|
Дата: 07.03.2004
От: plovdiv
|
ima li vegetarianci vav foruma?kak go sa4etavate sas fitnessa?
|
|
|
|
|
|
Дата: 21.02.2004
|
[quote author=“flufil”]ima li vegetarianci vav foruma?kak go sa4etavate sas fitnessa?
Има :D ! Трудно го съчетаваме, ама не се предаваме :D !
|
|
|
|
|
|
|
kak kompensira6 lipsata na messo?vazmojen li e raztej?kolko mleko qdete na den?kiselo ili prqsno?
|
|
|
|
|
|
|
[quote author=“flufil”]kak kompensira6 lipsata na messo?vazmojen li e raztej?kolko mleko qdete na den?kiselo ili prqsno?
Ям печена соя, ядки, пия мляко - прясно, кисело, ям яйца, много пълнозърнени изделия (хляб, макарони), ориз, картофи, елда, овес, даже отскоро и ръж (прилича на овеса)!
За количествата - колкото ми позволяват парите, ама по принцип 1-2 кисели млека, 100 грама соя, 100 грама фъстъци, 0.7 литра прясно мляко, 50гр бадеми или лешници, 5-6 яйца (махам половината жълтъци) и другото колкото мога :D !
Да ти кажа, до преди 1 година разтеж имаше, ама от известно време съм в застой - поне оформям постигнатото и не губя маса!
Само да допълня, че според мен креатина и суроватъчния протеин са задължителни (особено ако тренираш повече от 1 година)! Успех!
|
|
|
|
|
|
|
mersi Pc_genius,leka poleka 6te se naglasqt ne6tata :wink:
ako ima drugi vegetarianci,spodelqite opit
|
|
|
|
|
|
Дата: 12.02.2004
|
абе вие защо не ядете месо???
нямам нищо против, но наистина ми е страшно интересно. благдаря и между другото поздравления! аз не бих могъл да спра месото-от малък съм чревоугодник 
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.01.2004
|
Има вегетарианци колкото щеш :D И аз съм сред тях!
Радвам се че виждам че има хора сред билдърите които наистина осъзнават повечко неща в живота от това да градят мускули
Не се притесняваи няма да имаш толкова голям проблем с храненето а прогреса ти също не би трябвало да бъде по малкък от колкото и на другите!Аз за 7 месеца качих 18кг,без стероиди само с опростена диета(нямам много пари) и яки тренировки!
Общо взето PC Genius ти каза какво да ядеш-Млечни продукти(прясно мляко,кисело мляко,извара(тя е наи добрата като хран. стоиности от почти всички протеинови продукти,не само млечни)сирене,кашкавал) от соя(Тофу,соево мляко) яж ядки,нахут............абе то само от млечни продукти и соя ти стига протеина пък ако добавиш суроватъчен протеин на прах цена няма да имаш!Между другото ако искаш да си вземаш добавки на вегетарианците много добре има деиства креатина,вземи си такъв които е извлечен от водорасли :wink:
Пък ГримЕвил....................абе какво да ти говоря братле така е като четеш книги само за културизъм и такива въпроси може да задаваш :oops: !
Успех Flufil
|
|
|
|
|
|
|
лесно нема, бих ти казал нещо на майка, но ще се въздържа, тъй като не знам какво точно си имал предвид като си писал. честно, това което каза(написа де;)) ме обижда :(((((. далеч си от истината.
аз въпроса си пак го повтарям, защото никой не ми отговори.
момчета, какво ви накара да станете вегетарианци?
|
|
|
|
|
|
|
[quote author=“grimEvil”]лесно нема, бих ти казал нещо на майка, но ще се въздържа, тъй като не знам какво точно си имал предвид като си писал. честно, това което каза(написа де;)) ме обижда :(((((. далеч си от истината.аз въпроса си пак го повтарям, защото никой не ми отговори.момчета, какво ви накара да станете вегетарианци?
Моите съображения са мноооооого, но ще ти кажа само едно - ненавиждам и смятам за варварско това да се яде труп на животно! Да не говорим да му се наслаждаваш :evil: ! На Лесно нема не му казвай нищо за майка му, ами земи прочети някой друга книжка и тогава питай що сме станали вегетарианци - не защото ни мързи да обясним, а защото обяснението е в тях и няма как да ти напишем всичко във Форума!
Някои от причините ми ги няма по книгите свързани с храненето или спортивете - те са морални!
|
|
|
|
|
|
|
Pc Genius няма нужда нищо да му обясняваш,просто то е в главата на момиченцето по горе,но тои не се добира до това скрито пространство.
Като почнеш да му обясняваш всякаш му казваш-“Абе ние праим едни странни работи,дето обикновенния човек не ги разбира,ние мислим специално“,а както и двамата знаем това не е така...........нека си бръкне по навътре в главицата.......дори не надълбоко и ще си отговори!
Всеки които се чуди как човек може да е вегетарианец лично за мене е безнадежден случаи.Едно е да се знаеш защо някои е вегетарианец,но ти да не бъдеш,по някакви твои съображение(нямам нищо против месоядците,иначе досега да съм се нахвърлил върху целият форум ) съвсем друго да се чудиш как някои може да е вегетарианец!
Пък Гримче,братле аз предпочитам да изям теб и маикати и цялата ти рода вместо едно беззащитно животно.Питаи ме защо и ще ти дам 100 причини!
|
|
|
|
|
|
|
grimEvil,lesno_nema i Pc_geniussa pravi,trqbva sam da dostigne6 do tova,po svoi si pri4ini(do momenta okolo 10%,ot naselenieto na zemqta)vajnoto e ti da go iska6,nqma,nqama zna4enie drugite :wink:
eto ti nqkolko interesni stranici http://vegetarian.viavita.net , http://www.veget.ru/ , http://orthodox.etel.ru/Best/Medic/vegetar.htm -ako rabira6 ruski poslednite 2 ti gi prepora4vam!
p.sgrimEvil,lesno_nema,Pc_geniussa daite si mnenieto za programata koqto sam postnal http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=660 ot dneska q zapo4nah,mersi
|
|
|
|
|
|
|
ave ko mi se nahvyrlqte ve??!
nito vi se chudq nito nishto. ne vi smqtam za specialni, stranni i li kakvato dumichka si izberete. земи с успокой малко лесно и не яж майка ми и родата ми plzzzzzzzzzz. интересни са ми съображенията ви! защото може един ден просто да си се събудил и да си си казал че спираш месото или от малък, или вашите да са вегитарианци ... и за каквото още се сетиш. кажи ми “вегитарианец съм защото го смятам за по-здравословно“ или “аз не ям месо, защото не обичам“.
а пък аз ако можеше да разбера, бръквайки се “по-надълбоко“ въобще нямаше да питам. а вие налитате, карате ме да чета книжки и т.н. ти като си чел ми кажи, нали във форума всеки споделя мнения, знания и опит. съвсем добронамерено попитах! аре ся яж ме да те видят всички какъв си вегитарианец...
fullfil много благодарско, образовам се в момента, интересно ми е. дано обаче това ми помогне да достигна до “скритото пространство“ ))))
|
|
|
|
|
|
|
grimEvil za kvo “скритото пространство“ govori6,ne moga da se setq?!kakto ti kazazh 600 000 000 ne qdat messo,tova 4e v bg ima niska hranitelna kultura i dosta hora ne se zamislqt za ne6ta nadska4a6ti bitovizma(nezavisimo ot socialnoto polojenie,6toto vsi4ki sme na edin hal)ne vqrvam to4no vav vegetarianstvoto da otkrie6 nqkakvo taino u4enie :wink: a ako iska6 odgovri za sa6nosta,koi za kakvo v http://www.dir.bg ima vegetarianski forum,6te ti obqsnqt
|
|
|
|
|
|
|
Хехех кат не искаш да ям вашите няма..........следващият път :wink: !
Следващият път кат Дедоти на село ще коли прасето,отиди и му помогни,свърши поне 90% от работата!Ако след това доидеш и ми кажеш-“Абе Лесно Нема абе днес колих прасето,ама..........нищо особено бе братче,просто го колнах кво толкова?“Ако го направиш то тогава наистина ще си каже БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ аз що не му обясних на време бре то тои наистина бил мнооо зле тоя пич.Ако се спреш и се откажеш то тогава сам ще си разбрал!
Простичко и ефективно обяснение!
Ако искаш красноречие и убеждаване.................просто си вземи първата ти попаднала книга,влез в некои форум...........само те моля недеи питаи които и да е вегетарианец-“Абе ти що си вегетарианец бре не те разбирам“?Щото това тои да се хване да ти го обяснява е подигравка с цялата му морална,мисловна и каквато искаш система!
|
|
|
|
|
|
|
Извинявам се на Гримевила за тона на поста ми! Написах го така, защото ми се стори, че имаш негативно отношение към вегетарианството - сега ми е ясно, че не е така и пак се извинявам!
|
|
|
|
|
|
От: София
|
Пичове, харесва Ви или не имало е периоди в който е нямало начин човечеството да оцелее без да консумира месо - просто другата храна била, по-трудно достъпна!
Аз съм вегетарианец, като консумирам мляко, яйца, соя, ядки.
Вегетарианец съм, не по етични съображения, а по екологично-хигиенни или просто казано, не консумирам месо, защото ми е известен модела на угояване на животните, умъртвяването им и съхранението и преработката на месото в по-късен план. За угояването ще споделя само 2 неща - Болденон, циментов прах (историята познава и такива случаи)...
Заколването - животното отделя огромни количества стресови хормони - още ли Ви се яде “алангле“?
Съхранение и преработка - опушване (това опушване се различава от опушването на месото при древните народи, щото евтиният подход е предпочитан), обработка с химикали - Като видите “Е...“, а като види те 3 реда “Е...“, е на мен и от 2 Е...- та спира да ми се яде!
Факт е, че месото е храна с висока биологична ценност. Факт е, че хората са всеядни. Факт е глобалното замърсяване, но на въпрос от сорта“ “Нитрати или Хормони?“ - сиреч “Зеленчуци или Месо?“ отговарям - “Аз мога да мина без месо, но без зеленчуци немога, а ти?“ Всеки със своя си отговор!
|
|
|
|
|
|
От: Студентски град
|
Image, разбрах защо не ядеш месо, но ти говориш само за “купешко“, а домашните животни? Те не са угоявани така, даже има разлика и при коленето, а за опушване да не говорим. Аз живея в град, но не рядко имам възможност да ям месо от домашни животни. Има ли проблем тогава?
Knowledge is the POWER!!! Keep educating yourself!
|
|
|
|
|
|
|
na selata gi tap4at sas sa6tite laina,kato navsqkade drugade.imam selo i moga da kaja 4e 95% ot horata hranqt jivotnite si s hrani ot koito jivotnite dosta barzo porastvat :wink:
|
|
|
|
|
|
|
Не е факт че хората са всеядни,факт е че хората имат повече съзнание от животните за да направят собствен избор как да се хранят!
|
|
|
|
|
|
От: Монтана/София
|
Лесно нема хората са всеядни иначе от каде имаме кучешки зъби, май защото всички сме еволюирали като всеядни?
Иначе съм съгласен че всеки сам избира как да се храни.
flufil по селата ги хранят със смески и други такива неща все още незнам някой да им инжектира хормони както в други части на света Има райони кадето все още се отглеждат пасищно животни , обаче тук идва другия въпрос за това колко е замърсена околната среда, така че според мен тая тема става много обширна и за това по добре да се върнеме към основния въпрос:
Как момчетата дето са вегетарианци успяват да съвместят храненето със спорта.
|
|
|
|
|
|
|
Мухахахах Браво Деио ти туко що намери отговор на въпрос които се дикутира в научните среди от страшно много време!
Братле прочел съм достатъчно книги за това от къде е произлязъл човека,запознат съм с доста от научните “-изми“ на философските,религиозни и научни школи.Не смея да твърдя дали сме бивши маимуни,дали идваме от пространството Браман,дали чичо Христос си праи шегички с нас или пък Кришна ни танцува на главите !Всяко мое мнение което съм си съставял въз основа на литературата е било разбивано на пух и прах от различни теории!
Аз не вярвам дали съм напраен от бог или от маимуна,аз просто не знам,но се надявам да разбера :wink: !Нека не прибързваме с заключенията!А само по себе си това че само човека може да избира храната си показва че не е всеядно животно.........нали избира!Другите не могат да правят избор така че те по природа могат да бъдат всеядни или невсеядни(или както искате го наречете)!
Хищниците нямат състрадание като убиват жертвите си така че това маи им е природата,но чудно защо ние изпитваме състрадание ако в гена ни е да убиваме и да ядеме животни!
|
|
|
|
|
|
|
ГРЪБНАЧНИ ЖИВОТНИ
1 - месоядни
2 - растителноядни
1. нямат потни жлези
2. имат потни жлези
1. челюстите се отварят и се движат само нагоре и надолу
2. челюстите се движат нагоре, надолу и настрани
1. пият вода лочейки с език
2. пият засмуквайки водата с устата си
1. липсват плоски задни зъби- кътници
2. имат кътници за предъвкване на храната
1. киселинна слюнка без съдържание на птиалин
2. алкална слюнка с високо съдържание на птиалин, необходим за предварително разграждане на нишестето
1. силна стомашна киселинност, улесняваща смилането на костите
2. стомашна киселинност 10 пъти по- слаба от тази на месоядните
1. чревен тракт само три пъти по- дълъг от тялото
2. чревен тракт 8-10 пъти по дълъг от тялото
deio po4eti malko 4ove4e,predi da dava6 kompetentni mneniq,malko po nagore sam dal nqkolko saita,obrazovai se ako iska6.nali znae6 ne samo muskulite sa sila,ami i znaieto :wink:
6to se otnasq do selata,moje li da mi obqsni6 kakvo ima v smeskite i v amerikanskata caravica s koqto nqkolko godini babite si hraniha koko6kite?
ama da ti kaja,tova s ku4e6kite zabi be6e mnogo qko 8)
|
|
|
|
|
|
Дата: 06.02.2004
От: Варна
|
Aide stiga !Tova ne e forum za ili protiv vegeterianstvoto !Vyprosa beshe kak se sychetava tozi vid hranene s fitnesa !
Ano niamate ideia,prossto ne si pishete po glavite !!
|
|
|
|
|
|
|
croc,moderatorka li iska6 da stava6,ili prosto ima6 nujda nqkoi da ti obarne vnimanie!?
specialno za teb:
ЗНАМЕНИТИ ВЕГЕТАРИАНЦИ В СПОРТА
• Дейв Скот – единственият човек печелил повече от два пъти триатлонът “Железен човек” – шест пъти победител.
• Едуин Мосес – непобедим осем години на 4оо м. бягане с препятствия.
• Пааво Нуртми – двадесет световни рекорда по бягане на разстояние – девет олимпийски медала.
• Робърт Суитгол – световен шампион по спортно ходене.
• Сиксто Линарес – световен рекорд на 24 часовият триатлон ( плуване 4,8 мили, колоездене 185 мили и маратон 52,5 мили)
• Пиеро Верот – световен рекорд по скоростно ски спускане.
• Мърей Роуз - най-младият трикратен носител на златен медал от Олимпийските игри. Обявен е за един от най-добрите плувци на всички времена.
• Джони Вайсмюлер – шестнадесет световни рекорда по плуване.
• Риджли Абел – победител в осем национални шампионата по карате.
• Андреас Калинг – шампион “Мистър свят” – културизъм.
• Рой Хилиган – шампион “Мистър Америка” – културизъм.
• А. Андерсон – поставил много световни рекорди по вдигане на тежести.
• Гергана Брънзова – най-младата баскетболистка в НБА (WNBA), десета във вечната ранглиста.
|
|
|
|
|
|
|
Забрави да споменеш, че хората непритежаваме ензима Уриказа, който да обезврежда натрупаната урея след консумация на месни храни с високо съдържание на азот...
И все пак фактът, че по-голямата част от човечеството е месоядно и фактът, че без консумация на месо небихме оцеляли в ледниковата епоха ни прави всеядни, въпросът е кой е най-добрият режим за всеки индивид по отделно. Всеядните бозайници са сред най-интелигентните - свине, плъхове. Какво значи всеядно животно? Такова развило способността да оцелява набавяйки си храна от разнообразни хранителни източници - месо, растения, ядки, насекоми, мекотели, ракообразни, риба... В днешно дни протеин се прави почти от всичко, така че да се вегетарианец не е проблем. В епохата на лов и събирателство, когато зърнените култури са били непознати било е използвано всичко намерено!
|
|
|
|
|
|
|
ne sam go kazal tova :
Световните изследвания доказват, че вегетарианците са по-здрави, по-жизнени и са много по-издръжливи от хората, които ядът месо. Вегетарианците имат повече енергия, защото организмът им не я прахосва, за да се противопоставя на отровите в месото. Наистина, най-силните и най-дълго живеещите животни в света са също вегетарианци. Конят, бикът, слонът, всички те имат здрави тела, голяма издръжливост и феноменална сила
i o6te mnogo ne6ta(ot koio pove4eto ne gi znaq :wink:
prosto iskam da razbera kak(za tova postvam 8)
|
|
|
|
|
|
|
Да де но основната разлика между нас и всеядните животни е че дали на тях ще им дадеш зеленчук или месо няма разлика все ще го изядат!При човека не е така,тои може да направи своя избор!Ако нямаше ледников период пък можеше човека въобще да не се докосне до месо тогава тои всеяден ли щеше да бъде?!Според мен човека можеше никога да не се докосне до месо,както и никога да не спре да го яде!Ние сме просто друга категория-ние можем да избираме,след като имаме интелект и морал можеш сами да преценим дали да ядем месо или не!
Това че през еди кои си период сме яли месо пак показва че имаме избор,пък то и сега повечето ядат месо така че защо да се връщаме толкова назад!
Избора братле,избора!
|
|
|
|
|
|
Дата: 06.02.2004
От: Варна
|
Ne,ne sym si pomisliala podobno neshto dori 
Prosto e bezsmisleno da se zalivame s info ,vseki ima pavo da jivee,da se hrani i da se chuvstva kakto mu haresva Ne mislish li ?
|
|
|
|
|
|
|
Всеки има това право, но това ли е най-доброто за всеки - ти ще си съгласна ли ако децата ти им харесва да си бучат по 1гр тестостерон на седмица, а? Или им харесва да хакат LSD, а може би и хероинец, а? Пак ли ще им кажеш - “vseki ima pavo da jivee,da se hrani i da se chuvstva kakto mu haresva”! Сори за оф топика, но не се сдържах! Никак няма да им се радваш в този случай - и защо - защото вече не се отнася за “бай Кольо от не знам си къде“, а за собствената ти плът и кръв! Същото е и за месото - ако ти знаеше това, което аз знам за него, щеше да се опиташ да предадеш наученото на другите и да ги предпазиш!
|
|
|
|
|
|
|
hahaha аз пък никои не искам да предпазвам,тровете се като искате!
Аз искам да предпазя живи и беззащитни същества които като ги ръгат и колят изпитвам не по малка болка от нас!
На вас може да не ви пука,както каза Pc Genius не го правят на вас нали :oops: :cry: :oops: !
Нали сега е модерно да си нихилист на всичко да казваш-“Аве ко ми пука боли ме шнура............да му правят кот си искат........абе не знам аз си го хапвам прасенцето и ми е добре въобще не ме интересува че го боли“........Е и аз съм нихилист но си знам възможностите.......знам че ако го правят на мен или на някои мои близък човек няма да бъда голям нихилист!Човек които е готов да му причиняват това което тои причинява на другите го признавам тогава нека си коли които иска(друг е въпросът че сигурно животните ако бяха на наше място нямаше да си правят такава гавра)!Е затова като видя някои педал които да ми каже в лицето че не го боли за животните съм готов да му извадя гръкляна,да му нарежа езика на хиляди късове,да му сложа устата на ъгъла на бордюра и с един ритник от горе на долу...............но това са си мои лични особености!Ако не ти пука да заколят маика ти и малката ти сестричка и т.н като прасета..........то тогава да може да ядеш животни позволено ти е!
Нямаш право да причиняваш на другите това което не искаш да ти причиняват на теб,нямаш това право и няма и до го имаш!
|
|
|
|
|
|
|
Уоу! Сега предлагам да основеме религиозен култ в защита на Майката природа и децата и беззащитните животни! Няма да е зле на 1 -во време да опитаме да ги отучим да се изяждат 1 други1 Има един интересен феномен - зайците в Австралия - нямат естествени врагове, храна колкото искаш, размножават се много бързо и какво? 300 000 умират годишно по оградата която пречи навлизането им в другата част на Австралия. Умират от пренаселване! Не мисля за лошо аборигените да се препитават от това екологично недоразумение. Ма да ставате агресивни, затова че еди кой си ял месо?!?! Ами нали затова е агресията - за лов! Вегетарианци, пък се държите като хишници, я се засрамете - Ум Намах Шивая и Мир Вам!
|
|
|