Не мога да натоваря гърдите!
|
|
30.01.2005, 15:17
Значи, тренирам от 1 година(с няколко прекъсвания). Гърдите ми растат доста слабо, като ги тренирам не усещам натоварването както останалите, които тренират в залата. Натоварвам само зоната м/у рамото и горната външна част на гърдите :(( Пробвах с леки тежсти, с тежки, бавно, бързо, НО НЯМА ЕФЕКТ. Не мога да усетя влизаща кръв в гърдите :(( Тренирам така: един ден в седмицата гърди: ”И той проясни ума си...” |
|
|
30.01.2005, 15:48
Според мен не използваш достатъчно базови упражнения . За 3 пъти на седмица гърди 1 претрениране на рамото и 3цепса 2 претрениране на самите гърди . Пробвай с тези упражнения полулег 3 по 8 с тежичко после хоризонтален лег 3 по 8 пак тежичко и завършваш с пууловера за гръден. Може и да не е много правилно но останелите от форума също ще кажат . |
|
|
30.01.2005, 16:07
първо виж дали изпълняваш правилно всяко от посочените упражнения,възможно е да съсредоточаваш натоварването в рамото и за това да не усещаш гърдите. Също така опитай да тренираш до отказ,поне в последната серия. Ако искаш препоръки за самата тренировка, то машината можеш да смениш с вдигане от наклон, вместо пек-дек пусни кросоувър накрая на тренировката, а флайса го сложи или като трето упражнение след водоравната лежанка, или между двете лежанки. Честно казано ми е мистерия как не усещаш добре флайса, вариантите са два: или не пускаш ръцете до долу, така че да усетиш хубаво изпъването на мускула, или вече си прекалено уморен, когато го правиш. Не разбрах какво искаш да тренираш 3 пъти седмично, гърдите ли или по принцип ? Ако е първото то знай, че е безсмислено, системата,която си посочил не е лоша, но повече от веднъж седмично е безсмислено да я прилагаш. Все пак мускулите растат когат почиват, а не по време или след тренировка. Блъскане на главата в стената - 120 калории на час. |
|
|
30.01.2005, 16:28
Първо, кръвта в мускулите не е индикатор за растеж и не това е целта на тренировката.
|
|
|
30.01.2005, 16:53
Благодаря ви за изчерпателните отговори! Само да попитам - кофичките на успоредка мога ли да ги заместя с такива на машина? ”И той проясни ума си...” |
|
|
30.01.2005, 16:59
Ако можеш да правиш на успоредка, не ги замествай. Натоварването на машината няма нищо общо с истинските кофички. 3 упражнения са повече от достатъчни.
|
|
|
30.01.2005, 17:09
Искам да тренирам 3 пъти в седмицата, т.е. в един ден 2 мускулни групи(а не 3 пъти гърди, все пак от бая време тренкам и знам някои неща ”И той проясни ума си...” |
|
|
30.01.2005, 17:15
Колко трябва да е продължителността на почивката м/у сериите? 30 сек.? 45 сек.? 1 мин.? ”И той проясни ума си...” |
|
|
30.01.2005, 17:42
2 - 3 минути е нормално. Няма нужда да бързаш, почивай колкото е нужно, но повече от 3 минути е излишно, освен ако не са много тежки сериите.
|
|
|
30.01.2005, 18:22
и аз мисля че добрия вариант е да почнеш тренировката с хоризонтален лег 1 серия с лоста само 20-30 повторения, 1 серия с 50% от макс 15 повторения, и вече 3-4 работни серии може даже и пирамида да правиш. стигаи до отказ даже аз лично ти препоръчвам по 2 форсирани повторения на двете последни серии от лег и полу лег. прави флайс след полу лег което ти се явява 2-ро упражнение. от лег прави от 6-8 тежки повторения а флаис 8-12. ако и това ти е малко направи и кофички на успоредка. ако нестава ще ти мислиме друго.. improve! |
|
|
30.01.2005, 18:58
Абе 6-8 повторения много мазен ще стана! Аз качвам лесно мазнини и с големи тежести и малко повторения ще се замажа, че направо няма да си личи бицепс,трицепс, ами ще са като едно цяло :((( ”И той проясни ума си...” |
|
|
30.01.2005, 20:43
форсираните повторения,най-просто казано е когато стигнеш до отказ,някой да ти помогне да направиш още 1-2 повторения. Според мен трябва да послушаш Петко К :wink: ...най-тежката война е войната със самият себе си и най-великата победа е победата над самият себе си... |