Упражнения за ръце
|
24.01.2005, 21:10
От близо 3-4 месеца не наблюдавам сериозен растеж в ръцете, да не кажа почти никакъв. Говоря предимно за бицепса, трицепса за сега е добре. Правя по няколко упражнение за тях, предимно на скотовата, след това с макара и накрая завършвам с дъмбели. Не знам къде точно ми е грешката и защо от 3 месеца не ми е мръднал бицепса, но трябва да се направи нещо по въпроса и то в най-скоро време. Очаквам вашите предложения |
|
|
24.01.2005, 21:39
даи инфо за теб? По-Здрави |
|
|
|
24.01.2005, 21:48
бате не може постояно да растеш та да не си гъба :D нормално е да имаш застой ако си качил доста кила наведнъж после организма ти трябва да се приспособи към тях поне аз така си го обяснявам ма може и да греша :? който се мъчи, той ще се пъчи!!! |
|
24.01.2005, 22:19
Значи пия само креатин, в момента даже го привършвам. Храненето не ми е някакво специално, но мисля че е достатъчно за качване. Ям си почти всичко, не мисля че е тук проблема. За сравнение мога да кажа само че трицепса ми заздравя доста през именно тези месесци, защото започнах да правя други упражнения за него, които бяха по-натоварващи. Успоредно с трицепса промених тренировките и на бицепса, също по-натоварващи, като включих и скотовата по-интензивно. Не знам какво да правя вече, дано да знаете вие :wink: |
|
|
|
24.01.2005, 22:29
ясно значи от ядене не може да спреш да качваш който се мъчи, той ще се пъчи!!! |
|
|
24.01.2005, 22:29
От колко време тренираш? Силата ти покачва ли се или и тя седи все същата? |
|
24.01.2005, 23:20
Трвнирам от около 8 месеца и за този период съм качил горе-долу 2см. Силата че се покачва покачва се, ама доста бавно става, незнам каква е причината, хем и креатин си пия. Гърва в момента ми е най-добрата група, тъй като единствено при него се чувства разлика и то не малка, както в сила така и по отношение на разтеж. А за бицепса - направо незнзм какво да кажа...... |
|
|
|
25.01.2005, 01:25
[quote author=“Manos”]Трвнирам от около 8 месеца и за този период съм качил горе-долу 2см. Силата че се покачва покачва се, ама доста бавно става, незнам каква е причината, хем и креатин си пия. Гърва в момента ми е най-добрата група, тъй като единствено при него се чувства разлика и то не малка, както в сила така и по отношение на разтеж. А за бицепса - направо незнзм какво да кажа...... Направи си седмица почивка промени тренировката с друга и ще преодолееш проблема THE BIG MEN 130 Oki |
|
|
25.01.2005, 11:14
Здравейте! Тук проблема е ясен (или поне така ми се струва). След като се покачва силата, но не и масата, достатъчно е да се намали тренировъчния обем (тежести, упражнения, или серии), за да започне да се покачва и масата на мускула. По няколко упражнения за малките групи като бицепс и трицепс, при 8 месеца стаж е прекалено много в общия случай. Оттук мога да предложа следните варианти: Do something for yourself |
|
25.01.2005, 13:44
Ами няма да е зле да ми разясниш малко повече защото аз не съм много навътре в термините. Ако може няма да е зле и да ми кажете нещо конкретно като програма за бицепс и за трицепс. В момента аз тренирам по следната схема: 1. Упражнения за трицепс 2. Упражниения за бицепс Скотово разгъване с крив лост, 8 серий по 10-12 повторения Преди около 2 месеца не наблягах много на скотовата, правих предимно прав с прав лост, но не чувствах натоварването, което чувствам сега. Незнам къде може да е проблема |
|
|
|
25.01.2005, 14:03
Проблема е, че правиш по 16 серии за такива малки мускули, като бицепса и трицепса, които при това се товарят яко и при останалите упражнения за тялото. Ако и тях ги правиш с по толкова серии, нищо чудно, че не качваш. Наблегни на основните упражнения и на увеличаването на тежестите при тях.
|
|
25.01.2005, 14:16
Това значи да се концентрирам предимно в килограмите а не във повторенията? Знам че има разлчни мнения относно това дали е по-донре да се правят повече повторения с по-малко килограми или обратното. Незнам дали е от това но ако има ефект ще намаля серийте. А след като ви дадох моята програма можете ли да ми препоръчате някаква друга, съобразена с този факт? |
|
|
|
25.01.2005, 14:19
Дай си цялостната тренировъчна програма. Възраст, мерки. Do something for yourself |
|
|
25.01.2005, 14:26
Ми ето ти една по мое виждане е успешна: Не е важно,че ти говорят зад гърба,важното е като се обърнеш ДА МЛЪКНАТ! |
|
|
25.01.2005, 14:44
Бицепс: |
|
|
25.01.2005, 15:36
[quote author=“murder”]Бицепс:
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=3271&sid=7c520a03c5a7fd68f995e185fb475e46 Не е важно,че ти говорят зад гърба,важното е като се обърнеш ДА МЛЪКНАТ! |
|
26.01.2005, 23:13
Някакви други конкретни предложения има ли??? А и не са ли малко по 3 упражнения, айде за бицепс може да са добре ама за трицепс??? |
|
|
|
27.01.2005, 01:03
Не са малко как ще са малко а и като имаш предвид че се товарят и когато тренираш други мускулни групи.Например като вдигаш от лег да не мислиш че само с гърдите ги вдигаш помага и трицепса а също и рамото,аналогично е положението и при гърба-бицепса понася и там натоварване а за да има разтеж си трябва оптимална почивка щото ако тренираш невъстановен резултата е отрицателен THE BIG MEN 130 Oki |
|
|
27.01.2005, 01:11
Не са малко, много са. Броят на упражненията не е основното за качването на маса! Концентрирай се върху едно - две основни упражнения, и се постарай да увеличиш работните тежести.
|
|
|
27.01.2005, 11:27
Мда, по три упражнения ще са ти много наистина, не малко :D Освен ако не тренираш само за ръце, а другите групи поддържаш с по едно упражнение. Do something for yourself |
|
27.01.2005, 13:33
Длъжен съм да се съглася с вас. Утре ще пробвам новите упважнения за да вида дали ще има някаква разлика. А можете ли да ми кажете как е най-добре да се комбинират бицепса и трицепса - в един ден с рамо, гръб, гърди? Ако може даже да ми кажете и как е най-оптимално да се комбинират всичките мускулни групи, за да знам всеки път когато тренирам да правя две упражниения, които са най-подходящи едно за друго? Аз сега правя и бицепс и трицепс в един ден но мисля да разнообразя тренировката защото от доста време тренирам по нея и може би затова не забелязвам голямо подобрение |
|
|
|
27.01.2005, 13:54
Има много варианти за разделяне на групите. Може гърди с трицес и гръб с бицепс, но тогава бицепса и трицепса ще могат да работят по-малко. За сметка на това ще имат повече време за възстановяване. Do something for yourself |
|
|
27.01.2005, 14:18
Ето една малка специализациика с преобладаване на ръцете: Не е важно,че ти говорят зад гърба,важното е като се обърнеш ДА МЛЪКНАТ! |
|
|
27.01.2005, 14:24
По мое мнения ако искаме да се концетрираме върху, някоя мускулна група трябва само нея да тренираме поне 2 седмици с нищо друго или с още някоя мускулна група. Защото тъка добавени тренировки за рацете може да претренираме като тренираме културистично. Аз съм пробвал този метод с тренировка само на една или 2 мускулни групи за около 2-4 седмици и има супер ефект. А другите мускулни групи няма как да пострадат за толкова кратко време. Е зависи и от качеството на мускулната маса, от храненето и възтановяването и от стойката и работата. Put all your thoughts and emotions in to the action, not the action in to the thoughts and emotions. |
|
27.01.2005, 23:44
Пробваи 10серии по 10 повторения згъване с щанга.Това е добър метод при положение на застои. |
|
|
|
28.01.2005, 01:36
[quote author=“stoian86”]Пробваи 10серии по 10 повторения згъване с щанга.Това е добър метод при положение на застои.Зависи какъв е проблема ами ако е от недостатъчна почивка,недохранване или претрениране само ще влоши нещата THE BIG MEN 130 Oki |
|
|
28.01.2005, 11:47
Ееее, това 10х10 е за много напреднали според мен. Човека е с 8 месеца стаж. Та той допреди нова година се е водил начинаещ. Ако въобще е удачно да се акцентира на мускулна група в случая, аз мисля, че идеите на Миле са най-подходящи (само 21то не знам как би повлияло..) Do something for yourself |
|
|
28.01.2005, 12:06
Мартине,21 би повлияло доста добре защото акцентира в/у цялата ръка и е доста добра за маса и за релеф.Това са идеи все пак и нека пробва човека,ако му е трудно може да си прави обикновенно сгъване с щанга.Все пак мисля че това е най-добрия начин по пътя на пробите и грешките.Има идеите и може да пробва :wink: Не е важно,че ти говорят зад гърба,важното е като се обърнеш ДА МЛЪКНАТ! |
|
|
28.01.2005, 12:11
Инах превид за 8-те месеца стаж - иначе ползите от 21 са ясни :D Do something for yourself |
|
|
28.01.2005, 13:52
Aми ако се е тренирало сериозно 8месеца са точно границата която се минава към леко напреднал.Така че лошо няма да пробва,все някога трябва да го направи :wink: Не е важно,че ти говорят зад гърба,важното е като се обърнеш ДА МЛЪКНАТ! |
|
28.01.2005, 22:25
Днес го пробвах това 3х21 и мога да кажа че наистина е едно доста изчеждащо упражнение. Най-трудната му част е втората, когато от най-долно положение се сгъва до 90 градуса. След днескашната тренирировка се чуствам наистина напомпан и мисля че това упражнение ще промени нещата. Мерси на всички отзовали се и дано растежа да не закъснее :wink: |
|