Болки в китките, ставите и всевъзможни други проблеми с тях

Дата: 08.02.2005
12.11.2005, 04:40

[quote author="Unknown"]мене ме болят китките, колената, кръста, глезените, но като вляза в залата и загрея всичко ми минава

Не не ти Минават, просто не те болят, разликата е доста голяма.

- “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
- “Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.”
- Ако се питаш, защо България е на това дередже - просто се вгледай по-внимателно в себе си.
- За да съществува, човек има нужда от баланс.
- За мен

Дата: 26.11.2004
18.11.2005, 01:21

я кажете какво да правя за лакътя единя е наред , ама левия .. какво препоръчвате да се пие за да се възстанови връзката ?
и още нещо в последните 2 - 3 тренировки след това кръста зе да ме понаболява , най - долу почти до г*** сещате се smile , мисля че е на нервна основа ... тъй като до сега проблеми с кръста нямам , но явно от тежкия клек без колан .. може да съм възпалил нещо

Дата: 02.08.2004
25.11.2005, 15:11

[quote author="JiVk0"]я кажете какво да правя за лакътя единя е наред , ама левия .. какво препоръчвате да се пие за да се възстанови връзката ?
и още нещо в последните 2 - 3 тренировки след това кръста зе да ме понаболява , най - долу почти до г*** сещате се smile , мисля че е на нервна основа ... тъй като до сега проблеми с кръста нямам , но явно от тежкия клек без колан .. може да съм възпалил нещо

А може и да е дископатия. :? Ако се кляка с големи тежести- задължително с колан. А и кръста да се тренира отделно.

Дата: 06.12.2005
26.12.2005, 13:30

Искам и аз да пжпитам нещо smile
Дясната си ръка не мога да я въртя на дясно така че китката да стане успоредна на пода.Не бях забелязал този проблем преди да тръгна на фитнес и да хвана правия лост да правя за бицепс.Ръката не ме боли но е неудобно :?
Кои упражнения да правя за бицепс които да не са в конфликт с ръката ми?

Мерси

За човешкото тяло резервни части НЯМА

Дата: 21.09.2004
19.04.2006, 20:57

[quote author="uktc"]Ей Стоян 14/88 дядо ми имаше такава мъртва кост и я излекува ама едва ли искаш да знаеш по какъв начин smile

аз искам да знам smile требва да е нещо дзверско и супер ефективно LOL

ТаВа Не сЪ оРа… тАвА сЪ оРа-СвИньЕ у ЧоВеШкИ дРеЙ!

Дата: 08.08.2006
08.08.2006, 02:35

Да го ева от 1 година имам болки в раменете след като ги натоваря малко ( напр. ходя 2 седмици на фитнес) и после 2-3 седмици не мога даже да спя от болки. Това според мен е защото преди година имаше период в който правех по 200 лицеви на ден и май тогава ги прецаках тея рамена. Няма значение. Въпросът ми е дали знаете как мога да си помогна за да ги оправя. Дали има нещо хапчета нещо за което се пие за да помогне или каквото и да било. ПЛС кажете ако знаете

Дата: 25.01.2006
От: Пловдив
08.08.2006, 04:23

[quote author="delyan"][quote author="largozol"]Моя проблем - китка!И то от волейбол!Направих някакво шантаво движение и я “изчепих/изметнах/изкълчих” : ).Сега ме боли само като
правя бицепс с прав лост!!!!!!!А пък и с дъмбел ме понаболява!!!!!Мислите ли че ластичен бинт би свършил работа?Какво да я правя тая китка??

и мен постоянно ме болят китките, особено когато използвам прав лост. Номера е да загрееш добре и после болката отминава защото мускулите се стягат. Поне при мен е така!

ами неправи с прав лост, а с крив.Проблема ти е решен :wink:

Be Real !

Дата: 26.08.2006
26.08.2006, 01:15

ПРОЧЕТИ ПРАВИЛАТА !!!!
ASTOR

Impossible is nothing!

Дата: 23.08.2006
26.08.2006, 03:04

туй за болките ми е ясно и на мен често ми се случва като не загрея или като правя с повечко кила , или като претренирам , обаче тия пукания , които са ми по лактите , раментата , коленете , глезените са много притеснителни , като загрея добре на някои места намаляват пуканията и гледам да не прая с големи килограми за крака , защото главно там са най-притеснителните пукания (главно по коленете - капачките) , вапроса ми е конкретен (не защото ги имам ала бала еми ) аз съм чувал , че тези пукания си остават за ЦЯЛ ЖИВОТ , това вярно ли е или не ?

Дата: 19.10.2005
От: Стара Загора
03.09.2006, 01:21

Значии… на 19 съм, тренирал съм 2 години, не се оплаквам от травми все още (слава богу). Имаше един период от около 1 месец, през който вдигах доста тежки килограми, особено за ръста и теглото ми (тежа 62-3 кг, висок съм почти 1.70, за теглич вдигах 135 кг, легпреса правех със 160-170, лежанка с 80-85) Старая се да разгрявам добре и наблягам най-вече на стречинга. По време на този период се появи пукане в лявото ми коляно (само когато превех легпреса тежко) както и изпукване на китките при по рязки движения. В момента от 2 месеца вече не се занимавам с фитнес с по-леко натоварване - плуване или бягане, защото не разполагам с достатъчно време. Гореспоменатите оплаквания изчезнаха но се опасявам да не се проявят като евентуални травми след като започна пак фитнеса (слятам да карам с леки тежести за първите 3-4 седмици естествено). С други думи питам дали съм се възстановил след прекъсването или пукането пак ще си го има и съответно ще трябва да взимам нещо за ставите и тн.

Извинявам се, ако поста е твърде дълъг и ви домързи да го четете smile

Дата: 08.02.2005
03.09.2006, 14:48

[quote author="Executor"]Значии… на 19 съм, тренирал съм 2 години, не се оплаквам от травми все още (слава богу). Имаше един период от около 1 месец, през който вдигах доста тежки килограми, особено за ръста и теглото ми (тежа 62-3 кг, висок съм почти 1.70, за теглич вдигах 135 кг, легпреса правех със 160-170, лежанка с 80-85) Старая се да разгрявам добре и наблягам най-вече на стречинга. По време на този период се появи пукане в лявото ми коляно (само когато превех легпреса тежко) както и изпукване на китките при по рязки движения. В момента от 2 месеца вече не се занимавам с фитнес с по-леко натоварване - плуване или бягане, защото не разполагам с достатъчно време. Гореспоменатите оплаквания изчезнаха но се опасявам да не се проявят като евентуални травми след като започна пак фитнеса (слятам да карам с леки тежести за първите 3-4 седмици естествено). С други думи питам дали съм се възстановил след прекъсването или пукането пак ще си го има и съответно ще трябва да взимам нещо за ставите и тн.

Извинявам се, ако поста е твърде дълъг и ви домързи да го четете smile

Според мен, не че сега го няма, а просто не го забелязваш. И като почнеш пак ще го има, може да опиташ с слюкозамин, но силно е вероятно пак да не изчезне. 

Най-добре ще е да не се ‘дзвериш’ на такива големи тежести. Ако тренираш да поддържаш форма, просто няма смисъл от такиав килограми, още повече, че и оказват сериозна вреда.

[quote author="bezstrashen"]туй за болките ми е ясно и на мен често ми се случва като не загрея или като правя с повечко кила , или като претренирам , обаче тия пукания , които са ми по лактите , раментата , коленете , глезените са много притеснителни , като загрея добре на някои места намаляват пуканията и гледам да не прая с големи килограми за крака , защото главно там са най-притеснителните пукания (главно по коленете - капачките) , вапроса ми е конкретен (не защото ги имам ала бала еми ) аз съм чувал , че тези пукания си остават за ЦЯЛ ЖИВОТ , това вярно ли е или не ?

Споерд това което аз съм наблюдавал, да. Но това не значи, че задължително ще имаш сериозни усложнения свързани със ставите и костите.  Може да намалят ако вземеш, че се обездвижиш и не тренираш, ама…

Пукане има и при хората, които не тренират, тоест не са пряко следствие от тренировките. Изглежда е генетично. Единственото което е добре да се прави е да не се създава навик да се пукат излишно. Както правят много хора с пръстите си например.

- “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
- “Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.”
- Ако се питаш, защо България е на това дередже - просто се вгледай по-внимателно в себе си.
- За да съществува, човек има нужда от баланс.
- За мен

Дата: 26.08.2006
05.09.2006, 22:14

Хора дайте съвет как да вляза отново в залата че счупих ръка и предполагам 1е не мога да вляза в залата още половин месец

Impossible is nothing!

Дата: 19.10.2005
От: Стара Загора
10.09.2006, 22:24

[quote author="rosenhr"]Хора дайте съвет как да вляза отново в залата че счупих ръка и предполагам 1е не мога да вляза в залата още половин месец

От преди колко време?
Според мене се консултирай предварително със лекуващия лекар кога можеш да я натоварваш и до каква степен.

Дата: 19.11.2006
От: Sofia
09.12.2006, 17:54

До като се занимавах с фитнес в залата, там, където тренирах, беше разпространено мнението, че наблягането на храни богати на калций могат ако не да премахнат, то поне да намалят проблемите със ставите. Също така се считаше, че всяка тежест, с която не можеш да направиш на веднъж 18 повторения (не се смейте), предразполага към проблеми със ставите. Това - второто, с 18-те повторения, съм го “срещал” и в списание за фитнес.

Консумирам само неща, които са имали майки!

Дата: 09.11.2006
10.12.2006, 02:42

ЗА да не се контузят китките трябва да се загреят.То каквото и да не го загрееш като скочиш на 1,2,3 или троика задължително ще се контизиш,логично е.Така че загряваите като хората и не си мислете че като загреете за 2,3 мин сте готови да дигнете МАХ.примерно.А и мога да препорачам да слагате ластици на китките