Диетичен десерт от Извара
|
|
19.04.2005, 15:29
Тази извара си взимам в кутийка за цял ден и плюскам между основни хранения. Препоръчвам на всички които са избрали да не ядът рафинирана захар, сладко и т.н. - Извара 500 гр (Аз си купувам “Дядо Либен” заради малко мазнини и подходяща консистенция) Всичко това се разбива с блендер на каша. Подправки Приятели, обърнете внимание на този мейл който получих от Владимир Недков (Image) за сини сливи. Мерси Владо, не го знаех това за сливите! С киви и ананас за съжеление не се получава хубаво, много е кисело и семките на киви правят ястието горчиво, както и прекалено течно. Екперементирайте По въпроса с какао -> в магазина за кафе може да си купите натурално какао 10-15% мазно, с по-малко мазнина не съм намирала засега. Какао на Nestle и подобни съдържа захар и добавки. Поздрави. upd: Ако си слагате повече плодове, то десерт става доста по-калоричен и наситен със плодова захар, и вече не e чак толкова диетичен. Аз почти винаги правя само със 2 средноголеми яблъки и 0.5 банан. Ако теглото не ви е проблем смело експерементирайте! |
|
19.04.2005, 17:08
Браво на теб, да ям само извара ми беше поомръзнало, непременно ще опитам да я смеся с нещата които предлагаш, мяркал съм подобни рецепти, но за канела, какао и бадеми не съм виждал, а ми звучи вкусно :D The winners are dreamers that never gave up. |
|
|
|
19.04.2005, 17:12
[quote author=“Pars”]Браво на теб, да ям само извара ми беше поомръзнало, непременно ще опитам да я смеся с нещата които предлагаш, мяркал съм подобни рецепти, но за канела, какао и бадеми не съм виждал, а ми звучи вкусно :D наистина е много вкусно |
|
|
19.04.2005, 17:44
Защо не споделиш чудесната рецепта и с читателите на изданието, които не влизат често във форума? Можеш да го направиш тук! |
|
|
19.04.2005, 18:13
[quote author=“Image”]Защо не споделиш чудесната рецепта и с читателите на изданието, които не влизат често във форума? Можеш да го направиш тук! за тебе всичко на света |
|
|
19.04.2005, 19:04
Утре сутрин, всички читатели на изданието ще могат да се насладят на рецептата! Голямо мерси! |
|
|
19.04.2005, 19:07
[quote author=“Image”]Утре сутрин, всички читатели на изданието ще могат да се насладят на рецептата! Голямо мерси! ок, само че не можах да сметна точно калории и съставки, ще се опитам утре да изчисля и да постна тук изчисленията. |
|
|
19.04.2005, 19:17
Не се притеснявай вече е изчислено |
|
|
20.04.2005, 00:17
това и аз ще го пробвам I am the game, you don’t wanna play me. |
|
|
20.04.2005, 00:26
[quote author=“tory_”]това и аз ще го пробвам пиши после дали се получило и дали ти харесва |
|
|
20.04.2005, 00:27
а който няма блендер увисва,така ли http://smilies.sofrayt.com/%5E/q/bawling.gif RESPECT! |
|
|
20.04.2005, 01:08
[quote author=“freakster”]а който няма блендер увисва,така ли http://smilies.sofrayt.com/%5E/q/bawling.gif какво е блендер :shock: с пасатор не става ли? I am the game, you don’t wanna play me. |
|
|
20.04.2005, 01:23
10x много е яка тая рецепта :D Life: Somebody to hate & somebody to love! |
|
|
20.04.2005, 12:41
[quote author=“freakster”]а който няма блендер увисва,така ли http://smilies.sofrayt.com/%5E/q/bawling.gif не съвсем не увисва! p.s. аз си купих наскоро блендер за 19.00 (даже п-малко не помня точно цената) на пиротска. може да намериш и по-евтино 8) |
|
|
20.04.2005, 12:43
[quote author=“tory_”][quote author=“freakster”]а който няма блендер увисва,така ли http://smilies.sofrayt.com/%5E/q/bawling.gif какво е блендер :shock: с пасатор не става ли? да, едно и същотот е |
|
|
20.04.2005, 12:44
[quote author=“liebeskummer”]10x много е яка тая рецепта :D enjoy!! |
|
|
20.04.2005, 12:52
я ми поразяснете малко нещата,щото хич не ме бива за готвач,да кажем че сипна всичко в една купа и пасирам,ябълките трябва ли да са настъргани,на парчета направо цели да ги слагам :?: RESPECT! |
|
|
20.04.2005, 13:22
[quote author=“freakster”]я ми поразяснете малко нещата,щото хич не ме бива за готвач,да кажем че сипна всичко в една купа и пасирам,ябълките трябва ли да са настъргани,на парчета направо цели да ги слагам :?: хихи не ако готвиш със ренде: аз когато добавям ядки ги нарязвам с нож, а не ги правя на прах, щото е адски приятно понякога да ти попадне нещо в устата което да дъвчеш Вчера си слагаш сушени ягоди, супер вкусно е! И сега последно цветно съобщение. Ако си слагате повече плодове, то десерт става доста по-калоричен и наситен със плодова захар, и вече не чак толкова диетичен. Аз почти винаги правя само със 2 средноголеми яблъки и 0.5 банан. Ако теглото не ви е проблем смело експерементирайте! |
|
|
20.04.2005, 20:11
мм,всичко това е много хубаво,ще пробвам,мисля да си направя с ябълки,извара и канела,дали ще стане добре?А, и ябълките на колко големи парчета да ги режа,и с корите ли да ги пасирам,щото имам едни ябълки дет корите са им като на кестен RESPECT! |
|
|
20.04.2005, 20:23
[quote author=“freakster”]мм,всичко това е много хубаво,ще пробвам,мисля да си направя с ябълки,извара и канела,дали ще стане добре?А, и ябълките на колко големи парчета да ги режа,и с корите ли да ги пасирам,щото имам едни ябълки дет корите са им като на кестен ми аз ги нарязвам на кубчета, някаде 2х2см са, и правя с кора. в кора има много полезни неща. тя не се смила на каша а става на парчета. но ако не ядеш кора то можеби пасирай си яблъки без кора. аз обичам с кора. с канела и яблъки става много добре, като домашен пай, поне на мене това ми напомня избирай си сладки яблъки, обикновено са червени или жълти, питай в магазина какви са им сладките. зелените не стават, дават кисело, а извара с кисело е направо буееее..
|
|
|
21.04.2005, 00:31
значи току що си забърках версията с бабълките и канелата и ... стана просто фантасмагорично :D много е вкусно, аз добавих и захарин да ми е по-сладко и бих сложила и орехчета ам нямаше :? а щеше да стане още по-добре ... I am the game, you don’t wanna play me. |
|
|
21.04.2005, 04:45
Не ти препоръчвам добавянето на захарин. Не случайно захарина е забранен за употреба и влагане в храни в САЩ. Установи се канцерогенността на въпросното вещество след термична обработка. Макар и това ястие да не подлежи на такава, по-добре използвай кафява захар, фруктоза, мелеса, петмез или полиоли (плодови алкохоли - сорбитол, малитол бла-бла... |
|
|
21.04.2005, 23:56
от къде се купуват тия неща? само за петмез не ми спомянавай, че ще драйфам :x какво значи канцарогенен? ще ми повреди ли някой орган тъй да се каже I am the game, you don’t wanna play me. |
|
|
22.04.2005, 00:06
канцерогенен значи че може да получиш ракови образувания от него тоест да се разболееш от рак Life: Somebody to hate & somebody to love! |
|
|
22.04.2005, 00:08
[quote author=“liebeskummer”]канцерогенен значи че може да получиш ракови образувания и то злокачествени RESPECT! |
|
|
12.09.2006, 01:24
Рецептата е много яка и вкусна. Също така към десерта може да се добавят 50г стафиди и става още по-вкусно. Аз съм гъзар и пиша на кирилица! А ти? |
|
|
12.09.2006, 01:34
абе това не става ли към кило и половина за един ден ли го изявате Аз вече знам какво искам |
|
|
12.09.2006, 03:27
кой ти е казал да го ядеш наведнъж??? |
|
|
13.09.2006, 13:41
кое се разваля много бъррзо и какво занчи банан 0.5 снощи е пробвах с един банан остана доста сухо Аз вече знам какво искам |
|
|
13.09.2006, 15:43
представяш ли си как е половин кило банани!!!!! не съм го готвила тоя десерт, ама съм си купувала два пъти извара дедо либен разфасовка половин кило, която естествено за 3 днине можах да изям, а на 3тия ден се вкисна, макар че срока и на годност беше около седмица, ама може би след като се отвори и се сговнясва |
|
|
14.09.2006, 14:24
ами половин кило банани са към 2-3 банана аз го забърках с 2 банана с половин бабан става на трохи иначе е страхотен десерт Аз вече знам какво искам |