|
Дата: 25.01.2005
|
темата е модерирана от Мартин. http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=33908#33908
Здравейте аз съм начинаеща в спорта но съм амбицирана да успея.Имам тегло по-голямо от желаното и бих искала да отслабна.Направиха ми 2 хранителни режима и не знам кой от двата да спазвам.Тези които ми ги създадоха отричат режима на другия с ред аргументи но тъй като нямам опит не знам кой да послушам.Моля дайте съвет.Ето ги и режимите:
1ви режим:
минимум 4 пати дневно да се храня като избягвам високо въглехидратни храни, мазнини и захар.Яденето се свежда почти до следните храни-риба,пилешко,телешко,зеленчуци,нищо пържено,много малко ориз и картофи,никакви сладки,никакво газирано,натурални сокове,кисело мляко здравец 0,1%, като това е хранителен режим не за определен период от време а за постоянно.
2ри режим:
Храненето се извършва разделно.Примерно 1ви ден 500 грама кашкавал делен на 5 порции от 100гр като се приема през 2 часа,2ри ден: кисело мляко с високопроцентен протеин/млякото е 2%,и се приемат общо 2 кофички.3ти ден: цял ден 1 печено пиле,като се приема на няколко хранения.Последващите дни са в подобни хранителни комбинации.
И 2та хранителни режима са комбинирани с тренировки които не са кой знае какво,но отнемат поне час на ден.Също така и двата режима имат ден в който е позволено яденето на всичко що е противопоказно- а именно всеки 7ми ден е “почивка”
Тъй като и от двата режима се чуствам по различен начин моля препоръчайте ми по-правилния,защото възникнаха много спорове относно кой от 2та трябва да спазвам.
Благодаря ви!
|
|
|
|
|
|
Дата: 02.11.2004
От: София
|
Здравей и добре дошла във форума. Пожелавам ти приятно и ползотворно време тук.
Избери този хранителен режим, при който се чувстваш по-добре. Предполагам, че е първият :D Иначе по принцип не виждам някаква грешка, освен че цялото хранене, май не е съобразено с енергоразхода ти. А това е доста важно, за да не се получават грешки и отрицателни/обратни на желаните явления.
Поздрави!
Do something for yourself
|
|
|
|
|
|
Дата: 25.01.2005
|
за да баде по-пълно всичко ще споделя и тренировките си:
Различават се по това дали ходя във фитнес-зала или съм в къщи.
Когато съм в къщи бягам на място 25-30мин като се старая да вдигам коленете високо.Правя серии коремни преси- 3 серии по 25-30повторения долна част и 3 х 25-30 горна.
Ако съм в зала първо загрявам 5мин на колело после започвам 3 х 10 за задна част на бедрата,после 3 х 10 за предна част.малко упражнения за гърди и после колело 20 мин.Като основния ми проблем е да намаля мазнините в кръста ,седалището и краката.
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.06.2004
От: София
|
2-рия вид режим никак не ми харесва. Не е добре за организма да се храниш цял ден с едно и също нещо и да пренебрегваш цял куп храни без които не може - плодове, зеленчуци, есенциални мазнини /за жените те са задължителни/ и почти нулев прием на въглехидрати-това си е квази-кето диета, което може да си позволи само суперпрофесионалист.
Първата диета е нещо като НВД и нямам сериозни забележки, към нея, с изключение на това, че трябва да прецизираш нещата, дори и да консумираш така описаните хран продукти, ако си с хиперкалоричен баланс /повече приети от изразходвани калории/ няма да свалиш.
Съветът ми е да прочетеш повече за НВД и на основата на първия режим, който са ти предложили, да изготвиш свой, съобразен с индивидуалните ти особености. Разбира се, ние ще ти помогнем да го доизгладиш :D .
The winners are dreamers that never gave up.
|
|
|
|
|
|
Дата: 09.12.2004
|
ако правиш диета с повече протеин и малко въглехидрати НЕ Я ПРАВИ ЗА ПОСТОЯННО а за опр. период, след което увеличи въглехидратите (не много де!). Тук е важно въпросните въглехидрати да са бавни, след време пак ги орязваш....Като достигнеш желаните кг се стреми да ги поддържаш с по-малко протеин и повече въглехидрати (да речем 50 на 50), като не спираш тренировките.
Това го пиша щото някъде (не помня каде :( ) бях чел че при продължителен хранителен ражим с превес на протеина. (диета на Аткинсън) нещо става в организа...абе не е особено здравословно..
Твърдо съм за първия ти хр. режим.
И да не забравиш да се похвалиш с резултата :D
Gott weiss ich will kein Engel sein…
|
|
|
|
|
|
Дата: 21.09.2004
От: Варна
|
Здравей и добре дошла .
Добър е първия режим, но ако наистина ще го спазваш дълго време на забравяй плодовете и зеленчуците.
2 е доста жестоак диета и не виждам как би могла да тренираш при подобно хранене без да се изтощиш, сигурно ще свалиш кг и после още по-сигурно ще си ги върнеш.
|
|
|
|
|
|
Дата: 30.09.2004
От: НяКъДе В МаТриЦаТА
|
Здравеи и от мен! И аз искам да ти дам един съвет като фитнес инструктор. Тоя втория вариант със разделното хранене ваобще не е и за помисляне. Такива диети ни учиха единствено да даваме на хора които поемат по 6000 калории и са с толкова забавен метаболизъм че не качват повече кг по простата причина че ако качат още килограм два че се пръснат. Тъи че си караи по първия вариант освен ако не си към 150кг. в което се съмнявам
успех...
Съединението |А+М.АДФ.Ф ->АМ.АДФ.Ф ->АМ+АДФ+Ф| прави силата!
Последната промяна е направена от x_3_mar на Пон Юли 03, 2006 10:15 am; мнението е било променяно общо 7841 пъти поради огромна доза малоумност и некомпетентност
|
|
|
|
|
|
Дата: 27.05.2006
От: софия
|
[quote author=“Male4ka”]темата е модерирана от Мартин. http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=33908#33908
Здравейте аз съм начинаеща в спорта но съм амбицирана да успея.Имам тегло по-голямо от желаното и бих искала да отслабна.Направиха ми 2 хранителни режима и не знам кой от двата да спазвам.Тези които ми ги създадоха отричат режима на другия с ред аргументи но тъй като нямам опит не знам кой да послушам.Моля дайте съвет.Ето ги и режимите:
1ви режим:
минимум 4 пати дневно да се храня като избягвам високо въглехидратни храни, мазнини и захар.Яденето се свежда почти до следните храни-риба,пилешко,телешко,зеленчуци,нищо пържено,много малко ориз и картофи,никакви сладки,никакво .газирано,натурални сокове,кисело мляко здравец 0,1%, като това е хранителен режим не за определен период от време а за постоянно.
2ри режим:
Храненето се извършва разделно.Примерно 1ви ден 500 грама кашкавал делен на 5 порции от 100гр като се приема през 2 часа,2ри ден: кисело мляко с високопроцентен протеин/млякото е 2%,и се приемат общо 2 кофички.3ти ден: цял ден 1 печено пиле,като се приема на няколко хранения.Последващите дни са в подобни хранителни комбинации.
И 2та хранителни режима са комбинирани с тренировки които не са кой знае какво,но отнемат поне час на ден.Също така и двата режима имат ден в който е позволено яденето на всичко що е противопоказно- а именно всеки 7ми ден е “почивка”
Тъй като и от двата режима се чуствам по различен начин моля препоръчайте ми по-правилния,защото възникнаха много спорове относно кой от 2та трябва да спазвам.
Благодаря ви!
Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави - няма нищо ново под слънцето.
Трудът на глупеца го уморява, защото не знае дори пътя за в града.
|
|
|