Курс за фитнес инструктори!?

BU

20.08.09
11:29

казано от Финдо на 20.08.09, 11:02:

Интересно мнение.Поразрових се малко за тези организации,които си изброил,но никъде не видях да провеждат курсове в България за персонални трениори като CORFIT и NAFA примерно.Тоест явно единствения начин да придобиеш такъв сертификат е да отидеш направо в САЩ.Реалността тук показва,че и двата курса вършат работа за България.

ЕДИТ:Тези курсове по 300 лв си е една измама и силно се съмнявам да важат в цял свят.

Финдо да трябва да отидеш там......но скоро открихме инфо че НСА има акредитация да провжда нещата на ACSM тук в БГ но не знам подробности. Разбира се че CORFIT и NAFA могат да свършат работа в БГ, няма спор в това.

То в БГ можеш да си инструктур и без никакъв курс. Както разбрахме може дори министър да станеш с курс някакъв си. Малко сме назад в спортно отношение. Дано след няколко години да сме свидетели и тук как навлизат истински сертифицирания и пред хората в залите има истински изисквания за знания, все пак те имат определена отговорност за твоето здраве.

20.08.09
11:55

Скоро разглеждах какви изпити (съответно и материал) трябва да покриеш, за да вземеш NSCA сертификат и какви парички трябва да вложиш. Няма нищо общо с ‘курсовете’ и сертификатите в България. И учебникът ми се стори доста по-различен... Абе, като цяло, курсовете в България (в т.ч. и КОРФИТ ) ми се струва, че са само една машинка за пари за организаторите... И тук действат същите принципи като в цялата ни образователна система - всичко е морално остаряло и се ‘учи’ само за идеята и кетапа. Действителното учене става в практиката...

Тъжното е, че това касае здравето на хора, които са се доверили на ‘професионалист’ да им изготви тренировъчна програма. И за съжаление са малко действащите ‘инструктури’, които напълно осъзнават отговорността си.

П.П. Имах мераци да изкарвам някакъв курс за инструктори тук, но напоследък узрявам на идеята да инвестирам тези пари в американските учебници, които ползват вече споменатите от burgasfreak асоциации. В крайна сметка, на мен ми трябва знанието, а не кетапа...

Мнението беше редактирано от Limka на 20.08.09 14:55.

20.08.09
13:46

В този бизнес - знанието (тук включвам и практиката) и подхода към клиента е всичко. Никакви курсове няма да ви направят професионалисти... не че е лошо да имаш диплома, но не е там момента. И не е необходимо да имаш внушителен външен вид, а подход.

20.08.09
14:13

казано от Limka на 20.08.09, 11:55:

Скоро разглеждах какви изпити (съответно и материал) трябва да покриеш за да вземеш NSCA сертификат и какви парички трябва да вложиш. Няма нищо общо с ‘курсовете’ и сертификатите в България. И учебникът ми се стори доста по-различен... Абе, като цяло, курсовете в България (в т.ч. и КОРФИТ ) ми се струва, че са само една машинка за пари за организаторите... И тук действат същите принципи като в цялата ни образователна система - всичко е морално остаряло и се ‘учи’ само за идеята и кетапа. Действителното учене става в практиката...

Без да съм запознат пряко съм склоен да симпатизирам на цитирания пост от мен.В Б-я хората се учат мухи да продават какво остава за друго.И да нямаш тапия можеш да си достатъчно компетентев в хобито си за разлика от други изкарали курсове.Щот то и студенти много излизат ама колко са там учили и колко са си живели...

Мнението беше редактирано от Cheresharche на 20.08.09 14:15.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1