Мнения за тази програма
|
|
27.01.2005, 14:52
Здравейте! Решил съм да нарпавя следното, но не знам дали е добре. Понеделник - Нормална тренировка със гърди и бицепс (3 упражнения по 3 серии за двата мускула) Смятате ли, че е добре? 78 килограма съм, 177 висок. Всички са цигани, дори и да не са. |
|
|
27.01.2005, 15:06
Здравей! Ето какъв смятам, че ще бъде проблема: посредством яките тренировки за гърди и гръб, ще попречиш на възстановяването на мускулите от предните тренировки за тези групи. Въпреки че има подобни методи на трениране, не бих препоръчал нещо такова. А какви упражнения смяташ да използваш при тренировките за гърди и гръб? Do something for yourself |
|
|
27.01.2005, 15:12
За гърди(нормална тренировка) - Лежанка, Повдигане на дъмбели от лег, Пек Дек като в различните седмици сменям лежанката и съответно частите на гърдите които натоварвам. За гръб(нормална тренировка) - Придърпване на скрипец със различен хват в двете серии и може някое базово упражнение. За силовите тренировки - Гърди (лежанка 2 серии), Гръб (скрипец 2,3 серии). Мисля да взема и креатин, които да помогне. Също така има друг вариант, но той е по неудачен (според мен): Понеделник - Нормална тренировка със гърди и бицепс (3 упражнения по 3 серии за двата мускула) Вторник - Бой с крушата 20 мин + силова тренировка за гръб ( 2 серии с килограми на макс) Сряда - Тренировка за гръб и трицепс (3 упражнения по 3 серии за двата мускула) Четвъртък - 20 мин бой със крушата + силова тренировка за гърди Петък - Тренировка за крака и рамене Всички са цигани, дори и да не са. |
|
|
27.01.2005, 15:17
Мм с такава система, няма да можеш да дадеш макса от възможностите си на тежките дни (освен проблема с възстановяването) . Може би ако опиташ повдигане на (не толкова тежки) дъмбели вместо от лег, както и по-леки тежести на скрипците в “нормалните” дни, ще постигнеш нещо. Пообмисли и го направи, би ми било интересно как ще се отрази. Do something for yourself |
|
|
27.01.2005, 16:18
не е добре според мен,много е натоварването.Преди да ти кажа какво мисля,ще те попитам ,можеш ли да тренираш и в Събота,от колко време по принцип тренираш? ...най-тежката война е войната със самият себе си и най-великата победа е победата над самият себе си... |
|
|
27.01.2005, 17:32
тва понеделник и вторник гърди и сряда и четвъртак гръб много ште се пренатовариш |
|
|
27.01.2005, 21:23
xmanx: да в събота също мога да тренирам. Всички са цигани, дори и да не са. |
|
|
27.01.2005, 21:53
Няма да стане така - два поредни дни един и същ мускул, и то втората тренировка да е по - тежка от първата. За да вдигнеш силата, се опитай да си повишаваш по - малко тежеста от тренировка в тренировка. Всяка тренировка трябва да ти е тежка, тогава няма да имаш нужда от допълнителни тренировки. Ако ще си вдигаш силата на лежанка, пробвай да правиш 5 х 5 лежанка и още 4 х 6 още едно допълнително упражнение - веднъж седмично. Ако искаш да прилагаш твойта схема, раздалечи двете тренировки през 2 - 3 дена, като в началото на седмицата да е тежката, а след 72 часа да е нормалната.
|
|
|
27.01.2005, 22:07
Преди да ти дам отговор, мисля че трябва да знам целта ти. |
|
|
27.01.2005, 22:17
sshdaemon,доколкото разбирам искаш да съчетаеш силова подготовка и боксова,имам мнение по въпроса и то е: ...най-тежката война е войната със самият себе си и най-великата победа е победата над самият себе си... |
|
|
27.01.2005, 23:11
D3BEP: не целя да ставам бокс плейър хманх: Това е добро съчетание, не се бях замислял над него. Петко К: Блъскането на крушата е след силовата тренировка, която трае 20 минути. Говорим за 2 МАКСИМУМ 3 серии с по 2-4 повторения. Всички са цигани, дори и да не са. |
|
|
28.01.2005, 01:10
Също така искам да отбележа, че през март месец ще почвам и тренировки за сваляне на килограми и този начин на трениране би ми помогнал според мен Всички са цигани, дори и да не са. |
|
|
28.01.2005, 01:47
Имаше такъв метод беше описан в списание мускули но не се препоръчваше повече от месец да се прави че бил стресиращ (меко казано) THE BIG MEN 130 Oki |
|
|
28.01.2005, 11:23
sshdaemon, нали затова ти казвам леки дъмбели, за да имаш енергия за силовата тренировка. А ако мислиш да въздействаш върху силата и в двете тренировки (нормална и тежка), то прави по едно упражнение и на нормалната и на тежката. Do something for yourself |
|
|
29.01.2005, 11:45
sshdaemon
относно силата на удара,има специфични упражнения за покачването и,но както най-вероятно знаеш Силата на удара е съчетание от скоростта на изпълнение и масата на удрящият,не трябва да се пренебрегва и правилното изпълнение.Тренировките с тежести увеличават по-принцип силата на мускулите ,но като цяло тази сила няма пряко отношение към силата с която удряш,по-скоро вследствие на тренировките с тежести увеличаваш или намаляваш собствената си маса и от там влияеш върху силата на удара. ...най-тежката война е войната със самият себе си и най-великата победа е победата над самият себе си... |