Съвет за хранителни добавки
|
|
19.01.2005, 21:49
Здравейте! Прочетох някои теми в раздела за хранене и забелязвам, че не съм само аз с този проблем (180 см, 59 кг)... За храненето ще ми е по-лесно, вече долу-горе знам с какво точно да се храня и по колко пъти на ден. Но сега се чудя какви хранителни добавки да си закупя(до около 200 лв), които да ми помогнат да покача по-бързо маса. Можете ли да ми препоръчате нещо - марка, продукт, количесто... и по какъв начин да ги взимам. Надявам се да ми помогнете, ще ви бъда безкрайно благодарен |
|
|
20.01.2005, 00:48
Ae братле яко ядене и това е! Храната е много по-добра от добавките, яко яж и пий вода и качвай за отрицателно време! Put all your thoughts and emotions in to the action, not the action in to the thoughts and emotions. |
|
|
20.01.2005, 17:48
Храната е много важна, но все си мисля че без аминокиселини и протеин трудно може да възстановява
Mens sano in corpore sano |
|
|
20.01.2005, 18:03
Освен яката храна както ти казаха ти трябват най-разпространените добавки протеин/по възможност гейнер/,аминокисилини,креатин и глутамин.Друго не ти е нужно Не е важно,че ти говорят зад гърба,важното е като се обърнеш ДА МЛЪКНАТ! |
|
|
20.01.2005, 19:20
добавките са за период на чистене, когато едновременно трябва да си намалиш приема на калории и въглехидрати, но също така да не оставяш тялото си да се самоизяжда и да унищожиш постигнатото с много труд... |
|
|
20.01.2005, 20:10
Добре... И все пак ще ми препоръчате ли какви хранителни добавки(марка, продукт, количество..) да си закупя, аз на маса пак ще си сядам, но няма ли да е по-добре маса+хранителни добавки? |
|
20.01.2005, 22:58
Тези 200 лв. дето си ги посочил в началото не е ясно за какъв период са, за месец ли? Единствения безусловно задължителен суплемент са спортните мултивитамини/минерали, във форума има голямо мнозинство, че едни от най-добрите като съотношение качество/цена на нашия пазар са Daily One на Universal. За твоите кг дозата е следната - вземаш ги по едно хапче в ден със силова тренировка и половин хапче в дни когато почиваш или правиш кардио. Консумираш ги заедно със или непосредствено след първото голямо хранене за деня. Не е задължително, но е добре да си вземеш суроватъчен протеин и глюкоза и да си правиш шейк от тях след тренировка - глюкоза 50 гр. и суроватъчен протеин, в зависимост от процента трябва да ти остане около 40 гр. и малко отгоре чист протеин. Суроватъчния на Нутрим се ползва с добре има сред повечето момчета тук, аз също го ползвам, струва около 13 лв половин кг. западните са над два пъти по-скъпи. Аминокиселините са задължителни ако правиш кардио - преди и след кардио вземай по един serving size, който е различен в зависимост от производителя. Ако не правиш кардио, аминокислените са опция - ако решиш да ги включиш в суплементацията си, ги вземай сутрин, за да ускориш излизането си от катаболните процеси, взели превес в тялото ти през нощта. Добри Аминокиселини са Амино 2700 на Universal, аз последно ползвам BCAA от серията Victory на Weider и съм много доволен, но са по-скъпички /според мен разликата в цената не е оправдана/. Креатин не те съветвам да вземаш още. Не е нужно да си изгърмяваш всички патрони наведнъж, в момента не ти е необходим, а след време може да ти даде много ценен тласък за излизане от фаза на застой. Можеш да си вземеш нощен протеин, но може и да не си вземеш, зависи от диетата ти. И не забравяй - добавките като ефект са само 10% в сравнение с правилната диета. Успех! The winners are dreamers that never gave up. |
|
|
|
21.01.2005, 00:02
Щом помагат само 10% май няма смисъл засега... |
|
|
21.01.2005, 01:36
Аз лично като взимам аминокиселини на Universal2700 придобивам вълчи апетит
Mens sano in corpore sano |
|
21.01.2005, 12:01
Не виждам логика по която приема на аминокиселини да увеличава апетита, нито пък съм го изпитвал върху себе си. The winners are dreamers that never gave up. |
|
|
|
21.01.2005, 14:22
Смених протеина Mens sano in corpore sano |