Риба тон и огромните последици за здравето?!

   
Фитнес ентусиаст
The Next
  • Тук е от 13 март 2011
  • 1286 мнения

Какво мислите за рибата тон в консерва? Днес четох във фитнеса едно списание,не бях се замислял никога за кое знае какво негативно освен може би малко консерванти и скъпата цена от 3.50 за 130 грама

Главно се споменаваха следните неща и се обосновават с това,че тази риба съдържа много живак:

* Намаляване на тестостерона
* На продуктивността
* Последици за сексуалният живот
* Загуба на сили (така,че дори не можеш да повдигеш от леглото)
* Натравяне
* Смърт

Препоръчва се за човек над 68 кг да не консумира повече от 1 консерва риба тон на 9 дена

Аз мислех да почвам да я ползвам,всеки ден за след тренировка по 1 консерва,обаче това направо ме отказа.

Пускам темата,за да коментирате и обменим идеи

13 юли 2011 16:46
Фитнес ентусиаст
Филип Буцев

Пфф да бе аз тряяше вече да съм умрял 10 пъти тогава при нас има риба тон по 1.20 и сиг сам изял поне 15 за 1 седмица пък самолета го вдигам само като вида някоя по хубава мацка загуба на сила не сам забелязал а за натравянето до сега тряяше да съм пътник

No Pain,No Game

13 юли 2011 17:17
Няма гласове
#1
Фитнес ентусиаст
The Next
  • Тук е от 13 март 2011
  • 1286 мнения

От колко време ядеш по 15 консеври за 1 седмица,не е кой знае колко много де,говореше се за Арнолд,който е ял по 12 на ден..

А пробвай да ги спреш за месец и после може да вдигнеш самолета,като гледаш и мене axxa

13 юли 2011 17:36
Няма гласове
#2
Фитнес ентусиаст
Deuce

В крайна сметка се оказва(преди време бях чел,мисля,че в stronglifts),че по 1 консерва на ден независимо колко дълъг период от време не е проблем да се яде.Не знам обаче колко ще издържиш,понеже лесно писва рибата тон.А за цената-виж в Лидл-за ок.2 лв има 150 гр отцедено чисто филе във вода-демек е далавера - и това не е на промоция .

"Opinions are like assholes, everyone has got one."

13 юли 2011 17:37
Няма гласове
#3
Фитнес ентусиаст
The Next
  • Тук е от 13 март 2011
  • 1286 мнения

То тук в града ни няма LIDL Ама ходя до Kauflanda и има най-различни,аз взимам едни,дето ме грабнаха с цена/хранителна стойност,риба тон филе в собствен сос

130 грама  (32.5 протеин,аз го изчислих) [на 100 грама има 25 грама протеин] за по 1.15 , внос,не от България

Иначе пишеше доста плашещи неща бих казал,като гледам и тук има статия за това http://www.bb-team.org/articles/962_ribata-i-neynite-sastavki#axzz1Rvcbbol8

13 юли 2011 17:42
Няма гласове
#4
Фитнес ентусиаст
NeDD

Аз ям почти всеки ден консерва риба тон филе. Точно тази от Лидл 2 кинта 150гр. За сега не съм усетил нито един от гореспоменатите симптоми

13 юли 2011 17:59
Няма гласове
#5
Фитнес ентусиаст
boika
  • Тук е от 13 окт 2010
  • 498 мнения

Аве и аз бях чел в някво списание, че повече от 50гр. сирене на седмица водило до рак ама кой знай колко е вярно... сигурно колкото туй за рибата тон..

13 юли 2011 18:56
Няма гласове
#6
Фитнес ентусиаст
Филип Буцев

Пфф тва па за сиренето ако е вярно начииии тряя съм умрял още преди 10 години

No Pain,No Game

13 юли 2011 19:41
1 глас ?
#7
Фитнес ентусиаст
The Next
  • Тук е от 13 март 2011
  • 1286 мнения
казано от igra4o на 13 юли 2011 18:56:

Аве и аз бях чел в някво списание, че повече от 50гр. сирене на седмица водило до рак ама кой знай колко е вярно... сигурно колкото туй за рибата тон..

Я дай да видим статията и за какво сирене горовим?

13 юли 2011 19:43
Няма гласове
#8
Фитнес ентусиаст
the lone ranger
  • Тук е от 18 фев 2011
  • 299 мнения

Е това за сиренето утрепа рибата вече

13 юли 2011 19:49
1 глас ?
#9
Верен BB-Team-ър
Anthony
  • Тук е от 20 фев 2011
  • 380 мнения

Последната точка от ще я изпитат и тези, които не са изяли нито една консерва в живота си

14 юли 2011 02:10
1 глас ?
#10
Верен BB-Team-ър
Dimzata

Всички ще умрем рано или късно. Неизбежно е.
Мисля, че е малко преувеличено това с консервираната риба тон. И аз преди хапвах редовно, но не съм виждал негативи.

"Strength without balance, agility, coordination and explosiveness is strength that's athletically unusable." - Christopher Sommer

Best way to predict the future is to invent it!

14 юли 2011 10:35
Няма гласове
#11
Лекоатлет
Vintage

Не съм забелязал няк’ви проблеми...много удобен източник на протеини.

Brothers be on the corners, actin stupid, gettin lifted.They life is twisted, and most of them are quite gifted.
In other words, they got talent, but they'd rather sell cracks.And bust gats and run the streets actin violent

14 юли 2011 10:58
Няма гласове
#12
Фитнес ентусиаст
Daywalker
  • Тук е от 14 яну 2006
  • 45 мнения

Доколкото знам, живак има в повечето (ако не и във всички) риби, и съответно при много големи дози сигурно има някаква опасност. Но няколко консерви на седмица едва ли представляват проблем, просто всичко трябва да бъде с мярка

Keep Walking..

14 юли 2011 14:11
Няма гласове
#13
Фитнес ентусиаст
The Next
  • Тук е от 13 март 2011
  • 1286 мнения

Споменаваше за риби,които живеят по-дълбоко,че са по-отровни и имат повече съдържание..

А да видиш,споменаваше се кои риби са подходящи,ама не се сещам,но пък в статията от този сайт ги пише.

14 юли 2011 14:46
Няма гласове
#14
Фитнес ентусиаст
donsir
  • Тук е от 18 окт 2010
  • 1054 мнения

Толкова ли ви мързи да нащракате в гугъл - mercury in fish или нещо подобно.Много ала бала ...

Хранителната верига предполага,че големи морски хищни риби съдържат повече натрупвания на живак- акула,риба меч,риба тон,кралска скумрия,марлин,треска (черния дроб например) и т.н. Освен живак проблематично е съдържанието на арсен и половината менделеева таблица в рибата тон.
Препоръчителни са рибите - херинга,аншоа,сардини и др. по-дребни,но при тях пък не съм се интересувал за нивото на Арсен и останалите елементи (кадмий мадмий и още други метали и пестициди).
От друга страна в свинското,телешкото,пилешкото казва ли ти някой какво се съдържа.
Но за всеки случай - консервичка риба тон - две хапки - три лева - ? .
Вкусни са.И аз преди си ги хапрвах,но спрях.

14 юли 2011 15:04
Няма гласове
#15
Фитнес ентусиаст
The Next
  • Тук е от 13 март 2011
  • 1286 мнения

Браво,на мене па ми е отврът,ама е достъпен източник на протеин

Е като наистина има живак и може да има последици,ко праим,не ядем риба тон ? ;d

14 юли 2011 18:24
Няма гласове
#16
Фитнес ентусиаст
Jewelz
  • Тук е от 3 март 2011
  • 264 мнения

Във всичката храна, която консумираме има нещо вредно. Трябва ли да спрем да се храним?

Редовно си хапвам риба тон - вкусна ми е, протеинче, добре ми идва.

14 юли 2011 18:33
Няма гласове
#17
Фитнес ентусиаст
G33K
  • Тук е от 16 юли 2006
  • 2026 мнения
казано от The Next на 13 юли 2011 16:46:

* Намаляване на тестостерона
* На продуктивността
* Последици за сексуалният живот
* Загуба на сили (така,че дори не можеш да повдигеш от леглото)
* Натравяне
* Смърт

Препоръчва се за човек над 68 кг да не консумира повече от 1 консерва риба тон на 9 дена

Какво ли няма да измислят .. загуба на слух, частично недовиждане с лявото око, тикове с дясното и средния пръст на десния крак и загуба на ерекция ...
Това може да са последствия от живака, но не и от този, който се съдържа в рибата тон. На тоя принцип всеки полуидиот пише в интернет каквото си иска - събира 1 и 2 и получава 5.
Живакът може да доведе до това и това, в рибата тон има живак, значи рибата тон води то това и това. Ама колко, как, какво, защо - кому е нужно да се обременява с информация...

Иначе, аз храна от консерва не барам, а специално тия риби тон няма да си причиня втори залък на устата със сигурност. Живакът обаче е последното което ме притеснява, даже от тая гледна точка са си безопасни консервите, защото я има риба вътре, я има нещо друго

I have come here to chew bubblegum and kick ass… and I'm all out of bubblegum.

14 юли 2011 23:09
Няма гласове
#18
Фитнес ентусиаст
x_3_mar
  • Тук е от 30 сеп 2004
  • 1464 мнения
  • От НяКъДе В МаТриЦаТА

Бих се прежалил да съм ви бета тестер! Вие ми купувайте само риба тон и сирене(rock)


Последната промяна е направена от x_3_mar на Пон Юли 03, 2006 10:15 am; мнението е било променяно общо 7841 пъти поради огромна доза малоумност и некомпетентност

14 юли 2011 23:21
Няма гласове
#19
Фитнес ентусиаст
The Next
  • Тук е от 13 март 2011
  • 1286 мнения

@G33k пишеше и колко мг живак ли беше (дори не помня мярката) е била опасна,имаше доста информация в списанието,ама не се сещам,говореше се и за Арнолд,когато в състезателен период ял по 12 консерви риба тон на ден и тва в продължение на 2-3 месеца Направо паднах от стола!

14 юли 2011 23:49
Няма гласове
#20
Бодибилдър
Симеон Михайлов
  • Тук е от 22 март 2008
  • 207 мнения
  • От Stuttgart
  • Дневник

Зимно време е незаменима част от храненето ми рибата тон всеки петък (по закон божи),а често и по 2-3 пъти в седмицата си хапвам 1-2 консерви и никакъв проблем към момента

но да се бориш за маса с растителен протеин е като да копаеш яма със супена лъжица - тоест става, амаа... smile
Зеленчуците и плодовете са храни, които само правят лайното ти по-голямо!

15 юли 2011 00:04
Няма гласове
#21
Фитнес ентусиаст
Yordan Angelov
  • Тук е от 24 юли 2011
  • 1 мнения

Принципно някои от видовете риба тон имат доста живак в тях, но има един вид, който повечето трениращи препоръчват - light flake(не съм сигурен за името на български). Този вид се води с най-добри хранителни стойности и най-ниско съдържание на живак.

8 апр 2013 17:30
Няма гласове
#22