Е много бърз въглехидрат вкарваш. Т’ва ядене не го препоръчвай на някой , който иска да отслабва :P Не знам на какъв режим си , но можеш да оставиш или само банана или само меда/стафидите . Аз бих предложил следното : Кофичка кисело мляко + 80-100 гр. овес + боровинки , всичко се пасира и става много хубаво :)
казано от egx на 04.05.09, 19:30:
знам, че е стара темата..............защо като си изям овеса (мууууууу ;) ) и после няколко часа след това имам чувството, че продължава да набъбва в корема ми.Тоест постоянно ми се надига и гади.Все едно напира да се върне обратно.Ядките ги кисна вечер с кисело мляко и ги ям сутрин.
Добре де все пак аз съживих темата с някаква цел.Не искам да спра с овесените ядки, а просто искам да спре да ми се повдига.В началото не беше така.Някакви идеи ? Или евентуално нещо подобно с което да ги заместя ?
06.05.09
06:42
казано от Гошко на 05.05.09, 19:59:
Е много бърз въглехидрат вкарваш. Т’ва ядене не го препоръчвай на някой , който иска да отслабва :P Не знам на какъв режим си , но можеш да оставиш или само банана или само меда/стафидите . Аз бих предложил следното : Кофичка кисело мляко + 80-100 гр. овес + боровинки , всичко се пасира и става много хубаво :)
аз аз тренирам сутрин между 10 и 12 :p и ми трябва бая енергия , но да доста са въглехидратите , просто забравих да допълня че тази закуска е подходяща при сутрешни тренировки
казано от egx на 05.05.09, 20:21:
казано от egx на 04.05.09, 19:30:
знам, че е стара темата..............защо като си изям овеса (мууууууу ;) ) и после няколко часа след това имам чувството, че продължава да набъбва в корема ми.Тоест постоянно ми се надига и гади.Все едно напира да се върне обратно.Ядките ги кисна вечер с кисело мляко и ги ям сутрин.
Добре де все пак аз съживих темата с някаква цел.Не искам да спра с овесените ядки, а просто искам да спре да ми се повдига.В началото не беше така.Някакви идеи ? Или евентуално нещо подобно с което да ги заместя ?
Чела съм, че комбинацията от кисело мляко + овесени ядки не винаги се приема добре от организма - киселото мляко пречи на разграждането на ядките. При мен например не съм забелязала такова нещо или въобще някакъв дискомфорт, но може при теб да е така.
Пробвай да залееш ядките/триците с малко гореща вода, оставяш ги да се накиснат 5 мин. Добавяш стафиди, сурови орехи, канела, може и настъргана зелена ябълка. Става много вкусно :-)
26.02.10
12:24
Накисваш в шейкъра за 5 минути, после ги изпиваш и забравяш :) Нито кой знае колко им усещаш вкуса, нито нищо. А 2 часа след като изпия по този начин 150гр пак съм гладен без да усещам каквото и да е подуване или нещо такова.