 100 грама извара + неква много хубава шунка , за съжаление беше останало малко от нея. Сега се чуда какво да е за вечеря.. 
|
|
|
|
|
|
|
Ух , много тежко тая седмица. Нямах никакво време да седна на компютъра дори за 1 минута. Та да потвърдя :
Сряда - Крака + Корем - всичко по план , доволна тренировка и хранене.
Четвъртък - Рамо + Трапец - всичко по план , още ме боли рамото от треската 
Петък - Ръце + Корем - много слаба тренировка направих , нямах сила за ръцете , въпреки , че довърших упражненията , но не можах да си направя треска на ръцете. Корема го изкарах по план.
Събота - празничен ден , позволих си торта , рибата е за “адет” 
Неделя - почивен ден , сега планувам да ида до Бачиново ( една алея в моя град , дългра 4 км , в гората на чист въздух ) да пораздвижа малко 
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.03.2005
|
Аз като стара баба ще се обадя, ама внимавай с рамото! Там контузиите стават неусетно и са едни от най-неприятните. Пази го.
А, и още нещо - не пишеш упражнения, повторения, тежести... Само ти си знаеш какво точно правиш и как. Как да коментираме, като не знаем какво става?
|
|
|
|
|
|
|
Боби не ми стига времето да пиша всичко , но обещавам утре след даскало да редактирам всичко 
|
|
|