Трапец и гръб

Дата: 13.01.2005
От: varna
22.01.2005, 14:20

По моята програма тренировката ми за гръб се пада след тази за рамо. Доста често след тренировката за рамо ме боли и трапеца.Искам да питам дали е удачно да тренирам гърба ако ме боли горната част на трапеца.

GOOD MORNING PARIS!!!

Дата: 08.12.2004
От: Plovdiv
23.01.2005, 15:05

Ами според мен е подобре да тренираш паво Рамо Гарди и Гръб в момента аз тренирам така и ми идва мн добре напално си отпочивам
иначе преди и аз имах като твоите проблеми
УСПЕХ!!!

Дата: 12.03.2004
От: Район - Ботевград
23.01.2005, 17:51

Ами в тренировката за гръб отчасти участва и трапеца затова те боли

THE BIG MEN 130 Oki
ЖИВОТЪТ Е БОЛКА ОТ КОЯТО МОГА ДА ТЕ ЛИША !!!!!
С Корупция Съсипахме и Османската Империя
МОЛЯ НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛС ЗА ВЪПРОСИ ЗА ПРОГРАМИ И ХРАНЕНЕ

Дата: 09.04.2004
23.01.2005, 18:41

Според мен като цяло е много глупаво рамото да е преди гърба(ако даваш пририотет на рамото и ако правиш и задно рамо).По простата причина,че рамото е малък мускул,който участва в тренировката ти за гръ Относно трапецът има две глави раменна(горна) и гръбна(долна) и от там може да идва болката.Също и ако правиш хеликоптер със събрани ръце натоварването се преместава в трапеца.Мнението ми е,че трапец няма смисъл да се тренира от хора занимаващи се по-малко от 1-2 години.По-добре вкарай тяга,тя бачка и за двете глави(както и за почти цялото тяло)  LOL

Дата: 02.11.2004
От: София
24.01.2005, 12:06

Да кажем, че всичко си е в реда на нещата. Наистина, по-добре е ад се тренира първо по-голямата група, но точно по подобен начин тренирах навремето и то с много добър за рамото ефект. Поекспериментирай и разбери кое е най-доброто за теб.
Успех! smile

Do something for yourself

Дата: 31.01.2004
24.01.2005, 12:12

Боли те горната част на трапеца зареди саркоплазмената хипертрофия и в тази част се е истощила. Може да е липса на кислород в митохондрите или млечна киселина. Рамото няма общо с това smile . Възможно е тренировкта да ти е много или да исползваш чийтинг и да не испълняваш упражненията правилно. Може и да не махаш рамената, а да овеличиш почивките и интензивноста и да правиш до 3-5пвт. Тъка със сигорност нищо няма да те боли. Иначе болешката може и да стане по-кофти тъкаче не си давай много зор да не се прецакаш.
по-здрави

Put all your thoughts and emotions in to the action, not the action in to the thoughts and emotions.
Do not be a football of the other people’s opinion.
There is no try, if you are going to do it - do it!
Do not be a button machine – in this sport you need to leave your buttons on your pc.
Excuse them, they will never understand your discipline.
The past is just experience, the future is the goal, now is the path to it.
The present is inevitable, but the future is your free will.
Anger is useless because it is only for the past. 
http://www.artofliving.bg

Дата: 13.01.2005
От: varna
01.02.2005, 15:11

Благодаря за съветите!!! Сега да ви кажа програмата си.Тренирам през ден:
1 Гръб
2Гърди и трицепс
3Рамо и бицепс
И по този начин винаги след рамото тренирам гръб и защото рядко успяжам да си почина както трябва мускулната треска на рамото и особено на трапеца, които също се натоварва при някои упражнения за рамо, не преминажа напълно.И затожа ме интересува проблем ли е тожа и лесно ли се претренирва трапеца.

GOOD MORNING PARIS!!!

Дата: 16.02.2004
01.02.2005, 16:41

Ами аз смятам че трапеца е по-добре да се тренира с рамото защото двата мускула са свързани.Малко поостаряло схващане ,но работи.Пробвай в тренировката за рамо да вкараш 1-2 упр.повдигане на раменете с щанга или дъмбели.Трапеца е малко по-сложен за трениране заради разположението му.Горната част се товари при рамото/по-видимата/,а средната и долната с гърба.Двете последни няма как да не ги тренираш за гръб защото участват в почти всички упр.за гръб.Горната е по-натоварена при тренировка за рамене.

Не е важно,че ти говорят зад гърба,важното е като се обърнеш ДА МЛЪКНАТ!
Когато сексът стана спорт-на нас ни отредиха място в публиката!