Болки в китките, ставите и всевъзможни други проблеми с тях
|
|
23.02.2005, 15:45
Е този въпрос е често задаван и за да няма 100000 теми с еднакво инфо нека в тази да пишем информация по въпроса.
по-здрави |
|
|
19.03.2005, 14:03
както обикновено сичко при мене се обърка имам болки в колената китките и дясната ръка нз саигурен дали е в лъчевата или рамнената кост , а и малко по долу от сгъвката на коляното мисля че е сухожилието което залавя прасеца но не съм вообще сигурен и може и някоя вена да излезе , спрял сам тренировките карам го на лицеви и набирания неска ше ходядо аптеката да ми измислят нещо
|
|
|
20.03.2005, 14:22
за да не се контузят китките не е достатъчно доброто им загряване.
Един съвет към начинаещите билдъри - не скачайте на големите килограми отначало,даже и да имате сила,нека тялотови свикне на натоварване.покачвайте работната тежест умерено,нека не ви дразнят другите в залата които могат да вдигнат цял хладилник,те тренират от години.
RESPECT! |
|
|
20.03.2005, 14:45
freakster, присъединявам се към мнението ти. Като искам да изъкна очевидното още един път. Това което си казал дори не важи за хората с проблеми в дадените области. То важи за ВСИЧКИ! Казвам го защото разни лъохмани са ми викали: “А то мен не ми болят китките защо да ги загрявам” ...и направо скачат на 70% от макс възможна тежест. :? :o “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
“Tвойте мускули,
|
|
06.04.2005, 00:26
Загрявайте добре мускулите преди тренировка! Правете първите загряващи упражнения със максимум 20% от максималната ви тежест. Плавно покачвайте тещестта /поне в 3 серии/ , докато започнете първата си серия с основната тежест. Необходимо е време за да се изпълнят мускулите с кръв и да потече физиологична течност като смазка към ставите и сухожилията! Не пренебрегвайте добрата разгрявка, защото в противен случай ви чакат цяла армия травматолози и ортопеди с девизи като : “Счупеното носи щастие” не можеш да прекосиш една река два пъти на едно и също място! |
|
|
|
26.04.2005, 02:00
лакътя ме болеше сега да чукам на дърво не ме болят ни китките ни лакътят но другият проблем е че левият ми лакът пука та ше се разпадне съвети идеи дори и да го загрея пак пука ! |
|
|
26.04.2005, 03:33
[quote author="JiVk0"]лакътя ме болеше сега да чукам на дърво не ме болят ни китките ни лакътят но другият проблем е че левият ми лакът пука та ше се разпадне съвети идеи дори и да го загрея пак пука ! Брат… имам чувството, че половината трениращи и нагоре, сме така… направо нямам идея ... :?Само мисли с главата си изагрявай винаги много, за да не ти се скапе всичко. 1 лакет ще прежалиш, ми ако почне рамена, колена, китки… тогава вече става маса гърч.
Айде със здраве… дано. :? “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
“Tвойте мускули,
|
|
|
27.04.2005, 00:57
Моя проблем - китка!И то от волейбол!Направих някакво шантаво движение и я “изчепих/изметнах/изкълчих” : ).Сега ме боли само като
А ти взе ли своя нескуик :?:
Вече не вярвам в супер-сериите... ЕлАте Повече!!!:evil: |
|
27.04.2005, 01:47
Аз мойта китка я контузих от лежанката… И не ме боли като правя бицепс, а като правя лежанка.... |
|
|
|
04.05.2005, 21:40
вашта е лесна (дето вика секи българин :wink: ) аз пък имам мъртва кост точно м/у четирите чифта цилиндрични кости на китката на дясната ръка!Само ще ви кажа,че като сложа над 100 кг и .... :x :x много боли маниаци,направо се едно ми забиват пирон...Помогнаха ми накитници за стягане...продават ги по магазините за фитнес и тн!
“Свобода искат само онези,които нямат власт!”
|
|
|
04.05.2005, 21:48
ами направи нещо за тая мъртва кост, тя по принцип расте до известна големина и след това може да се спука със силен удар и изчезва,след което не вярвам да имаш проблеми RESPECT! |
|
|
04.05.2005, 22:05
Stoqn14/88, каква е тази мъртва кост в китката? За първи път чувам такава работа. Това нещо като шип ли е? И знаеш ли как се оправя и действа? “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
“Tвойте мускули,
|
|
|
04.05.2005, 22:16
еми незнам как точно се е образувала...но съм сигурен,че е мъртва кост и докторите така казаха...вероятно при удряне или падане ,преди тренирах баскет и често падаш назад на ръце!оправя се с операция но е много тежка,а и местоположението м/у и вида на костите на китката(само гъбесто и костно вещество) ....абе много е опасна щот съвсем може да ти преебат китката а не дават гаранция,че ше се оправиш...така че яко накитници и търпиш “Свобода искат само онези,които нямат власт!”
|
|
|
21.07.2005, 04:35
[quote author="largozol"]Моя проблем - китка!И то от волейбол!Направих някакво шантаво движение и я “изчепих/изметнах/изкълчих” : ).Сега ме боли само като
и мен постоянно ме болят китките, особено когато използвам прав лост. Номера е да загрееш добре и после болката отминава защото мускулите се стягат. Поне при мен е така! |
|
22.07.2005, 02:12
Ей Стоян 14/88 дядо ми имаше такава мъртва кост и я излекува ама едва ли искаш да знаеш по какъв начин |
|
|
11.11.2005, 15:52
мене ме болят китките, колената, кръста, глезените, но като вляза в залата и загрея всичко ми минава |
|