Дали е правилно?
|
04.02.2005, 19:23
От известно време съм на диетата “Саут Бийч”,като през първите 2 седмици от менюто си съм изключила хляб,тестени и сладки храни,картофи,ориз-т.е. никакви въглехидрати,вкл. и плодове;разрешени са пилешко,пуешко,телешко,риба,сирене/обезмаслено/,нискомаслени млека,ядки;зеленчуци.След тези 2 седмици постепенно се включват част от “забранените”храни,но една по една.Освен това,старая се поне 3 пъти в седмицата да си правя тренировките вкъщи-30 мин.велоергометър,30 мин. упражнения за ханш,бедра и корем.Това достатъчно ли е да сваля около 4-5 кг. и в същото време да стегна тялото си?Прибирам се късно от работа и нямам възможност да ходя в зала,затова и тренирам вкъщи.Благодаря ви предварително! |
|
|
|
04.02.2005, 19:59
За тренировките - всеки тренира когато може, иначе е добре все пак да има кардио и фитнес дейност! Иначе става трудно, така че по-добре нещо, отколкото да си лежим, нали? ПОВЕЧЕ ЗА МЕН: http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки Персонален треньор и Диетолог и Консултант |
|
07.02.2005, 13:40
[quote author=“aeshna”]]Благодаря ти много за изчерпателния отговор!Честно казано,макар и да не знаех за деня,в който можеш да си позволиш повече калории,аз го правех,тъй като всяка неделя съм на гости в родителите си,и винаги има повече неща за хапване отколкото през седмицата си позволявам.Въпреки обаче ограничения ми прием на въглехидрати,яденето 5 пъти на ден,гимнастиката 2-3 пъти седмично-килограмите ми не мърдат;не зная къде греша???Дали избързвам или режима ми не е правилен?А какво смяташ за ядките?Извинявай,ако задавам прекалено много въпроси,но много се надявам някой да ми помогне да намеря верния път към постигането на хубава фигура!!! |
|
|
|
07.02.2005, 18:51
кои ядки обаче, овесените или лешници, орехи и т.н. Ако говортим за последните, избягвай ги, мазнички са! А овесените, само фини без стафиди, шоколад и дртуги калорични дрънкулки в пакетите! Чистите, с млекце, хммммммммм, даже сега ми прикапаха лиги ПОВЕЧЕ ЗА МЕН: http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки Персонален треньор и Диетолог и Консултант |
|
07.02.2005, 18:55
aeshna, това ти ли си? Отдавна не съм те засичала! Ива, довери му се, знае мноооого |
|
|
|
07.02.2005, 18:56
Ооо, пиши ЛС, че ства като чат иначе! Мерси за думите :oops: ПОВЕЧЕ ЗА МЕН: http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки Персонален треньор и Диетолог и Консултант |
|
07.02.2005, 19:11
[quote author=“aeshna”] :D Хей,здравей!!!Радвам се,че отново си на линия,а въпроси имам колкото искаш |
|
|
|
07.02.2005, 19:17
Вело - супер че го имаш, аз пестя парти от години за него, но все пеша ходя ПОВЕЧЕ ЗА МЕН: http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки Персонален треньор и Диетолог и Консултант |
|
07.02.2005, 19:27
Уф,вече трябва да си тръгвам,но още един въпрос,за последно:започвам работа в 8.30,закусвам към 7.30 и май няма да успея да “въртя педалите” призори,та би ли имало ефект,ако го правя към 18.00ч.?То,пък после трябва да вечерям рано....и аз не знам как да го направя....както и да е,ще го измисля някак.А за ядките-май ще взема да те послушам :wink: |
|
|
08.02.2005, 15:50
Пак съм аз!А някакви предложения за междинни закуски-с плодови млека или ядки ми се изчерпа фантазията за предиобедна и следобедна закуска?По принцип ям плодове,но както споменах и преди, сега съм на диета,която не позволява приема им поне за 2 седмици. |
|
|
08.02.2005, 17:39
А ще може ли да кажете нещо повече за диетата “Саут Бийч”!10 х |
|
|
|
08.02.2005, 17:49
плодовете ли - имат фруктоза, по - добре се лиши от тях! А за велото - ако е следобед, пак да е на гладно и вечеря чак след по 40 минути минимум, която да вклщчва единствено пилешко месо, риба хек, треска и хапвай зеленчуци. :wink: П>С> за тази диета само съм чувал, ако ми я изпратиш на пощата, ще и хварля обстоен поглед и ще ти отговоря, това е засега ПОВЕЧЕ ЗА МЕН: http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки Персонален треньор и Диетолог и Консултант |
|
08.02.2005, 17:57
ФАЗА ПЪРВА-”Две седмици въздържание” |
|
|
|
08.02.2005, 18:24
Първата фаза не ми харесва.. при всички положения се въздържайте да свалята повече от 4-5кг на месец. |
|
|
08.02.2005, 18:36
аз затова обичам менюто на типичен културист - има си по часове кое, по колко и т.н. Тази фазова програма малко ме обърка мен лично, има доста храни които се свесват, и според мен някои от тях са излишни. Затова се придържам към стандартни диети на културисти, които са валидни и за жени но съобразени с техния калориен и белтъчен прием! Колегата изказа добро мнение - 4-5 килограма са много, макар че според мен най-добре е да се свалят към 700 грама мазнина на седмица, не повече, а това идва от именно културистичната диета, тъй като тя е стабилна, е верно е за мазохисти, но действа безотказно. И положителното тук е , че килограмите след това се подържат м,ного по-лесно, защото е редуцирана мазнината, а не е загубена вода и мускул, които бързо се възстановяват, особено водата! ПОВЕЧЕ ЗА МЕН: http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки Персонален треньор и Диетолог и Консултант |
|
08.02.2005, 18:51
Толкова много информация относно правилното хранене и спорта съм изчела,че вече не зная кое е правилно и кое-не.Постоянно чета противоречащи си статии и мнения на уж “водещи “специалисти в диететиката.Чета и вашите мнения,и още по-объркана се чувствам.Може ли някой да ме посъветва в общи линии какъв хранителен режим да си изготвя,и в съотвествие с него и тренировката?Да,четох и пътеводителя за хранителните режими,и още куп таблици,но така и не съм решила кой ще ми е най полезен?!? |
|
|
|
08.02.2005, 19:03
затова животът е експеримент, аз лично считам д-р Емилова за изкукала комерсиализирана баба, но други ще ми скочат на главата! Така че е въпрос на избор - аз избрах културистичните методи, те са моят начин на живот! Майка също ме подкрепя и чреаз тях свали наистина много и продължава! Ако това те ориентира, по-добре остани фенка на културистичните методики - хранене и трениране! ПОВЕЧЕ ЗА МЕН: http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки Персонален треньор и Диетолог и Консултант |
|
08.02.2005, 19:11
Да,за д-р Емилова мнението ми се припокрива с твоето;аз имах предвид специалисти,които ти казват:не яж хляб,тестени произведения,сирене,кашкавал,плодове;други са точно на обратното мнение-как трябва до 500 гр. плодове дневно да приемаш,как всеки ден трябва да хапваш хляб и тем подобни.Оттам идва и объркването ми,и поради това ми е трудно,предвид на годините ми,килограмите и теглото да се ориентирам към опред.хранителен режим и тренировка.Някакви идеи?Извинявай,ако звучи тъпо... |
|
|
|
08.02.2005, 19:23
Моята лична диета е да ям само пилешко, хек, треска, пуешко по-рядко! Гранитури - грах, царевица, зеленчуци! Това е през целия ден, по много, предвид килограмите ми! Тренирам тежко! За закуска единстено приемам въглехидрати - овесени ядки, към 150 грама и кисело мляко от о,1% Това ми е храната през пролетта, лятото, есента! Зимата леко поразнообразявам! П>С> не се считам за специалист, говоря от опит съдейки по мен си и по хората които тренирам и напътствам ПОВЕЧЕ ЗА МЕН: http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки Персонален треньор и Диетолог и Консултант |
|
08.02.2005, 19:39
Благодаря ти!Ще се опитам да си изработя някакъв режим,пък да видим какъв ще е резултата.Сега съм 169см.,57 кг.Смятам утре да започна деня със закуска от овесени ядки+кис.мляко;за обяд-там е по-трудно,защото нямам строго определена обедна почивка,и обикновено се налага да хапвам от близкия супермаркет-днес напр.си купих някаква салата от тиквички с млечен сос,следобяд-ще пробвам от тези протеинови вафли;за вечеря-риба+салата от броколи или зеле.Е,ще се наложи да си спестя срещите с приятелки след работа,ако искам и да потренирам.Може да почвам с 30-35 мин. вело,няколко серии коремни серии за различните части,няколко серии за дупе и гиричките,естествено.Как звучи за начало???? |
|
|
08.02.2005, 20:00
на мен ми звучи много добре, бъди постоянна и мисли за това, което искаш да постигнеш:) пожелавам ти успех :!: ”..we are all hungry,and all hustle/ |
|
|
|
09.02.2005, 01:08
Абе приготвяй си храната от вечерта за следващия ден в кутии, примерно месио на скара с зелечуци! Тиквички и т.н. е апетитно, но с майонезка бе ПОВЕЧЕ ЗА МЕН: http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки Персонален треньор и Диетолог и Консултант |
|
09.02.2005, 13:29
Здравей отново!Днес сутринта хапнах малко обезмаслено сирене с маслинен пастет+200 гр. кисело мляко-0.1%;купила съм си за обяд риба тон+грах-консерва,а мисля да вечерям пиле+салата от зеле.Снощи ходих в една фитнес зала/понеже когато се прибера вкъщи и се стопля,малко се демотивирам за домашна тренировка/,там обаче не можаха да ми съставят някаква програма с упражнения,имайки предвид външния ми вид,структура и т.н.-казаха ми да си измисля сама.Но тъй като се съмнявам в своите способности,и по-скоро считам,че следва да се изготвя от специалист,а не всеки да се мотае по уредите без определна система и само да пречи на останалите,реших да се посъветвам с някой от вас.Ще спомена,че винаги съм се занимавала с някакъв спорт-спортни танци,степ аеробика,карате,балет,и периодите,през които не съм спортувала са не повече от 3-4 месеца.Бихте ли ми препоръчали нещо за начало? |
|
|
09.02.2005, 13:36
[quote author=“iva”],там обаче не можаха да ми съставят някаква програма с упражнения,имайки предвид външния ми вид,структура и т.н.-казаха ми да си измисля сама. доста услужливи хора, а ? според мен удачно е да започнеш с 10 до 15 мин кардио за загрявка и “влизане в тренировъчен режим” ”..we are all hungry,and all hustle/ |
|
|
09.02.2005, 14:24
Ами,аз свършвам работа към 17.30-18.00ч,така че мога да тренирам след този час,а до колко-1.5,2ч.,не знам,нали трябва след това все пак да вечерям рано,а не след 21.00ч.?!?Залата е доста скромна откъм оборудване-не съм голям познавач,но доколкото се сещам има велоергометър,лежанка,гладиатор,лост за набиране,лек-преса,дъмбели,естествено......май това беше.Извинявам се предварително,ако някой уред не съм го произнесла правилно,но не съм много запозната;както споменах и преди,не съм се занимавала с фитнес досега. |
|
|
09.02.2005, 14:34
тренировката трябва да ти е най-много час и половина, гледай да не е повече поне засега, може и да е по-малко(принципно почивката м/у сериите не трябва да е над минута, а над сериите за отд мускули над 2 мин), така че смятам че от 6 до 7:30 ще потренираш добре. ”..we are all hungry,and all hustle/ |
|
|
09.02.2005, 16:23
Ще се отбия довечера пак в залата,за да огледам по-обстойно уредите,ако няма други-май ще сменя залата;в тази,в която ходих няма инструктори-или поне такива каквито аз си мисля,че трябва да има;само ти казват кое как се ползва и нищо друго.А добре ли ще бъде да тренирам през ден-или няма да успея да почивам за толкова кратко време? |
|
|
09.02.2005, 16:49
отначало по-добре не тренирай толкова често...остави тялото ти да свикне с натоварването постепенно...за залата - ако наистина няма компетентен инструктор и нужните на теб уреди, обезателно я смени...мислех да ти го предложа още след отговора за програмата, но щом сама мислиш за това, е по-добре..ако възникнат нови въпроси - питай ”..we are all hungry,and all hustle/ |
|
|
09.02.2005, 17:51
Ива от кой град си? Продуктов Мениджър - НАУ България |
|
|
09.02.2005, 18:15
[quote author=“kaloiancho”]Ива от кой град си? От В.Търново съм |
|
|
|
09.02.2005, 23:03
Еййййййййййй, поздрави на Търновският Тиранозавър - Ицо христов! ПОВЕЧЕ ЗА МЕН: http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки Персонален треньор и Диетолог и Консултант |