Дали е правилно?

1 от 2
1

Дата: 04.02.2005
04.02.2005, 19:23

От известно време съм на диетата “Саут Бийч”,като през първите 2 седмици от менюто си съм изключила хляб,тестени и сладки храни,картофи,ориз-т.е. никакви въглехидрати,вкл. и плодове;разрешени са пилешко,пуешко,телешко,риба,сирене/обезмаслено/,нискомаслени млека,ядки;зеленчуци.След тези 2 седмици постепенно се включват част от “забранените”храни,но една по една.Освен това,старая се поне 3 пъти в седмицата да си правя тренировките вкъщи-30 мин.велоергометър,30 мин. упражнения за ханш,бедра и корем.Това достатъчно ли е да сваля около 4-5 кг. и в същото време да стегна тялото си?Прибирам се късно от работа и нямам възможност да ходя в зала,затова и тренирам вкъщи.Благодаря ви предварително!

Дата: 08.11.2004
От: Варна
04.02.2005, 19:59

За тренировките - всеки тренира когато може, иначе е добре все пак да има кардио и фитнес дейност! Иначе става трудно, така че по-добре нещо, отколкото да си лежим, нали?
За храната - браво за избора ти - аз лично ям само пилешко бон филе, риба хек, треска, понякога пъстърва, пуешко! Зеленчуци и обезмаслено сирене си хапвай също, да, а и следното ще ти кажа от опит: приляга на описаното от теб, а именно - когато си на стриктна диета, примерно 6 дена има обаче и 7ми, аз си го наричам cheating day, т.е. ям каквото си искам, макар че някак си не се нахвърлям върху мазното. Но все пак, хапвам парче шоколад, бисквити, вафли, спагети обичам, пържени картофи, бира примерно и т.н. Ти си изтощен от 6те дена и тези продукти (разбира се в малки количества, умерено дозирани) идват като дар за организма, коийто ти се “отблагодарява” и на новия цикъл от 6 дена почваш с отпочинали рецептори.
И не се замазваш ни най малко, а се подобряваш! Така аз знам че чак неделя ще си позволя е най-правилната дума, някои от изкушенията. Дори днес четох един трик - ако ти се хапва шоколад, то нека да е бавно и продължително и така няма да го изядеш дори целия и ше остане! А това си има вече научно обяснения - сигналите постъпващи в резултат прием на храна, достигат до хипоталамуса до 15тата минута, те създават това чувство за ситост, така че хапвайте бавно, по малко, да не се издува стомаха и коремната област, да не се преяжда и после макар и от малкото ще сте сити. А когато порциите за деня са към 8, то вие сте на прав и успешен път!

07.02.2005, 13:40

[quote author=“aeshna”]]Благодаря ти много за изчерпателния отговор!Честно казано,макар и да не знаех за деня,в който можеш да си позволиш повече калории,аз го правех,тъй като всяка неделя съм на гости в родителите си,и винаги има повече неща за хапване отколкото през седмицата си позволявам.Въпреки обаче ограничения ми прием на въглехидрати,яденето 5 пъти на ден,гимнастиката 2-3 пъти седмично-килограмите ми не мърдат;не зная къде греша???Дали избързвам или режима ми не е правилен?А какво смяташ за ядките?Извинявай,ако задавам прекалено много въпроси,но много се надявам някой да ми помогне да намеря верния път към постигането на хубава фигура!!!

07.02.2005, 18:51

кои ядки обаче, овесените или лешници, орехи и т.н. Ако говортим за последните, избягвай ги, мазнички са! А овесените, само фини без стафиди, шоколад и дртуги калорични дрънкулки в пакетите! Чистите, с млекце, хммммммммм, даже сега ми прикапаха лиги  LOL
Питай, аз отговатрям - формулата е проста! Успех и до скоро явно, smile

Дата: 07.02.2005
07.02.2005, 18:55

aeshna, това ти ли си? Отдавна не съм те засичала! Ива, довери му се, знае мноооого  smile
разбира от нещата и много помага на хората със съвети, стига да има време, познавам го лично, и следя мненията му! Но сега чак се регистрирах и се радвам че става весело тук! Поздртави и на всички, особено на момчетата, които също пращат мнения, но особени поздрави на aeshna!

07.02.2005, 18:56

Ооо, пиши ЛС, че ства като чат иначе! Мерси за думите  :oops:
признателен съм ти затова, опа, ето направо 320255694 е ICQ то ми, онлайн си нали, там отивам! Сори модератори, ама стара любов , какво да се прави, мерси за извинението предварително и после ви черпя,  :wink:  ДЖакузи и бира, нали ДЗВЕР?  LOL

07.02.2005, 19:11

[quote author=“aeshna”] :D Хей,здравей!!!Радвам се,че отново си на линия,а въпроси имам колкото искаш smile Относно ядките,имах предвид бадеми,лешници и т.н.-сурови,а овесените ядки с мляко са върха за закуска.Не зная дали му е мястото тук да питам-мислиш ли,че с велоелгометър,лежанка и гирички бих могла да правя добра тренировка в домашни условия?Мъча се да си изготвя някаква програма,но не съм голям специалист;а относно вечерята,смяташ ли,че не трябва да бъде след 18.00ч.?Май пак станаха много въпросите... :wink:

07.02.2005, 19:17

Вело - супер че го имаш, аз пестя парти от години за него, но все пеша ходя smile Него го изплзвай сега през ден, по 30-35 минути, на оптимален ход  ако имаш сили до 45 минути на гладно, обаче сутринта. Колкото до гиртите, виж http://www.bb-team.org/exercise/ и всичко което е за гирички, както и лежанката ства супер допълващо! Единственото което можеш да правиш в вас се оказва май почти всичко което ти е нужно. :wink:  Така че дерзай
Ядките ли, ако не издържаш без тях, можеш само като второ хранене, т, е. ако закуската след кардио идва примерно към 10.00, то ядките можеш, ама 50тина грама към 11.30 и час преди обеда, но лично аз мисля да ги изключиш опт менюто си!

07.02.2005, 19:27

Уф,вече трябва да си тръгвам,но още един въпрос,за последно:започвам работа в 8.30,закусвам към 7.30 и май няма да успея да “въртя педалите” призори,та би ли имало ефект,ако го правя към 18.00ч.?То,пък после трябва да вечерям рано....и аз не знам как да го направя....както и да е,ще го измисля някак.А за ядките-май ще взема да те послушам :wink:

08.02.2005, 15:50

Пак съм аз!А някакви предложения за междинни закуски-с плодови млека или ядки ми се изчерпа фантазията за предиобедна и следобедна закуска?По принцип ям плодове,но както споменах и преди, сега съм на диета,която не позволява приема им поне за 2 седмици.

Дата: 12.07.2004
08.02.2005, 17:39

А ще може ли да кажете нещо повече за диетата “Саут Бийч”!10 х

08.02.2005, 17:49

плодовете ли - имат фруктоза, по - добре се лиши от тях! А за велото - ако е следобед, пак да е на гладно и вечеря чак след по 40 минути минимум, която да вклщчва единствено пилешко месо, риба хек, треска и хапвай зеленчуци.  :wink:
междинни закуски - хм, мисля че протеиновите вафли биха ти влезли в употреба, на фирма Нутрим са , към 2 лв, скъпи но високо ефективни за хора като нас с динамика по улиците smile
Иначе можеш да си приготвяш омлет само от белтъци с  суроватъчен протеин на прах и в едно пличке си ги слягаш и  си удряш в почивките, почерпи и шефа ти и ще станем приятели с него, много вкусни стават  :wink:
питай пак, затова сме форум !

П>С> за тази диета само съм чувал, ако ми я изпратиш на пощата, ще и хварля обстоен поглед и ще ти отговоря, това е засега
Поздрави

08.02.2005, 17:57

ФАЗА ПЪРВА-”Две седмици въздържание”
Първата фаза продължава две седмици и се очаква да свалите от 4 до 7 килограма.През това време можете да ядете-пилешко и телешко месо,пуешко,риба и ракообразни,зеленчуци,яйца,сирене,ядки и градински салати с олио за заливка.Разпределяте храната си на три основни хранения и две закуски-между закуската и обяда и следобедна-между обяда и вечерята.Задължително е да пиете вода,плюс кафе или чай(ако сте свикнали с тях).Не трябва да ядете-никакъв хляб,сухари,ориз,картофи,макарони и спагети,плодове,сладкиши,кексове,сладки,сладолед и въобще каквото и да е със захар.Никакъв алкохол.
РАЗРЕШЕНИ ХРАНИ през Фаза първа:
Протеини(белтъци)-телешко;обезмаслено или нискомаслено сирене;яйца;агнешко без мазнините.
Месни храни(на основата на соя)-бекон-максимум 2 парченца на ден;пилешки наденички;кебапчета-2,3 на ден;наденички или салам;фъстъчено масло-можете да избирате между него и ядките.
Свинско месо -без мазнините.
Домашни птици-без кожата и крилцата.
Риба-всички видове ракообразни и немазна риба.
Зеленчуци-можете да избирате пресни,замразени или от консерва,но само ако са без добавена захар-артишок;аспержи;фасу;броколи;зеле;целина;краставици;патладжани;марули;домати;
гъби;лук(половин глава на ден);чушки;репички;ряпа;спанак;бамя.
Мазнини(в ограничени количества)-слънчогледово олио;царевично олио;соево олио.
Шафран.
Ядки-(ограничавайте се до един път дневно,за препоръчване е да са сухи и изпечени)бадеми-15 бр.;кашу-15 бр.;орехи-15 бр.;фъстъци-20 бр.;шам-фастък-30 бр.;фъстъчено масло-2 лъжички.
Други мазнини-авокадо-1/3 плода;маргарин;майонеза-обикновена или нискомаслена;маслини.
Всякакви подправки и бульони.
Захари максимум 75 калории дневно подсладител;шоколадова или какаова пудра-без захар;желатин-без захар;дъвки без захар.
Млечни продукти нискомаслени млека или соево мляко;нискомаслени плодови млека.
ЗАБРАНЕНИ ХРАНИ:мазни меса;кожата от птиците;мазни сирена;зеленчуци-цвекло,картофи,царевица,моркови;всички плодове;всички храни с нишесте и скорбяла-хляб,ориз,спагети,макарони,сухари;млечни храни с високо маслено съдържание;всички видове сосове и заливки.
ФАЗА ВТОРА-”Връщане на въглехидратите”
Втората фаза продължава докато не постигнете желаните килограми.Колко дълго ще е това е строго индивидуално и зависи само от това колко излишни килограма имате.Можете да свалите от 0.5 и 1 килограм НА СЕДМИЦА(само да не се улисате в свалянето smile).През втората фаза можете да започнете да връщате ЧАСТ от забранените през първа фаза храни.Например-хляба,макароните,ориза,картофите,плодовете,шоколада....НО трябва да изберете само ЕДНО нещо и да си разрешавате само него,но не и всички забранени храни наведнъж.
РАЗРЕШЕНИ ХРАНИ,които можете да върнете в менюто през фаза втора:
Плодове-ябълки;кайсии;праскови;киви;манго;грозде;грейпфрут;портокали;ягоди;круши;сливи;череши.
Нешестени храни(консумирайте умерено)-пуканки;кафяв ориз;пълнозърнест хляб;зелен грах;макарони и спагети-пшенични.
Червено вино.
Шоколад-черен или с подсладител.
ЗАБРАНЕНИ ХРАНИ:хляб;бял ориз;корн флейкс;бисквити и кексове;зеленчуци-моркови,картофи,царевица;плодове-банани,пъпеш,ананас;мед;сладолед;сладка и конфитюри
Третата фаза е фаза “До края на живота” ..... първо минете предните две фази след това ще ви кажа и за последната.

Дата: 09.05.2004
08.02.2005, 18:24

Първата фаза не ми харесва.. при всички положения се въздържайте да свалята повече от 4-5кг на месец.

08.02.2005, 18:36

аз затова обичам менюто на типичен културист - има си по часове кое, по колко и т.н. Тази фазова програма малко ме обърка мен лично, има доста храни които се свесват, и според мен някои от тях са излишни. Затова се придържам към стандартни диети на културисти, които са валидни и за жени но съобразени с техния калориен и белтъчен прием! Колегата изказа добро мнение - 4-5 килограма са много, макар че според мен най-добре е да се свалят към 700 грама мазнина на седмица, не повече, а това идва от именно културистичната диета, тъй като тя е стабилна, е верно е за мазохисти, но действа безотказно. И положителното тук е , че килограмите след това се подържат м,ного по-лесно, защото е редуцирана мазнината, а не е загубена вода и мускул, които бързо се възстановяват, особено водата!

08.02.2005, 18:51

Толкова много информация относно правилното хранене и спорта съм изчела,че вече не зная кое е правилно и кое-не.Постоянно чета противоречащи си статии и мнения на уж “водещи “специалисти в диететиката.Чета и вашите мнения,и още по-объркана се чувствам.Може ли някой да  ме посъветва в общи линии какъв хранителен режим да си изготвя,и в съотвествие с него и тренировката?Да,четох и  пътеводителя за хранителните режими,и още куп таблици,но така и не съм решила кой ще ми е най полезен?!?
  п.с.-aeshna,това,за омлетите може и да го пробвам,още повече,че нямам шеф на главата,който “зорко да бди” над кулинарните ми умения :wink:

08.02.2005, 19:03

затова животът е експеримент, аз лично считам д-р Емилова за изкукала комерсиализирана баба, но други ще ми скочат на главата! Така че е въпрос на избор - аз избрах културистичните методи, те са моят начин на живот! Майка също ме подкрепя и чреаз тях свали наистина много и продължава! Ако това те ориентира, по-добре остани фенка на културистичните методики - хранене и трениране!
Те за мен са начин на живот! Другото все пак е личен избор!

08.02.2005, 19:11

Да,за д-р Емилова мнението ми се припокрива с твоето;аз имах предвид специалисти,които ти казват:не яж хляб,тестени произведения,сирене,кашкавал,плодове;други са точно на обратното мнение-как трябва до 500 гр. плодове дневно да приемаш,как всеки ден трябва да хапваш хляб и тем подобни.Оттам идва и объркването ми,и поради това ми е трудно,предвид на годините ми,килограмите и теглото да се ориентирам към опред.хранителен режим и тренировка.Някакви идеи?Извинявай,ако звучи тъпо...

08.02.2005, 19:23

Моята лична диета е да ям само пилешко, хек, треска, пуешко по-рядко! Гранитури - грах, царевица, зеленчуци! Това е през целия ден, по много, предвид килограмите ми! Тренирам тежко! За закуска единстено приемам въглехидрати - овесени ядки, към 150 грама и кисело мляко от о,1% Това ми е храната през пролетта, лятото, есента! Зимата леко поразнообразявам!
Майка ми - ограничих я и я научих да яде като мен, и не и липсват бонбоните, сладкото и т.н., което хапваше! И сега е с 15 килограма по - ека и още иска , дерзае жената, т.е. създаде си режим, навици!
Никому не препоръчвам това изтезание, просто то за мен е начин да живея! Ако искаш, пробвай, засичи резултати, тренирай си, и прецени, а въпросите не ги спестявай  :wink:  ПОЗДРАВИ

П>С> не се считам за специалист, говоря от опит съдейки по мен си и по хората които тренирам и напътствам

08.02.2005, 19:39

Благодаря ти!Ще се опитам да си изработя някакъв режим,пък да видим какъв ще е резултата.Сега съм 169см.,57 кг.Смятам утре да започна деня със закуска от овесени ядки+кис.мляко;за обяд-там е по-трудно,защото нямам строго определена обедна почивка,и обикновено се налага да хапвам от близкия супермаркет-днес напр.си купих някаква салата от тиквички с млечен сос,следобяд-ще пробвам от тези протеинови вафли;за вечеря-риба+салата от броколи или зеле.Е,ще се наложи  да си спестя срещите с приятелки след работа,ако искам и да потренирам.Може да почвам с 30-35 мин. вело,няколко серии коремни серии за различните части,няколко серии за дупе и гиричките,естествено.Как звучи за начало???? smile

Дата: 26.01.2005
От: sofia
08.02.2005, 20:00

на мен ми звучи много добре, бъди постоянна и мисли за това, което искаш да постигнеш:) пожелавам ти успех :!:

”..we are all hungry,and all hustle/
and we’re all humble,/
but together we got more muscles”

09.02.2005, 01:08

Абе приготвяй си храната от вечерта за следващия ден в кутии, примерно месио на скара с зелечуци! Тиквички и т.н. е апетитно, но с майонезка бе smile
Дерзай, в това му е майката, пък за диетата, насреща съм! Отговарям когато съм в интернет, а иначе през другото време е хубаво и пари да се изкарват, затова не ти отговорих  :wink:
Иначе съм насреща за помощ! Имаш я , както и всички  други разбира се  :wink:

09.02.2005, 13:29

Здравей отново!Днес сутринта хапнах малко обезмаслено сирене с маслинен пастет+200 гр. кисело мляко-0.1%;купила съм си за обяд риба тон+грах-консерва,а мисля да вечерям пиле+салата от зеле.Снощи ходих в една фитнес зала/понеже когато се прибера вкъщи и се стопля,малко се демотивирам за домашна тренировка/,там обаче не можаха да ми съставят някаква програма с упражнения,имайки предвид външния ми вид,структура и т.н.-казаха ми да си измисля сама.Но тъй като се съмнявам в своите способности,и по-скоро считам,че следва да се изготвя от специалист,а не всеки да се мотае по уредите без определна система и само да пречи на останалите,реших да се посъветвам с някой от вас.Ще спомена,че винаги съм се занимавала с някакъв спорт-спортни танци,степ аеробика,карате,балет,и периодите,през които не съм спортувала са не повече от 3-4 месеца.Бихте ли ми препоръчали нещо за начало?

09.02.2005, 13:36

[quote author=“iva”],там обаче не можаха да ми съставят някаква програма с упражнения,имайки предвид външния ми вид,структура и т.н.-казаха ми да си измисля сама.

доста услужливи хора, а ?

според мен удачно е да започнеш с 10 до 15 мин кардио за загрявка и “влизане в тренировъчен режим” wink. после почваш с долната част на тялото, като гледаш да натовариш повечето мускули на краката(смятам, че по 3 серии и 20-25 повт за серия на всеки уред е нормално)...после минаваш в бързичко темпо горната част на тялото и завършваш с коремни преси и интензивно кардио пак за 10-15 мин. за по детайлно обяснение трябва да ми кажеш с какво ти разполага залата.....и с колко време разполагаш ти  ?

and we’re all humble,/

09.02.2005, 14:24

Ами,аз свършвам работа към 17.30-18.00ч,така че мога да тренирам след този час,а до колко-1.5,2ч.,не знам,нали трябва след това все пак да вечерям рано,а не след 21.00ч.?!?Залата е доста скромна откъм оборудване-не съм голям познавач,но доколкото се сещам има велоергометър,лежанка,гладиатор,лост за набиране,лек-преса,дъмбели,естествено......май това беше.Извинявам се предварително,ако някой уред не съм го произнесла правилно,но не съм много запозната;както споменах и преди,не съм се занимавала с фитнес досега.

09.02.2005, 14:34

тренировката трябва да ти е най-много час и половина, гледай да не е повече поне засега, може и да е по-малко(принципно почивката м/у сериите не трябва да е над минута, а над сериите за отд мускули над 2 мин), така че смятам че от 6 до 7:30 ще потренираш добре.
за залата - не видях нито 1 машина за краката, няма ли сгъване за задно бедро поне...ако няма прави напади с дъмбели в ръцете и клек само с лоста(ако ти е тежко го прави пак с дъмбели в ръцете) има и едно друго упр., но е дългичко за обясняване и не знам дали ще ме разбереш..по-добре виж и ми кажи какво точно има в залата и ще измислим нещо...smile
(все още се надявам да си пропуснала някоя друга машинка в горния пост)

and we’re all humble,/

09.02.2005, 16:23

Ще се отбия довечера пак в залата,за да огледам по-обстойно уредите,ако няма други-май ще сменя залата;в тази,в която ходих няма инструктори-или поне такива каквито аз си мисля,че трябва да има;само ти казват кое как се ползва и нищо друго.А добре ли ще бъде да тренирам през ден-или няма да успея да почивам за толкова кратко време?

09.02.2005, 16:49

отначало по-добре не тренирай толкова често...остави тялото ти да свикне с натоварването постепенно...за залата - ако наистина няма компетентен инструктор и нужните на теб уреди, обезателно я смени...мислех да ти го предложа още след отговора за програмата, но щом сама мислиш за това, е по-добре..ако възникнат нови въпроси - питай smile

and we’re all humble,/

Дата: 12.09.2004
От: София
09.02.2005, 17:51

Ива от кой град си?

Продуктов Мениджър - НАУ България
One life - live it!!
Hit the books as hard as you hit the weights!!

09.02.2005, 18:15

[quote author=“kaloiancho”]Ива от кой град си?

От В.Търново съм

09.02.2005, 23:03

Еййййййййййй, поздрави на Търновският Тиранозавър - Ицо христов!

1 от 2
1