Всяка мускулна група 1 път седмично ?
|
|
05.02.2005, 02:58
Значи тренирам по следната програма от около 2 месеца : Drug’s killing, Sex Makes You A God!!! Think About That!!! P.S But Don’t Forget The GYM |
|
|
05.02.2005, 03:16
Краката и гърбът ти дават сигурно едно 70 - 80 процента от мускулната маса в тялото. Всички ефективни програми за маса разчитат на краката и гърба. Дори да си решил да специализираш отделни мускулни групи (а това се прави, след като имаш достатъчно маса и наистина ти изостават някои мускули, а не само да си мислиш, че ти изостават), то това не значи, да изключиш напълно от тренировката по - голяма част от мускулите в тялото. Дори и да го направиш, не трябва да е за дълго. Но в случая няма причина да изключваш гърба - той е антагонист на гърдите и е необходимо да се тренира, за да не се получи силов дисбаланс.
|
|
|
05.02.2005, 03:28
Краката никога не съм ги тренирал а и смятам никога да не ги и тренирам. По простата причина че те са ми силно развити (от 6 год. тренирам ръгби и постоянно тичам) Бедрото ми е 62 см. доста релефно и плътно и на фона на тялото ми изглеждат големи. Виж ми аватара (сега нещо не се зарежда Drug’s killing, Sex Makes You A God!!! Think About That!!! P.S But Don’t Forget The GYM |
|
05.02.2005, 14:55
Не,не е недостатъчно.Още повече,че отделно в други дни правиш гърди(и гръб),което натоварва бицепса и трицепса.А за да има растеж(максимален)най-важни са:тренировка,храна и почивка |
|
|
|
05.02.2005, 17:10
без гръб и крака?! абсурд! ако токова си харесваш краката не е нужно да ги товариш много, просто ги поддържай. и какви са тия 3 мин. почивка между сериите? по 3 мин може да почиваш макс между серии на тяга та даже пак е множко.. improve! |
|
05.02.2005, 22:55
ако аз трябва да те посъветвам нещо, то ще е да обединиш бицепс и 3цепс в 1 тренировка и на свободното място да сложиш гърба. ”..we are all hungry,and all hustle/ |
|
|
|
05.02.2005, 23:08
Съгласен съм с wow. Но и Петко е прав, наистина на тоя трицепс ще му дойде в повече. Не мисля, че е необходимо да правиш такава специализация...И на мен ми изостават гърдите (и като размер и като сила) но единственото което правя в повече е да ги сложа след 2 дни почивка в сплита си. Крака също не тренирах в началото, а качих 10ина килограма и ми намаля издържливостта на ходене, намаля ми отскока и т.н. неблагприятни последици затова сега не им давам зор, ама все пак ги тренирам - да разберат че и те ще отнасят нещо. Ever tried? Ever failed? Never mind! Try again! Fail better! And forgive me nothing, for I truly meant it all - what I’ve said, what I’ve done… Когато влязох в ТУ се шегувахме, че като се знаем какви инженери сме ни е страх да идем на лекар. |
|
|
06.02.2005, 05:05
Е няма начин трицепса да бъде по-малко трениран, та той влиза и в гърдите и в раменете и когато го тренирам отделно. Ако го направя така как ще е : Drug’s killing, Sex Makes You A God!!! Think About That!!! P.S But Don’t Forget The GYM |
|
06.02.2005, 07:03
ето и мойто предложение: и така въртиш...съвсем проста програма |
|
|
06.02.2005, 12:34
еми според мен за 1 път седм. е добре така : пон. - гърди |
|
|
|
06.02.2005, 13:49
Офтопик: тяло като на този от аватара на vvlestat моеж ли да се постигне без стероиди? ”И той проясни ума си...” |
|
06.02.2005, 14:12
[quote author=“vvlestat”]
така са оптимално разпределени, при положение, че искаш да правиш гърди 2 пъти седмично...най-добре е като видиш как се възстановяваш да сложиш 1 ден почивка някъде по средата, с оглед на това, тренировката ти да бъде максимално ефективна...(а за краката - ти си знаеш, но не ги оставяй съвсем, ще станеш като мене ”..we are all hungry,and all hustle/ |
|
|
|
06.02.2005, 14:35
1- гърди това е програмата!! :wink: така всичко има време да се възтанови напълно и не е претоварена програмата. :D improve! |
|
06.02.2005, 15:51
да бе, noolo6 , прав си за програмата , ама той иска да прави гърди 2 пъти седмично и да пропусне краката....... ”..we are all hungry,and all hustle/ |
|
|
06.02.2005, 16:01
[quote author=“vvlestat”]
вмъкни 2 почивки например между ден 2 и 3 ,а втората след ден 5. Също ще е добре да размениш ден 3 с 4,щото след рамо гърди... |
|
|
|
06.02.2005, 16:13
[quote author=“vvlestat”]Значи тренирам по следната програма от около 2 месеца :
Напълно неподходяща е тая програма според мен effort is only effort when it begins to hurt |
|
06.02.2005, 17:31
АМИ АЗ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ТРЯБВА ДА Е ПРОГРАМ,АТА ВМЕСТЕНА В 7 ДЕНА ,АЗ ОТ ДОСТА ВРЕМЕ ЦИКЪЛА МИ Е ПОВЕЧЕ ОТ СЕДМИЦА КАТО ЗА ТВА ВРЕМЕ МИНАВАМ МУСКУЛНИТЕ ГРУПИ ПОЕДИН ИЛИ ДВА ПЪТИ,ГЛЕДАИ ПРЕЗ КОЛКО ВРЕМЕ ТРЕНИРАШ ДАДЕН МУСКУЛ И КАК СЕ ВЪЗТАНОВЯВА,СЪЩО МИСЛЯ ЧЕ КАКТО КАМАЛИ Е ПО ДОБРЕ ДА ГЛЕЕДАШ КОЛКО ПЪТИ В МЕСЕЦА ГО ПРАВИШ ,ТВЕА Е МОИТО ЛИЧНМО МНЕНИЕ ,ТИ СИ РЕшаваш VQRVAI I 4AKAI,PAK TO 6E SI STANE |
|
|
06.02.2005, 20:53
Моето мнение - щом искаш 2 пъти гърди 1 гърди , предно рамо Относно тренировките ти ще прояжя елементарна аритметика |
|
|
|
06.02.2005, 22:51
[quote author=“NIkav”]Моето мнение - щом искаш 2 пъти гърди 1 гърди , предно рамо Относно тренировките ти ще прояжя елементарна аритметика
И тази програма е неподходяща според мен по простата причина че гърдите се тренират през един ден, което е напълно недостатъчен период за възстановяване и почивка.... все пак мускула расте докато почива ?? а и това да тренираш гърдите 2 пъти в седмицата не означава че наблягаш на тях и те ще пораснат задълително просто?! трябва да се състави една хубава програма с хубава почивка..... като тренираш веднъж гърдите, но както трябва е НАПЪЛНО достатъчно, според мен effort is only effort when it begins to hurt |
|
|
07.02.2005, 03:03
[quote author=“Flicker”]Офтопик: тяло като на този от аватара на vvlestat моеж ли да се постигне без стероиди?
На теория да, но на практика ми се струва много трудно Mens sano in corpore sano |
|
|
07.02.2005, 10:49
Много ви благодаря за отзивите. Видях доста добри предложения. Относно тренировката на гърдите 2 пъти седмично, искам да кажа че го правя това,защото чувствам че доста бързо се възстановявам. Мезоморфен тип съм , имам много добър метаболизъм и доста смуча амино и витамини. 2-3 дни след тернировката за гърди ги чувствам в перфектно състояния, усещам и сила и отпочиналост на мускула. Но видях някои от вас да са написали че 1 път седмично е достатъчно ПРИ ДОБРА ТЕНИРОВКА. Та ето ми я програмата за гърди. Drug’s killing, Sex Makes You A God!!! Think About That!!! P.S But Don’t Forget The GYM |
|
|
07.02.2005, 12:16
Това за един път седмично не е правило и зависи от много неща. Ако тренираш два пъти седмично гърди, не прави едни и същи упражнения всеки път, а си направи примерно две програми и ги редувай. Примерно почвай с лег едната трениравка и полулег втората. Така ще можеш да наблегнеш и повече на горната част. И намали общия обем на тренировката, за да не се претоварваш, две упражнения стигат, ако тренираш тежко, примерно един вид преси и някакъв флайс - лежанка, флайс от наклон, следващия път наклонена лежанка и кофички (или пак фрайс), нещо от този род. Абе пробвай, ама 5 упражнения всеки път са много, според мен.
|
|
|
07.02.2005, 13:51
Еми има време все пак за никъде не бързам и ще експериментирам. Сега имам доста добър растеж, но за мен не е достатъчно - искам максимален растеж Drug’s killing, Sex Makes You A God!!! Think About That!!! P.S But Don’t Forget The GYM |