НВД
|
|
30.03.2005, 17:52
[quote author=“Kaia”]Aз си бъркам кисело мляко със всякакви боклуци- степчета (става като плодово), кокос, канела, ванилия и с 2-3 подсладителчета става като крем, никак не е зле. Изварата ми е задължителна, защото не съм много фен на месото, ако ти е много гнусна добавяй й разни подправки сол или 50-50 със сирене или кашкавал. Ей в тая насока Do something for yourself |
|
|
30.03.2005, 18:38
[quote author=“Martin”][quote author=“Kaia”]Aз си бъркам кисело мляко със всякакви боклуци- степчета (става като плодово), кокос, канела, ванилия и с 2-3 подсладителчета става като крем, никак не е зле. Изварата ми е задължителна, защото не съм много фен на месото, ако ти е много гнусна добавяй й разни подправки сол или 50-50 със сирене или кашкавал. Ей в тая насока
|
|
30.03.2005, 20:20
пост1: тва с чу6ките е гадно кисело мляко с 30 гр протеин и овесени ядки става МНОГО ЯКА закуска осбено за нвд Моля не пускай два поста един след друг! |
|
|
|
30.03.2005, 20:58
[quote author=“emil_mutanta”]Източника на мазнини не е само растителен, а всичко до, което можеш да се докопаш, като сланина, сиране, кашкаваш и т.н.! Ако нямате предвит това НВД, вече е няква фитнес модефикация, която е трудно да се нарече НВД!
Доколкото съм чел, по въпроса при положение, че не приемаш никакви въглехидрати т.е. да клонят към 0, можеш да ядеш каквито и колкото си искаш мазнини, те не би трябвало да се усвоят от организма поради липсата на въглехидрати (до колкото знам това спада към кетонните диети, а не НВД). Т.е. има пряка връзка между количеството поети въглехидрати и усвояването на мазнините. Никога не съм го пробвал дали работи и ако работи до каква степен. Но ако това е така почти всички млечни продукти съдържат лактоза (въглехидрат) и мазнините би трябвало да се усвоят и то доста добре. А тук вече имаме леко лоша комбинация от лактоза (бърз въглехидрат) и наситени мазнини (така наричаните лоши). Не бих искал да натрапвам мнение, просто изказвам факти на базата на изследвания, може и да са погрешни (съжалявам, че не мога да дам източника, вече не си спомням). А пък не искам да ескпериментирам и баз това не обичам мазни храни (препочитам ВВД с много сладко |
|
|
30.03.2005, 21:23
Ами моето инфо е от хора с медицинско образование, които се занимават с НВД в България. И аз не смятам, че този режим може да работи за добър релеф и съм абсолютно на твоето мнение! Put all your thoughts and emotions in to the action, not the action in to the thoughts and emotions. |
|
|
31.03.2005, 11:15
Бе кой говори за такива крайности (0 гр въглехидрати), това не е НВД, а БЕЗ ВД :D Do something for yourself |
|
31.03.2005, 12:56
а да питам по-конкретно за рибата , каква може да се яде и как да се приготвя ? |
|
|
|
31.03.2005, 13:01
Всякаква. За готвенето не ме питай :D Do something for yourself |
|
02.04.2005, 20:31
ами от когато съм почнал това НВД имам малко проблем с ходенето до тоалетна :oops: |
|
|
|
05.04.2005, 14:20
[quote author=“Radioactive”]ами от когато съм почнал това НВД имам малко проблем с ходенето до тоалетна :oops: Недостатъчно ми се струва, но зависи от личните данни и целите. А ти не си си ги написал :D Do something for yourself |
|
05.04.2005, 14:42
[quote author=“Radioactive”]ами от когато съм почнал това НВД имам малко проблем с ходенето до тоалетна :oops:
закуската овесении ядки + млечни продукти би трябвало да ти прави проблема Тъй и тъй съм седнал да пиша - диетата ти бива като съотношение, само количеството... (по- горе авторитетите са на същото мнение май Важно е какво правиш, но много по- важно е КАК го правиш. |
|
|
05.04.2005, 22:31
Румене , всяка сутрин ям само овесени ядки със сирене ... нищо друго ... сутрин това ми е менюто ... на обяд ям таратор обикновено със салата и месо следобед ядки ( орехи най-често ) а вечер салата сирене и месо |
|
|
07.04.2005, 11:02
[quote author=“Radioactive”]килограмите ми в момента са 87 висок съм 180 , от първи април съм на НВД и не съм мръднал от тея килограми Може да си “стреснал” организма си твърде много. Имаш ли наблюдение върху повечето от неправилните диети на жените и ефекта от тях? Свалят 1 - 1,5 кг. и блокират - минават дни докато свалят още 1кг. Внимателно трябва да изчислиш стойността на хранителната енергия, която трябва да приемаш!След това си направи храненията, като не приемаш повече от около 40гр. протеин на хранене, разбий храненията на по-често, а вечер никакви въглехидрати! Пий по 10 литра вода на ден! |
|
|
07.04.2005, 11:59
ами днеска сутринта се мерих и бях 85 :D ама вчера ми беше малко лошо ... :shock: а как да изчисля стойността на хранителната енергия |
|
|
07.04.2005, 18:26
В сайта има формули, по които можеш да изчислиш приблизително колко килокалории са ти необходими за да поддържаш теглото и мускулите си в нормално състояние. След това взимаш разултата , вадиш 200-300ккал и си правиш НВД диета за останалата енергия. Ако не сваляш - махаш още 100-200ккал. Ако и тогава не сваляш - значи , че правиш някъде грешка, най-вероятно в диетата. |
|