За начина на приемане на суплeментите!
|
|
19.04.2006, 23:06
То няма никакъв проблем и по 10 да пиеш в нетренировъчен ден,ама това е въпрос на финанси. R_E_S_P_E_C_T |
|
|
20.04.2006, 16:51
А протеина кога е наи добре да се взима в нетренировъчен ден. Казаха ми сутрин-ама преди или след закуска? А и за аминото в нетренировъчния ден кога? Аз примерно всеки ден правя 4-5 серии коремни сутрин. Добре ли ще е след това да ги пия и двете? |
|
|
20.04.2006, 17:36
[quote author=“kEnVeLo”]А протеина кога е наи добре да се взима в нетренировъчен ден. Казаха ми сутрин-ама преди или след закуска? А и за аминото в нетренировъчния ден кога? Аз примерно всеки ден правя 4-5 серии коремни сутрин. Добре ли ще е след това да ги пия и двете? Еми зависи какъв,някой ще кажат на гладно,но моето мнение е 1час след закуската за да се усвои по бавно протеина и да има по-дълък приток на АК за организма.Може и като следобена закуска(1-1,30 след обяда).Според мене след сериите първо закуси хубаво и чак тогава пии протеин. Лъвът никога няма да може да се сравни с овцата,затова изберете кой да бъдете в този живот. |
|
|
20.04.2006, 20:27
Добре е да вкарваш един суроватъчен протеин сутрин на гладно R_E_S_P_E_C_T |
|
|
24.04.2006, 20:24
А след зареждащата фаза с креатин,10те гр. които ми се падат на ден ,да се опитам ли да ги разпределя някак през целия ден или направо преди и след трен. по 5 гр? ПС. А нали РАВНА чаена лъжичка е 5гр?? А ти взе ли своя нескуик :?: Вече не вярвам в супер-сериите... ЕлАте Повече!!!:evil: |
|
|
24.04.2006, 20:26
[quote author=“largozol”]ПС. А нали РАВНА чаена лъжичка е 5гр?? С голям връх е 5 грама |
|
|
28.05.2006, 01:11
Здравейте, Дозата, която се обсъжда тук е около 30гр на ден, което малко ме смущава... още повече, че не тренирам особено много. Тоест тези 58гр не са ли много? Така или иначе това ми е малкият проблем. Искам да питам нещо друго. След изчисляването на процент мазнини в тялото си от този сайт: Наясно съм, че освен чистия протеин, който си набавям от добавките, аз получавам такъв и от храната. Разгледах този ваш сайт: http://bb-team.org/nutrition/000197.php Ясно ми е, че протеините са част от белтъците. Мога ли да разбера колко чист протеин има да кажем в 100гр бяла риба (която според сайта има 17,6гр белтъци) и по този начин да си направя сметка какво да ям, за да си набавя нужните ми 112 на ден? Или пък някаква формула например на 1 кг белтъчини има 100гр протеини... Нещо такова, надявам се ме разбрахте. Идеята ми е приема оптимално количество протеин, за да си запълня дневната дажба “Time is a valuable thing |
|
|
28.05.2006, 01:47
белтък=протеин. протеин е белтък на английски “Трудните задачи ги изпълнявам незабавно, а невъзможните - малко по-късно.“ |
|
|
28.05.2006, 01:54
Тогава ще ме светнете ли, защо да давам една кола пари за протеина като хранителна добавка, ако същите тези 30 грама доза, мога да си ги набавя с 200 грама леща например (според онази таблица горе 100 грама леща съдържа 23гр белтъчини) ? :idea: “Time is a valuable thing |
|
|
28.05.2006, 01:59
Ако се храниш правилно ня ти трябват добавки, но не всики има възможност да яде всеки ден така стабилно. (в 200гр леща няма 100гр белтък “Трудните задачи ги изпълнявам незабавно, а невъзможните - малко по-късно.“ |
|
|
28.05.2006, 02:28
[quote author=“Veliko”]Ако се храниш правилно ня ти трябват добавки, но не всики има възможност да яде всеки ден така стабилно. (в 200гр леща няма 100гр белтък Така да попитам, стойностите на белтъчините от този сайт: http://bb-team.org/nutrition/000197.php какво означават? Не са ли това протеини? “Time is a valuable thing |
|
|
28.05.2006, 02:32
вадя ти от английско-българския речник буквално какво означава protein - хим. протеин, белтъчно вещество. Протеин е чуждица. Белтък и протеин са две съвършенно еднакви неща “Трудните задачи ги изпълнявам незабавно, а невъзможните - малко по-късно.“ |
|
|
28.05.2006, 02:39
Добре бе, пич, не искам да се наддумвам, дано не изглежда така, НО след като са съвършенно еднакви неща и според сайта, чиято приблизителна достоверност приемаме за даденост, 200 грама леща биха ми доставили 46 грама белтъчини (т.е 46 грама протеини според теорията ти, която също приемам). С какво тези 46 грама се различават от 30те грама, които си доставям с хранителната добавка протеин на ден? “Time is a valuable thing |
|
|
28.05.2006, 02:47
тея 46 грама се различават от другите 30 с 16 грама “Трудните задачи ги изпълнявам незабавно, а невъзможните - малко по-късно.“ |
|
|
28.05.2006, 02:57
Смятам, че някъде грешиш, приятелю. Не вярвам, хората да дават по 50лв за протеини, ако могат да си ги набавят със 200 грама скумрия на ден (+ незначителните 6,4гр мазнини) в случая... :wink: “Time is a valuable thing |
|
|
28.05.2006, 02:59
Симба |
|
|
28.05.2006, 03:05
Приятелю, с риск да се потретя ще ти кажа че двете неща са едно и също нещо Нормално на един човек му трябват 100-150 гр. белтък(протеин) за 70-80 кг човек (някаде там). Я го сметни това в леща :D :D :D ,както е твоя пример това са 500гр леща. “Трудните задачи ги изпълнявам незабавно, а невъзможните - малко по-късно.“ |
|
|
28.05.2006, 03:07
dadddyday, Симба беше добре казано Да, добре, приемам, че е така. Мерси и на двамата, че отделихте от нощта си малко да ме светнете по този въпрос. 8) “Time is a valuable thing |
|
|
28.05.2006, 03:12
[quote author=“dadddyday”]Симба Белтъка от храните не влиза ли също към тая доза от 100-120 гр на ден??? “Трудните задачи ги изпълнявам незабавно, а невъзможните - малко по-късно.“ |
|
|
28.05.2006, 13:19
Зависи от килограмите на субекта. Ако си 100 килограма и искаш да качваш стремително мускулна маса, ти трябват до 3гр протеин за 1килограм телесно тегло. Това ще рече 300 грама протеин/дневно. |
|
|
28.05.2006, 13:57
[quote author=“dadddyday”] А и трябва да си сигурен че бъбреците ти могат да асимилират такава доза. Да нямаш кристална топка. и термина асимилиране е мнго неточен. Повече от 2.5гр. е излишно според повечето учени при неизползването за определени медикаменти. Death gotta be easy, ‘cause life is hard |
|
|
28.05.2006, 15:44
[quote author=“dadddyday”]Зависи от килограмите на субекта. Ако си 100 килограма и искаш да качваш стремително мускулна маса, ти трябват до 3гр протеин за 1килограм телесно тегло. Това ще рече 300 грама протеин/дневно. Използвайе този линк за изчисляване процент мазнини в организма и нужно количество белтък (протеин) на ден: http://www.he.net/~zone/prothd2.html “Time is a valuable thing |
|
|
02.06.2006, 15:30
Черния дроб усвоява белтъка, не бъбреците. 2.5-3гр на килограм телесна маса за спортуващ човек. Ако тялото има нужда от белтъка (както е при физически активните хора) черния дроб ще усвоява до около 50-60гр протеин на прием, при приеми през 3 или повече часа. От шейк (най-вече суроватъчен белтък) би усвоил не повече от 30-35гр, останалия ще го върне (ще го изсереш/изпикаеш). Едно нещо, което не знам дали е отбелязано в темата - КРЕАТИН и ГЛУТАМИН да НЕ се приемат едновременно, защото се борят за едни и същи мускулни рецептори и спират ефекта си едно на друго ако се вземат в един и същ прием. http://modreactor.com/ - БЪЛГАРСКИЯТ САЙТ ЗА PC TUNNING/MODDING |
|
|
02.06.2006, 16:26
[quote author=“Veseliq”]Едно нещо, което не знам дали е отбелязано в темата - КРЕАТИН и ГЛУТАМИН да НЕ се приемат едновременно, защото се борят за едни и същи мускулни рецептори и спират ефекта си едно на друго ако се вземат в един и същ прием. Ти май се ШЕГУВАШ :D ПОЗДРАВИ |
|
|
02.06.2006, 19:37
Искам да видя подкрепа на поуста ти от професионалист или човек с образование по темата, който няма финансова изгода от тези твърдения, като например фирма произвеждаща глутамин и креатин в едно, която да твърди, че добавката им е “най-добрата“. AST Sports Science
Bodybuilding.com
Тъй като се усвояват бързо разлика от около 30 минути между приема им по отделно е достатъчна. Сега ще те помоля да подхождаш с повече уважение преди да пращаш някой да чете? http://modreactor.com/ - БЪЛГАРСКИЯТ САЙТ ЗА PC TUNNING/MODDING |
|
05.06.2006, 11:23
Здравеняци я кажете защто креатина трябва да се пие по 5-10 гр.Едно аверче буха ПО ДВЕ СУПЕНИ лъжици( преди и след тренеровка) и е доста курав изрода.Та мисълта ми е има ли смисъл от по голяма доза креатин или няма :? |
|
|
|
05.06.2006, 11:37
Ми той може и по 5-6 супени лъжици да “буха“, само черния дроб и бъбреците си товари жестоко, друго не прави. Доза над 5гр за 70-80кг човек на ден след зареждането и над 10гр за 100кг човек - няма никакъв смисъл, няма ползата да е по-голяма. :wink: http://modreactor.com/ - БЪЛГАРСКИЯТ САЙТ ЗА PC TUNNING/MODDING |
|
|
19.06.2006, 15:09
[quote author=“Veseliq”]Искам да видя подкрепа на поуста ти от професионалист или човек с образование по темата, който няма финансова изгода от тези твърдения, като например фирма произвеждаща глутамин и креатин в едно, която да твърди, че добавката им е “най-добрата“. AST Sports Science
Bodybuilding.com
Тъй като се усвояват бързо разлика от около 30 минути между приема им по отделно е достатъчна. Сега ще те помоля да подхождаш с повече уважение преди да пращаш някой да чете? Сегааа, май съм настъпил някой по маЗола ПОЗДРАВИ |
|
|
30.07.2006, 15:43
Искам само да попитам дали Глутамина се приема и в нетренировъчни дни? |
|
|
31.07.2006, 20:11
[quote author=“GrandMasterP”]Искам само да попитам дали Глутамина се приема и в нетренировъчни дни? Да |