препоръчайте програма
|
03.12.2008, 21:21
Преди 6 месеца реших да се занимавам с фитнес,като целта ми беше да натрупам маса.След 3 месеца здраво хапване разбрах че това не може да стане.Винаги съм си бил със слабо телосложение и разликата беше само 2кг.Впоследствие реших да тренирам само за релеф и след като изчетох половината сайт реших да тренирам 3 пъти седмично цялото тяло(като начинаещ).Тренирам само вкъщи и разполагам с лежанка(с променливи наклони) и дъмбели.Въпросът ми е да продължа ли с тренировките за цялото тяло или ми трябва друга програма за по голям ефект? Изтласкване на дъмбели от лег С тези упражнения постигнах добри резултати,но мисля че не са достатъчни.Някой ако има мнение по въпроса нека сподели |
|
|
|
03.12.2008, 22:02
Повечето упражнения, които се правят с щанга имат аналог с дъмбели. Така, че ако искаш можеш да си преминеш на нормален 3 дневен сплит, по 2 МГ на ден. А щом не си качил значи не си ял достатъчно или си тренирал много леко. Но щом искаш релеф ти трябва хранене съобразено с целите ти и да правиш кардио. Второто не е задължително, но е доста полезно. Абе ти си знаеш какво искаш, но аз бих те посъветвал да потренираш още малко за маса и тогава прави релефа. |
|
04.12.2008, 19:10
Реших да опитам една програма за маса(http://www.bb-team.org/workout/1358/) и повечето упражнения съм ги приспособил за това с което разполагам-дъмбели.Но има някои упражнения с които не мога да се справя(тях съм маркирал в червено).Някой има ли идея как мога да ги заменя.Програмата е следната: * първи ден - гърди, бицепс, корем Програма за първи ден * Изтласкване на дъмбели от лег - 4 серии по 8 повторения Програма за трети ден * гребане с дъмбел - 4 серии по 8 повторения * раменна преса пред врат с дъмбели - 3 серии по 8 повторения |
|
|
|
05.12.2008, 17:27
Маса или релеф се постига осново с хранене и диета...или стероиди If you don’t know where you are going, |
|
17.12.2008, 19:23
И аз мисля,че ще ми е тежка тази програма,заради това я коригирах: Програма за първи ден * Изтласкване на дъмбели от лег - 4 серии по 8 повторения * гребане с дъмбел - 4 серии по 8 повторения * раменна преса пред врат с дъмбели - 3 серии по 8 повторения Мисля,че без добавки няма да кача килограми(опитах но не се получи) и мисля да си взема някакъв протеин. Някакви забележки или препоръки относно програмата? |
|