Кръжок - Извънредни незадължителни учебни занятия.

 
Цветан Василев
Лекоатлет
  • Тук е от 28 юли 2008
  • 1840 мнения

от известно време ми се върти една идея в главата и тя започна след като видях обява за “кръжок по неврохирургия към МУ.”

Идеята е да се събират хора, които да дискутират дадена тема. как се избира темата? всеки праща въпрос на мейла на Модератора, който след това избира общата нишка във въпросите, или най-популярния въпрос. всички се събират, обсъждат, дискутират, спазват правилата и си тръгват с гледна точка(къде затвърдена, къде променена, къде нова). срещите имат 2 части - дискусионна и презентационна, като вероятно ще отнемат около 3 часа, веднъж седмично.

Правилата са прости:
1. Участвайте в дискусията, въпросите преди събиранията и презентациите. Едно от най-ползотворните неща които съм правил за себе си е да се попитам “какво не знам и какво искам да науча?”
2. Само един човек говорещ по едно и също време. Изслушването ни е важно и дори някой да каже нещо с което не сте съгласни, това е информация.
3. Бъдете навреме. Ако другите са си направили труда да бъдат навреме, уважете техните усилия и бъдете и вие.

като пилотен проект мисля да се направят 2 такива - един за трениращи и един за треньори(да тренират поне няколко човека освен себе си). ще започнем с 5 човека във всяка група, после ще видим как ще се променят нещата. ще се проведат 3 срещи, за да видим как се получават нещата.

Каква е функцията на Модератора?
да следи за спазването на правилата, да осигури терен, да координира въпросите, да подбере темите за презентациите, да осигури услвия за провеждането на събиранията.

Какво ще получат участниците?
- мотивация да се развиват.
- друга гледна точка.
- в зависимост от срещата - бонуси

Моля желаещите да ми пишат мейл на .(JavaScript must be enabled to view this email address)

П.П. темите ще са свързани с тренирането, за момента.

13 юни 2011 12:46