Яйчен или суроватъчен протеин?

 
Desana*
Фитнес ентусиаст

Тук започна едно голямо чудене между тези протеини.Търся нещо което да е неовкусено и да няма мазнини и въглехидрати или минимално.Принципно знам,че суроватъчния е по-бърз от яйчния,който се препоръчва примерно вечер.Но толкова ли е голяма разликата?Няма ли пак да има добър ефект след тренировка?Колебая се между Syntrax Medical , http://shop.bb-team.org/now-foods-whey-protein-isolate?sku=555 ,както има и един яйчен на Now .Също мога да си взема исушен яйчен белтък,който си е чист протеин.Ще се радвам ако някой има мнение или е ползвал някой от тези протеини да го сподели,благодаря!

25 фев 2013 20:37
LOSER_X
Щангист

След тренировка ти трябва бърз протеин (суроватъчен), а вечер е обратното бавен (казеин)

25 фев 2013 22:21
#1
Кольо Пияндето
Верен BB-Team-ър
казано от LOSER_X на 25 фев 2013 22:21:

След тренировка ти трябва бърз протеин (суроватъчен)...

Разбира се...

Деси, неовкусеният яйчен протеин не е много приятен на вкус.
Неовкусеният суроватъчен е далеч по-приемлив, тъй като вкусът му е близък до този на сухо мляко.
Нима броените грамчета мазнини и въглехидрати ще ти объркат режима?

25 фев 2013 22:25
#2
Desana*
Фитнес ентусиаст

Не е въпроса до грамовете,просто искам чист протеин А иначе знам,че вкуса на яйчния е особен,но ми се иска да го прибавям към омлети и различни ястия с цел увеличаване на протеиновия състав.За суроватъчния знам,че е най-добре след тренировка,но яйчния не става ли,а и едно добро хранене придружено с малко протеин не върши ли също добра работа?Или да си взема суроватъчен и изсушен яйчен белтък Благодаря ви за мненията

25 фев 2013 22:58
#3
donsir
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 18 окт 2010
  • 1054 мнения

Изолата на НАУ вероятно е най-добрия протеин на пазара и като качество и като аминопрофил.Но като цяло от протеиновите пудри и бцаа няма особено голям смисъл при трениращите за хоби,освен задоволяването на шопинг манията.

26 фев 2013 13:16
#4
Desana*
Фитнес ентусиаст

Ами ако искам покачване на мускулна маса,не съм казала,че го правя за хоби принипно

26 фев 2013 17:47
#5
Кольо Пияндето
Верен BB-Team-ър
казано от Desitka * на 26 фев 2013 17:47:

Ами ако искам покачване на мускулна маса...

Тогава първата стъпка би следвало да е увеличаване на енергийния прием.

26 фев 2013 19:09
#6
Desana*
Фитнес ентусиаст

Дам,знам го това,но все пак мисля,че се получва и при лек дефицит или пък  с калории за подържане.Просто протеина трябва да заема по-голяма част.Защото ми се иска да кача максимално изчистено,ще стане много бавно,но може пък и да се получи без много мазнини.Друг е въпроса дали да е по “билдърския” начин с не много мазнини,умерено въглехидрати и висок протеин или да си продължавам с някаква ротация.Но засега ми трябва някакъв протеин.Знам,че яйчния има по-добра поносимост,заради лактозата на суроватъчните,поне при мен съм забелязала неприятности с корема с прием на много лактоза.Та,затова е голямото чудене

27 фев 2013 11:48
#7
Boots to Asses
Бодибилдър
  • Тук е от 17 яну 2013
  • 51 мнения

Насочи се към някой изолат. Те са без лактоза. Яйчния като цяло не е добър източник и плюс това е бавен. От изолатите бих ти препоръчал Нектар, Мекс Изолат, Амикс Исопрайм.

1 апр 2013 18:41
#8
Valdis
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 22 окт 2005
  • 3345 мнения
казано от Boots to Asses на 1 апр 2013 18:41:

Яйчния като цяло не е добър източник и плюс това е бавен.

И това на какво основание твърдиш това? Биологичните стойности на яйчния и суроватъчния протеин, са почти индентични, така че останалото е въпрос на вкус и лични предпочитания.

1 апр 2013 19:30
#9
Boots to Asses
Бодибилдър
  • Тук е от 17 яну 2013
  • 51 мнения
казано от Valdis на 1 апр 2013 19:30:
казано от Boots to Asses на 1 апр 2013 18:41:

Яйчния като цяло не е добър източник и плюс това е бавен.

И това на какво основание твърдиш това? Биологичните стойности на яйчния и суроватъчния протеин, са почти индентични, така че останалото е въпрос на вкус и лични предпочитания.

Въпрос на вкус е ако си ги ядеш яйцата и си пиеш млякото. А не когато яйчния има вкус на шоколад примерно Както споменах е източник на лактоза, а тя както повечето хора, ако не я усвоява добре ще има стомашни проблеми и може да задържи вода. Ако беше по-добре, всички щяха да пият яйчен, а не суроватъчен.

7 апр 2013 13:45
#10
FaceOff
Фитнес ентусиаст
казано от Boots to Asses на 7 апр 2013 13:45:
казано от Valdis на 1 апр 2013 19:30:
казано от Boots to Asses на 1 апр 2013 18:41:

Яйчния като цяло не е добър източник и плюс това е бавен.

И това на какво основание твърдиш това? Биологичните стойности на яйчния и суроватъчния протеин, са почти индентични, така че останалото е въпрос на вкус и лични предпочитания.

Въпрос на вкус е ако си ги ядеш яйцата и си пиеш млякото. А не когато яйчния има вкус на шоколад примерно Както споменах е източник на лактоза, а тя както повечето хора, ако не я усвоява добре ще има стомашни проблеми и може да задържи вода. Ако беше по-добре, всички щяха да пият яйчен, а не суроватъчен.

Първо, това което написа по никакъв начин не е отговор на въпросът му, и второ - би ли превел какво написа??

7 апр 2013 13:53
#11
Boots to Asses
Бодибилдър
  • Тук е от 17 яну 2013
  • 51 мнения
казано от FaceOff на 7 апр 2013 13:53:
казано от Boots to Asses на 7 апр 2013 13:45:
казано от Valdis на 1 апр 2013 19:30:
казано от Boots to Asses на 1 апр 2013 18:41:

Яйчния като цяло не е добър източник и плюс това е бавен.

И това на какво основание твърдиш това? Биологичните стойности на яйчния и суроватъчния протеин, са почти индентични, така че останалото е въпрос на вкус и лични предпочитания.

Въпрос на вкус е ако си ги ядеш яйцата и си пиеш млякото. А не когато яйчния има вкус на шоколад примерно Както споменах е източник на лактоза, а тя както повечето хора, ако не я усвоява добре ще има стомашни проблеми и може да задържи вода. Ако беше по-добре, всички щяха да пият яйчен, а не суроватъчен.

Първо, това което написа по никакъв начин не е отговор на въпросът му, и второ - би ли превел какво написа??

Има няколко критерия, по които може да се определи кое от двете е по-добре. 1. ефективност, спрямо съотношение 2. биологическа стойност 3. усвояване 4. химичен резултат. Суроватката бие при всичките 4 показателя, съответно:
Суроватка - 1.-3,9 / 2.-104 / 3.-92 / 4.-100
Яйчен - 1.-2,2 / 2.-74 / 3.-61 / 4.-69

13 апр 2013 17:17
#12
FaceOff
Фитнес ентусиаст
казано от Boots to Asses на 13 апр 2013 17:17:
казано от FaceOff на 7 апр 2013 13:53:
казано от Boots to Asses на 7 апр 2013 13:45:
казано от Valdis на 1 апр 2013 19:30:
казано от Boots to Asses на 1 апр 2013 18:41:

Яйчния като цяло не е добър източник и плюс това е бавен.

И това на какво основание твърдиш това? Биологичните стойности на яйчния и суроватъчния протеин, са почти индентични, така че останалото е въпрос на вкус и лични предпочитания.

Въпрос на вкус е ако си ги ядеш яйцата и си пиеш млякото. А не когато яйчния има вкус на шоколад примерно Както споменах е източник на лактоза, а тя както повечето хора, ако не я усвоява добре ще има стомашни проблеми и може да задържи вода. Ако беше по-добре, всички щяха да пият яйчен, а не суроватъчен.

Първо, това което написа по никакъв начин не е отговор на въпросът му, и второ - би ли превел какво написа??

Има няколко критерия, по които може да се определи кое от двете е по-добре. 1. ефективност, спрямо съотношение 2. биологическа стойност 3. усвояване 4. химичен резултат. Суроватката бие при всичките 4 показателя, съответно:
Суроватка - 1.-3,9 / 2.-104 / 3.-92 / 4.-100
Яйчен - 1.-2,2 / 2.-74 / 3.-61 / 4.-69

Аз пак си мисля, че не ти е много ясно какво написа..
И все пак, би ли ми обяснил какво точно означават следните -
1. Ефективност спрямо съотношение?? Каква ефективност, спрямо какво съотношение??
2. Биологична стойност? Тук мога да ти помогна - именно биологичната стойност е съдържанието на незаменими аминокиселини и степента на ефективност, с която организма усвоява дадения белтък
3. Усвояване? Това май се припокрива с горното?
4. Химичен резултат..? Химичен резултат от какво и на какво..??

п.п. Забравих да спомена, че именно яйченият белтък е еталон за биологична стойност и е приет да е със стойност 100, като с него се сравняват всички останали!?

14 апр 2013 15:56
#13
Boots to Asses
Бодибилдър
  • Тук е от 17 яну 2013
  • 51 мнения

Да, така е. БС на белтъка е 100, но има една подробност - суроватката е със 154 БС

15 апр 2013 09:21
#14
Valdis
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 22 окт 2005
  • 3345 мнения

Не бате, биологичната стойност на суроватката е 104. Явно не ти достигат познания, а вероятно и още нещо, но не мога да разбера само какво се опитваш да докажеш?

15 апр 2013 10:53
#15
Boots to Asses
Бодибилдър
  • Тук е от 17 яну 2013
  • 51 мнения

Явно на теб не ти достигат. 104 е на концентрата. Изолата е на 154. Дори във вашия “скъпоценен” сайт имате статия за това.

15 апр 2013 11:04
#16
Valdis
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 22 окт 2005
  • 3345 мнения

Приятелю, не ми сравнявай биологична стойност на цяло яйце с биологична стойност на суроватъчен изолат. Ако ще правиш подобни сравнения, намери биологична стойност на яйчен изолат и го сравнявай със суроватъчния изолат да видим каква ще е разликата. Ако ще сравняваш биологична стойност на цяло яйце, коректно ще бъде да го сравняваш със суроватка, като под суроватка нямам предвид суроватъчен протеин, а суроватката като отпадъчен продукт от млекопреработвателната промишленост.

15 апр 2013 11:34
#17
FaceOff
Фитнес ентусиаст
казано от Boots to Asses на 15 апр 2013 09:21:

Да, така е. БС на белтъка е 100, но има една подробност - суроватката е със 154 БС

Хубаво ми намигаш, ама може ли да е, след като ми отговориш на въпросите?

15 апр 2013 20:49
#18