B12- за и против
|
Фитнес ентусиаст
|
Темата е модерирана от Mr_Muskul |
10 май 2004 15:22
|
|
Фитнес ентусиаст
|
B-12 moje6 da si vzeme6 dori i ot nai ubitata apteka.a ina4e nqma strani4ni efekti,dori i v golemi koli4estva nemoje dati stane ni6to.mnogo rqdko vitaminoza(mai4e taka se nari4a6e prezasi6taneto s vitamini).nqma ni6to lo6o da vzema6 b-12. |
14 май 2004 02:32
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
Predoziraneto s vitamini se naricha hipervitaminoza. Dokolkoto sum chel iz neta smqtam, che vitamin b12 e edin ot naj-bezopasnite, toest dori i da prekali6 s dozata naj-veroqtno nishto nqma da ti stane. |
15 май 2004 11:46
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
Dobre mom4eta bezvredno..bezvredno i v su6toto vreme poludeva6 ot sila…hehe |
15 май 2004 12:55
Няма гласове
|
|
Бодибилдър
|
Така единственото което знам за Б12 е, че се предписва на болни от анемия действието му се изразява в подобряване на кръвната картина, което съответно въздейства върху покачването на маса също има изразено покачване и на апетита до тук всичко добре, но си има и неприятна страна първо трябва да се инжектира от медицинско лице и второ инжектирането с Б12 е много болезнено! |
15 май 2004 13:02
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
Tova uspqh da namerq v saita na proizvoditelq http://www.sopharma.bg/ VITAMIN B12 Cyanоcobalamin Лекарствена форма Инжекционен разтвор. Една ампула от 1 ml съдържа 100 mcg; 250 mcg; 500 mcg или 1000 mcg Cyanоcobalamin. Терапевтична индикация За лечение на пернициозна анемия; за профилактика и лечение на витамин В12 дефицит, който се наблюдава при макроцитна и мегалобластна анемия, непълноценно хранене и интестинална малабсорбция. В комплексната терапия на: алкохолизъм; хемолитична анемия; хронични температурни състояния; рибна тения; при анемия след резекция на стомаха; при гастрити придружени с ахлорхидрия; при генетични заболявания; хипертиреоидизъм; стеаторея, тропическо спру, регионални ентерити; персистиращи диарии; след резекция на илеума; малабсорбционен синдром с панкреасна недостатъчност; злокачествени заболявания на панкреаса или червата; при бъбречни заболявания и при продължителен стрес. Дозов режим и начин на приложение
Контраиндикации
Предупреждения и предпазни мерки
Взаимодействие с др. лекарствени средства
Нежелани лекарствени реакции
Фармакологично действие
Cenata mu e okolo 1lv. ampulata. Moje da se injektira ot vsqko lice, stiga to sa znae kak i kade! Ako se injektira pravilno (na pravilnoto mqsto) vuob6te ne boli!!! |
15 май 2004 14:44
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
Б-12 е хубав витамин цената му е мисляче 1 лев и 9 стотинки един прияте за толкова си го взе . А за страничен ефект мисляче ако асдки мн прекалиш със дозировката и си го биеш почти често се получават сини петна които се прехват доста трудно аз но не съм мн сигурен :lol: :lol: Човек може да постигне много повече с добра дума и пистолет в ръка от колкото само с добра дума!! |
14 яну 2005 22:11
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
Цената му е доста по-малка от 1лев. Нещо от порядъка на 60стотинки :wink: . Аз лично тея дни мога да пробвам да си го бия да вида колко боли :lol: . |
14 яну 2005 23:50
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
няма ли го в таблетки ? Jivei taka,4e kogato umre6 i Dqvola dati zapali sve6t! |
16 яну 2005 22:29
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
има го но ефекта е мн по различен |
17 яну 2005 13:35
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
б12 не се освоява орално, а само инжекционо. Иначе е кацерогенен за орална опотреба. |
17 яну 2005 14:55
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
извини ме за невежеството ми но какво е карцирогенен :oops: |
17 яну 2005 20:43
Няма гласове
|
|
Верен BB-Team-ър
|
cancer = рак... |
17 яну 2005 21:20
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
добре де, като В12 е канцерогенен при орална употреба, защо го има във витамините и минералите дето ги пия на Daily One? -> 200mcg??? И нека някой да даде инфо, как по естествен път може да се набавя В12. Какво да се яде/пие в повече? НЕ ща да се дупча... :cry: Мускулите се правят извън залата и с акъл. |
17 яну 2005 22:28
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
канцерогенен се пише и сорка за грешката ! |
18 яну 2005 00:10
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
За първи път чувам че бил канцерогенен!??!?! Ако наистина е канцерогенен не трябва ли да си остане тавъв независимо от начина на приемане??? И как може един Витамин да е канцерогенен? |
18 яну 2005 02:34
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
Абе не е канцерогенен |
18 яну 2005 05:40
Няма гласове
|
|
Верен BB-Team-ър
|
Братлета, наистина не би трябвало да е канцерогенен. 40 mg Benfotiamine (мастноразтворим витамин B1) и дозировката ми беше 3 капсули на ден мисля => 750 мкг на ден при положение, че препоръчителната дневна доза за възрастни е 6 мкг... или 125 пъти... (за три дни - съм си надхвърлил препоръчитената доза за цяла година =) ако наистина се окаже, че е канцерогенен, вземам пушката =) |
18 яну 2005 11:59
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
Не е канцерогенен разбира се, стига сте плашили хората с тия канцерогени. Просто се усвоява по-добре парентерално. |
18 яну 2005 13:00
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
верно ли боли мноо уе .... ама колко мноо колкото аналгин или повече ..... или по малко |
19 яну 2005 19:13
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
При опити за лечение на рак с б12 се е оказало, че ускорявал процеса. |
19 яну 2005 19:22
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
Ама не го предизвиква? |
21 яну 2005 01:13
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
Разбира се че не го предизвиква! Може и да ускорява процеса щом като участва в синтезата на нуклеинови киселини. Нали все пак раковите клетки постоянно се делят и имат нужда от “подсилване”. |
23 яну 2005 19:20
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
Ами именно. Много хора отъждествяват ускоряването на деленето и метастазирането на раковите клетки с тяхното възникване (трансформация), което е доста различно. Имаше спорове и за креатина по същия начин. Ако едно вещество стимулира развитието, не е задължително да стимулира и възникването на рака. |
23 яну 2005 19:56
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
Кажете ми схема за биене на B12 - колко пъти на ден и по колко ампъли и от колко мг и колко време и ква фолиева киселина да вземам и колко време? |
24 яну 2005 15:18
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
Еми добре тогава пийте ампулата б12 орално и кажете какви са разултатите и дари е предизвикало ракови образования. |
24 яну 2005 15:31
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
Черен хумор Емо.. :lol: |
24 яну 2005 15:50
Няма гласове
|
|
Верен BB-Team-ър
|
Уф, пак обяснения. http://opensource-bulgaria.org/now/wp-content/uploads/2008/02/send-message-failed-1.png (За проблеми с форума и кандидатури за администратори/модератори моля пишете на този линк !) |
24 яну 2005 16:33
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
Според мен метастазите се появяват когато раковото образувание толкова е пораснало, че части (клетки) от него се отделят и по кръвта се “заселват” на друго място. Колкото до разликата между токсичност и канцерогенност - тя е МНОГО голяма. Токсично е вещество, което може да прецака функционитането на някой орган или система. |
27 яну 2005 12:57
Няма гласове
|
|
Фитнес ентусиаст
|
МИ хуу де, тогава, ако си купя скъп витамин Б 12 за орално приемане и не прекалявам, какъв ефект ще имам?просто не искам да си надуп4вам задника, и без тва ми го ритат 4есто в залата:) I DON'T EVEN LIFT |
28 фев 2005 20:09
Няма гласове
|
|
Верен BB-Team-ър
|
еми незнам братле =) аз както виждаш съм приемал витамини Б орално (чрез Милгама-та) в не конски, а в дози като за кит, и кой знае какъв ефект не съм постигнал =) |
1 март 2005 01:57
Няма гласове
|