Скъсани връзки на глезена

 
Милен Богданов
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 6 фев 2011
  • 2 мнения

Здравейте!Ще си опиша проблема пък ако някой може да каже нещо по въпроса,ще съм благодарен.
Въпроса ми е чисто за успокоение понеже малко съм се притеснил..На 15 декември паднах докато носех един камък тежък около 30-40 кг върху левия ми глезен и по точно на кокалчето от външната страна.Отидох в бърза помощ направиха ми снимки..естествено там ми казаха че няма проблем,да слагам компреси с лед 24ч и след това едно мазило...но уви.Седмица след това отивам на ортопед понеже бях спокоен че нямам счупено и доктора се хвана за главата.Некроза образувана от премазването и скъсани връзки..поне така каза.Сложи ми гипс и на другия ден отидох в Плевен във Военна болница.Доктора започна с лечение за некрозата..разни смрадлики,йодасепт и така доста време докато падне,после ми чистиха раната,отвори се някъква дупка сигурно около 1см навътре в крака ми..но много бързо се изпълни и към момента е почти пълна и зараства,но не е още напълно.Аз спрях да ходя при тоя доктор в Плевен понеже..ходех всяка седмица..буквално,за да ме промие.Маха марлята казва “добре е, продължавай”,прави превръзка и си тръгвам и така до следващата седмица..като отида пак.Накрая ми изписа спрей за пръскане вътре в раната уш да храни тъканите,но се оказа че спрея е за заличаване на белези повече отколкото за изпълване на такива дълбоки рани.Както и да е..за това спрях да ходя и сега се мажа с едно мазило Интрасайт,един хирург ми го препоръча.
По голямото ми притеснение са връзките..понеже първия ортопед ми каза,че са скъсани и трябва да се оперирам,а този от Плевен ми каза,че ” няма проблем с връзките те ще си зарастнат ” и вече последния път като ходих каза..вече са зараснали махай гипса.И сега няма оток,раната зараства,но чакам да зарасне напълно,за да започна някъква рехабилитация.Мъча се да го движа и го движа почти няма проблем...но като тръгна да стъпвам и не мога,боли ме(не в областа кадето ми казаха че са скъсани,а малко към пръстите) и дърпане..просто се чудя дали тези връзки са зараснали наистина и ще се оправя просто ми трябва рехабилитация и раздвижване..А между другото като се оправи раната съм решил да отида да ме видят и в софия, но за сега реших да пиша тук..просто за успокоение.Благодаря предварително.. и се извинявам за тоя ферман..

7 фев 2011 00:16
Anatoli Ivanov
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 16 ное 2010
  • 525 мнения

В София няма да постигнеш нищо друго освен да похарчиш 50 лева за преглед...
Отиди в Плевен при доктор Овчаров. Миналата седмица ме оперира от дискова херния и съм много доволен от него.. чудесен човек е а и превъзходен доктор. Мисля че една консултация с него ще е най-доброто нещо което може да направиш.

7 фев 2011 07:25
#1
Милен Богданов
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 6 фев 2011
  • 2 мнения

ами ми ще видя, кадето отида всеки различно си говори...ако реша нещо ще ти пиша за потробности,благодаря!

7 фев 2011 16:34
#2
FRANKO
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 7 фев 2006
  • 3221 мнения

миналата година бях скъсал връзки на глезена и на 30тия ден ми махнаха гипса ... раздвижването отнема време и е .. гадно, но след 2 седм. бях пак в залата

7 фев 2011 21:17
#3
Милен Богданов
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 6 фев 2011
  • 2 мнения

може би и аз щях да съм 6 точки вече ама тая рана усложни работата...

8 фев 2011 10:51
#4