Риба тон и огромните последици за здравето?!

13.07.11
15:07

Какво мислите за рибата тон в консерва? Днес четох във фитнеса едно списание,не бях се замислял никога за кое знае какво негативно освен може би малко консерванти и скъпата цена от 3.50 за 130 грама :D

Главно се споменаваха следните неща и се обосновават с това,че тази риба съдържа много живак:

* Намаляване на тестостерона
* На продуктивността
* Последици за сексуалният живот
* Загуба на сили (така,че дори не можеш да повдигеш от леглото)
* Натравяне
* Смърт

Препоръчва се за човек над 68 кг да не консумира повече от 1 консерва риба тон на 9 дена

Аз мислех да почвам да я ползвам,всеки ден за след тренировка по 1 консерва,обаче това направо ме отказа.

Пускам темата,за да коментирате и обменим идеи

Пфф да бе аз тряяше вече да съм умрял 10 пъти тогава :D при нас има риба тон по 1.20 и сиг сам изял поне 15 за 1 седмица пък самолета го вдигам само като вида някоя по хубава мацка :D загуба на сила не сам забелязал а за натравянето до сега тряяше да съм пътник :D

13.07.11
16:07
#2

От колко време ядеш по 15 консеври за 1 седмица,не е кой знае колко много де,говореше се за Арнолд,който е ял по 12 на ден..

А пробвай да ги спреш за месец и после може да вдигнеш самолета,като гледаш и мене :D axxa

13.07.11
16:07
#3

В крайна сметка се оказва(преди време бях чел,мисля,че в stronglifts),че по 1 консерва на ден независимо колко дълъг период от време не е проблем да се яде.Не знам обаче колко ще издържиш,понеже лесно писва рибата тон.А за цената-виж в Лидл-за ок.2 лв има 150 гр отцедено чисто филе във вода-демек е далавера ;) - и това не е на промоция :) .

13.07.11
16:07
#4

То тук в града ни няма LIDL :D Ама ходя до Kauflanda и има най-различни,аз взимам едни,дето ме грабнаха с цена/хранителна стойност,риба тон филе в собствен сос

130 грама  (32.5 протеин,аз го изчислих) [на 100 грама има 25 грама протеин] за по 1.15 , внос,не от България

Иначе пишеше доста плашещи неща бих казал,като гледам и тук има статия за това http://www.bb-team.org/articles/962_ribata-i-neynite-sastavki#axzz1Rvcbbol8

Мнението беше редактирано от The Next на 13.07.11 16:42.

13.07.11
16:07
#5

Аз ям почти всеки ден консерва риба тон филе. Точно тази от Лидл 2 кинта 150гр. За сега не съм усетил нито един от гореспоменатите симптоми

13.07.11
17:07
#6

Аве и аз бях чел в някво списание, че повече от 50гр. сирене на седмица водило до рак ама кой знай колко е вярно... сигурно колкото туй за рибата тон..

Пфф тва па за сиренето ако е вярно начииии тряя съм умрял още преди 10 години :D

13.07.11
18:07
#8

казано от igra4o на 13.07.11, 17:07:

Аве и аз бях чел в някво списание, че повече от 50гр. сирене на седмица водило до рак ама кой знай колко е вярно... сигурно колкото туй за рибата тон..

Я дай да видим статията и за какво сирене горовим?

13.07.11
18:07
#9

Е това за сиренето утрепа рибата вече :) :) :)

14.07.11
01:07
#10

Последната точка от ще я изпитат и тези, които не са изяли нито една консерва в живота си :D

14.07.11
09:07
#11

Всички ще умрем рано или късно. Неизбежно е. ;)
Мисля, че е малко преувеличено това с консервираната риба тон. И аз преди хапвах редовно, но не съм виждал негативи.

14.07.11
09:07
#12

Не съм забелязал няк’ви проблеми...много удобен източник на протеини.

14.07.11
13:07
#13

Доколкото знам, живак има в повечето (ако не и във всички) риби, и съответно при много големи дози сигурно има някаква опасност. Но няколко консерви на седмица едва ли представляват проблем, просто всичко трябва да бъде с мярка ;)

14.07.11
13:07
#14

Споменаваше за риби,които живеят по-дълбоко,че са по-отровни и имат повече съдържание..

А да видиш,споменаваше се кои риби са подходящи,ама не се сещам,но пък в статията от този сайт ги пише.

14.07.11
14:07
#15

Толкова ли ви мързи да нащракате в гугъл - mercury in fish или нещо подобно.Много ала бала ...

Хранителната верига предполага,че големи морски хищни риби съдържат повече натрупвания на живак- акула,риба меч,риба тон,кралска скумрия,марлин,треска (черния дроб например) и т.н. Освен живак проблематично е съдържанието на арсен и половината менделеева таблица в рибата тон.
Препоръчителни са рибите - херинга,аншоа,сардини и др. по-дребни,но при тях пък не съм се интересувал за нивото на Арсен и останалите елементи (кадмий мадмий и още други метали и пестициди).
От друга страна в свинското,телешкото,пилешкото казва ли ти някой какво се съдържа.
Но за всеки случай - консервичка риба тон - две хапки - три лева - ? .
Вкусни са.И аз преди си ги хапрвах,но спрях. :)

Мнението беше редактирано от donsir на 14.07.11 14:05.

14.07.11
17:07
#16

Браво,на мене па ми е отврът,ама е достъпен източник на протеин :D

Е като наистина има живак и може да има последици,ко праим,не ядем риба тон ? ;d

14.07.11
17:07
#17

Във всичката храна, която консумираме има нещо вредно. Трябва ли да спрем да се храним?

Редовно си хапвам риба тон - вкусна ми е, протеинче, добре ми идва. :)

14.07.11
22:07
#18

казано от The Next на 13.07.11, 15:07:

* Намаляване на тестостерона
* На продуктивността
* Последици за сексуалният живот
* Загуба на сили (така,че дори не можеш да повдигеш от леглото)
* Натравяне
* Смърт

Препоръчва се за човек над 68 кг да не консумира повече от 1 консерва риба тон на 9 дена

Какво ли няма да измислят .. загуба на слух, частично недовиждане с лявото око, тикове с дясното и средния пръст на десния крак и загуба на ерекция ...
Това може да са последствия от живака, но не и от този, който се съдържа в рибата тон. На тоя принцип всеки полуидиот пише в интернет каквото си иска - събира 1 и 2 и получава 5.
Живакът може да доведе до това и това, в рибата тон има живак, значи рибата тон води то това и това. Ама колко, как, какво, защо - кому е нужно да се обременява с информация...

Иначе, аз храна от консерва не барам, а специално тия риби тон няма да си причиня втори залък на устата със сигурност. Живакът обаче е последното което ме притеснява, даже от тая гледна точка са си безопасни консервите, защото я има риба вътре, я има нещо друго :D

14.07.11
22:07
#19

Бих се прежалил да съм ви бета тестер! Вие ми купувайте само риба тон и сирене(rock)

14.07.11
22:07
#20

@G33k пишеше и колко мг живак ли беше (дори не помня мярката) е била опасна,имаше доста информация в списанието,ама не се сещам,говореше се и за Арнолд,когато в състезателен период ял по 12 консерви риба тон на ден и тва в продължение на 2-3 месеца :D Направо паднах от стола!

Зимно време е незаменима част от храненето ми рибата тон всеки петък (по закон божи),а често и по 2-3 пъти в седмицата си хапвам 1-2 консерви и никакъв проблем към момента :)

08.04.13
16:04
#22

Принципно някои от видовете риба тон имат доста живак в тях, но има един вид, който повечето трениращи препоръчват - light flake(не съм сигурен за името на български). Този вид се води с най-добри хранителни стойности и най-ниско съдържание на живак.

apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforum-blockforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-new-postforum-recommendforum-subscribeforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle-iconGoogle+gym-wizardhabitillustration-404instagramleft-arrowlogo-smallloss-wizardmail-iconMailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofileread-laterreadingright-arrowsearchservice-1service-2service-3service-4servicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitter-iconTwitterwoman-placeholder1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1