Яйчен или суроватъчен протеин?

   
Фитнес ентусиаст
Desana*

Тук започна едно голямо чудене между тези протеини.Търся нещо което да е неовкусено и да няма мазнини и въглехидрати или минимално.Принципно знам,че суроватъчния е по-бърз от яйчния,който се препоръчва примерно вечер.Но толкова ли е голяма разликата?Няма ли пак да има добър ефект след тренировка?Колебая се между Syntrax Medical , http://shop.bb-team.org/now-foods-whey-protein-isolate?sku=555 ,както има и един яйчен на Now .Също мога да си взема исушен яйчен белтък,който си е чист протеин.Ще се радвам ако някой има мнение или е ползвал някой от тези протеини да го сподели,благодаря!

Motivation is what gets your started.
Habit is what keeps you going.

25 фев 2013 22:37
Щангист
LOSER_X

След тренировка ти трябва бърз протеин (суроватъчен), а вечер е обратното бавен (казеин)

Това, че съдбата не е справедлива за някого, не означава че той не може да я промени!!!

26 фев 2013 00:21
Няма гласове
#1
Верен BB-Team-ър
Кольо Пияндето  
казано от LOSER_X на 26 фев 2013 00:21:

След тренировка ти трябва бърз протеин (суроватъчен)...

Разбира се...

Деси, неовкусеният яйчен протеин не е много приятен на вкус.
Неовкусеният суроватъчен е далеч по-приемлив, тъй като вкусът му е близък до този на сухо мляко.
Нима броените грамчета мазнини и въглехидрати ще ти объркат режима?

Jedi Consulars channel the power of the Force for strength in combat and wisdom in diplomacy. Years of arduous training and meditation have sharpened Consulars’ minds to cut to the truth as cleanly as their Lightsabers cut through their foes.

26 фев 2013 00:25
2 гласа ?
#2
Фитнес ентусиаст
Desana*

Не е въпроса до грамовете,просто искам чист протеин А иначе знам,че вкуса на яйчния е особен,но ми се иска да го прибавям към омлети и различни ястия с цел увеличаване на протеиновия състав.За суроватъчния знам,че е най-добре след тренировка,но яйчния не става ли,а и едно добро хранене придружено с малко протеин не върши ли също добра работа?Или да си взема суроватъчен и изсушен яйчен белтък Благодаря ви за мненията

Motivation is what gets your started.
Habit is what keeps you going.

26 фев 2013 00:58
Няма гласове
#3
Фитнес ентусиаст
donsir
  • Тук е от 18 окт 2010
  • 1054 мнения

Изолата на НАУ вероятно е най-добрия протеин на пазара и като качество и като аминопрофил.Но като цяло от протеиновите пудри и бцаа няма особено голям смисъл при трениращите за хоби,освен задоволяването на шопинг манията.

26 фев 2013 15:16
Няма гласове
#4
Фитнес ентусиаст
Desana*

Ами ако искам покачване на мускулна маса,не съм казала,че го правя за хоби принипно

Motivation is what gets your started.
Habit is what keeps you going.

26 фев 2013 19:47
Няма гласове
#5
Верен BB-Team-ър
Кольо Пияндето  
казано от Desitka * на 26 фев 2013 19:47:

Ами ако искам покачване на мускулна маса...

Тогава първата стъпка би следвало да е увеличаване на енергийния прием.

Jedi Consulars channel the power of the Force for strength in combat and wisdom in diplomacy. Years of arduous training and meditation have sharpened Consulars’ minds to cut to the truth as cleanly as their Lightsabers cut through their foes.

26 фев 2013 21:09
1 глас ?
#6
Фитнес ентусиаст
Desana*

Дам,знам го това,но все пак мисля,че се получва и при лек дефицит или пък  с калории за подържане.Просто протеина трябва да заема по-голяма част.Защото ми се иска да кача максимално изчистено,ще стане много бавно,но може пък и да се получи без много мазнини.Друг е въпроса дали да е по “билдърския” начин с не много мазнини,умерено въглехидрати и висок протеин или да си продължавам с някаква ротация.Но засега ми трябва някакъв протеин.Знам,че яйчния има по-добра поносимост,заради лактозата на суроватъчните,поне при мен съм забелязала неприятности с корема с прием на много лактоза.Та,затова е голямото чудене

Motivation is what gets your started.
Habit is what keeps you going.

27 фев 2013 13:48
Няма гласове
#7
Бодибилдър
Boots to Asses
  • Тук е от 17 яну 2013
  • 51 мнения

Насочи се към някой изолат. Те са без лактоза. Яйчния като цяло не е добър източник и плюс това е бавен. От изолатите бих ти препоръчал Нектар, Мекс Изолат, Амикс Исопрайм.

1 апр 2013 20:41
Няма гласове
#8
Фитнес ентусиаст
Valdis
  • Тук е от 22 окт 2005
  • 3320 мнения
казано от Boots to Asses на 1 апр 2013 20:41:

Яйчния като цяло не е добър източник и плюс това е бавен.

И това на какво основание твърдиш това? Биологичните стойности на яйчния и суроватъчния протеин, са почти индентични, така че останалото е въпрос на вкус и лични предпочитания.

1 апр 2013 21:30
2 гласа ?
#9
Бодибилдър
Boots to Asses
  • Тук е от 17 яну 2013
  • 51 мнения
казано от Valdis на 1 апр 2013 21:30:
казано от Boots to Asses на 1 апр 2013 20:41:

Яйчния като цяло не е добър източник и плюс това е бавен.

И това на какво основание твърдиш това? Биологичните стойности на яйчния и суроватъчния протеин, са почти индентични, така че останалото е въпрос на вкус и лични предпочитания.

Въпрос на вкус е ако си ги ядеш яйцата и си пиеш млякото. А не когато яйчния има вкус на шоколад примерно Както споменах е източник на лактоза, а тя както повечето хора, ако не я усвоява добре ще има стомашни проблеми и може да задържи вода. Ако беше по-добре, всички щяха да пият яйчен, а не суроватъчен.

7 апр 2013 15:45
Няма гласове
#10
Фитнес ентусиаст
FaceOff
казано от Boots to Asses на 7 апр 2013 15:45:
казано от Valdis на 1 апр 2013 21:30:
казано от Boots to Asses на 1 апр 2013 20:41:

Яйчния като цяло не е добър източник и плюс това е бавен.

И това на какво основание твърдиш това? Биологичните стойности на яйчния и суроватъчния протеин, са почти индентични, така че останалото е въпрос на вкус и лични предпочитания.

Въпрос на вкус е ако си ги ядеш яйцата и си пиеш млякото. А не когато яйчния има вкус на шоколад примерно Както споменах е източник на лактоза, а тя както повечето хора, ако не я усвоява добре ще има стомашни проблеми и може да задържи вода. Ако беше по-добре, всички щяха да пият яйчен, а не суроватъчен.

Първо, това което написа по никакъв начин не е отговор на въпросът му, и второ - би ли превел какво написа??

7 апр 2013 15:53
Няма гласове
#11
Бодибилдър
Boots to Asses
  • Тук е от 17 яну 2013
  • 51 мнения
казано от FaceOff на 7 апр 2013 15:53:
казано от Boots to Asses на 7 апр 2013 15:45:
казано от Valdis на 1 апр 2013 21:30:
казано от Boots to Asses на 1 апр 2013 20:41:

Яйчния като цяло не е добър източник и плюс това е бавен.

И това на какво основание твърдиш това? Биологичните стойности на яйчния и суроватъчния протеин, са почти индентични, така че останалото е въпрос на вкус и лични предпочитания.

Въпрос на вкус е ако си ги ядеш яйцата и си пиеш млякото. А не когато яйчния има вкус на шоколад примерно Както споменах е източник на лактоза, а тя както повечето хора, ако не я усвоява добре ще има стомашни проблеми и може да задържи вода. Ако беше по-добре, всички щяха да пият яйчен, а не суроватъчен.

Първо, това което написа по никакъв начин не е отговор на въпросът му, и второ - би ли превел какво написа??

Има няколко критерия, по които може да се определи кое от двете е по-добре. 1. ефективност, спрямо съотношение 2. биологическа стойност 3. усвояване 4. химичен резултат. Суроватката бие при всичките 4 показателя, съответно:
Суроватка - 1.-3,9 / 2.-104 / 3.-92 / 4.-100
Яйчен - 1.-2,2 / 2.-74 / 3.-61 / 4.-69

13 апр 2013 19:17
1 глас ?
#12
Фитнес ентусиаст
FaceOff
казано от Boots to Asses на 13 апр 2013 19:17:
казано от FaceOff на 7 апр 2013 15:53:
казано от Boots to Asses на 7 апр 2013 15:45:
казано от Valdis на 1 апр 2013 21:30:
казано от Boots to Asses на 1 апр 2013 20:41:

Яйчния като цяло не е добър източник и плюс това е бавен.

И това на какво основание твърдиш това? Биологичните стойности на яйчния и суроватъчния протеин, са почти индентични, така че останалото е въпрос на вкус и лични предпочитания.

Въпрос на вкус е ако си ги ядеш яйцата и си пиеш млякото. А не когато яйчния има вкус на шоколад примерно Както споменах е източник на лактоза, а тя както повечето хора, ако не я усвоява добре ще има стомашни проблеми и може да задържи вода. Ако беше по-добре, всички щяха да пият яйчен, а не суроватъчен.

Първо, това което написа по никакъв начин не е отговор на въпросът му, и второ - би ли превел какво написа??

Има няколко критерия, по които може да се определи кое от двете е по-добре. 1. ефективност, спрямо съотношение 2. биологическа стойност 3. усвояване 4. химичен резултат. Суроватката бие при всичките 4 показателя, съответно:
Суроватка - 1.-3,9 / 2.-104 / 3.-92 / 4.-100
Яйчен - 1.-2,2 / 2.-74 / 3.-61 / 4.-69

Аз пак си мисля, че не ти е много ясно какво написа..
И все пак, би ли ми обяснил какво точно означават следните -
1. Ефективност спрямо съотношение?? Каква ефективност, спрямо какво съотношение??
2. Биологична стойност? Тук мога да ти помогна - именно биологичната стойност е съдържанието на незаменими аминокиселини и степента на ефективност, с която организма усвоява дадения белтък
3. Усвояване? Това май се припокрива с горното?
4. Химичен резултат..? Химичен резултат от какво и на какво..??

п.п. Забравих да спомена, че именно яйченият белтък е еталон за биологична стойност и е приет да е със стойност 100, като с него се сравняват всички останали!?

14 апр 2013 17:56
1 глас ?
#13
Бодибилдър
Boots to Asses
  • Тук е от 17 яну 2013
  • 51 мнения

Да, така е. БС на белтъка е 100, но има една подробност - суроватката е със 154 БС

15 апр 2013 11:21
Няма гласове
#14
Фитнес ентусиаст
Valdis
  • Тук е от 22 окт 2005
  • 3320 мнения

Не бате, биологичната стойност на суроватката е 104. Явно не ти достигат познания, а вероятно и още нещо, но не мога да разбера само какво се опитваш да докажеш?

15 апр 2013 12:53
Няма гласове
#15
Бодибилдър
Boots to Asses
  • Тук е от 17 яну 2013
  • 51 мнения

Явно на теб не ти достигат. 104 е на концентрата. Изолата е на 154. Дори във вашия “скъпоценен” сайт имате статия за това.

15 апр 2013 13:04
Няма гласове
#16
Фитнес ентусиаст
Valdis
  • Тук е от 22 окт 2005
  • 3320 мнения

Приятелю, не ми сравнявай биологична стойност на цяло яйце с биологична стойност на суроватъчен изолат. Ако ще правиш подобни сравнения, намери биологична стойност на яйчен изолат и го сравнявай със суроватъчния изолат да видим каква ще е разликата. Ако ще сравняваш биологична стойност на цяло яйце, коректно ще бъде да го сравняваш със суроватка, като под суроватка нямам предвид суроватъчен протеин, а суроватката като отпадъчен продукт от млекопреработвателната промишленост.

15 апр 2013 13:34
1 глас ?
#17
Фитнес ентусиаст
FaceOff
казано от Boots to Asses на 15 апр 2013 11:21:

Да, така е. БС на белтъка е 100, но има една подробност - суроватката е със 154 БС

Хубаво ми намигаш, ама може ли да е, след като ми отговориш на въпросите?

15 апр 2013 22:49
1 глас ?
#18