Тренировки след прекаран хепатит А

 
EmZvr
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 24 апр 2006
  • 75 мнения

Здравейте, прекарах хепатит А и загубих доста килограми. Проблема е, че съм ектоморф и без тренировки няма как да си върна изгубените килограми, а според лекарката трябва да не се натоварвам 1 година.
Според вас, ако изследванията са ми в норма дали бих могъл да започна тренировки леко по леко ? Ще ми е от ползва ако някои друг е минал по този път да сподели след колко време се е възстановил.

26 окт 2012 18:06
jikata11
Фитнес ентусиаст

виж сега аз миналата година прекарах хепатит а принципно след като си излезнал от болницата показателите постепенно падат може би до най много 3 месеца ще са ти в нормата.до преди да влезна в болницата тренирах и след това ми беше кофти като при теб но не е страшно възстановяването след хеп.а е мн.бързо.Не спазвай строга диета не яж гъби пържено и люти храни,започни постепенно да се натоварваш ако ходиш на фитнес първия месец прави като начинаещ с по големи почивки леки тежести и малко серии по късно на 2-рия месец вдигни малко сериите на 3 тия още повече и ще видиш че възвръщаш форма.аз на 6-тия месец след прекараното заболяване бях ок сега 1 година и половина след съм направо фурия няма страшно,не е страшно заболяването.но най важен е първия месец след излизането от болницата тогава се пази хапваи извара тя лекува дроба.аве брат след 4-5 месеца ше си почти на 100%

26 окт 2012 20:59
#1
Мила
Crossfit-ър
  • Тук е от 21 март 2009
  • 3421 мнения

Да ти отговоря аз, тъй като миналата година февруари месец се разболях от Хепатит ‘’А’‘.
И моите изследвания бяха в норма и ми беше забранено натоварването и бях на определен хранителен режим.
1 месец след излизането ми от болницата абсолютно никакви тренировки не съм правила, аз и нямах сили за това.
Започнах да правя упражнения със собствено тегло, след 2-3 встъпителни седмици, започнах и леки кондиции със собствено тегло (задъхването, натоварването и умората бяха на лице) Не прекалявах.
След още 2-3 месеца започнах и тренировките с леки тежести, с ниска интензивност.
Края на септември месец, същата година (2011г) започнах и по тежките тренировки, увеличението на тежестите ставаше постепенно.
Спазвах хранителния режим през 6-те месеца. През тези 6 месеца рядко си позволявах много малко алкохол.
1 година може и да е прекалено дълъг период, но първите 6 месеца е добре да се пазиш от към натоварване.
Все пак ще загубиш тегло не само заради забраната за тежки тренировки, а и заради наложения хранителен режим (при който с месо, яйца, въглехидрати, мазнини не трябва да се прекалява)

Пази си здравето, възстановявай се разумно !

26 окт 2012 21:09
#2
EmZvr
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 24 апр 2006
  • 75 мнения

Благодаря за насоките. С тая една година ме бяха наплашили, ще почвам след месец постепенно.

Относно диетата не я спазвам стриктно. Според съвремената медицина възстановяването на черния дроб става по-бавно при тези сериозно ограничения. Спазвам важните като никакъв алкохол, кофеинови напитки, трудно усвояеми храни като гъби. И гледам да си ям здравословно без пържено, без газирано, избягвам всякакви Е-та оцветители и т.н.

26 окт 2012 21:12
#3
Дамян Кършовски
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 10 дек 2012
  • 1 мнения

ХЕЛООООУ. Присъединявам се към този въпрос. Около 2 месеца минаха откакто изкарах Хепатита и това обездвижване ми разказа играта. От двуразови тренировки минах на 2 седмици легло като ставах само до нужника. Загубих много мускулна маса и тонус, но се сдобих с резервна гума на кръста. От постовете ви си набавих част от нужната информация, но искам да помоля и други препатили да се включат по темата, за да има по-вече материал, от който да се поучим. Коварна болест си е и те вкарва в бокса за доста време. Пишете, ако обичате. Всеки съвет ще е полезен. Благодаря ви предварително!

10 дек 2012 19:15
#4