Мнения за тази програма

Дата: 15.12.2004
27.01.2005, 14:52

Здравейте!

Решил съм да нарпавя следното, но не знам дали е добре.

Понеделник - Нормална тренировка със гърди и бицепс (3 упражнения по 3 серии за двата мускула)
Вторник - 20 мин бой със крушата + силова тренировка за гърди
Сряда - Тренировка за гръб и трицепс (3 упражнения по 3 серии за двата мускула)
Четвъртък - Бой с крушата 20 мин + силова тренировка за гръб ( 2 серии с килограми на макс)
Петък - Тренировка за крака и рамене
Събота и Неделя - Почивка!

Смятате ли, че е добре? 78 килограма съм, 177 висок.

Всички са цигани, дори и да не са.
- Който пие бира, не умира!

Дата: 02.11.2004
От: София
27.01.2005, 15:06

Здравей! Ето какъв смятам, че ще бъде проблема: посредством яките тренировки за гърди и гръб, ще попречиш на възстановяването на мускулите от предните тренировки за тези групи. Въпреки че има подобни методи на трениране, не бих препоръчал нещо такова. А какви упражнения смяташ да използваш при тренировките за гърди и гръб?

Do something for yourself

27.01.2005, 15:12

За гърди(нормална тренировка) - Лежанка, Повдигане на дъмбели от лег, Пек Дек като в различните седмици сменям лежанката и съответно частите на гърдите които натоварвам.

За гръб(нормална тренировка) - Придърпване на скрипец със различен хват в двете серии и може някое базово упражнение.

За силовите тренировки - Гърди (лежанка 2 серии), Гръб (скрипец 2,3 серии).

Мисля да взема и креатин, които да помогне. Също така има друг вариант, но той е по неудачен (според мен):

Понеделник - Нормална тренировка със гърди и бицепс (3 упражнения по 3 серии за двата мускула)

Вторник - Бой с крушата 20 мин + силова тренировка за гръб ( 2 серии с килограми на макс)

Сряда - Тренировка за гръб и трицепс (3 упражнения по 3 серии за двата мускула)

Четвъртък - 20 мин бой със крушата + силова тренировка за гърди

Петък - Тренировка за крака и рамене

27.01.2005, 15:17

Мм с такава система, няма да можеш да дадеш макса от възможностите си на тежките дни (освен проблема с възстановяването) . Може би ако опиташ повдигане на (не толкова тежки) дъмбели вместо от лег, както и по-леки тежести на скрипците в “нормалните” дни, ще постигнеш нещо. Пообмисли и го направи, би ми било интересно как ще се отрази.
Ааа, и може би да размениш дните на нормалната и тежката тренировки.

Дата: 19.12.2004
27.01.2005, 16:18

не е добре според мен,много е натоварването.Преди да ти кажа какво мисля,ще те попитам ,можеш ли да тренираш и в Събота,от колко време по принцип тренираш?

...най-тежката война е войната със самият себе си и най-великата победа е победата над самият себе си...
...а трябва да си луд, за да воюваш със себе си..

Дата: 12.01.2005
27.01.2005, 17:32

тва понеделник и вторник гърди и сряда и четвъртак гръб много ште се пренатовариш

27.01.2005, 21:23

xmanx: да в събота също мога да тренирам.
Мартине: целта ми е да вдигна силата, с леки дъмбели си правя нормална тренировка според мен..

Дата: 05.09.2004
27.01.2005, 21:53

Няма да стане така - два поредни дни един и същ мускул, и то втората тренировка да е по - тежка от първата. За да вдигнеш силата, се опитай да си повишаваш по - малко тежеста от тренировка в тренировка. Всяка тренировка трябва да ти е тежка, тогава няма да имаш нужда от допълнителни тренировки. Ако ще си вдигаш силата на лежанка, пробвай да правиш 5 х 5 лежанка и още 4 х 6 още едно допълнително упражнение - веднъж седмично. Ако искаш да прилагаш твойта схема, раздалечи двете тренировки през 2 - 3 дена, като в началото на седмицата да е тежката, а след 72 часа да е нормалната.
И как смяташ да качваш сила, при условие че преди това 20 минути си бил по боксовата круша? За да тренираш за сила трябва да си свеж и пълен с енергия. Точно затова и тежката тренировка няма как да е на следващия ден след нормалната. Ако искаш да биеш по крушата, прави го след като си си направил тренировката.

“No, I’m not on steroids…but thanks for asking”
“Do I look like I need your advice?”
“Да знаеш не е достатъчно. Трябва да ПРИЛАГАШ.”
“Да искаш не е достатъчно. Трябва да ПРАВИШ.”
„Ако човек откаже да приеме друго, освен най-доброто, обикновено го получава.“
Сайт (блог)
Видео

Дата: 05.07.2004
От: Бургас
27.01.2005, 22:07

Преди да ти дам отговор, мисля че трябва да знам целта ти.
Нашите приятели тук са прави в общи линии, но целта ти не е толкова изграждане на мускулите, нали?
Също така не е и експлозивна кратковременна сила??? Почти няма спор, че тя идва за сметка на издържливостта и немалко и за сметка на бързината...
Т.е. препоръките са верни, но може би имаш съвсем други от нашите идеи?
Като по - малък тренирах малко борба. И там беше нещо такова - загрявка, представляваща полусилови, полу за гъвкавост упражнения. Борене. Силова тренировка. Тичане. Почивка - ръгби например. Борене + техника. Аде чао smile
Обаче има нещо странно в цялата работа. Защо гърба? Защо не гърди, рамо и трицепс, които имат по - пряко приложение в бокса(според мен)?
Какви са ти точно целите?

27.01.2005, 22:17

sshdaemon,доколкото разбирам искаш да съчетаеш силова подготовка и боксова,имам мнение по въпроса и то е:
Седмично ти трябват 3,максимум4 тренировки с тежести,гърди-2 упражнения,гръб 2 упр.,биципс-трицепс 1-2 упр,коремна преса 2упр,крака 1-2 упр.
Ако работиш за сила ,прави само сила и НЕ В ДЕНЯ,КОГАТО БОКСИРАШ.Ако искаш и сила и маса избери си такава тренировка т.е. с по-леки тежести 5-8 повторения,но това ,което предлагаш няма да те доведе до желаният резултат,ще претренираш гърдите и гърба.
Пн-к:гърди-бицепс
Вт-к:крака-рамо
Ср:”бой ” с крушата
Чт-к:гръб- трицепс
Пт-к:”бой”  крушата
Сб:гърди-бицепс
Нд:почиваш
Пн-к:продължаваш със следващите от първата седмица т.е.крака-рамо
Вт-к:гръб-трицепс
Ср:”бой” по чувала
Чт-к:гърди-бицепс ит.н. всяка следваща седмица се събират по две силови тренировки за различни мускулни групи напр. гърди-бицепс,а за останалите е по една.Не знам как ще е при теб,опитай ако искаш,но вероятността да претренираш е отново голяма

...най-тежката война е войната със самият себе си и най-великата победа е победата над самият себе си...

27.01.2005, 23:11

D3BEP: не целя да ставам бокс плейър smile) Може би разсъжденията ми са грешни, но все си мисля, че като имаш повечко сила вдигаш и повечко килограми. Това е едната причина.Друг е въпроса за възтановяването, ясно ми е, че при такава програма е почти невъзможно да си починат тея мускули. Другата  причина  е това, че ударът ми е слаб, искам да го тренирам.

хманх: Това е добро съчетание, не се бях замислял над него.

Петко К: Блъскането на крушата е след силовата тренировка, която трае 20 минути. Говорим за 2 МАКСИМУМ 3 серии с по 2-4 повторения.

28.01.2005, 01:10

Също така искам да отбележа, че през март месец ще почвам и тренировки за сваляне на килограми и този начин на трениране би ми помогнал според мен

Дата: 12.03.2004
От: Район - Ботевград
28.01.2005, 01:47

Имаше такъв метод беше описан в списание мускули но не се препоръчваше повече от месец да се прави че бил стресиращ (меко казано)

THE BIG MEN 130 Oki
ЖИВОТЪТ Е БОЛКА ОТ КОЯТО МОГА ДА ТЕ ЛИША !!!!!
С Корупция Съсипахме и Османската Империя
МОЛЯ НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛС ЗА ВЪПРОСИ ЗА ПРОГРАМИ И ХРАНЕНЕ

28.01.2005, 11:23

sshdaemon, нали затова ти казвам леки дъмбели, за да имаш енергия за силовата тренировка. А ако мислиш да въздействаш върху силата и в двете тренировки (нормална и тежка), то прави по едно упражнение и на нормалната и на тежката.
ПС - Не съм сигурен, но мисля, че не си ми разбрал предния пост :wink:

29.01.2005, 11:45

sshdaemon

Другата причина е това, че ударът ми е слаб, искам да го тренирам.

относно силата на удара,има специфични упражнения за покачването и,но както най-вероятно знаеш Силата на удара е съчетание от скоростта на изпълнение и масата на удрящият,не трябва да се пренебрегва и правилното изпълнение.Тренировките с тежести увеличават по-принцип силата на мускулите ,но като цяло тази сила няма пряко отношение към силата с която удряш,по-скоро вследствие на тренировките с тежести увеличаваш или намаляваш собствената си маса и от там влияеш върху силата на удара.