Лошо здраве и режим

 
Mr Ванков
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 16 яну 2012
 • 18 мнения

На 34 години съм. 184 см висок и 110кг.
Нямам заболявания освен високо кръвно което така и не се установи от какво (нямам никакви проблеми с бъбреци, дробове, жлези и др. - правих на 40 изследвания). Докторите достигнаха до заключението, че е или от стрес или от повечето ми килограми.
Имам обаче един основен проблем: винаги съм гладен. Реално изяждам всичко което е около мен или когато съм гладен.
Не се храня с боклуци, не употребявам месо (никакво, нито яйца, риба, гъби, маргарини и подобни не хубави храни), не пуша (изобщо, не съм пушил никога), не пия повече от 2 бири годишно.
Основния проблем е, че като си хапвам ябълки, си хапвам по 8-10 броя на хранене. Като хапвам банани изяждам по 6 и нагоре. Изобщо хубава храна, ама в големи количества.

Имам нужда от няколко насоки:
- как да подтисна този глад ?
- с какъв спорт да се заема, за да регулирам теглото си, при положение, че съм от 10 до 18 часа на работа (умствена ми е работата, физическа активност нямам)?

Много ще съм ви благодарен за насоки, защото да - има доктори, но някак нямам вяра вече в тях след над 300 часа обикаляне и мотане в изследвания.
Насочете ме към специалисти (хомеопати и лечители) във Варна с които мога да се консултирам за проблема с високото кръвно.

Много благодаря на всеки помогнал.

7 окт 2013 21:42
Петко К
Фитнес ентусиаст
казано от Mr Ванков на 7 окт 2013 21:42:

Имам обаче един основен проблем: винаги съм гладен. Реално изяждам всичко което е около мен или когато съм гладен.
Не се храня с боклуци, не употребявам месо (никакво, нито яйца, риба, гъби, маргарини и подобни не хубави храни), не пуша (изобщо, не съм пушил никога), не пия повече от 2 бири годишно.
Основния проблем е, че като си хапвам ябълки, си хапвам по 8-10 броя на хранене. Като хапвам банани изяждам по 6 и нагоре. Изобщо хубава храна, ама в големи количества.

И от кога месото и яйцата не са хубава храна?
И какво ядеш в крайна сметка? Плодовете не ги броим, това не е храна.

7 окт 2013 21:56
#1
Mr Ванков
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 16 яну 2012
 • 18 мнения

Нямах предвид, че са лоша храна изобщо, просто аз не ги харесвам.
Ами какво ям (разчетено на ден):

сутрин: 300 грама мюсли + ленено семе + пшеничени трици + чай + 3 ябълки + 100 грама покълнало жито + 100 грама елда
след 1-2 часа: 5 банана, 4-5 ябълки
обяд: 2-3 банана, 1 кафе разредено с вода, грозде
2 часа след обяд: чушки, сини сливи, 2 КОРНИ десерта, грозде
вечеря: всякакви плодове каквито ми попаднат, малко шоколад и салати (моркови с царевица, зелена салата или друга)
2 часа след вечеря: слънчоглед, фъстъци (фъстъци сурови около 150 грама, слънчоглед суров белен около 150 грама)

И по 3, 3.5 литра вода на ден.
Сумарно се събират поне 3 килограма плодове и зеленчуци и около 400 грама ядки, 2 КОРНИ десерта, 1 кафе и това е. Често зеленчуците и плодовете стигат и 5 кг (говорим общо тегло, ясно е че като обеля бананите например теглото на изядения плод пада доста).
Веднъж седмично хапвам и по 2 банички - гледам да не са мазни, и да са качествено.

Реално за храна пари не пестя - по минимум 15лв всеки ден давам за храна.

За протокола: бягам 10 км без почти да се задъхам, и без никакви болки където и да е (на Аспарухови плаж, 3 пъти седмично) но не свалям килограми изобщо (всъщност 2 кг съм свалил за половин година) а кръвното ми е 160:100. Но това явно не е достатъчно и за това питам с какво да се захвана по ефективно !?

7 окт 2013 22:08
#2
Петко К
Фитнес ентусиаст

Т.е., ядеш само захар (въглехидрати) и талаш (фибри). Нищо чудно че си все гладен и не сваляш нищо.

7 окт 2013 22:16
#3
Mr Ванков
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 16 яну 2012
 • 18 мнения
казано от Петко К на 7 окт 2013 22:16:

Т.е., ядеш само захар (въглехидрати) и талаш (фибри). Нищо чудно че си все гладен и не сваляш нищо.

Посъветвай какво да махна и какво да добавя (само да не е месо, не, че не мога да го ям, просто имам съображения за да не го правя) ?

7 окт 2013 22:24
#4
Влади Андонов
Фитнес ентусиаст

Ако не искаш месо търси други източници на протеин- мляко, яйца, бобови храни, риба, извара....има предостатъчно. Протеина създава най-голямото чувство за наситеност. И все пак месо-пилешко, свинско, телешко, конско, к’вото дойде все е кяр.
П.С. Защо не искаш да ядеш месо?

7 окт 2013 22:42
#5
summertime
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 18 авг 2009
 • 428 мнения

Така като те чета, оставам с впечатление, че проблемите ти с кръвното, и съответно повишения апетит, вероятно имат психогенен произход! Щом като нямаш патологични предпоставки за това състояние, значи проблема ти е в “главата” - образно казано. Често емоционални проблеми, травми, незадоволеност - работа, живот, партньор и прочее, са причина за подтискането им с прекомерни количества храна, а също и с повишаване на кръвното налягане - следствие на стреса. Ако имаш финансова възможност, първото нещо което трябва да направиш според мен, е да се консултираш с психотерапевт, за да откриете причината за това състояние, и след това да работиш по нейното отстраняване. Така с хранителен режим, който впрочем е ужасен, а и със спорт, не решаваш проблема, а само го “замиташ” Факта че състоянието ти не се променя, означава че тялото ти дава сигнали, че не хванал правилната посока, и имаш нужда от промяна. Успех!

8 окт 2013 14:23
#6
Debel Lebed
Фитнес ентусиаст

Според мен тия 10 до 18 часа на работа са ти явния проблем. Вероятно и режимът ти на сън е кофти. Ако имаш възможност намали работата и я върши само през деня. Казват, че мозъкът бил най-големият консуматор на енергия. Може би затова си вечно гладен - заради твоята умствена работа, а в добавка и наднорменото тегло, което изисква повече усилия за ежедневната ти двигателна активност и оттам нужда от още повече калории.

8 окт 2013 20:56
#7
Mr Ванков
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 16 яну 2012
 • 18 мнения

Вече доста хора ми казват, че проблема може да “ми е в главата” но не знам как да подходя за решаването му.
И режим за храна не мога да си направя успешен, защото явно този е лош.
За работата: работя от 10 до 18 часа - тоест 8 часа, дори понякога и по-малко. Лягам около 23:30 и спя до 07:30 - често съня ми обаче е доста зле - уж спя, но се будя от най-малкия шум.
Насочете ме що годе към какво да се ориентирам - мисля, че съм подложен на малък стрес (професията ми (системен администратор, инженер поддръжка и интеграция), но не знам дали това е проблема.
Проблема е, че се лутам и не знам към какво точно да се насоча, за да подхвана правото начало.
За психотерапевт - не са проблем парите, но някак ме стряска това да се обърна към такъв специалист и това ме озадачава винаги като реша, че това е начина. Просто не знам какво имам да си кажа с такъв специалист.

8 окт 2013 21:57
#8
summertime
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 18 авг 2009
 • 428 мнения

И кое по-точно те стряска? В смисъл терапевта не хапе! Той затова е такъв, защото знае как да подходи, така че ти сам да намериш проблема. А, проблем е очевидно че имаш, щом се чустваш дискомфортно и нещата не вървят нормално. Понякога една наглед малка крачка, може да те изкара от порочния кръг в който се въртиш.

8 окт 2013 22:16
#9
K G
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 30 яну 2011
 • 117 мнения

Привет!
По отношение на повишеното кръвно налягане - причината за него се установява в около 10 % от хората, които го имат, така,че дори чисто статистически е било поне 9 пъти по-вероятно да не се установи защо го имаш, отколкото да се открие причината. Това разбира се не означава,че не трябва да го лекуваш.
По отношение на чувството за глад и като прочетох как се храниш смятам,че е доста вероятно да имаш някаква степен на инсулинова резистентност, която ти допълнително влошаваш, приемайки толкова много въглехидрати и почти никакви белтъци.
Имаш ли сред роднините някой със захарен диабет тип 2?
Извинявай ако те питам нещо, което вече си обяснил, но не си спомням каква причина си посочил за отказа ти да ядеш месо и други животински белтъци?
Какви точно изследвания си направил по повод повишеното кръвно налягане ?

8 окт 2013 23:28
#10
Валерия Василева
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 10 фев 2012
 • 172 мнения

Здравей!

Камен е напълно прав - Първичната (есенциална) хипертония няма установена от конвенционалната медицина причина. Има рискови фактори, при които е по-вероятно да е налице - е, ти ги имаш повечето (пол, тегло, физическа активност / липсата й).
Останалите 10%, когато хипертонията е вследствие на друго заболяване, не ти и трябва да й знаеш причините.

И не, психотерапевт, поне за това, което си описал, е последното, което ти трябва.

Добрата новина е, че в твоя случай, ако отслабнеш с поне 20кг, кръвното налягане почти сигурно ще се нормализира. Как да стане - вече ти казаха, че ядеш само захар и талаш. И най-здравият човек, ако се храни по този начин, ще е постоянно гладен - нормална реакция. Освен това обаче ядеш ТВЪРДЕ МНОГО въглехидрати, оттам и общо калории. И нямаш нито протеин, нито мазнини.

Като начало можеш да махнеш вафлите и баничките, дори и веднъж седмично, не ти трябва такова нещо. Махни мюслито, каквото и да съдържа, по-добре елда/киноа/коноп. Има и растителни протеини (разтворими), които може да пробваш предвид множеството ограничения, които си си поставил.

Махни суровите фъстъци - може да ги замениш с други ядки - орехи, бадеми - пак сурови, добре е да ги накисваш във вода с морска сол за една нощ.

Ако само на отказа от месо държиш, включи яйца, млечни, масло - не към настоящите хранения, а заменяйки плодовете на обяд и вечеря. Пробвай комбинации с тахан, какао, авокадо. За идеи, а евентуално и консултация, може да погледнеш тук:
http://strengthandgrace.eu/

Въпреки че за вегетарианец ще е много трудно, може да пробваш това:
http://www.jackkruse.com/easy-start-guide/

Може да обмислиш и прием на малко хранителни добавки - погледни за рибено масло, витамин Д3, магнезий, цинк.

Физическата активност е твърде малко и не особено подходяща, ако ти харесва, тичай си, обаче би било добре да потренираш с тежести.

Успех!

9 окт 2013 09:02
#11
summertime
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 18 авг 2009
 • 428 мнения

E в тоя форум, освен човек да се развесели, за друго не става вече! Всеки дава съвети, накрая ще уморите човека от “компетентни” мнения, базиращи се на ..... нищо! Що не четете първо какво е написал човека? Супер съвети му давате, какво да махнел и какво да добавел, само че на Mr Ванков му се яде! И той първо трябва да елиминира причината, или причините, които го карат да се тъпче. А след това да яде каквото трябва. Странно е защо все още доста хора, смятат консултацията с терапевт за нещо срамно, или че нямали нужда щото не били луди! Всеки от нас има нужда от терапия, защото всеки си има някакви скрити или не толкова скрити комплески и проблеми, които се отразяват не само на него самия, но и на другите около него!

9 окт 2013 13:47
#12
Петко К
Фитнес ентусиаст

А ти пък как прецени, че има проблем за терапевт?
П.П. А причината да се тъпче е ясна - яде храна, която не засища и не е пълноценна.

9 окт 2013 14:06
#13
Влади Андонов
Фитнес ентусиаст
казано от Петко К на 9 окт 2013 14:06:

А ти пък как прецени, че има проблем за терапевт?
П.П. А причината да се тъпче е ясна - яде храна, която не засища и не е пълноценна.

Съгласен съм. Ако думкаш само плодове е нормално да изпитваш непрекъснат глад, а работата очевидно не е кой знае колко тежка. Осем часа без физическо натоварване не е толкова зле.

9 окт 2013 16:04
#14
summertime
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 18 авг 2009
 • 428 мнения
казано от Петко К на 9 окт 2013 14:06:

А ти пък как прецени, че има проблем за терапевт?
П.П. А причината да се тъпче е ясна - яде храна, която не засища и не е пълноценна.

Я па ти! Да тъпчеш банани, корнита, банички и тем подобни хич не е засищато явно. Сигурно ако яде айца, и месо повече ще се засити! Освен това, засищането е до голяма степен е въпрос на психика, а не на пълен стомах!

9 окт 2013 16:09
#15
Петко К
Фитнес ентусиаст
казано от summertime на 9 окт 2013 16:09:

Я па ти! Да тъпчеш банани, корнита, банички и тем подобни хич не е засищато явно. Сигурно ако яде айца, и месо повече ще се засити!

Да, точно така.

9 окт 2013 16:16
#16
Влади Андонов
Фитнес ентусиаст

Протеина като цяло създава много по-голямо чувство за ситост. В зависимост от източника това чувство продължава различно при различните хора.
Бананите също създават чувство за ситост, но също така и водата. Така че...

9 окт 2013 16:17
#17
James Hinks
Боен изкуствовед
казано от Mr Ванков на 7 окт 2013 21:42:

- с какъв спорт да се заема, за да регулирам теглото си, при положение, че съм от 10 до 18 часа на работа (умствена ми е работата, физическа активност нямам)?

Насочете ме към специалисти (хомеопати и лечители) във Варна с които мога да се консултирам за проблема с високото кръвно.

Виктор Каров
Не е лечител, но ще ти помогне по-добре

9 окт 2013 16:21
#18
Mr Ванков
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 16 яну 2012
 • 18 мнения

Благодаря на всички за насоките - определено вероятно могат да помогнат.
Как ви се струва да вкарам яйца и кисело / прясно мляко в дневното ми хранене ? Ако да - в какви количества е полезно.
Ето изследванията които си правих последните дни, може да се ориентирате какво трябва да вкарам в менюто си:

ASAT - 35.2
ALAT - 31.52
GGTP - 24.43
Левкоцити - 7.1
Хемоглобин - 136
Глюкоза в кръвта - 5.91
Холестерол - 3.44
Пикочна киселина - 399
Креатинин - 76.04
Триглицериди - 2.2

Проблема е че “добрия” холестерол е с критични показатели (общия е ОК, видимо и горе описаното, лошия също е в нормата).
Една от причините да спра киселото, прясното мялко и месото е заради пикочната киселина, а яйцата заради холестерола !
Бъбреците са ми 100% от, точно по средата между минималните и максималните стойности са моите показатели.
Сърцето ми не искат да изследват докато не стабилизират кръвното, а за да го стабилизират искат да ме нахакат с 5 лекарства (някакви бета блокери или подобни), което пък аз не искам (вярвам, че организма може да се лекува само с храни и физическа активност без никакви лекарства).

Ами мисля, че това са някакви насоки от моя страна.
И отново - благодаря на всички ви за оказаните съвети.

9 окт 2013 20:40
#19
summertime
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 18 авг 2009
 • 428 мнения

Бета блокерите по-същество са препарати, които контролират нивото на адреналина! Т.е. преписват се на хора, които вдигат кръвно на “нервна почва”. Не знам какъв ще е ефекта при теб, но тези препарати имат широк спектър от странични действия и съм чувал от хора които приемат такива, че е нож с две остриета. Аз лично преди години вдигах кръвно 220/110 на емоционална основа, затова си позволявам да ти давам съвети. Ако си мислиш, че променяйки начина си на хранене, ще оправиш нещата генерално, мисля че грешиш. Най-важна е мотивацията, и психическата нагласа. Нали в крайна сметка искаш да оправиш нещата веднъж завинаги, а не след време пак да се върнеш в началното състояние. Освен това, ако искаш да се занимаваш сериозно с фитнес, си намери и сериозен треньор - човек с опит, и акъл който да се съобрази със състоянието ти момента, и прехода да стане плавен. Защото има доста самоуверени персони, които могат да ти навредят повече. Успех!

9 окт 2013 22:58
#20
Валерия Василева
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 10 фев 2012
 • 172 мнения

1. Откога се храниш така и какви са били показателите и храненето преди това?
2. Какво са “критични стойности” на добрия холестерол - твърде ниски?
3. Показател, който би могъл да предскаже евентуални сърдечно-съдови проблеми е ето това (hs-CRP):
http://ramuslab.com/39/C-реактивен.протеин.Рамус/
4. Общият холестерол не означава нищо, пикочната киселина ти е в норма (между другото увеличава се примерно от сини сливи и патладжани, от месата преди всичко органите съдържат пурини), аз бих се притеснявала за нивата на глюкозата, но те твърде много се влияят от вечерята предишния ден - следващият път си пусни гликиран хемоглобин. Триглицеридите също са нагоре, изобщо имаш абсолютно типична картина на метаболитен синдром - ето ти диагноза по интернет:) Само че това не е диагноза, дори и лекарят да ти го каже - това е просто описание на комбинация от симптоми.
5. Не знам как си стигнал до извода да спреш яйцата заради холестерола примерно, някой те е посъветвал? Трябва да приемеш, че само ти носиш отговорност за здравето си, иначе ще е трудно да промениш нещата към по-добро - това включва търсене, четене, мислене. Иначе сега и да ти кажа “яж си спокойно по 5-6 яйца на закуска”, (казвам го:), това достатъчно ли ти е?
6. Всякакви млечни, с изключение на прясно място, също можеш да си включиш - като предпочиташ тези с по-висока масленост.
7. Да отговоря предварително - няма зависимост ядеш мазно - увеличават ти се мазнините, ядеш храна, съдържаща холестерол - той става твой холестерол, ядеш мозък...?

10 окт 2013 07:44
#21
Mr Ванков
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 16 яну 2012
 • 18 мнения

@Валерия Василева:
1. Ами от около 14 месеца
2. Да, твърде ниски (определят се като критични, лошия и общия холестерол са повече от добри)
3. Лошо - от линка прочетох за критичните фактори и до един важат за мен - повишени нива на триглицеридите, нисък HDL-холестерол, високи нива на глюкозата на гладно,увеличение обиколката на талията и повишено артериално налягане.
4. Сини сливи и патладжани не ям (сини сливи най-много 4-5 бройки да съм хапнал последните 10тина месеца)
5. Аз много обичам яйца (голям фен съм им варени, пържени (рядко пържени), изобщо всякак). Личния лекар преди година ме посъветва да ги намаля или спра напълно.
6. Аз мляко също много харесвам - и прясно и кисело. Да разбирам ли, че за предпочитане е по висока масленост на киселото мляко ?
7. Аз винаги съм хапвал качествено месо (преди да го откажа) - не салами, не някакви деликатеси, а хубаво филе или пилешко (без кожа).

Подготвих една серия от изследвания която мисля да направя близките 2-3 дни, да видия какви са показателите (последните ми изследвания са от преди 3 месеца):
ГЛИКИРАН ХЕМОГЛОБИН
КРЪВНА ЗАХАР
C-реактивен протеин (hs-CRP)
ХОЛЕСТЕРОЛ
ТРИГЛИЦЕРИДИ
HDL-ХОЛЕСТЕРОЛ
LDL-ХОЛЕСТЕРОЛ
ПИКОЧНА КИСЕЛИНА

10 окт 2013 08:58
#22
Еушендре
Боен изкуствовед
 • Тук е от 29 сеп 2013
 • 102 мнения

Според мен си неудовлетворен от живота си и затова идват всичките ти проблеми.
Ядеш това което не трябва, по много, по всяко време.
Моя съвет е да промениш живота си, следвай желанията и мечтите си. Например: Ако не ти харесва работата , намери си такава която ти допада. Ако жена ти тормози или вече не те вдъхновява, просто се разделете и си намери нова партньорка. Ако мечтата ти е да живееш на остров, просто хвани самолета. Успех.

11 окт 2013 00:28
#23
Валерия Василева
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 10 фев 2012
 • 172 мнения

По повод на горния коментар - много краен извод, за който не виждам основания.
Но дори и да е така, неудовлетвореността от живота е “в главата”, не зависи от външни фактори, местоживеене и други хора.

По темата:
1. Дал си на хранителния режим достатъчно време, явно не действа в желаната посока, т.е. спокойно можеш да започнеш да го променяш.
2. Очевидно неяденето на яйца не е повлияло положително на холестерола, т.е. яж си ги (цели), след три месеца си пусни пак изследвания.
3. Това не е точно диагноза за заболяване, тези нарушения често се срещат в комбинация и затова са обобщени като “синдром”. Всички тези състояния са взаимно обусловени, но не е ясно кое е причина и кое следствие. Така или иначе, най-лесно е да повлияеш теглото.
4. Дадох ти пример просто, така или иначе не мисля, че ти е проблемен този показател. И със сигурност не ти пречи да ядеш млечни и повечето видове месо.
5. За яйцата се разбрахме вече, ако ги пържиш, ползвай масло (истинско) или кокосово.
6. Прясно принципно не е подходящо за човек над 3-годишна възраст, високомаслено кисело - абсолютно да. Но под “млечни” имам предвид и всички видове сирена - по-добре жълти и твърди (кашкавал, гауда, пармезан...), отколкото бели и меки (фета, маскарпоне...).
7. Ако нямаш други причини (морални, екологични и пр.), освен кръвното налягане, нищо не ти пречи да ядеш месо - поне няколко пъти седмично. В идеалния вариант - дивеч, домашно гледани пилета - на кожата нищо й няма.

Има още един вид холестерол (VLDL-холестерол), който бих включила за по-пълна картинка.
Кажи изрично, че искаш hs-CRP - ултрасензитивен мисля, че му казват по лабораториите.
Все пак няма смисъл през 2 седмици да си пускаш изследвания, показателите не се повлияват толкова бързо.

Още една идея:
http://www.livetolift.com/2013/05/17/съвет-11-редовно-преяждате-а-искате-да-с/

Успех!

11 окт 2013 06:35
#24
Mr Ванков
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 16 яну 2012
 • 18 мнения

@Александър Костадинов - вероятно има нещо вярно в думите ти, но само в секцията за острова. И работата си ми харесва, и жената си е моя и си я харесвам и обичам.

@Валерия Василева - започнах да вкарвам и кисело мляко (1.5% масленост) - по 1 кофичка на хранене. Изоставих бананите и гроздето вече 4 дни. Купих много хубави ябълки (златна превъзходна) и последните няколко дни храненията са ми почти такива:

70-80 грама кашкавал
около 100 грама сирене
1 кофичка кисело мляко
1-2 ябълки
1-2 моркова

Проблема за мен в момента е:
кое кисело мляко, кашкавал и сирене са подходящи
Обикновено купувам скъпо мляко (около 1.2 - 1.4лв), кашкавал (около 15лв кг.), сирене (около 8-9лв). Пробела обаче е, че често скъпото изобщо не е най-качествено.
Ако имаш поглед насочи ме към определени марки като качество.

А за месото - ще се въздържа от него. Забелязах, че преди като хапвах месо (хубаво и качествено) се разболявах често (настинка, хрема, отпадналост). От както го спрях подобни болежки изчезнаха на 100% и изобщо нямам оплаквания в тези насоки.
Поначало си мисля, че затлъстяването ми е проблем за останалите проблеми.


Благодаря.

12 окт 2013 21:37
#25
Еушендре
Боен изкуствовед
 • Тук е от 29 сеп 2013
 • 102 мнения

Dear Mr Ванков 
Идеята ми беше да следваш нереализираните си желания, и да ги реализираш.
Има много примери в човешкия живот за пагубното въздействие на неудовлетвореността.
Например в САЩ един супер богат и преуспял човек (мъж) се разболял от рак.
И псохоаналитика му го попитал каква ти беше най-силната момчешката мечта, човека без да се замисли му казал че и в момента и като момче имал желание да работи като пожарникар заради екшъна, а до момента животът му бил в офис.
Е колегата му препоръчал да стане пожарникар за малко, така и така нямало да живее много, но чудо, болния бил толкова радостен че си е реализирал желанието че след месеци нямало и следа от рака.
А подобни истории има много описани от различни колеги психотерапевти.

13 окт 2013 09:40
#26
Валерия Василева
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 10 фев 2012
 • 172 мнения

Горното няма да го коментирам, ама после не питайте “Българите защо така са предубедени спрямо психотерапевтите?”

Г-н Ванков, решението да преминеш само на млечни храни, не е оптималния вариант, да не кажа хич...
Каквато и да е крайност в храненето не е добър вариант в дългосрочен план.

Пробвай във всяко хранене да има от следното:
1. Източник на протеин: яйца, сирена, може да помислиш за риба/морски дарове.
2. Зеленчуци: каквито се сетиш и колкото искаш, тук не включвам картофи.
3. Мазнини: за готвене масло, за салати студенопресовани; авокадо.
4. Ядки и семена също можеш да включиш - сурови / под формата на тахан.
По някоя и друга ябълка е ОК.
Също и от време на време хляб, ориз, картофи, елда и т.н. но не на всяко хранене.

За млечните не мога да помогна, аз взимам от мандра на познат или други малки производители близо до София.
Може да потърсиш нещо подобно. Иначе цената все пак е някакъв ориентир.
Взимай най-пълномасления вариант - примерно кисело мляко не по-малко от 3,6%.
Плодовите млека не са за ядене.

13 окт 2013 19:41
#27
Еушендре
Боен изкуствовед
 • Тук е от 29 сеп 2013
 • 102 мнения

Валерия, човек трудно може да е компетентен във всяка област, така че не е нужно да коментираме всяко нещо което за някой човек е далеч от първичните му и материални разбирания затова “как стоят нещата.”

14 окт 2013 21:37
#28
Mr Ванков
Фитнес ентусиаст
 • Тук е от 16 яну 2012
 • 18 мнения

Да повдигна темата: много трудно се справям с правилния подбор на храни. Реално ям все що годе прилични храни, но или ги предозирам или изобщо не са правилно подбрани.
Искам да намаля килограмите и съм решил да го направя с правилен подбор на храната и основно: правилното количество.

За момента не употребявам следните храни: месо, риба, тестени изделия (много рядко хляб, 1-2 филии). Гледам да е минимум сол (заради кръвното).Всичко друго не е проблем.
Не е проблем и в момента да отделям по 10-15лв всеки ден за храна.

Искам да съчетая плодове, зеленчуци, ядки, мляко (основно кисело, по-малко прясно), семена (покълнали или не).

Бихте ли ме насочили в какви количества тези храни мога да ги съчетая, че хем да съм сит хем да намаля килограмите ?
Да знам - трябва си спорт, но за момента нямам възможност (поради настоящата ми работа), но мисля да отделя време за тренировки от 7-8 до 9 часа сутринта. Спрях и транспорта до работа - ходя по минимум 5км всеки ден пеша, и то по наклонен (равен) терен (изкачвам го).

Аз не разбирам много неща, но искам да се науча. А не знам от къде да го подхвана !

9 яну 2014 23:26
#29
Тео
Фитнес ентусиаст

Привет,
Ако искаш опитай хранителния режим който ми направиха на мен, в другата тема съм го описал. Аз бях по зле от теб 121 кг но сега съм 116 и продължавам да слабея, без да съм изтощен и си имам супер прилив на енергия.
Но, искам да ти кажа че ако проблема ти е в главата, трябва  да почнеш от там.
Например това че не ядеш месо и риба е пълна глупост.
Започни незабавно да ядеш месо и риба.
Без значение дали искаш или не и какво мислиш по въпроса.
Разбираш ли, изхвърли си целия мирголед по отношение на храните на боклука и дай рестарт.
И стига се тъпка с муслита и прочие боклуци. И плодове само по 1-2 и то само до обяд. И това е.

Аз имам друг проблем, че искам още по бързо да отслабна и да почна и тренировки, ама не ми дават.

2 апр 2014 15:44
#30