Ориз - начин на приготвяне

Прескочи до:

11.07.06
15:17

[quote author=“hakama”]кофти ли е за НВД ,олиото колко % мазнини е?

99,9%  :wink:
За какво ти е такава калорийна бомба, не мога да разбера?

11.07.06
15:18

[quote author=“Neo”][quote author=“hakama”]кофти ли е за НВД ,олиото колко % мазнини е? 99,9%  :wink:

хм ,е за НВД ,за ден колко грама е допустимо?

11.07.06
15:29

[quote author=“hakama”]хм ,е за НВД ,за ден колко грама е допустимо?

Прочети за НВД, че няма как да бъда твърде обяснителен с няколко изречения, но като цяло трябва израдходваш повече калории, отколкото приемаш, а с тези близо 1000 калории на ядене от олио..

11.07.06
15:31

[quote author=“Neo”][quote author=“hakama”]хм ,е за НВД ,за ден колко грама е допустимо?

Прочети за НВД, че няма как да бъда твърде обяснителен с няколко изречения, но като цяло трябва израдходваш повече калории, отколкото приемаш, а с тези близо 1000 калории на ядене от олио..

ok

01.02.07
13:24

Интересно, след толкова ориз, не ви ли се дръпват очите в тоалетната? Аз се спичам като панел...

04.02.07
15:31

Maika mi mi pravi na men Oriz s grah morkovi i posle dobavq vareno pileshko meso ( ama samo bqloto ) narqzano na par4enca..dobavqm si soev sos i stava N1 :) Mnogo go qm az :)
:D

Петко К - пиши на кирилица!

06.03.07
23:53

[quote author=“MuPoH”]Сега ще ви кажа аз как приготвям ориз ... гарантирам невероятен вкус :-)

Значи ориза аз го задушавам ... как става?!

Съотношението ориз - вода е 1:3

1. Хващам един тиган
2. Сипвам си в една чаша 200гр ориз /не за друго, а после по-лесно се спазва пропорцията с водата/ ... и изсипвам ориза в тигана, като там има съвсем малко олио и го запържвам за малко /белия ориз трябва да стане прозрачен/ и веднага след това сипвам 200мл вода
3. Разбърква се ориза с водата и тя постепенно извира /по принцип с дървена лъцица е добре, защото ориза залепва иначе :-)/
Като видите, че водата е извряла сипвате още 200мл вода и разбърквате чат-пат, за да не вземе да загори ориза /все пак е на котлона :-)/
4. След като и 3тия път долеете 200мл. вода слагате и пикантита, може и черен пипер и сол за вкус :-) и разбърквате хубаво ... чакате да поизври водата и го махате от котлона.
5. Ядете ;-)

Може да изглежда малко сложно с това доливане на вода и разбъркване, но всичко става за 15-20 мин и след това е доста по-вкусно, от колкото печен ориз :-(

Приятен апетит! ;-)

Които още не се е научил да си прави вкусен ориз-Това момче казва истината!!!

06.03.07
23:54

[quote author=“MuPoH”]Сега ще ви кажа аз как приготвям ориз ... гарантирам невероятен вкус :-)

1. Хващам един тиган
2. Сипвам си в една чаша 200гр ориз /не за друго, а после по-лесно се спазва пропорцията с водата/ ... и изсипвам ориза в тигана, като там има съвсем малко олио и го запържвам за малко /белия ориз трябва да стане прозрачен/ и веднага след това сипвам 200мл вода
3. Разбърква се ориза с водата и тя постепенно извира /по принцип с дървена лъцица е добре, защото ориза залепва иначе :-)/
Като видите, че водата е извряла сипвате още 200мл вода и разбърквате чат-пат, за да не вземе да загори ориза /все пак е на котлона :-)/
4. След като и 3тия път долеете 200мл. вода слагате и пикантита, може и черен пипер и сол за вкус :-) и разбърквате хубаво ... чакате да поизври водата и го махате от котлона.
5. Ядете ;-)

Може да изглежда малко сложно с това доливане на вода и разбъркване, но всичко става за 15-20 мин и след това е доста по-вкусно, от колкото печен ориз :-(

Приятен апетит! ;-)

16.04.07
19:26

казано от Sumalia на 06.03.07, 23:54:

1. Хващам един тиган
5. Ядете ;-)

Приятен апетит! ;-)

Ако знаеш колко ориз омитам като го приготвя по тоя начин :) Благодаря , че го сподели

21.04.07
12:11

казано от torres на 16.04.07, 19:26:

казано от Sumalia на 06.03.07, 23:54:

1. Хващам един тиган
5. Ядете ;-)

Приятен апетит! ;-)

Ако знаеш колко ориз омитам като го приготвя по тоя начин :) Благодаря , че го сподели

И аз го приготвям по тоя начин, само дето преди да сложа ориза , запържвам лук и замразни зеленчуци , след което запържам леко ориза и заливам с вода. :-) Става страшно с бланширан ориз, нито лепне , нито нищо. ;-)

16.03.10
09:17

Тази  рецепта става на 100%-правя си го сам и винаги става перфектен,името ме кефи много-http://xunap.wordpress.com/2008/10/28/ориз-по-хипарски/2/

11.06.10
18:17

Аз го правя така. Изплаквам ориза хубаво докато водата стане горе долу бистра, И пьлня тенджерата се едно ще варе спагети, демек достатьчно вода че на края ориза все още да плува вьв вода. след това слага сол масло и малко зехтин и после го ям с соев сос. Гогато ориза стане готов даже малко преди да стане готов защото като го свалите той продължава да се готви още малко, го прецеждам от водата в сито и го ям след това. По този начин не се разкашква ориза и си остава цял.

11.06.10
20:23

Толкова ми е противен този ориз вече , особено кафевия , че мисля да си зема един малтодекстрин

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1